Μητρόπαπας: Στεναχωρήθηκα από την διακοπή του Syros Triathlon σαν να έχασα ένα παιδί

Έχουν περάσει τρία χρόνια και από την έντονη αθλητική δράση που υπήρχε στην Σύρο έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη αδράνεια που έχει βέβαια να κάνει με την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και τα lock down αλλά και από το γεγονός ότι από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχουν λείψει δυο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που σημάδευαν μια τριετία την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Αναφέρομαι φυσικά στο τουρνουά 3ΟΝ3 Aegean Ball και στις τριήμερες εκδηλώσεις του  Syros Triathlon. Πρωταγωνιστές αυτών των διοργανώσεων ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κωστής Μητρόπαπας αντίστοιχα. Και αν ο πρώτος αποφάσισε να κάνει μια ετήσια παύση που λόγω της πανδημίας έγινε τριετής, ο δεύτερος δεν μπόρεσε να πείσει ίσως την συριανή κοινωνία ότι το Syros Triathlon δεν ήταν ζημιά αλλά όφελος για την Σύρο. Έτσι έμειναν οι “Δρομείς της Σύρου” να παλεύουν μόνοι τους με το καθ΄όλα επιτυχημένο “Syros City Trail” και την σειρά των Run στην Ερμούπολη και στα Χωριά και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με το Aquathlon και το “Υδάτινος δρόμος για τον Φάρο” που συνδυάστηκε με τη Ναυτική εβδομάδα και ατόνησε.

Έχουν περάσει τρία χρόνια και ο Κωστής Μητρόπαπας δεν έχει μιλήσει για όσα ακούστηκαν τότε ή γράφτηκαν και βρήκαμε την ευκαιρία κατά την διάρκεια των διακοπών του στο σπίτι του στο Αχλάδι να το κάνει σε μια εκ βαθέων συζήτηση δίνοντας εξηγήσεις και διευκρινίζοντας σε θέματα που είχαν προκαλέσει παρεξηγήσεις και τριβές που οδήγησαν στη μη συνέχιση του Syros Triathlon.

Διαβάστε τι είπε για την μη συνέχιση του Syros Triathlon:

Δεν σου κρύβω ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ από την διακοπή του Syros Triathlon γιατί ήταν κάτι για το οποίο εγώ, ο αδελφός μου Αναστάσης και η στενή ομάδα των TRIMORE Insiders είχαμε εργαστεί πολύ σκληρά. Δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσα προβλήματα πρέπει να λύσεις για να κάνεις μια τέτοια διοργάνωση. Ώρες αμέτρητες πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων για να είναι όλα τέλεια και προπάντων ασφαλή. Να σκεφτείς ότι ενώ το σπίτι μου είναι στο Αχλάδι, κατά την διάρκεια των αγώνων είχαμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην Ερμούπολη και παρόλα αυτά κοιμόμασταν δυο τρεις ώρες στο αμάξι για να είναι όλα τακτοποιημένα…..Η στεναχώρια μου λοιπόν ήταν τόσο μεγάλη σαν να έχασα ένα παιδί.

Δηλαδή δεν ξύπνησες ένα πρωί και είπες πάω στη Σύρο να κάνω ένα Τρίαθλον να τα “οικονομήσω”;

Στην Σύρο κάνω διακοπές 23 χρόνια, έχω σπίτι εδώ και πελάτες που με εμπιστεύτηκαν στην δουλειά μου  αφού είναι γνωστό νομίζω ότι είμαι ιδρυτής και διευθύνων της diaplous s.s.d.a. Ltd, μιας εταιρείας που από το 1997 προσφέρει τις υπηρεσίες της στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, την πιστοποίηση συστημάτων ποιότητος εκπροσωπώντας τον Γερμανικό Φορέα πιστοποίησης TÜV SÜD. Ο αθλητισμός για μένα είναι χόμπυ και τρόπος ζωής…. Για την Σύρο έβαλα ένα προσωπικό στοίχημα με όσους μου έλεγαν μην επιχειρήσεις να κάνεις τρίαθλον σε ένα νησί που τουριστικά δεν είναι πρώτης κατηγορίας και σχετικά άγνωστο. Όμως εγώ πίστευα και πιστεύω φυσικά στο καταπληκτικό ανάγλυφο των δύο λόφων, στην Πλατεία Μιαούλη στο εξωτερικό μέρος του λιμανιού, στα νεοκλασικά και στην καθαρή θάλασσα….. Την Σύρο λοιπόν δεν την είδα τόπο για να έλθει κάποιος να κάνει ένα αγώνα αλλά για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του μια ξεχωριστή  εμπειρία και με αυτό το σκεπτικό κινηθήκαμε.  “Γι’ αυτό διοργανώναμε αγώνες και εκδηλώσεις, πέραν των κυρίως αθλητών για τα παιδιά, του συνοδούς εκείνους και κάθε επίπεδο αθλητή! Όχι μόνο για τους Τριαθλητές και τους φτασμένους.” Να το συνδυάσουν με οικογένεια, διακοπές και να μείνουν περισσότερες μέρες στο νησί.”΄ 

Να σας πω ότι από τις διοργανώσεις στη Σύρο μπήκαμε μέσα 12000 ευρώ.  Ένα παράδειγμα μόνο θα πω, την πρώτη χρονιά οι αθλητές πλήρωναν για την συμμετοχή τους στο Τρίαθλον 38 ευρώ και η τσάντα με το περιεχόμενο στοίχιζε πάνω από 140 ευρώ.

Τι απαντάς στους επιχειρηματίες που τότε διαμαρτύρονταν γιατί το Σάββατο το πρωί η Ερμούπολη ήταν κλειστή λόγω του αγώνα. Έλεγαν συγκεκριμένα ότι μας ζητάει να στηρίξουμε την διοργάνωση και χάνουμε το Σάββατο που τα μαγαζιά μας είναι κλειστά.

Όπως είπα και προηγουμένως τα οφέλη από την διοργάνωση για τους κάθε δραστηριότητας επιχειρηματίες ήταν πολύ περισσότερα αφού ο Ιούνιος θεωρείται τουριστικά “νεκρός” και η Σύρος στη διάρκεια του τετραημέρου ήταν γεμάτη από κόσμο που άφηνε χρήματα στα κάθε είδους καταλύματα, στα εστιατόρια, στις καφετέριες, παντού…   Από το Τρίαθλον πιστεύω ότι κανένας δεν βγήκε ζημιωμένος εκτός από τους διοργανωτές και παράλληλα η Σύρος είχε μια τεράστια προβολή. Ακόμα και σήμερα το Τρίαθλον που διοργανώσαμε στη Σύρο θεωρείται το κορυφαίο.

 

Θεωρήθηκε στην διοργάνωση του 2018 μεγάλη σπατάλη η χρησιμοποίηση του φέρυ μπόουτ που  μετέφερε τους αθλητές  έξω από το λιμάνι για την εκκίνηση της κολύμβησης.

Από την στιγμή που επιλέχτηκε η θέση εκκίνησης κάτω από τον Άγιο Νικόλαο για να δείξουμε την εξωτερική πλευρά του λιμανιού, έπρεπε να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των αθλητών στο σημείο εκκίνησης γιατί δεν θα μπορούσαν ξυπόλητοι να κατέβουν από τα Βαπόρια στην θάλασσα. Βρήκαμε κάποιο σκάφος στην Σύρο αλλά δεν είχε άδεια μεταφοράς προσωπικού και έτσι φέραμε το φέρυ μποτ από την Αντίπαρο. Οι αθλητές που συμμετείχαν τότε  μέχρι σήμερα επικοινωνούν μαζί μου και μου εκφράζουν την επιθυμία να ξαναζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία.

Με δεδομένο ότι παραθερίζεις κάθε χρόνο στη Σύρο είχες κάποια επαφή ή κάποια ενόχληση για να οργανώσεις ξανά αγώνες στο νησί;

Πριν από δύο χρόνια περίπου ο Τριαθλητής Νίκος Σιδηρόπουλος ανέλαβε μια πρωτοβουλία και προσπάθησε να με φέρει σε επαφή με τον τότε πρόεδρο του ΝΟΣ. Δεν ήταν ακόμη ώριμο το κλίμα και δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, ουσιαστικές συζητήσεις  είμαι διατεθειμένος να κάνω μόνο με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης. Εγώ τα έχω αφήσει όλα πίσω. Πικρίες, λόγια και όσα παλαιότερα συνέβησαν με στεναχωρούν αλλά κρατάω τα θετικά γι αυτό και πέρασα από τον Δήμο, τον Ναυτικό Όμιλο και γενικά όσους φορείς μας βοήθησαν, και τους πρόσφερα ένα συλλεκτικό βιβλίο για να τους ευχαριστήσω.

Αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για να διοργανωθεί Τρίαθλον είναι στις προθέσεις σου να κάνεις αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που γι΄αυτούς δεν υπήρχαν αντιδράσεις;

Είναι δύσκολο να φέρεις στη Σύρο κολυμβητές για να τρέξουν μόνο ένα αγώνα παρόλο που η καθαρότητα της θάλασσας είναι εκπληκτική. Έχω κολυμπήσει πολλές φορές την απόσταση από Αζόλιμνο στο Μέγα Γιαλό και η εμπειρία είναι μοναδική, ο βυθός ολοκάθαρος κυριολεκτικά σε ξεκουράζει. Οι αγώνες στη Σύρο ήταν οι καλύτεροι που έχουν γίνει στην ανοιχτή θάλασσα αλλά επαναλαμβάνω ότι πρέπει να συνδυαστούν και με άλλες εκδηλώσεις για να προσελκύσουν κολυμβητές εκτός Σύρου και εκτός Ελλάδας για να ωφεληθεί το νησί. Διαφορετικά θα παραμείνουν κάποιες ώρες και θα φύγουν χωρίς να δουν τα όσα σημαντικά έχει να δείξει αυτό το νησί. 

Για την συνάντησή μας με τον Κωστή Μητρόπαπα και τα όσα μου είπε ενημέρωσα τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού και πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης Γιάννη Βρούτση και εξ΄ όσων γνωρίζω έκαναν μια πρώτη επαφή για την οποία πιστεύω ότι όταν υπάρχει κάτι ουσιαστικό θα ενημερώσουν την κοινωνία της Σύρου. Σημασία έχει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε σε συνδυασμό με την συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας η Σύρος να αποκτήσει πάλι την φήμη της Πρωτεύουσας του αθλητικού τουρισμού.

Πηγή: cyclades24sports.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

5Hours: Ένας αγώνας-μήνυμα στη μνήμη του αδικοχαμένου Ερμή Θεοχαρόπουλου

H ΑΜΚΕ με τον διακριτικό τίτλο «ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΕΡΜΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» διοργανώνει τον αγώνα/εκδήλωση 5hours ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Θεοφάνη- Ερμή ο οποίος χάθηκε άδικα στις 30 Ιανουαρίου 2022 στα Τζουμέρκα.

Ο αγώνας ονομάζεται 5hours όσες και οι ώρες που ο Θεοφάνης-Ερμής περίμενε το ελικόπτερο αιμορραγώντας μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε στο βουνό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 την ήμερα που θα έκλεινε τα 22 του χρόνια!

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Ιωάννινα και θα τερματίσει στην Άγναντα όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας του τα τελευταία χρόνια, είναι όλη ασφάλτινη, έχει μήκος 53 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 1.140 μέτρα.

Για όσους ενδιαφέρονται θα υπάρχει και Virtual race μέχρι 10 μέρες πριν την διεξαγωγή του μαζικού αγώνα. Στην ιστοσελίδα www.5hours.gr θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και για τον εικονικό αγώνα αλλά και για τον κανονικό, ενώ πολύ σύντομα θα ανοίξουν οι εγγραφές.

Ο άδικος χαμός του Θεοφάνη-Ερμή ανέδειξε με απόλυτο τρόπο τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην επείγουσα εναέρια προστασία της ζωής στη χώρα μας για αυτό και προσκαλούμε όλους όσους τους αρέσει να δραστηριοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον καθώς και τους επαγγελματίες τουρισμού ειδικού και γενικού, τοπικές συλλογικότητες, φορείς όλης της επικράτειας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα το αίτημα για τη δημιουργία της επείγουσας αεροδιάσωσης στη χώρα μας με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Επαγγέλματα που έκαναν γνωστοί ποδοσφαιριστές όταν σταμάτησαν την καριέρα τους

Photo by Thomas Serer on Unsplash

Το ποδόσφαιρο, ως το πιο δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως, έχει δημιουργήσει άπειρους υποψήφιους… επαγγελματίες. Εκατομμύρια νέοι έχουν ως όνειρο να γίνουν ποδοσφαιριστές στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Το κίνητρό τους είναι διττό, τόσο η καταξίωση και η δόξα όσο και η οικονομική αποκατάσταση που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, τουλάχιστον για τους καλύτερους παίκτες.

Οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν. Πολλές είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου που άφησαν το άθλημα και ασχολήθηκαν με κάτι διαφορετικό, για μία ευρεία ποικιλία λόγων. Από τον αγαπητό τραγουδιστή Αντύπα, που εγκατέλειψε τη «μικρή» ομάδα του Άρη για να ασχοληθεί με τη μουσική, μέχρι τον Ramon Colillas, που διέκοψε την προπονητική καριέρα του για να ασχοληθεί με το επαγγελματικό πόκερ. Ποιος ξέρει τι ρόλο θα είχαν πετύχει στο άθλημα, αν συνέχιζαν τη μέχρι τότε πολλά υποσχόμενη πορεία τους…

Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν μία επιτυχημένη καριέρα. Και τώρα; Πάμε να δούμε τι καριέρες επέλεξαν παίκτες με πολύ αξιόλογη πορεία και «κασέ» εκατομμυρίων αφού κρέμασαν τα παπούτσια τους:

Ντάνιελ Άγκερ – Tattoo artist

Το πάθος του πρώην κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ για τα τατουάζ ήταν ξεκάθαρο σε όλους κατά τη διάρκεια της θητείας του στην αμυντική γραμμή των «ρεντς». Μετά την απόσυρσή του το 2016, ο εκπαιδευμένος καλλιτέχνης τατουάζ Agger άρχισε να ασχολείται με ένα παγκοσμίου φήμης σαλόνι που ονομάζεται Tattoodo. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο επιχειρηματικό εγχείρημα του Άγκερ , καθώς είναι επίσης συνιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείρισης λυμάτων στην πατρίδα του, τη Δανία. Το KloAgger, που στα αγγλικά μεταφράζεται ως τουαλέτα Agger, διευθύνεται από τον αδερφό του, αν και ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ εξακολουθεί να είναι μέρος των βασικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Φαμπιάν Μπαρτέζ – Οδηγός αγώνων

Ο εκκεντρικός Γάλλος τερματοφύλακας που έχει κερδίσει μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν ανέκαθεν μία ιδιαίτερη προσωπικότητα όταν αγωνιζόταν για ομάδες όπως η Μαρσέιγ, η Μονακό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέσα σε ένα χρόνο, αφού κρέμασε τα γάντια του το 2007, ο Μπαρτέζ είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου – και έκτοτε είχε μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος έχει επισημάνει ότι πάντα τον γοήτευε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ακόμα και όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Έπρεπε να περιμένει μέχρι το τέλος της επαγγελματικής καριέρας του για να το δοκιμάσει και τελικά το αγάπησε. Όπως τόνισε, το καλό με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι ότι μπορείς να αγωνίζεσαι χωρίς να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία του καθενός.

Βίνι Τζόουνς – Ηθοποιός

Από εκεί που ήταν ο σκληρός αμυντικός εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, άφησε το ποδόσφαιρο και έγινε ο σκληρός του… κινηματογράφου. Ο Βίνι Τζόους έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό στερέωμα χάρη στις εξαιρετικές αμυντικές του αρετές, αλλά και το ακόρεστο πάθος -υπερβολικό πολλές φορές, αφού τον έβγαζε εκτός εαυτού- στα παιχνίδια της Λιντς, της Τσέλσι και των άλλων ομάδων που αγωνίστηκε. Μετά την απόσυρσή του, αγαπήθηκε από το κοινό των ταινιών δράσης και κωμωδιών που πήρε μέρος. Οι ταινίες και οι σειρές που έχει παίξει είναι δεκάδες και ποιον ρόλο θα μπορούσε να έχει εκτός αυτού του… σκληρού;

Photo by Miguel Ángel Hernández on Unsplash

Τόμας Γκράβεσεν – Πόκερ

Ο πρώην μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Έβερτον έζησε μια ιδιαίτερη ζωή τα πρώτα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του. Εγκαταλείποντας το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 32 ετών, ο Γκράβεσεν μετακόμισε στο Λας Βέγκας για να παίξει πόκερ επαγγελματικά. Έχοντας ήδη δημιουργήσει σημαντικό κεφάλαιο μέσω κάποιων κερδοφόρων επενδύσεων, ο Γκράβεσεν μπόρεσε να απολαύσει την ζωή της υψηλής κοινωνίας και να κάνει βόλτες με… σελέμπριτι. Το απόλαυσε όσο κράτησε και, πλέον, επέστρεψε με ρόλο σε κανάλι της Δανέζικης τηλεόρασης.

Ματιέ Φλαμινί – Βιοοικονομία

Τα 30 δισ. δολάρια (ναι, δισεκατομμύρια) έχει φτάσει η αξία της εταιρείας του Ματιέ Φλαμινί. Η οικολογική βιωσιμότητα και η βιοοικονομία δεν είναι οι δύο πρώτοι όροι που μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν φέρει στο μυαλό του τον πρώην μέσο της Άρσεναλ και της Μίλαν, αλλά σε αυτόν τον τομέα ο Φλαμίνι έχει κάνει μία τεράστια περιουσία. Η εταιρεία του είναι ειδικευμένη στην παραγωγή ενός καυσίμου από φυτικά απόβλητα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικού. Και η επιτυχία της, όπως φαίνεται, είναι πολύ μεγάλη.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend