Η πρώτη ελληνική fitness start-up φέρνει τη γυμναστική στο γραφείο

Γυμναστική στο γραφείο; Training μαζί με συναδέλφους ανάμεσα στα meetings; Ναι είναι εφικτό! Στην Ελλάδα του σήμερα, εν μέσω κρίσης και αυξανόμενης ανεργίας, στη λιμνάζουσα αγορά του Fitness, έρχεται η πρώτη ελληνική start-up εταιρία, για να καλύψει την ανάγκη επιχειρήσεων που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το ευ ζην των εργαζομένων σε συνδυασμό με τα οφέλη του team building.

Ο Δημήτρης Φράγκος, 27 ετών δραστήριος personal trainer και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, ίδρυσε την εταιρία Fitness 4Business αφουγκραζόμενος τις ανάγκες αλλά και τις νεότερες τάσεις στο πεδίο της επιχειρηματικότητας. Στόχος της Fitness 4Business είναι να προσφέρει συντεταγμένη φροντίδα για την υγεία και την ευεξία εργαζομένων σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Ο στόχος

«Στόχος της εταιρίας μας είναι να εισάγουμε wellness ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες μέσα στο χώρο εργασίας, αρχικά διότι υπερτερούν έναντι στην απρόσωπη άσκηση με μηχανήματα και επιπρόσθετα ώστε να επωφεληθούν αφενός οι εταιρίες, καθώς παρατηρείται αύξηση στους οικονομικούς δείκτες μέσω της αυξανόμενης παραγωγικότητας, της εντονότερης ομαδικότητας και της καλής υγείας των εργαζομένων (λιγότερες άδειες ασθενείας κλπ)» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Φράγκος στο Praktoreio-Life του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα οφέλη για τον εργαζόμενο εξηγεί είναι «πέρα από την προφανή βελτίωση της υγείας, να κερδίζει ελεύθερο χρόνο από τις μετακινήσεις στο χώρο άσκησης και αντιλαμβάνεται ότι ο εργοδότης του ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, γεγονός που τον κινητοποιεί και τον κρατά αφοσιωμένο στην εταιρία».

Στο εξωτερικό, όπως λέει ο κ. Φράγκος, είναι μια συνηθισμένη πρακτική για όλες τις μεγάλες εταιρίες να παρέχουν προγράμματα άσκησης και ευεξίας στους εργαζομένους.

Οι παροχές

Ανάμεσα σε τέσσερις υπηρεσίες wellness η νεοφυής εταιρία παρέχει: ομαδικά προγράμματα άσκησης, εταιρικό running club, συμβουλευτική διατροφής και εταιρικό μασάζ. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών, παρέχει όλα τα οφέλη της ευεξίας, μεταφέροντάς την απευθείας μέσα στο χώρο της εταιρίας.

Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παρατηρείται πως οι εταιρίες προσπαθώντας να παραμείνουν ανταγωνιστικές στη δεινή οικονομική συνθήκη μειώνουν διαρκώς τις μισθολογικές δαπάνες και τις ευρύτερες παροχές προς τους εργαζομένους, ενώ συγχρόνως οι εργαζόμενοι βρίσκονται με διαρκώς μειούμενο ελεύθερο χρόνο και αποδοχές με αποτέλεσμα η λειτουργικότητά τους σταδιακά να μειώνεται σημαντικά.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την παροχή υπηρεσιών ευεξίας στο χώρο εργασίας είναι υπολογίσιμα, καθώς σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα εταιριών που ακολουθούν αυτό το μοντέλο λειτουργίας, σημειώνεται αύξηση στους οικονομικούς δείκτες μέσω της αυξανόμενης παραγωγικότητας, της εντονότερης ομαδικότητας και της καλής υγείας των εργαζομένων. Πέρα από τα οφέλη της εταιρίας όμως, ο εργαζόμενος απολαμβάνει το ιδιαίτερο προνόμιο της μετατροπής του χώρου εργασίας σε τόπο ανάπλασης και ευ ζην γεγονός που τον κρατά ουσιαστικότερα αφοσιωμένο και ικανοποιημένο με την εταιρία του.

Previous ArticleNext Article

Τρεις τρόποι να χάσετε βάρος χωρίς αυστηρή δίαιτα!

Τρεις συμβουλές για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα!

Αν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας και να είστε υγιείς, είναι δεδομένο ότι πρέπει να αναθεωρήσετε τον τρόπο που τρέφεστε και να αποκτήσετε νέες συνήθειες.

Εάν δε φροντίσετε να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας συστηματικά, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο θα έχουν γίνει δεύτερη φύση σας και θα είναι πιο πολύ εύκολο να μην τις ξεχνάτε.

Αυτό είναι το “κλειδί” για να υιοθετήσεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες: να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας, ώστε κάποια στιγμή να μη χρειάζεται να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις αλλά να σου φαίνεται “αφύσικο” να μην κάνεις το σωστό!

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορείς να διατηρείς το ιδανικό σου βάρος, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγεις σε αυστηρές δίαιτες (και αφού τις ολοκληρώσεις, να ξαναπαίρνεις όλα τα κιλά ή και περισσότερα), και θα νιώθεις ότι κάνεις κάτι καλό για τον οργανισμό και την υγεία σου.

Μερικές υγιεινές διατροφικές συνήθειες που μπορείς να ακολουθήσεις από σήμερα κιόλας είναι οι εξής:

Γέμισε το σπίτι με υγιεινές τροφές

Οι περισσότεροι από εμάς τρώμε κυρίως ό,τι βρίσκουμε πρόχειρο γύρω μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό γύρω σου να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή υγιεινές επιλογές, όπως φρούτα και λαχανικά που μπορούν να καταναλωθούν χωρίς πολλές διαδικασίες (π.χ. μήλα, καρότα. αχλάδια, μπανάνες, σέλερι). Φρόντισε όλα τα αρτοσκευάσματα που αγοράζεις να είναι από αλεύρι ολικής άλεσης και εξαφάνισε τα μπισκότα, τα αναψυκτικά και τα αλμυρά σνακ. Μερικές ακόμα υγιεινές τροφές που πρέπει να έχεις είναι ξηροί καρποί, φιλέτο γαλοπούλας, αυγά και σπόροι.

Κάθισε στο τραπέζι για να φας

Ποτέ μην τρως “στο πόδι”. Αντίθετα, κάθισε στο τραπέζι, πάρε πιάτο και μαχαιροπίρουνο και φάε το φαγητό σου –ακόμα κι αν είναι κάτι πρόχειρο. Έτσι, δίνεις στον οργανισμό σου τον απαιτούμενο χρόνο για να συνειδητοποιήσει πότε χόρτασε και τείνεις να τρως μικρότερες ποσότητες. Ποτέ μην τσιμπάς απευθείας από την κατσαρόλα, το ταψί ή τη μεγάλη συσκευασία ενός τροφίμου. Σέρβιρε στο πιάτο σου και απόλαυσέ το.

Πιες νερό και όχι “υγρές θερμίδες”

Περιορίζοντας τις θερμίδες που παίρνεις από τους χυμούς, τα αναψυκτικά και τα ποτά είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αδυνατίσεις. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μικρή ή και ελάχιστη διατροφική αξία, οπότε δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από κενές θερμίδες. Αντίθετα, πρέπει να πίνεις πολύ νερό που έχει 0 θερμίδες και προσφέρει απαραίτητη ενυδάτωση. Δοκίμασε το εξής κόλπο: κάθε φορά που σκέφτεσαι να τσιμπήσεις κάτι πιες πρώτα ένα ολόκληρο ποτήρι νερό. Εάν εξακολουθείς να θέλεις να το φας, μπορείς να το κάνεις, αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό να μην νιώθεις πια πείνα.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ μετατέθηκε για τον Ιανουάριο λόγω της πανδημίας

Εξειδικευμένες οδηγίες προπόνησης αγωνισμάτων στίβου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας και του τόπου διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της παράτασης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού covid-19 από την Κυβέρνηση. Νέα ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2021 και νέος τόπος το κλειστό γυμναστήριο του ΑΟ Νέας Σμύρνης “Ο Μίλων”, στην Αθήνα.

Δείτε την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης

x
Send this to a friend