Η σκυτάλη των Βίκος Street Relays στον Πειραιά

Όλοι οι φορείς που συνδράμουν, ο καθένας από το πόστο του, στην τέλεση των Βίκος Street Relays στον Πειραιά, τον τελευταίο αγώνα της πρωτότυπης και άκρως επιτυχημένης σειράς αγώνων σκυταλοδρομίας σε δημόσιο δρόμο, έδωσαν δυναμικό «παρών» στην παρουσίαση της διοργάνωσης στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Άπαντες, οι διοργανωτές, ο Δήμος Πειραιά, οι χορηγοί «Βίκος» και “Renault”, αλλά και οι πρεσβευτές του αγώνα, που αποτελούν μερικές από τις αναγνωρίσιμες φιγούρες στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ανυπομονούν να ζήσουν τη μεγάλη γιορτή των Βίκος Street Relays, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ειδυλλιακή διαδρομή στη Μαρίνα Ζέας στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τις δηλώσεις συμμετοχής θα διατεθούν φέτος στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Πρόκειται για ένα «ίδρυμα» που επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας ανήλικα παιδιά που προέρχονται από προβληματικές ή άπορες οικογένειες.

«Μετά τις δύο προηγούμενες άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις, τα Βίκος Street Relays στον τρίτο τους χρόνο πια τείνουν να γίνουν θεσμός. Είναι ένας αγώνας που συμβάλει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στον Πειραιά και επιπλέον, όπως πάντα, εκπληρώνει έναν ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό, με την ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Εύχομαι και φέτος να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να περάσουμε όλοι καλά. Ραντεβού στην εκκίνηση», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

%cf%83-%cf%84-%ce%b7-%cf%83%ce%ba%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%b1-2

Ο γνωστός επιτυχημένος προπονητής κολύμβησης, γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης και διευθυντής των Βίκος Street Relays στον Πειραιά, Νίκος Γέμελος τόνισε:

«Πολλοί μεγάλοι αθλητές και προπονητές έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για να ενισχύουν τον αγώνα, που γίνεται σε μια ιδανική διαδρομή και θα αναδείξει ως εικόνα την Πειραιά. Τα Βίκος Street Relays είναι ένας αθλητικός αγώνας, που προάγει την έννοια της αλληλοβοήθειας. Ευχαριστούμε τον Βίκο για την ενίσχυση που μας προσφέρει και φυσικά τον κόσμο που θα έρθει να τρέξει».

Τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., εκπροσώπησε στην παρουσίαση η γενική διευθύντρια του συλλόγου Χριστίνα Τσιλιγγίρη η οποία τόνισε: «Ο αγώνας έχει έναν ιερό χαρακτήρα, πέρα από τον ψυχαγωγικό. Καλώ όλους τους υποψήφιους δρομείς και ιδιαίτερα τους αθλητές του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα, να λάβουν μέρος».

Εκ μέρους του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, η πρώην Βουλευτής Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που τα Βίκος Street Relays ήρθαν στον Πειραιά, τα υποδεχτήκαμε με χαρά, γιατί δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας. Φέτος αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το Σπίτι του Πειραιά έναν φορέα που δραστηριοποιείται από το 1963.

Συγκινημένος από την πρωτοβουλία των Βίκος Street Relays, ο Κώστας Φαζάκης Πρόεδρος του σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά, επισήμανε:

«Ανάλογες πρωτοβουλίες συνεισφέρουν στη συσπείρωση τις κοινωνίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτές τις δύσκολες εποχές με τη μειωμένη χρηματοδότηση, τα Βίκος Street Relays όχι μόνο προσφέρουν ένα επιπλέον έσοδο στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά, αλλά επιπλέον βοηθούν ώστε να ακουστούμε σε ευρύτερο κοινό».

Τον ονομαστικό χορηγό, την εταιρία Βίκος εκπροσώπησε η Νατάσσα Κρεντς, η οποία στον δικό της μήνυμα υπογράμμισε:

«Η δική μας σκυτάλη είναι η θετική ενέργεια και η υποστήριξη σε όλους τους αγώνες της σειράς. Τα συναισθήματα που αισθάνονται οι μετέχοντες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα είναι μοναδικά».

