Η αξιολόγηση του γαλακτικού οξέος το βασικό θέμα στο 3ο διαδικτυακό σεμινάριο (Δευτέρα, 30/11)

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της Ομοσπονδίας η Επιτροπή Επιμόρφωσης και Επιστημονικής Στήριξης του ΣΕΓΑΣ συνεχίζει τη φετινή περίοδο με το 3o διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) με θεματολογία, που αφορά την προπονητική διαδικασία.

Σκοπός του 3ου σεμιναρίου είναι ενημέρωση των προπονητών και των αθλητών σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των δεδομένων που παρέχει η αξιολόγηση του γαλακτικού οξέος, δεδομένου ότι το γαλακτικό αποτελεί τη βιοχημική παράμετρο με τις θεαματικότερες μεταβολές κατά την άσκηση, μεταβολές που προσφέρουν έναν σημαντικό πλούτο πληροφοριών για την αξιολόγηση της ικανότητας παραγωγής ενέργειας και της αποτελεσματικότητας του προπονητικού προγράμματος.

Επίσης, θα παρουσιαστεί συνοπτικά η μεθοδολογία για την ανάπτυξη της ικανότητας ανοχής στο γαλακτικό στα δρομικά αγωνίσματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 29/11 ΕΔΩ

Ημ/νία διεξαγωγής: Δευτέρα 30-11-20
Ώρα: 21.00-23.00
1η Εισήγηση: “Γαλακτικό: πολυεργαλείο στην προπονητική διαδικασία των δρόμων”
Εισηγητής: Βασίλειος Μούγιος
Καθηγητής βιοχημείας της άσκησης, ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ
Επιστημονικός συνεργάτης ΣΕΓΑΣ

2η Εισήγηση: “Ανάπτυξη της ικανότητας ανοχής στο γαλακτικό στους δρόμους ταχύτητας και ημιαντοχής-αντοχής”
Εισηγητής: Αθανάσιος Ζαλαβράς
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, PhD, Προπονητής στίβου

Υπενθυμίζεται ότι και στη φετινή περίοδο θα δοθούν στο τέλος των σεμιναρίων βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Επειδή, την προηγούμενη περίοδο, εξαιτίας της μη τήρησης των υποδείξεων εγγραφής, παρουσιάστηκαν προβλήματα εκτύπωσης των βεβαιώσεων σε μικρό αριθμό συμμετεχόντων, παρουσιάζονται οι οδηγίες εγγραφής. Παράκληση για όσους ενδιαφέρονται για τις βεβαιώσεις να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται με πραγματικά στοιχεία στα οποία να αναφέρεται το ον/μο του συμμετέχοντα, καθώς και το e-mail το οποίο να συνδέεται με το ον/μο. Πιο συγκεκριμένα θα ήταν σκόπιμο να συμπληρώνετε πάντα με τον ίδιο τρόπο το ονοματεπώνυμό σας (σειρά ονόματος-επωνύμου, τονισμός, μικρά-κεφαλαία) τόσο στις αιτήσεις συμμετοχής των σεμιναρίων όσο και κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει η ομοσπονδία να σας ταυτοποιήσει στο σύνολο των σεμιναρίων που θα παρακολουθήσετε και να σας χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση. Για να είστε βέβαιοι ότι τηρείτε το σχετικό κανόνα, αποθηκεύστε κάπου το ονοματεπώνυμο που θα συμπληρώσετε την πρώτη φορά και σε κάθε άλλη συμμετοχή σας κάντε αντιγραφή-επικόλληση.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Previous ArticleNext Article

“Εφυγε” από τη ζωή ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος

Μια ακόμη σημαντική απώλεια μετράει από σήμερα η οικογένεια του ελληνικού στίβου, αφού έφυγε από τη ζωή μία σπουδαία προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με αδιάλειπτη προσφορά στο χώρο του στίβου, ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος.

Στην πολύχρονη παρουσία του στο χώρο του αθλητισμού, διατέλεσε πρόεδρος του ΓΑΣ Αρχέλαου Κατερίνης, αλλά και για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας- Ημαθίας. Στη διάρκεια της θητείας του ανέλαβε σπουδαίες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών μαραθωνίου, διεθνείς και Βαλκανικούς αγώνες και φυσικά μεγάλο αριθμό Πανελληνίων και περιφερειακών διοργανώσεις στην πόλη της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής δράσης του.

Ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος αγάπησε και στήριξε τον αθλητισμό της χώρας και της πόλης Κατερίνης και πρόσφερε σπουδαίο έργο, ενώ εξίσου σπουδαία ήταν και η επαγγελματική του δράση ως τοπογράφος μηχανικός. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής ποδοσφαίρου στον Πιερικό και του στίβου στον αγαπημένο του ΓΑΣ Αρχέλαο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους, αλλά και σε όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου, που έχασε έναν σπουδαίο υποστηρικτή και φίλο.

Συλλυπητήριες επιστολές εξέδωσαν τόσο η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο το διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣ Αρχέλας Κατερίνης.

φωτογραφία: https://www.olympusmera.gr/

Πότε “ασπρίζει” η σοκολάτα και τι σημαίνει όταν συμβαίνει αυτό;

Όταν μια συσκευασία σοκολάτας έχει μείνει μία ανοιγμένη στο ντουλάπι για αρκετό καιρό, τότε όταν την αναζητήσετε θα δείτε ότι η σοκολάτα έχει ένα ελαφρύ άσπρο χρώμα. Γιατί άραγε σμβαίνει αυτό;

Η απάντηση είναι ότι πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει.

Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας διαχωρίζονται από το υπόλοιπο “σώμα” της και ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

4 λόγοι που η σοκολάτα είναι ευεργετική για τους δρομείς

Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι παρά την περίεργη όψη τους, οι σοκολάτες που έχουν εμφανίσει αυτό το φαινόμενο είναι ασφαλείς προς κατανάλωση.

Για να το αποφύγετε ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14οC και 18oC.

Διαβάστε επίσης: Είναι αληθινή σοκολάτα η… λευκή σοκολάτα;

x
Send this to a friend