Οι κορυφαίοι του ελληνικού στίβου βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις του 2019

Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έγινε σήμερα η τελετή βράβευσης αθλητών, προπονητών, σωματείων, προσωπικοτήτων που συνέβαλαν ώστε το 2019 να είναι ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά για το στίβο στη χώρα μας.

Οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2019 βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ και με τη λάμψη τους έδωσαν επιπλέον αίγλη στην εκδήλωση, που συνέπεσε με τα 123 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας, αφού σαν σήμερα το 1897 κατατέθηκε το καταστατικό της ομοσπονδίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Βούλα Παπαχρήστου, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Μπανιώτης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν και μαζί με τη νέα γενιά αθλητών και αθλητριών όπως η Σπυριδούλα Καρύδη, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο Ανδρέας Πανταζής και Δημήτρης Τσίτσος συνέθεσαν μια όμορφη εικόνα στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ. Η βραδιά περιλάμβανε και ειδικές βραβεύσεις σε φορείς που με τη συμβολή τους στηρίζουν το χώρο, ενώ παράλληλα με τη γιορτή του ΣΕΓΑΣ, ο Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού τίμησε τους κορυφαόυς της χρονιάς που πέρασε και έδειξε για μία ακόμη φορά με έμπρακτο τρόπο τη στήριξη του στον στίβο. Από την εκδήλωση απουσίαζε η Κατερίνα Στεφανίδη, που βρίσκεται στην Αμερική, όπου ζεί και γυμνάζεται.

“Το 2019 ήταν για τον στίβο ακόμα μία θετική χρονιά, όχι γιατί δεν είχε δυσκολίες, αλλά γιατί ξεπεράσαμε τις περισσότερες από αυτές. Όχι γιατί το πρόβλημα των υποδομών βρήκε τις λύσεις του, αλλά γιατί παρά αυτά οι αθλητές μας σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις. Όχι γιατί οι επιχορηγήσεις αυξήθηκαν, αλλά γιατί στο ΣΕΓΑΣ καταφέραμε να διατηρήσουμε την ίδια χρηματοδότηση μας. Έτσι λοιπόν τη χρονιά που πέρασε διατηρήσαμε σημαντικούς θεσμούς και δράσεις κάναμε αγώνες στο Πανθεσσαλικό, το οποίο εξοπλίσαμε με τη βοήθεια χορηγού, διοργανώσαμε και πάλι διεθνές μίτινγκ το “Βενιζέλεια- Χανιά. Παράλληλα εκδόθηκαν 9.400 δελτία, κάναμε περισσότερους αγώνες από κάθε άλλη χρονιά, είχαμε περισσότερα αξιολογημένα σωματεία από κάθε άλλη χρονιά, 36 πανελλήνια ρεκόρ, 37 συμμετοχές σε τελικούς και 13 μετάλλια στους μεγάλους αγώνες.

θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς της αυτοδιοίκησης, την ΕΟΕ για τη σημαντική συνεισφορά της και βεβαίως τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, γιατί χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όσα καταφέραμε.

Η σχέση μας με την πολιτεία είναι ίδια και εδώ πολλά χρόνια, διεκδικούμε, επαινούμε και διαφωνούμε εκεί όπου οι αποφάσεις θεωρούμε πως είναι σε λάθος κατεύθυνση. Τους περασμένους μήνες η σχέση μας με την πολιτεία κλονίστηκε εξαιτίας μιας νομοθεσίας.

ς

που θίγει την ελεύθερη βούληση, θεωρούμε πως η ανανέωση δεν έρχεται μέσα από την παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, μέσα από γενικεύσεις που θίγουν ανθρώπους και που προσφέρουν για χρόνια. Ο αθλητισμός χρειάζεται το πλαίσιο που θα σέβεται την αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα ο Χίλων που είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Στο ΣΕΓΑΣ συνεχίζουμε και το 2020 στο δρόμο που χαράξαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δε συνεχίζουμε από ανάγκη, αλλά από πεποίθηση πως αυτός είναι ο δρόμος που αποδίδει τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα, που οδηγεί τον ελληνικό στίβο κάθε χρόνο πιο κοντά στη θέση που του ανήκει και του αξίζει”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγοπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του.