Χορηγό των Βίκος Street Relays αποτελεί και η Renault. Ο Ιάκωβος Κρομμύδας που εκπροσώπησε τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην εκδήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και τη νέα περίοδο.

«Είμαστε δικαιωμένοι σαν εταιρία για τη χορηγία και μετέχουμε με μεγάλη χαρά. Μας έχει μείνει η αίσθηση μιας πολύ θετικής ατμόσφαιρας. Παρ’ ότι είμαστε στο τέλος της χρονιάς, για εμάς θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η αφετηρία για πολλές ακόμα συμμετοχές στα Βίκος Street Relays».

%cf%83-%cf%84-%ce%b7-%cf%83%ce%ba%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%b1-1

Δηλώσεις πρωταθλητών-πρεσβευτών των Βίκος Street Relays

Κώστας Φιλιππίδης (Ολυμπιονίκης άλματος επί κοντώ): «Είναι πολλαπλά τα μηνύματα που περνούν μέσα από τα Βίκος Street Relays. Ο αγώνας κάθε χρόνο βελτιώνεται ποιοτικά».

Αλεξάνδρα Ασημάκη (Παγκόσμια πρωταθλήτρια πόλο): «Χαίρομαι πάρα πολύ που αποτελώ κομμάτι αυτής προσπάθειας. Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να τρέχουν οικογένειες και παιδιά για τα παιδιά».

Κέλυ Αραούζου (Παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης): «Ο αθλητισμός είναι για όλους. Οι κολυμβητές δεν είμαστε οι καλύτεροι δρομείς, αλλά όλοι θα είμαστε εκεί για να τρέξουμε».

Βασιλική Μιλλούση (Πρωταθλήτρια Ευρώπης ενόργανης γυμναστικής): «Με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά στα Βίκος Street Relays, σε ένα πολύ όμορφο μέρος, όπου πρωταθλητές και απλοί δρομείς τρέχουν όλοι μαζί».

Κριστέλ Βουρνά (Πρωταθλήτρια Κολύμβησης): «Έβλεπα φωτογραφίες από παλαιότερους αγώνες στο πλαίσιο των Βίκος Street Relays κι έλεγα ότι θα ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ. Είναι μια ευκαιρία να αθληθούμε όλοι μαζί, χωρίς να μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα».

Νατάσσα Γκοτζή (Μπασκετμπολίστρια Ολυμπιακού): «Ο Πειραιάς είναι ιδανική πόλη για τέτοιες εκδηλώσεις. Εύχομαι τα στα Βίκος Street Relays να εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα. Ο αθλητισμός στις μέρες μας αποτελεί σημαντική εναλλακτική δίοδο».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Στις 17 Οκτωβρίου ο 3ος ΜΑΙΝΑΛΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

O Σύλλογος Αραχαμιτιωτών «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ», το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο Σύνδεσμος Αραχαμιταίων Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης προκηρύσσουν τον αγώνα τρεξίματος «3ος ΜΑΙΝΑΛΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

1) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 17-10-2021
2) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μεταμόρφωση Αραχαμιτών Αρκαδίας
3) Δρόμος 14 km. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 10:30 πμ. Μεταμόρφωση Σωτήρος.

Ι. Η διαδρομή του αγώνα είναι 14 km, κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από ασφάλτινο δρόμο. Για να δείτε το χάρτη της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ. Σήμανση και χιλιομετρικοί δείκτες θα υπάρχουν ανά χιλιόμετρο κατά μήκος
της διαδρομής, Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν κόκκινες κορδέλες σήμανσης.

ΙΙ. Κατηγορίες αθλητών: Άνδρες: Γενική, 18 – 39, 40 – 59, 60 ετών και άνω. Γυναίκες: Γενική, 18 – 39, 40 και άνω.

