Site icon runnfun.gr

Γιατί είναι καλό ένας δρομέας να κρατάει ημερολόγιο;

Γιατί είναι καλό ένας δρομέας να κρατάει ημερολόγιο;

@runnersworld

Επιμέλεια: Γ. Παπαδημητρόπουλος

Η τήρηση ενός ημερολογίου τρεξίματος είναι κάτι περισσότερο από μια εφαρμογή. Μπορεί η καταγραφή της διαδρομής, τα χιλιόμετρα ή ακόμα και οι παλμοί σας (σ.σ. για όσους έχουν ρολόι) να είναι σημαντικές πληροφορίες, τίποτα δεν συγκρίνεται, όμως, με το προσωπικό σας ημερολόγιο…

Η καταγραφή συγκεκριμένων λεπτομερειών των τρεξίματός σας μπορεί να σας κρατήσει σε… τροχιά ενθουσιασμού, κοντά στους στόχους σας, ακόμα και να σας βοηθήσει να αποφύγετε έναν τραυματισμό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα online ημερολόγιο ή ένα απλό ημερολόγιο τοίχου, η απλά ένα τετράδιο. Απλώς σημειώστε τις πληροφορίες

Η διαδρομή

Δεδομένα με μια απλή εφαρμογή κινητού θα έχετε τα χιλιόμετρα, τους χρόνους (ολικό και ρυθμό) και τη θερμοκρασία. Αν έχετε ένα ρολόι τρεξίματος με προηγμένο μενού, θα έχετε επίσης υψομετρικές και παλμούς. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να μεταφέρει το πως νιώσατε εσείς. Γυρνώντας σπίτι λοιπόν, θυμηθείτε τη διαδρομή, σημειώστε πως αισθανθήκατε. Αν κουραστήκατε. Πιο σημείο σας ζόρισε περισσότερο. Που περπατήσατε.

Σχετικά με τον εαυτό σας

Το πρωινό βάρος είναι σημαντικό. Αν τρέχετε κάθε πρωί ζυγιστείτε. Αν δείτε ότι είστε πιο ελαφρύς ενώ το βάρος σας είναι σταθερό τον τελευταίο καιρό, τότε μπορεί να είστε λίγο αφυδατωμένοι. Μην βγείτε για τρέξιμο λοιπόν πριν πιείτε νερό.Καταγράψτε τα συναισθήματά σας πριν και μετά το τρέξιμο. Σημειώστε τυχον πόνους και ενοχλήσεις.

Άλλες πληροφορίες

Σημειώστε τι έχετε φάει πριν το τρέξιμο σας. Αν κάτι δεν πάει καλά, θα βρείτε το γιατί. Αν όλα είναι υπέροχα, τότε θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Σημειώστε αν συναντάτε άλλους ανθρώπους στο δρόμο. Μπορεί να ξέρετε πότε θα τους συναντήσετε ξανά και να αποτελέσουν κίνητρο για εσάς, τις μέρες που είναι δύσκολο να βγείτε στο δρόμο.

Διαβάστε τι γράψατε

Διαβάστε κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα τις σημειώσεις σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας βοηθήσουν. Δοκιμάστε το.

Διαβάστε επίσης: Τρέξιμο και μουσική: Καλή ή κακή συνήθεια;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version