Τη γιορτή του ΣΕΓΑΣ τίμησε με την παρουσία του και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος τόνισε: “Πάντα νιώθω όμορφα και οικεία όταν είμαι ανάμεσα σε αθλητές. Ως αθλητής παραπονιόμουν για το τι πρέπει να κάνει η πολιτεία και τώρα πλέον δεν έχω καμία δικαιολογία να μην δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να μη λείπε τίποτα στους αθλητές. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις, αυτό είναι το στοίχημα της πολιτείας, ο ρόλος της οποίας δεν είναι απλά να τους συγχαίρει. Πραγματική δουλειά της πολιτεία είναι να προπαρασκευάζει αυτές τις επιτυχίες και να δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με το ΣΕΓΑΣ, παρότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, όπως ο Νόμος.

Στο Χίλων ο ΣΕΓΑΣ είναι σε υψηλό επίπεδο και αντικατοπτρίζει την καλή δουλειά που γίνεται, αυτό φαίνεται επίσης και στις διακρίσεις και στην ανάπτυξη. Συγχαρητήρια σε όσους διακρίθηκαν καθώς και στους προπονητές και τις οικογένειες τους”.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Αβδελάς, ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάπης, ο διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ Βασίλης Κάκος, η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού στην περιφέρεια Αττικής, Μαργαρίτα Βάρσου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, καθώς και παλιοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, όπως η Νίκη Ξάνθου και ο Σπύρος Ανδριόπουλος.

Αναλυτικά οι βραβευσεις

Διακρίσεις 2019

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) – Μίτσελ Κρίερ
3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) – Γιώργος Πομάσκι
1ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, 1ος  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, 1ος Μεσογειακοί Αγώνες Κ23 κλειστού

Βούλα Παπαχρήστου – Γιώργος Πομάσκι
2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Κώστας Μπανιώτης (ύψος) – Γιώργος Τσούγκος
2ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ) – Ανδρεάς Τσωνης
3η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) – Ανδρεάς Τσωνης
2ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23

Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν) – Παύλος Σκορδίλης
1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) – Κώστας Παπαμαρκάκης
2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Ανδρέας Πανταζής (τριπλούν)- Δημήτρης Βασιλικός
3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Δημήτρης Τσίτσος (ακοντισμός)  – Θωμάς Κυριαζής
3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία)- Γιώργος Μποτσκαριώβ
Χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία, Μεσογειακοί Αγώνες κλειστού Κ23

Άλκηστη Βαγγέλη (ύψος)- Λώρα Παντέλη
Χάλκινο μετάλλιο στο ύψος, Μεσογειακοί Αγώνες κλειστού Κ23

Αναστασία Ντραγκομίροβα (έπταθλο)- Γιώργος Μποτσκαριώβ
3η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (4Χ100-200-300-400)- Κατερίνα Αλεξοπούλου
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Μαρκέλλα Παπανδρέου (4Χ100-200-300-400) – Χρήστος Κατσίκας
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Αννα Χατζηπουργάνη (4Χ100-200-300-400) – Νίκος Μαντζόλης
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Στέλλα Κωνσταντινίδου – (4Χ100-200-300-400) – Νίκος Μαντζόλης
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Βραβεύσεις φορέων
Ιωάννα Ρήγα, Πρόεδρος οργανισμού κοινωνικής αλληλεγγύης και αθλητισμού Δήμου Μεγάρων “ΗΡΟΔΩΡΟΣ”
Ευάγγελος Παλατζίδης, πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων
Αθανάσιος Πολυχρονάκης, πρόεδρος του ΑΣ Δοξάτου Δράμας
Παναγιώτης Αστεριάδης, Με πολυετή προσφορά ως πρόεδρος του συνδέσμου κριτών στίβου Θεσσαλονίκης
Ευάγγελος Σημανδράκος- Αντιδήμαρχος Κοζάνης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών
Μανώλης Θωμαδάκης, που έλυσε το τεράστιο πρόβλημα της προπόνησης του Χρήστου Φραντζεσκάκη και όλων των ριπτών μας στα Χανιά, παραχωρώντας δικές του εκτάσεις για τη δημιουργία προπονητηρίου ρίψεων.
Θεόδωρος Λουλούδης, εκδότης της εφημερίδας “Πελοπόννησος”
Γιάννης Χριστόπουλος – εκδότης της εφημερίδας “Η Γνώμη”

Ειδική βράβευση
Στον Σάξες Αλέρου τον πρωταθλητή στα πρωταθλήματα Κ20 και Κ18 στα 400 και 800μ και την οικογένεια του, που τον στηρίζει και τον συνοδεύει σε κάθε αγώνα του.


Βραβείο κοινού

Κορυφαίος Άνδρας: Μίλτος Τεντόγλου
Κορυφαία Γυναίκα: Κατερίνα Στεφανίδη
Κορυφαίος Άνδρας Κ20: Χρήστος Φραντζεσκάκης
Κορυφαία Γυναίκα Κ20: Σπυριδούλα Καρύδη
Κορυφαίος Άνδρας Κ18: Γιάννης Καριοφύλλης
Κορυφαία Γυναίκα Κ18: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου


Ειδικά έπαθλα
Επαθλο Ιωάννη Σταματόπουλου για τον καλύτερο νέο αθλητή/αθλήτρια: Σπυριδούλα Καρύδη
Επαθλο Κώστα Σπανίδη για τον καλύτερο νέο ρίπτη: Ελίνα Τζένγκο
Επαθλο Ευάγγελου Μιχαήλ για αθλητή που διακρίνεται και στους στίβους των σταδίων αλλά και σε εκείνους της μόρφωσης: Χρήστος Φραντζεσκάκης
Επαθλο Ευάγγελου Δεπάστα στους προέδρους του Κύδωνα Χανίων και ΓΣ Ελευθέριο Βενιζέλο, Σάκη Κουβάτσο και Γιώργο Γιατρουδάκη για την αρμονική συνεργασία τους, στη διεξαγωγή του διεθνούς meeting ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ.

Βραβεύσεις σωματείων

Γ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Α/Γ και στο Πρωτάθλημα Κ23 ΤΟΥ 2019 – Πρώτος σύλλογος στην ετήσια αξιολόγηση
Α.Γ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ20
Γ.Σ. ΕΛΕΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ18 2019 – Πρώτος επαρχιακός σύλλογος
Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ’ 93: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ16- βόρειος όμιλος
ΣΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ16- νότιος όμιλος
Γ.Σ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Previous ArticleNext Article

Ζουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ;

Μια ντουζίνα λάθη που κάνετε στο γυμναστήριο και μένετε στάσιμοι

Οι άνθρωποι με μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ, οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν γρήγορα βάρη, τείνουν να ζουν περισσότερο.

Αυτό δείχνει για πρώτη φορά μια βραζιλιάνικη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η άσκηση που βασίζεται σε βάρη μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής, χωρίς όμως όλες οι μέθοδοι ενδυνάμωσης να επιφέρουν το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κλαούδιο Τζιλ Αραούζο, διευθυντή έρευνας και εκπαίδευσης της Κλινικής CLINIMEX στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έκαναν σχετική παρουσίαση στο συνέδριο EuroPrevent («Ευρω-πρόληψη 2019») της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στη Λισαβόνα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 3.878 μη αθλητές ηλικίας 41-85 ετών, των οποίων εξετάστηκε η μυϊκή δύναμη και ισχύς μέσω ειδικού τεστ.

Ο Αραούζο υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ μυϊκής ισχύος (power) και μυϊκής δύναμης (strength). Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι περισσότερες κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινότητά μας απαιτούν μυϊκή ισχύ, η πλειονότητα των προγραμμάτων ενδυνάμωσης επικεντρώνεται στην αύξηση της μυϊκής δύναμης.

Δύναμη, ταχύτητα, συντονισμός

Η ισχύς περιλαμβάνει εκτός του στοιχείου της δύναμης και αυτό της ταχύτητας και του συντονισμού των κινήσεων. Περισσότερη μυϊκή ισχύς παράγεται όταν η ίδια εργασία ολοκληρώνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα ή όταν εκτελείται περισσότερη εργασία κατά την ίδια περίοδο. Για παράδειγμα, όταν ανεβαίνει κάποιος γρήγορα τις σκάλες, χρειάζεται μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ, αλλά για να ανυψώσει ένα βαρύ αντικείμενο του αρκεί η μυϊκή δύναμη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με μυϊκή ισχύ ανώτερη του μέσου όρου για το φύλο τους είχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες με μυϊκή ισχύ κάτω του μέσου όρου.

Η μέχρι τώρα επιστημονική έρευνα έχει εστιάσει στη μυϊκή δύναμη – παραλείποντας το στοιχείο της ταχύτητας- και, μάλιστα, με εφαρμογή σε ασκήσεις αποκλειστικά χεριών.

Πόσο γρήγορα;

Συνεπώς στο γυμναστήριο δεν έχει σημασία μόνο πόσα βάρη σηκώνει κάποιος, αλλά και πόσο γρήγορα το κάνει. «Για το καλύτερο αποτέλεσμα στην εξάσκηση της μυϊκής ισχύος, πρέπει κάποιος να πάει πέρα από την τυπική μυϊκή δύναμη και να προσθέσει ταχύτητα στην ανύψωση των βαρών» ανέφερε ο Αραούζο. «Εφόσον η ισχύς συνάδει με τη μακροζωία, είναι ανάγκη τα προγράμματα ενδυνάμωσης να εμπλουτιστούν με το στοιχείο της ταχύτητας» πρόσθεσε.

Η μυϊκή ισχύς μειώνεται σταδιακά μετά την ηλικία των 40 ετών. Οι ερευνητές, που εξετάζουν τώρα τη συσχέτιση της μυϊκής ισχύος και των αιτιών θανάτου λόγω σοβαρών παθήσεων (καρδιαγγειακών, καρκίνου κλπ), προτείνουν ότι οι γιατροί θα πρέπει αφενός να αξιολογούν το επίπεδο μυϊκής ισχύος των ασθενών τους και αφετέρου θα πρέπει να τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για την αύξηση της μυϊκής ισχύος.

Πηγή: www.healthyliving.gr

Δερματικά προβλήματα εξαιτίας της προπόνησης και λύσεις

Το δέρμα σου μπορεί να απορροφήσει πολλά μικρόβια κατα τη διάρκεια της γυμναστικής σου, είτε από τις χειρολαβές στα μηχανήματα του γυμναστηρίου, είτε από το βρόμικο πάτωμα των αποδυτηρίων.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις όπου η γυμναστική μπορεί να επηρεάζει το δέρμα σου και πως να το διατηρείς καθαρό μετά από κάθε άσκηση.

1. Οι δερματικές μολύνσεις από τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μηχανήματα του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα τα μικρόβια και τα βακτήρια να μπορούν να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Με το τρόπο αυτό μπορεί να οδηγήσει το δέρμα σου σε σοβαρές δερματικές μολύνσεις.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Όποτε έχεις τη δυνατότητα φρόντιζε να καθαρίζεις με υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια τα μηχανήματα γυμναστικής πριν τα χρησιμοποιήσεις, ακόμη και αν έχεις σκεφτεί πως μπορεί κάποιος άλλος να το έχει κάνει πριν από εσένα. Και ποτέ μα ποτέ μην ακουμπάς το πρόσωπο σου αν δεν έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου. Με το να πιάνεις τα βρόμικα μηχανήματα και στη συνέχεια να ακουμπάς το πρόσωπο σου, μπορείς εύκολα να μεταφέρεις τα βακτήρια στο δέρμα σου προκαλώντας ακμή ή ακόμη και μόλυνση.

Σε ποια θερμοκρασία σκοτώνονται τα μικρόβια των ρούχων των δρομέων στο πλυντήριο;

2. Τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από τη γυμναστική στη ζέστη

Η ζέστη και η υγρασία μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους σου, δημιουργώντας πρήξιμο και κατ΄επέκταση να οδηγήσει σε κάποιο εξάνθημα. Η κατάσταση αυτή συνηθίζει να εμφανίζεται με τη μορφή μικρών ροζ ή κόκκινων στιγμάτων που μοιάζουν με σπυράκια και συνήθως παρουσιάζονται σε σημεία του δέρματος όπου τα ρούχα προκαλούν τριβή.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Αν συνηθίζεις να βγαίνεις στη φύση για περπάτημα, για τρέξιμο ή για να κάνεις ποδήλατο, φρόντισε να σταματάς σε ένα μέρος δροσερό με σκιά για να ξεκουράζεσαι μια στο τόσο.

3. Γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους χωρίς αντηλιακό.

Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο δέρμα σου και να οδηγήσει σε ρυτίδες, λεκέδες καθώς μπορεί να αυξήσει και τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Αν κάνεις γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους, είναι πολύ σημαντικό να βάζεις στο εκτεθειμένο δέρμα σου ένα προϊόν με αντηλιακή προστασία τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγεις από το σπίτι και φρόντισε να επαναλαμβάνεις συχνά τη διαδικασία. Προτίμησε κάποιο αδιάβροχο αντηλιακό το οποίο δεν θα απομακρύνεται εύκολα από τον ιδρώτα σου και δεν θα τσούζει τα μάτια σου.

4. Η ακμή στη πλάτη και στο στήθος μπορεί να προκληθεί από τα στενά ρούχα γυμναστικής σου.

