Site icon runnfun.gr

Μια πανεύκολη άσκηση που σας αποφορτίζει μετά το τρέξιμο

Μια από τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές μεθόδους ανάκαμψης μετά από μια σκληρή προπόνηση δεν είναι άλλη την εξής: ξαπλώστε κάθετα προς ένα τοίχο, τεντώστε τα πόδια σας προς τα πάνω και στηρίξτε τα στον τοίχο.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τα χέρια σας στο πλάι και χαλαρώστε. Αν το κάνετε αυτό για απλά δέκα λεπτά με ένα τέταρτο μετά από κάθε προπόνηση, τα οφέλη είναι δεδομένα.

Αναστροφή τυπικών ενεργειών

Η εν λόγω στάση βοηθά στην αναστροφή των τυπικών ενεργειών που συμβαίνουν στο κάτω μέρος του σώματός μας καθώς το σώμα μας έχει την αντίθετη φορά στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Όπως τονίζει η Ρόμπιν Λαλόντ, προπονήτρια τρεξίματος και ιδιοκτήτρια του «EDGE Athlete Lounge» στο Σικάγο το καλύτερο είναι να παίρνετε αυτήν την στάση το συντομότερο δυνατόν μετά από μια προπόνηση (μέσα σε 30 λεπτά μετά το τέλος της) γιατί το να ζεσταθούν τα πόδια σας και να διασταλούν οι φλέβες σας, διευκολύνει την λειτουργία του υπόλοιπου σώματός σας.

Ενεργητική ή παθητική αποκατάσταση μετά το τρέξιμο;

Ουσιαστικά, αυτή η ανεστραμμένη στάση βοηθά στη συνολική σας ανάκαμψη, αποστραγγίζοντας υγρά που συσσωρεύονται στα πόδια σας, Επίσης, τεντώνοντας τους βραχίονές, ανακουφίζετε το καταπονημένο κάτω μέρος του σώματος. «Δημιουργείτε μια θετική κυκλική ροή στον πυρήνα σας. Η κυκλοφορία έχει πραγματικά σημασία όταν πρόκειται για ανάκαμψη γιατί το γαλακτικό οξύ και τα απόβλητα δεν φεύγουν από το σώμα σας πολύ γρήγορα. Το να βρίσκεστε σε αυτή την αντεστραμμένη θέση τα βοηθάει να αποστραγγίζονται γρηγορότερα», τονίζει η Λαλόντ.

Αναπνοή και καθαρισμός του μυαλού

Εκτός από τα αμιγώς σωματικά οφέλη, η Λαλόντ ισχυρίζεται πως η στάση αυτή είναι ένας καλός τρόπος για να εξασκηθείτε στη ρυθμική αναπνοή και στο διαλογισμό. Ειδικά για τον σύγχρονο άνθρωπο, που ζει μέσα στο άγχος της εργασίας και χρειάζεται όσο τίποτα την αποφόρτιση από το στρες, μια τέτοια μέθοδος αποκατάστασης μετά από μια σκληρή προπόνηση είναι ό,τι πρέπει για τον «καθαρισμό» του μυαλού.

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει ορισμένους πολύ… φανατικούς υποστηρικτές καθώς δεν είναι λίγοι οι δρομείς που υποστηρίζουν πως έπειτα από περίπου δυο εβδομάδες συνεχόμενης εφαρμογής της μετά την προπόνηση, τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός τους αλλά και η ψυχική τους υγεία καταλήγουν σε εξαιρετικά καλύτερα επίπεδα. Και σε μια τόσο ελάχιστα απαιτητική κίνηση είναι κρίμα να μην δίνεται μια ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης: Πώς η σωστή αποκατάσταση ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version