Κρόνιον Πέρασμα: Μεγάλη συμμετοχή παρά τη ζέστη στον Πάρνωνα

Σε υψηλά επίπεδα συμμετεχόντων κινήθηκαν και φέτος οι αγώνες μεγάλων απόστάσεων στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα!
Τόσο το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ 70χλμ. όσο και οι ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ(ΗΜΙΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ) 35χλμ. ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020!

Παρόλες τις δυσκολίες της τελευταίας στιγμής μιας και η Τ.Κ. Αγίου Πέτρου αρνήθηκε να γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός στην Κεντρική πλατεία του χωριού, λόγω του φόβου της πανδημίας COVID 19, η διοργάνωση ανταπεξήλθε πλήρως στις καινούργιες και συνάμα αναγκαστικές συνθήκες του αγώνα!

Ο εναλλακτικός χώρος εκκίνησης του μικρού ξωκκλησιού του Αγίου Γεωργίου ένα χιλιόμετρο περίπου έξω από την Κοινότητα του Αγίου Πέτρου, φάνταζε ως το ιδανικότερο σημείο, προκειμένου να φιλοξενήσει τους δρομείς τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό!

Δεκάδες δρομείς από νωρίς το πρωί προσήλθαν στον χώρο εκκίνησης των αγώνων, προκειμένου να λάβουν τους αριθμούς τους, και να βγάλουν τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες!

Ακριβώς στις 9.00 το πρωί, και αφού πρωτίστως είχαν δωθεί από τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα κο Παύλο Γορανίτη, οι κατάλληλες οδηγίες, δόθηκε η εκκίνηση πρώτα του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, και μετά του μικρότερου αγώνα ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ! Η εκκίνηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας και για την αποφυγή του συνωστισμού δόθηκε με την μέθοδο των wave starts!Περίπου στις 9.10 όλοι οι δρομείς και των 2 αγώνων είχαν ξεχυθεί στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, και στις καθιερωμένες διαδρομές!

Πρώτοι τερμάτισαν όπως αναμενόταν οι δρομείς των ΔΡΟΜΩΝ ΠΑΡΝΩΝΑ, με νικητή να ανακηρύσσεται ο Δημήτρης Σαραγάς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με χρόνο 2.49.41 και στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Λάμπρου των Σπαρτιατών Δρομέων με χρόνο 3.29.36!

Η ανυπόφορη και πρωτόγνωρη ζέστη, δυσχέραινε όσο περνούσε η ώρα τις προσπάθειες των δρομέων στο ΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ, για αυτό και οι επιδόσεις ήταν κάτω του αναμενόμενου! Νικητής αναδείχθηκε ο γνωστός δρομέας και γιατρός Βασίλης Πολυμερόπουλος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, με χρόνο 6.08.17 ενώ στις γυναίκες την έκπληξη την έκανε μία δρομέας που για πρώτη φορά συμμετείχε σε αγώνα υπεραπόστασης η Μαρία – Στέλλα Ξενάκη των Σπαρτιατών Δρομέων με χρόνο 7.24.23!

Ακριβώς στις 20.00 το βράδυ, όταν εξέπνευσε και το χρονικό όριο του αγώνα, πρόλαβαν και έφτασαν οι τελευταίοι δρομείς! Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κου Γεώργιου Καμπύλη!

Κλείνοντας οφείλουμε να πούμε ότι όλα κύλησαν ομαλά, παρόλες τις δυσχέρειες της τελευταίας στιγμής, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην πλάτη που έβαλε μία μικρή μερίδα κατοίκων του Αγίου Πέτρου!

Το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, κλείνει τον κύκλο του εδώ, όσον αφορά την ώρα εκκίνησής του, και από του χρόνου θα γίνεται βραδυνό, έτσι αναμένεται ο αγώνας μας να αποκτήσει νέα μορφή!

Σας περιμένουμε του χρόνου στις 17 Ιουλίου 2021…σε ένα ΚΡΟΝΙΟ αρκετά πιο ΄΄σκοτεινό΄΄!

Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Previous ArticleNext Article

Ματαίωση του αγώνα Kifisia run 2020

Η πραγματοποίηση ενός αγώνα δρόμου με αυστηρή τήρηση του ισχύοντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, επιβάλλει λιγότερους δρομείς, περισσότερες εκκινήσεις, αυξημένο αριθμό εθελοντών, τήρηση αποστάσεων και κυρίως σχολαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε διαδικασία και κάθε βήμα του.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής  ενός αγώνα υψηλών προδιαγραφών, χωρίς οι συμμετέχοντες να εκτεθούν σε οποιονδήποτε  κίνδυνο για την υγεία τους.

Για το λόγο αυτό ο Γ.Σ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα Kifisia Run 2020, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 4/10/2020.

Ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες της επόμενης χρονιάς θα επιτρέψουν τη διοργάνωση του αγώνα κατά την επιθυμία μας και τις προσδοκίες όλων.

Με επόμενη ανακοίνωσή μας θα διευκρινισθούν οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των χρημάτων σε όσους έχουν πληρώσει για τη συμμετοχή τους στον αγώνα που ματαιώνεται.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια ολοκληρώθηκε o FAETHON OLYMPUS MARATHON

Ρεκόρ διαδρομών και στον Rupicapra από τον Πλακετά Κοσμά με χρόνο 1:57:33 και στον Faethon Trail από τον Μανώλη Πούρικα με χρόνο 0:58:28!!! Ρεκόρ διαδρομών και στις γυναίκες από την Κρυσταλία Κουτσιμάνη με χρόνο 2:35:28 στον Rupicapra  και Δήμητρα Χαιροπούλου με χρόνο 1:14:30 στον Faethon Trail.

Φέτος λόγω κορωνοϊού ακυρώθηκε ο αγώνας των 44km +3600m F.O.M, στους δύο μικρότερους αγώνες της διοργάνωσης Rupicapra 20k και Faethon Trail 14 km συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές!

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για τη διεξαγωγή των αγώνων, αφού η διοργάνωση είχε πλάνο με εναλλακτικές διαδρομές και έτσι οι αθλητές ένιωσαν έστω και λίγη από τη μαγεία του Μυθικού βουνού.

Η διαδρομή του Rupicapra διαφοροποιήθηκε και φέτος όπως και πέρυσι λόγω σφοδρών ανέμων και ομίχλης στις κόψεις της διαδρομής ενώ η διαδρομή του Faethon Trail ολοκληρώθηκε κανονικά. Και οι δυο αγώνες χάρισαν και φέτος μοναδικά συναισθήματα στους αθλητές που τίμησαν τον Κοκκινοπλό και τον Όλυμπο!

Νικητής στον 5o Rupicapra αναδείχθηκε με ρεκόρ διαδρομής ο Πλακετάς Κοσμάς – Snowland.gr και χρόνο 1:57:33, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη διαδρομή, στη 2η θέση ο Τσιάρας Αντρέας – BALIOTIS NATURE TRAIL με χρόνο 2:03:29 και στην 3η θέση ο Γκιζλής Άρης – TRG / Σ.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ με χρόνο 2:06:21.

Στις γυναίκες 1η με ρεκόρ διαδρομής τερμάτισε η Κουτσιμάνη Κρυσταλλία MY ATHLETE με χρόνο 2:35:05, 2η η Σταυρούλα  Κατσιαρίμπα – ΔΡΟΥΠΕΣ Γ.Α.Σ.ΕΡ. ΛΟΛΑ RUN με χρόνο 2:46:04 και στην 3η θέση η Κατρίνα Μπέκα – JTCOACHING με χρόνο 2:46:38.

Νικήτρια στο ομαδικό αναδείχτηκε η δυνατή ομάδα Kasimis Training.

Στον 6o Faethon Trail 14k o συναγωνισμός ήταν υψηλός από την αρχή με εναλλαγή θέσεων και πολύ δυνατό ρυθμό κάτι που φαίνεται από τα νέα ρεκόρ διαδρομής!

Στους άντρες τερμάτισε πρώτος με ρεκόρ διαδρομής ο Πούρικας Μανώλης – DRC ATHENS με χρόνο 0:58:28, στη 2η θέση ο Πούρικας Βαλεντίνος – DRC ATHENS με χρόνο 0:58:29 και στην 3η θέση o Πανταζής Κωνσταντίνος – KOURKOURIKIS TRAINING GROUP με χρόνο 1:00:20.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού με ρεκόρ διαδρομής η Δήμητρα Χαιροπούλου – ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ με χρονο 1:14:30, στη 2η θέση η Νατάσα Σπανού με 1:18:43 και στην 3η θέση η Εύη Τσιγγάνου με 1:20:33.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που στήριξαν τους σταθμούς των δύο αγώνων της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από τους εθελοντές του Faethon οι οποίοι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αντεπεξήλθαν με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Η φωτογράφιση έγινε από τον Μπάμπη Γκιριτζιώτη / GOExperience και η χρονομέτρηση από την εταιρεία chronolog – timekeeping solutions.

Τα αποτελέσματα των αγώνων θα τα βρείτε εδώ

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:

Μέγας Χορηγός του FAETHON OLYMPUS MARATHON είναι η οικογένεια ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΑ που στηρίζει τον αγώνα από την πρώτη στιγμή.

Μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας του FAETHON OLYMPUS MARATHON  το Περιοδικό iRunmag.gr

Χρυσοί Χορηγοί του FAETHON OLYMPUS MARATHON είναι οι:

Εταιρεία ένδυσης, υπόδησης και αθλητικού εξοπλισμού DYNAFIT klaoudatos-skishop.gr/

Κορυφαίο τουριστικό γραφείο LA TRAVEL latravel.gr/

Εξειδικευμένο κατάστημα εξοπλισμού-trail running  GEORGIADIS STORE  georgiadis-store.gr/ /PEAK STORE

ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ – www.dios.gr

Η εταιρεία NOMAD HONEY  nomad-honey.gr/en

Χορηγοί του FAETHON OLYMPUS MARATHON οι:

Ξενοδοχείο ΔΗΜΑΤΗΣ https://dimatis.eu/welcome/

ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΣΙΑΤΣΙΚΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΖΗΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Θερμοπροσόψεις – Γυψοσανίδες – Ελασσόνα http://www.thermomonoseiszivis.gr

ΒΕΝΖΙΝΑΝΤΛΙΕΣ ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΠΕΛΛΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΚΑΡΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ–ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Olympios Outdoor Shop, Παναγούλη 99, ΛΑΡΙΣΑ 2410 553521

Trekking Hellas Mt. Olympus – https://trekking.gr/location/olympos

Readmore Λαρισα – www.readmore.gr

CAFÉ LO facebook.com/pages/lo-Cafe-bar/242915172429346?fref=ts

CAFÉ MONOPOLIO   facebook.com/giannis.gkekas.7?fref=ts

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΠΟΥΣΙΑΣ – Βαρόσι / Ελασσόνα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ–ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – http://www.hrt.org.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

Ράδιο Ελασσόνα 88.4

Η Έκδοση της Ελασσόνας

Elassonanews.gr

Advendure.com

RunningNews.gr

Runnfun.gr

Runnermagazine.gr

Trailrun.gr

eleftheria.gr

Υποστηρικτές του FAETHON OLYMPUS MARATHON:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΟΥ

Almiraman   https://www.olympos-x.com

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SARANTAPORO MOUNTAIN RUN

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΚΑ

Team Βίκυ Παγγέα

Ραντεβού το 2021 στον 10ο FAETHON OLYMPUS MARATHON!

x
Send this to a friend