ΙΙΙ. Έπαθλα: Στον αγώνα θα λάβουν κύπελλο και τιμητικό μετάλλιο οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στην γενική κατηγορία και τιμητικό κύπελλο σε όλες τις κατηγορίες. Επίσης θα δοθεί σε όλους αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο
του αγώνα.

ΙV. Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες ≥2003) και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν την συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες δρόμου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν στον αγώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δική τους ευθύνη.

V. Υδροδοσία: Θα υπάρχουν 4 σημεία υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή (ανά 3 χιλιόμετρα και ένας σταθμός). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σταθμοί υδροδοσίας είναι και ταυτόχρονα σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται.

VI. Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο τερματισμού τις 2 ώρες (μέχρι τις 12:30 πμ).

VII. Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων: Οι αθλητές θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα αποδυτήρια του γηπέδου (σημείο εκκίνησης – τερματισμού). Τα προσωπικά αντικείμενα θα πρέπει να βρίσκονται σε καλά
κλεισμένες τσάντες και δεν πρέπει να περιέχουν χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

4) Γραμματεία: Η γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών του αγώνα το Σάββατο 16-10-2021 από τις 18:00 έως 20:00 στην Μεταμόρφωση Σωτήρος ενώ την Κυριακή 17-10-2021 στο ίδιο σημείο (σημείο
εκκίνησης και τερματισμού) από τις 8:00 π.μ. έως 10:00 π.μ.

5) Δηλώσεις Συμμετοχής (ατομικές): Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν καθότι το κόστος διεξαγωγής της διοργάνωσης θα καλυφθεί από ευγενική χορηγία του συλλόγου Αραχαμιτιωτών «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ» του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Συνδέσμου Αραχαμιταίων Αθήνας. Συμμετοχές για τον αγώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 12-10-2021 ή έως ότου συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός 150 συμμετοχών του αγώνα ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ.

6) Ασφάλεια δρομέων: Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνηση τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην
προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν ώστε να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

7) Ιατρική Εξέταση: Με την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, οι αθλητές ή οι κηδεμόνες των ανηλίκων και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνουν ότι: Γνωρίζω
πως οι αγώνες – δραστηριότητες που λαμβάνω μέρος μπορεί να επιφέρουν κινδύνους για την σωματική και πνευματική μου ακεραιότητα. Με την παρούσα δήλωση, δηλώνω ότι έχω προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχω κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο για την καλή μου υγεία και φυσική μου κατάσταση που απαιτείται για τη δοκιμασία του/των αγωνίσματος/των. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στον αγώνα.

8) Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα του αγώνα live και τελικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της εταιρείας χρονομέτρησης www.ftt.gr.

9) Τεχνικός Υπεύθυνος: Τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα είναι ο κ. Κωτσίρος Νικόλαος

10. Γενικές διατάξεις:

 Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.

 Εκπρόσωπος προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να μη συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

 Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2021.

 Στους αγώνες, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς Υπεύθυνους και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς 2021.

 Λόγω covid-19 και των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπάρχει όριο συμμετοχής 150 αθλητών, ενώ στον αγώνα όσον αφορά τη διεξαγωγή του αλλά και τη συμμετοχή των δρομέων θα εφαρμοστούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα
της ΓΓΑ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Όποιος αθλητής – τρια έχει δηλώσει συμμετοχή και δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να συμμετάσχει παρακαλούμε να μας ενημερώσει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα επικοινωνήστε με τον τεχνικό
διευθυντή του αγώνα Κωτσίρο Νίκο 6973350382

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Τρέξιμο: Τι κάνει τη διαφορά στη διατροφή πριν τον αγώνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας δρομέας για την διατροφή του πριν τους αγώνες

Οι περισσότεροι δρομείς γνωρίζουν ότι πρέπει να τρώνε ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες και άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες πριν από έναν μαραθώνιο. Άλλωστε, οι υδατάνθρακες είναι μια πολύ υψηλή πηγή ενέργειας και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε πολλή ενέργεια για να καλύψετε τα χιλιόμετρα ενός μαραθώνιου.