Με το να κάνεις γυμναστική φορώντας ρούχα τα οποία είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σου μπορεί να προκαλέσουν ιδρώτα και να αναπτυχθούν βακτήρια τα οποία θα εγκλωβιστούν μέσα στα ρούχα σου. Με τον τρόπο αυτό προκαλείς ερεθισμό στο δέρμα σου με αποτέλεσμα οι πόροι σου να «βουλώνουν» και να δημιουργούνται ανεπιθύμητα σπυράκια. Ο ιδρώτας σου δημιουργεί ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, ιδανικό για την ανάπτυξη των βακτηρίων και τη δημιουργία ακμής.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις την ακμή του σώματος είναι να κάνεις μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική σου, ειδικότερα αν τα ρούχα που φοράς είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σου. Επέλεξε ένα αφρόλουτρο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες το οποίο περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου, ιδανικό για την καταπολέμηση της ακμής.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου απομακρύνει με ήπιο τρόπο το περιττό λάδι του σώματος, το σμήγμα, τα βακτήρια, τη βρομιά και όλα όσα επηρεάζουν το δέρμα σου.

Αν το γυμναστήριο σου δεν έχει ντουζιέρες φρόντισε να αλλάζεις τα ρούχα της γυμναστικής σου φορώντας άλλα φρεσκοπλυμένα ρούχα και κάνε μπάνιο αμέσως  μόλις φτάσεις στο σπίτι σου. Δοκίμασε επίσης να φορέσεις πιο ανάλαφρα ρούχα τα οποία έχουν υφάσματα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε να μειώσεις τη ποσότητα του εγκλωβισμένου ιδρώτα.

Αν παρατηρήσεις σπυράκια στη πλάτη ή στο στήθος σου, αγόρασε ένα τοπικό προϊόν το οποίο περιέχει σαλικυλικό οξύ, ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής.

Ο καναπές του σπιτιού έχει περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα!

5. Η φαγούρα μπορεί να προκληθεί από τη συνεχή τριβή του δέρματος με τα ρούχα σου.

Όταν το δέρμα σου τρίβεται συνεχώς με τα ρούχα σου ή με άλλα μέρη του δέρματος σου, μερικές φορές μπορεί να προκληθεί φαγούρα, κοκκινίλες, τσούξιμο ή κάψιμο.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Φρόντισε να κάνεις γυμναστική φορώντας απαλά υφάσματα τα οποία προκαλούν λιγότερη τριβή στο δέρμα αποφεύγοντας τα πολύ ανάλαφρα ρούχα σε ευαίσθητες περιοχές που συνηθίζουν να τρίβονται και να ερεθίζονται με τις κινήσεις σου.

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με φαγούρα ή τσουξίματα και κοκκινίλες, φρόντισε να πλένεις τις ευαίσθητες περιοχές σου με χλιαρό έως κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό και εφαρμόζοντας μια αντιβιοτική κρέμα. Είναι σημαντικό να κρατήσεις καλυμμένες τις ευαίσθητες περιοχές σου με τη κρέμα μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σου.

Από τη στιγμή που θα επιτρέψεις στη γυμναστική σου, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια πούδρα με αντιμυκητιακές ιδιότητες για να απορροφήσει την περιττή υγρασία όσο θα γυμνάζεσαι.

6. Οι μύκητες προσβάλλουν τα ξυπόλητα πόδια σου στις δημόσιες ντουζιέρες.

Οι μύκητες στα πόδια που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, κάψιμο και τσούξιμο ανάμεσα από τα δάχτυλα σου, συνηθίζουν να αναπτύσσονται στο πάτωμα από τις δημόσιες ντουζιέρες των γυμναστηρίων. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να πάθεις ονυχομυκητίαση όπου μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σου κάνοντας τα αδύναμα και εύθραυστα με δυσχρωμίες.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις τα πόδια σου όταν κάνεις ντουζ στο γυμναστήριο ή στο κολυμβητήριο είναι να φοράς πάντα ειδικά παπούτσια για μπάνιο, ακόμη και όταν αλλάζεις ρούχα στα αποδυτήρια. Μια επίσης καλή ιδέα είναι να καθαρίζεις τα παπούτσια του μπάνιου σου με ένα απολυμαντικό προϊόν όπως η χλωρίνη και φρόντισε να τα αντικαθιστάς συχνά.

Αν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα στα πόδια ή στα νύχια σου, φρόντισε να αγοράσεις μια κρέμα με κορτιζόνη η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο σοβαρές μολύνσεις.

Διαβάστε επίσης: H κατάλληλη διατροφή για να… κοιμήσεις τις αλλεργίες!

x
Send this to a friend