Μοναδικές εμπειρίες για 9η χρονιά στο Spetses Classic Yacht Regatta

Μοναδικές εμπειρίες για 9η χρονιά στο Spetses Classic Yacht Regatta

Ολόκληρη η ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και ιστιοπλοΐας θα παρελάσει από τον κορυφαίο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 (SCYR), που θα διεξαχθεί από τις 27 ως τις 30  Ιουνίου 2019 για 9η συνεχόμενη φορά στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Πάντα με φόντο τις μοναδικές Σπέτσες και στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, η διοργάνωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies.

Η συμμετοχή σκαφών που έχουν γράψει ιστορία στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και εξαιρετικών αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα μας παγκοσμίως αποτελούν τον μοναδικό συνδυασμό του αγώνα Spetses Classic Yacht Regatta 2019 που έχει καταστεί θεσμός για την Μεσόγειο και προσελκύει επισκέπτες υψηλού επιπέδου στο νησί.
Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι τα ορυφαία brands Moët & Chandon  και Grey Goose, που συμπλέουν απόλυτα με τις αξίες της συγκεκριμένης ρεγκάτας.

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως Χρυσός Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2019, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, μοιράζεται ένα πρωτοποριακό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα, το οποίο είναι η επιτομή του κομψού επιτεύγματος και της διαρκούς επιδίωξης της νίκης. Ταυτόχρονα, φέτος, γιορτάζει με περηφάνια τα 150 χρόνια της εμβληματικής ναυαρχίδας του οίκου Moët Impérial.

H Grey Goose, η βότκα με την καλύτερη γεύση στον κόσμο, θα βρίσκεται και φέτος στην Spetses Classic Yacht Regatta 2019, για να γιορτάσει τις μικρές και μεγάλες νίκες, μαζί με όσους ζουν μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες και συνεχώς αναζητούν προκλήσεις που ξεπερνούν τα δεδομένα. Εκείνους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με τον δημιουργό της Grey Goose, Francois Thibault τον άνθρωπο που έθεσε νέα δεδομένα στην αγορά.

Χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες γαλλικές πρώτες ύλες, ξεπέρασε τα όρια της γνωστής μέχρι τότε παραγωγικής διαδικασίας και εμπνεύστηκε την απόλυτη Super Premium vodka, την Grey Goose.

Εκτός από τις συναρπαστικές αγωνιστικές δράσεις του τετραημέρου, φέτος θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός του Race Village που πέρυσι αποτέλεσε πόλο έλξης τόσο για τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους συμμετέχοντες στο SCYR, με το σύνολο των απονομών του θεσμού να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Παράλληλα, οι επισκέπτες, πέρα από το συναρπαστικό θέαμα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μοναδικά διαδραστικά activations που θα έχουν εμπνευστεί οι χορηγοί του Αγώνα.

Μία ακόμα φετινή καινοτομία του Spetses Classic Yacht Regatta είναι η συνεργασία με το Sailors for the Sea, τον μοναδικό διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Ναυταθλητικών Αγώνων ως «καθαρών αγώνων».

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να συμμετάσχει ο αγώνας στο πρόγραμμα Clean Regattas λαμβάνοντας πιστοποίηση gold από το Sailors for the Sea ως ένας αειφόρος αγώνας που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.
Το Sailors for the Sea είναι ο μοναδικός οργανισμός στον κόσμο για την προστασία των ωκεανών, που εμπλέκει, εκπαιδεύει και ενεργοποιεί την ιστιοπλοϊκή κοινότητα για την αποκατάσταση της υγείας του υδάτινου περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της φετινής ρεγκάτας θα γιορταστούν και τα 100 χρόνια της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Bentley με μοναδικές δραστηριότητες. Η Bentley Motors Limited, με έτος ίδρυσης το 1919, είναι βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής υπερπολυτελών οχημάτων, που στις 10 Ιουλίου, λίγες μόλις μέρες μετά το SCYR, γιορτάζει έναν αιώνα ζωής!

Όλα τα μοντέλα της Bentley έχουν γράψει ιστορία στην αυτοκίνηση και χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια, φινέτσα και άνεση, προσφέροντας μία ατελείωτη οδηγική απόλαυση στους κατόχους τους.

Για το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR κ. Νώντας Λαμπαδάριος, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε λίγες ημέρες θα ζήσουμε ξανά μοναδικές στιγμές στις Σπέτσες, με το Spetses Classic Yacht Regatta 2019. Για μία ακόμη χρονιά, θα πάρουν μέρος τα πιο όμορφα και αξεπέραστα σκάφη που έχουν κοσμήσει τις ελληνικές και όχι μόνο θάλασσες, τοποθετώντας τις Σπέτσες στο επίκεντρο της διεθνούς ιστιοπλοΐας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια για τους αγωνιζόμενους, αλλά και για να προσφέρουμε φιλοξενία υψηλού επιπέδου και σε όλους τους επισκέπτες του νησιού. Σας περιμένουμε όλους στις Σπέτσες, από τις 27 ως τις 30 Ιουνίου”.

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων, θα είναι και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το πολυτελές Amanzoe & Nikki Beach Resort & Spa, η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και θα προσφέρει τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων, κληρώνοντας παράλληλα ζευγάρια κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, όπως και η Salty Bag, η οποία θα ράψει τις skippers’ bags των αγώνων. H La Roche Posay, θα υποστηρίξει με την σειρά Anthelios, τους συμμετέχοντες και τα πληρώματα, που εκτίθενται για αρκετές ώρες στον ήλιο κάνοντας το άθλημα που αγαπούν.

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.
Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών έχει αναλάβει για 9η συνεχή χρονιά η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα- Λύδα Κουταρέλλη.

Μείνετε συντονισμένοι:

Website: www.spetsesclassicregatta.com
Facebook: http://www.facebook.com/spetsesclassicregatta

Previous ArticleNext Article

Επίσκεψη Στέργιου Λεωνάκη στην Αρχαία Ολυμπία: «Εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους»

Επίσκεψη Στέργιου Λεωνάκη στην Αρχαία Ολυμπία: «Εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους»

Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης και ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Μπάρμπας. Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μέρος της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων και Κορασίδων σε όλα τα στυλ και να μιλήσουν με τους Ολυμπιονίκες, αλλά και τους ομοσπονδιακούς προπονητές που βρίσκονται στην προετοιμασία.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες βρίσκονται από τις 23 του Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία και βάζουν τις βάσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα γίνει το Δεκέμβριο στο Βελιγράδι, τα δύο προολυμπιακά τουρνουά, καθώς και τις διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν.

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ αναφερόμενος στο καμπ προετοιμασία τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά στους αθλητές μας, αλλά και τους προπονητές εδώ στην Αρχαία Ολυμπία. Σε ιδιαίτερες δύσκολες στιγμές η Ελληνική Ομοσπονδία προσπάθησε να συγκεντρώσει τους αθλητές των εθνικών ομάδων και να πραγματοποιήσουν υψηλού επιπέδου προπονήσεις», τόνισε αρχικά ο Στέργιος Λεωνάκης και πρόσθεσε:

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τα παιδιά, αλλά και τους προπονητές. Είδα στα μάτια τους τη δίψα για δουλειά και αγώνες. Η διακοπή λόγω του κορονοϊού έδωσε επιπρόσθετα κίνητρα στους αθλητές κι ελπίζουμε να διεκδικήσουν τους σημαντικούς στόχους της χρονιάς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που στην προετοιμασία βρίσκεται η Μαρία Πρεβολαράκη, που είναι πραγματικά ένα κόσμημα για το άθλημά μας, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό. Με την παρουσία της εμπνέει τους νέους αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν. Παράλληλα μας χαροποιεί και η παρουσία του Γιώργου Πιλίδη, ο οποίος μετά το σοβαρό τραυματισμό του επέστρεψε και δείχνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους και πάνω από όλα να έχουν υγεία».

Πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορεί να κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων!

“Ζωντανέψτε” το μπαγιάτικο ψωμί, ξεφλουδίστε σκόρδο εύκολα και κρεμμύδια χωρίς δάκρυα, φτιάξτε εύκολα χυμούς, μουλιάστε φασόλια, ψήστε τραγανό μπέικον και δείτε ακόμα πολλές περισσότερες έξυπνες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων.

Πιστεύετε πως ο φούρνος μικροκυμάτων υπάρχει στην κουζίνα απλά για να ζεσταίνετε κάποιο φαγητό που έχει κρυώσει; Κι όμως: υπάρχουν διάφορες χρήσεις και διάφορες μεθοδολογίες πάνω στο μαγείρεμα που μπορούν να κάνουν χρήσιμο τον φούρνο μικροκυμάτων και με άλλους τρόπους πέρα από το… ζέσταμα των φαγητών.

Γρήγορο ξεφλούδισμα του σκόρδου

Βάλτε το σκόρδο στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα και όταν το βγάλετε θα ξεφλουδίζεται… μαγικά. Κι αυτό γιατί οι ατμοί του φούρνου μικροκυμάτων διασπάνε το δεσμό ανάμεσα στη φλούδα του σκόρδου και το εσωτερικό του με αποτέλεσμα η αφαίρεση να γίνεται πανεύκολα.

Δώστε χρησιμότητα στο μπαγιάτικο ψωμί

Ξεχάσατε να κλείσετε την συσκευασία του ψωμιού και αυτό μπαγιάτεψε; Τυλίξτε το σε μια υγρή χαρτοπετσέτα, βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και το νερό της χαρτοπετσέτας θα διαχυθεί πάνω στο ψωμί δίνοντάς του νέα υφή. Δεν θα είναι ακριβώς φρέσκο αλλά… θα πλησιάζει.

Φτιάξτε εύκολα έναν φρουτοχυμό

Πριν φτιάξετε μια λεμονάδα ή μια πορτοκαλάδα, πριν κόψετε το φρούτο που θέλετε να στύψετε, βάλτε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το για δέκα δευτερόλεπτα: θα χαλαρώσει τις ίνες στο εσωτερικό του φρούτου και κάθε σταγόνα θα γίνει εκμεταλλεύσιμη.

Μαλακώστε την καστανή ζάχαρη

Όταν η καστανή ζάχαρη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είναι σκληρή σαν βράχος, δοκιμάστε αυτό: βρέξτε ένα απορροφητικό χαρτί, τοποθετήστε το στους κύβους της ζάχαρης και βάλτε σε λειτουργία τον φούρνο μικροκυμάτων για 25 δευτερόλεπτα. Η υγρασία από την πετσέτα θα μεταφερθεί στη ζάχαρη και θα την κάνει πολύ πιο μαλακή.

Φτιάξτε ψωμί πιο αποτελεσματικά

Θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί αλλά δεν σας πετυχαίνει όπως θα θέλατε; Τοποθετήστε ένα ποτήρι νερό μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και την μαγιά από το ψωμί σε ένα μπολ στο κέντρο του φούρνου. Αφήστε το να ψηθεί για τρία λεπτά και στην συνέχεια αφαιρέστε το ποτήρι νερό και ψήστε την ζύμη μόνη της για άλλα τρία λεπτά. Ανάμεσα στα δύο ψησίματα αφήστε ένα χρονικό περιθώριο έξι λεπτών. Μετά από αυτή την διαδικασία η ζύμη θα έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος και είναι έτοιμη για τον φούρνο.

Κάντε το μέλι να ξεκολλήσει από το βάζο

Συμβαίνει πολύ συχνά με το μέλι που είναι κλεισμένο μέσα σε ένα βάζο να κολλάει μέσα του και να μην μπορεί να βγει με τίποτα. Απλά αφαιρέστε το καπάκι, βάλτε το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το να ζεσταθεί για 30 με 40 δευτερόλεπτα. Το πρόβλημα λύθηκε!

Καθαρίστε κρεμμύδια πιο άνετα

Αν θέλετε να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά δάκρυα στα μάτια που συνοδεύουν το κόψιμο του κρεμμυδιού, τότε αφού πλύνετε το κρεμμύδι και κόψετε τα άκρα του, τοποθετήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Αυτή η διαδικασία θα απελευθερώσει το θειικό αέριο του κρεμμυδιού και στην συνέχεια θα κοπεί πολύ πιο άνετα.

Μαγειρέψτε τραγανό μπέικον

Τοποθετήστε ένα μπολ ανάποδα σε ένα πιάτο. Απλώστε λωρίδες μπέικον πάνω από το μπολ και αφήστε την στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό ανά κάθε φέτα μπέικον. Το λίπος της φέτας θα στάξει πάνω στο πιάτο και το μπέικον θα γίνει τραγανό.

Τροφές που ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά δεν πρέπει!

Φτιάξτε αφρόγαλα

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μια μηχανή καπουτσίνο για να φτιάξετε αφρόγαλα. Απλά χτυπήστε το γάλα στο σέικερ, αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Το γάλα θα μετατραπεί σε αφρό, έτοιμο να χυθεί πάνω από τον καφέ σας.

Ετοιμάστε ένα γαλλικό τοστ

Θέλετε να φτιάξετε κάτι να τσιμπήσετε μέσα σε πέντε λεπτά; Τρίψτε λίγο βούτυρο στον πάτο μιας κούπας και ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένο ψωμί. Σε ένα ξεχωριστό κύπελλο, αναμίξτε ένα αυγό, τρεις κουταλιές της σούπας γάλα και πασπαλίστε από πάνω με κανέλας με ένα πιρούνι. Χύστε το μίγμα μέσα στο κύπελλο και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Το λεγόμενο… «french toast» είναι έτοιμο.

Μαλακώστε τα πράσινα λαχανικά

Όσο και αν μας αρέσουν τα λαχανικά έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: επικρατεί μια δυσκαμψία στην υφή τους με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ εύκολα ή να δημιουργούνται ρωγμές πάνω τους. Για να χαλαρώσετε ένα φύλλο, πλύντε το καλά και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για δέκα δευτερόλεπτα.

Μουλιάστε γρήγορα τα φασόλια

Τοποθετήστε τα φασόλια σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέστε τρία φλιτζάνια νερό για κάθε 1 φλιτζάνι ξηρά φασόλια. Βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 12 με 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε τα και αφήστε τα να μουλιάζουν για μία ώρα. Στην συνέχεια, στραγγίστε τα φασόλια και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Διαβάστε επίσης: Είναι ο φούρνος μικροκυμάτων… υγιεινός;

x
Send this to a friend