Για πολλούς δρομείς ωστόσο είναι ασαφής ο αριθμός των υδατανθράκων που πρέπει να τρώνε, αδιευκρίνιστο πόση ώρα πριν τον αγώνα πρέπει να το κάνουν και γενικότερα, είναι στο σκοτάδι για διάφορες άλλες τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες.

«Πολλές φορές εκπλήσσομαι με το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να τρέξουν σε μαραθώνιο δεν έχουν τραφεί σωστά πριν από αυτόν», λέει η Μονίκ Ράιαν, διατροφολόγος και αρθρογράφος για ζητήματα αγώνων δρόμου. «Οι δρομείς των μαραθωνίων τρέχουν πολύ σκληρά για να υποτιμάνε το ζήτημα της διατροφής», τονίζει.

Τα χαρακτηριστικά των υδατανθράκων

Όταν τρώτε ένα πιάτο μακαρόνια, οι περισσότεροι υδατάνθρακες αποθηκεύονται ως γλυκογόνο στους μύες και στο συκώτι. «Το γλυκογόνο είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη μορφή ενέργειας του σώματός σας, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή», λέει η Ράιαν. Κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου καίτε τόσο γλυκογόνο όσο και λίπος. Αλλά όσον αφορά το τελευταίο, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρότερα για να το μετατρέψει σε καύσιμο.

Όταν εξαντλείται το γλυκογόνο κατά τη διάρκεια μιας κούρσας, ουσιαστικά «χτυπάτε ταβάνι» και το σώμα σας πρέπει να επιβραδύνει καθώς το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια. Ο Μπέντζαμιν Ραποπόρτ, ένας ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος έπεσε θύμα του εν λόγω φαινομένου στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης του 2005 και ύστερα από αυτό αποφάσισε να μελετήσει πώς να το αποφύγει στο μέλλον.

«Το να ενισχύετε τον οργανισμό σας με τη σωστή ποσότητα γλυκογόνου δεν σας κάνει να τρέχετε πιο γρήγορα, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε τη σωστή συντήρηση δυνάμεων και να αποφύγετε την κατάρρευση», λέει.

Κάντε τις σωστές επιλογές

«Είμαι πολύ μονότονος. Τρώω ρύζι για πρωινό, για μεσημεριανό και για βραδυνό», λέει ο Ραποπόρτ. Φυσικά, τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι τόσο περιοριστικά. Το πλιγούρι βρώμης, το ψωμί, οι τηγανίτες, οι βάφλες, το γιαούρτι και ο χυμός αποτελούν επιλογές που μπορούν εύκολα να χωνευτούν.

Επίσης, πολλά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά ταυτόχρονα είναι και υψηλά σε φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προκαλέσουν καούρες στο στομάχι.

«Οι μπανάνες είναι μια επιλογή με χαμηλές ίνες», λέει η αθλητική διατροφολόγος Ιλάνα Κατζ. «Μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια για να μειώσετε το περιεχόμενο των ινών τους», τονίζει. Επίσης δίνει στους πελάτες της την άδεια να απολαύσουν λευκό ψωμί και ψητές πατάτες χωρίς τη φλούδα, καθώς πρόκειται για δυο τροφές που χωνεύονται πολύ εύκολα.

Πόσο πρέπει να τρώτε

 «Δεν μπορείτε να γεμίσετε τους μύες με γλυκογόνο μόνο με ένα γεύμα, γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε το μια ανάλογη διατροφή δύο ή τρεις ημέρες πριν τον αγώνα σας», λέει η Ράιαν. Το γλυκογόνο θα συσσωρευτεί στους μύες σας ενώ τρέχετε.

Γενικά, το 85 με 95% των θερμίδων που προσλαμβάνετε κάθε μέρα πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες εκείνη την περίοδο. Η Ράιαν συνιστά να τρώτε περίπου τέσσερα γραμμάρια υδατανθράκων για κάθε κιλό σωματικού βάρους.

Διαβάστε ακόμα: Δέκα συμβουλές διατροφής αποκλειστικά για δρομείς

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend