Site icon runnfun.gr

Έτσι θα κάνεις το πρώτο βήμα για να μπεις σε φάση διατροφής και προπόνησης

Η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή "δουλεύουν" μόνο με πειθαρχία

Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που κοιτούν με ζήλια κάποιον στο δρόμο που τρέχει, ή κάνει ποδήλατο, που γυμνάζεται καθημερινά, που ξυπνάει χαράματα πριν τη δουλειά για να πάει γυμναστήριο, και αναρωτιέσαι γιατί εσύ δεν μπορείς να το κάνεις αυτό…

Εάν κι εσύ λες «Από Δευτέρα σωστή διατροφή», αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνεις και πάντα λες «Αχ, μακάρι να είχα όρεξη για γυμναστική σαν τους άλλους», πρέπει να μάθεις κάτι:

Οι άνθρωποι που έχουν βάλει συστηματικά στη ζωή τους τη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή, δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από εσένα που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από τα δύο-ή μάλλον πιο σωστά: νομίζεις ότι δεν μπορείς.

Διατροφή ή γυμναστική: Τι βοηθά περισσότερο στην απώλεια βάρους;

Ο κύριος που τρέχει στο πάρκο το βραδάκι, δεν γυρίζει από τη δουλειά πιο ξεκούραστος από εσένα. Δεν έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, λιγότερα άγχη. Και το πιο εντυπωσιακό: Δεν του είναι πιο εύκολο από ό,τι για εσένα να σηκωθεί από τον καναπέ, να φορέσει τα ρούχα του, να δέσει τα κορδόνια του και να βγει για τρέξιμο.

Θα σκεφτεί και εκείνος 10 δικαιολογίες για να μείνει σπίτι, θα σκεφτεί  το πόσο βαριέται, πόσο κουρασμένος είναι, πόση ζέστη έχει… κι όμως τελικά θα βάλει τα παπούτσια του και θα βγει από την πόρτα.

Και αυτό το κάνει κάθε μέρα, για εβδομάδες, μήνες, χρόνια. Δεν γίνεται πιο εύκολο με το πέρασμα του χρόνου όπως ίσως νόμιζες. Αυτή την εσωτερική διαμάχη που εσύ δεν αντέχεις ούτε για μια εβδομάδα, όλος ο κόσμος που γυμνάζεται την κάνει για χρόνια. Και πειθαρχεί!

Καλή υγεία και κορμί για παραλία!

Καλοκαιράκι και το αιώνιο θέμα για το τέλειο σώμα είναι πιο hot από ποτέ. Πάρε στυλό και γράψε σε χαρτάκι για να το θυμάσαι: Χωρίς θυσίες δεν πρόκειται να αποκτήσεις καλή υγεία και τέλειο σώμα.

Εάν έχεις περάσει όλη σου τη ζωή τρώγοντας burger, πίτσες, σουβλάκια, εάν έχεις να κάνεις γυμναστική από το σχολείο, τότε να ξέρεις ότι για να αλλάξεις αυτές τις βλαβερές συνήθειές σου θα πονέσεις, θα λαχανιάσεις, θα πεινάσεις και κάθε μέρα θα λες στον εαυτό σου δικαιολογίες για να τα παρατήσεις.

Μάθε από τους γνωστούς και φίλους σου που τρώνε σωστά και γυμνάζονται. Παρακινήσου από την δική τους προσπάθεια. Μάθε πώς ανέπτυξαν τη δύναμη να αντιστέκονται στην φωνούλα μέσα τους που τους φωνάζει «έλα μωρέ ασ’ το για σήμερα».

Μην γελαστείς ούτε λεπτό και σκεφτείς πως τους είναι εύκολο. Δεν είναι. Και γι’ αυτό σεβάσου τους ανθρώπους αυτούς και προσπάθησε να παρακινηθείς από την εσωτερική δύναμη που έχουν αναπτύξει.

Αυτό, είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξεις…

Διαβάστε ακόμα: Υποψήφιοι δρομείς και δικαιολογίες: Διαβάστε τις καλύτερες

Πηγή: 5tinimera.wordpress.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version