Fitness Conference 2021: «Το μέλλον του Fitness είναι συνδεδεμένο και με τo Digital Transformation»

Το The Fitness Conference 2021 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Κύπρο από την BOUSSIAS παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του Fitness, σε σχέση με τo digital transformation και την online εκγύμναση, η οποία αποτέλεσε τάση τις ημέρες του Covid-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, διεθνείς ομιλητές, εμπειρογνώμονες, στελέχη της βιομηχανίας, ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες στον τομέα του Fitness και μέλη θεσμικών φορέων -μέσα από παρουσιάσεις, case studies και διαδραστικές συζητήσεις- ανέλυσαν: την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, τις επενδύσεις αλλά και το marketing που σχετίζονται με τo digital transformation του fitness στην μετά Covid-19 εποχή.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των Γιώργο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν πολύ σημαντικές ομιλίες από keynote speakers από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία. Συγκεκριμένα, ο Jerónimo GarcíaFernández, Associate Professor at the Universidad de Sevilla, μιλώντας απευθείας από την Σεβίλλη ανέλυσε την εξέλιξη της τεχνολογίας στο Fitness Industry και επισήμανε ότι με το πέρασμα των χρόνων οι νέες τεχνολογίες θα είναι όλο και πιο οικονομικά προσεγγίσιμες για τον επαγγελματία του fitness. Ο Andreas Paulsen, Executive Director της Europe Active, μιλώντας από το Παρίσι, επισήμανε τα κοινά στοιχεία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες του fitness μετά το τέλος του lockdown στην μετά Covid εποχή, σε όλον τον πλανήτη. Ο Dipanda Silva, PT Director at Fitness Hut and Vivagym, ανέλυσε τις προβλέψεις του για το άμεσο μέλλον του Fitness, παρουσιάζοντας ένα υβριδικό μοντέλο γυμναστικής της τάξης του 70% offline και 30% online. O Jonathon Petrohilos, CEO at Fitness Education Online, μιλώντας απευθείας από την Αυστραλία ανέλυσε γιατί το μέλλον της εκγύμνασης θα είναι ένας συνδυασμός Face to Face και Online υπηρεσιών. Τέλος, οι Demetrios Demetriades, Exercise Physiology – Sports Medicine, Owner DSportsFit και Scott Gillespie, Saco Sport & Fitness President, μετέφεραν τις εξελίξεις του digital fitness transformation από τις ΗΠΑ, τονίζοντας την σημασία του Virtual Personal Trainer και στην μετά Covid-19 εποχή.

Στη συνέχεια του The Fitness Conference, μέσα από διαδραστικές συζητήσεις πάνελ, όπου συμμετείχαν θεσμικοί παράγοντες από Ελλάδα και Κύπρο, όπως οι Κωνσταντίνος Παπούλιας,

Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής Ιδιοκτήτης Γυμναστηρίου, Aντώνης Αλεξόπουλος, Δρ. Λέκτορας Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Χρίστος Κονδύλης, Ιδιοκτήτης Γυμναστηρίου, Εκπρόσωπος Τύπου Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλες οι προκλήσεις αλλά και οι ανάγκες που έχει αυτή την στιγμή ο κλάδος των επαγγελματιών του Fitness. Κοινό συμπέρασμα όλων ήταν η ανάγκη για τη δημιουργία δομημένων υπηρεσιών online fitness, οι οποίες να βρίσκονται υπό την εποπτεία της πολιτείας τόσο για τα νόμιμα παραστατικά τους όσο και για τις ακαδημαϊκές σπουδές των εργαζομένων τους.

Τέλος, μεγάλη συμμετοχή στο The Fitness Conference είχε η ακαδημαϊκή κοινότητα, με εκπροσώπους όπως ο Γιώργος Τζέτζης, Δρ. Καθηγητής Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Γιάκας, Καθηγητής Εμβιομηχανικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Παναγιώτης Τσακλής, Καθηγητής Εμβιομηχανικής και Εργονομίας, “ErgoMechLab“, ΣΕΦΑΑΔ-ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εφη Τσίτσκαρη, ΔΕΠ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Marketing & Επικοινωνία στον Αθλητισμό. Η ακαδημαϊκή κοινότητα παρουσίασε παραδείγματα από το τεχνολογικό μέλλον του fitness (όπως του motor learning, εργαλεία IOT για το γυμναστήριο κ.ά.) μέσα από το digital transformation και συμφώνησε ότι η νέα γενιά των επαγγελματιών γυμναστών ήδη βρίσκεται πιο κοντά στην digital πραγματικότητα και μέσα από τις αντίστοιχες ακαδημαϊκές δυνατότητες όπου συνεχώς αυξάνονται.

Χορηγοί του The Fitness Conference ήταν: ο χώρος αθλητισμού και αναψυχής New Life Health Centre,  η εταιρεία με όργανα γυμναστικής Alpha Pilates και η αλυσίδα γυμναστηρίων Yava  Fitness Center.

Το συνέδριο διεξήχθη υπό τις αιγίδες των: Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), Παγκύπριος

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων (ΠΑ.Σ.Ι.ΓΥ) και Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής (ΣΥ.Π.Φ.Α.Α).

Official Publication του συνεδρίου ήταν το Marketing Week

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν οι: ladylike.gr, το περιοδικό Shape, o ραδιοφωνικός σταθμός 89.2, το Athletics Sports Magazine, runningnews.gr, fitnesspulse.gr, το Fitness Motivation Hellas, runnfun.gr, wefit.gr, runster.gr και ο Εκδοτικός Οίκος Δίας.

Partners στο The Fitness Conference ήταν οι: Europe Active, fitbe, Gisdoras, DSportsFit, Platinum Training Institute, Fitness Academy Europe, Fitness Education Online, Fitness Hut και το Institute Registered Exercise Professionals.

Επισκεφτείτε το www.thefitnessconference.gr για να ενημερωθείτε για την επόμενη μέρα του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Πέντε tips για να καταφέρεις να πας το πρωί για προπόνηση

Γράφει ο Φίλιππος Μεσιακάρης (Γυμναστής, Τρίκαλα)*

Με το άνοιγμα το σχολείων κάπου μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σηματοδοτείται κατά μια έννοια η έναρξη της νέας σεζόν για πολλούς.  Αυτό σημαίνει πως πολλοί θέτουν νέους στόχους τόσο στα επαγγελματικά τους όσο όμως και στην ενασχόληση με την γυμναστική.

Και σε ποιον δεν αρέσει να παραμείνει μερικές στιγμές παραπάνω στο κρεβάτι αφού χτυπήσει το ξυπνητήρι πόσο μάλλον όταν πρέπει να σηκωθεί για να πραγματοποιήσει ουσιαστικά ένα χόμπι. Οι στιγμές αυτές όμως μπορεί να αποβούν «μοιραίες» και εν τέλη να χάσουμε την πρώτη και τη δεύτερη μέρα προπόνησης κοστίζοντάς μας τελικά την έλλειψη προγράμματος για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Παρακάτω στο άρθρο ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια πρωινή ρουτίνα που θα μας επιτρέπει χωρίς δυσκολία να ξυπνάμε και να μην χάνουμε καμία προπόνηση.

Κάθε φορά ξύπνα με πρόθεση

Πάντα όταν χτυπάει το ξυπνητήρι καλό είναι να θυμάσαι με ποιες προθέσεις και για ποιο λόγο χτύπησε τόσο νωρίς. Είναι επιλογή μας η συγκεκριμένη ώρα και είναι επιλογή μας διότι θέλουμε να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε. Επιδιώκουμε την υγεία, την ευεξία και την ψυχολογική ανάταση που παίρνουμε από την γυμναστική.

Είναι το δώρο  μας προς το σώμα μας το οποίο θέλουμε να διατηρήσουμε δυνατό και υγιές. Οπότε καλό είναι να τα θυμόμαστε όλα αυτά και να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας για ποιους λόγους ξυπνάμε!

Κράτησε το ξυπνητήρι σου σε απόσταση

Ξυπνητήρι ή κινητό, οτιδήποτε χρησιμοποιείς για να σε ξυπνήσει κράτησε το σε απόσταση τουλάχιστον κάποιων μέτρων από το προσκέφαλο σου. Πολλές φορές όταν ακούμε εκείνο τον ενοχλητικό ήχο το πρωί, σχεδόν πάντα με μια αυτόματη κίνηση τον κλείνουμε. Η κίνηση αυτή γρήγορα γίνεται συνήθεια με αντίθετα αποτελέσματα από ό,τι επιδιώκουμε. Τοποθετούμε λοιπόν το ξυπνητήρι μακριά, σε απόσταση.

Έτσι αναγκαζόμαστε να σηκωθούμε, να περπατήσουμε για να το κλείσουμε βοηθώντας ο μυαλό και το σώμα να ξυπνήσει για να κυνηγήσουμε την προπόνηση της ημέρας!

Στρώσε το κρεβάτι σου

Ξύπνησες, περπάτησες μερικά μέτρα, ας συνεχίσουμε να κάνουμε κινήσεις. Άναψε το φως και στρώσε το κρεβάτι σου. Θα βοηθήσεις περισσότερο το σώμα να ξυπνήσει και θα αρχίσει να υπάρχει καλύτερη ενεργοποίηση των μυών βοηθώντας σε. Ξεκίνα να σκέφτεσαι γιατί ξύπνησες.

Έτοιμα ρούχα/πράγματα από το προηγούμενο βράδυ

Έτοιμα πράγματα από την προηγούμενη βραδιά, σημαίνει και καλύτερη προετοιμασία κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε εύκολα αυτή τη νέα συνήθεια που ξεκινάμε. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας!

Βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το τρέξιμο το πρωί

Κάνε τη γυμναστική που σου αρέσει

Δύσκολα θα ξυπνήσουμε το πρωί για να κάνουμε μια αγγαρεία που επιβάλουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας. Ξύπνα λοιπόν για να πας να κάνεις κάτι για το οποίο ανυπομονείς. Ζήτησε από τους γυμναστές σου να σε βοηθήσουν να βρεις τι σου αρέσει πιο πολύ στην προπόνηση. Δοκίμασε διαφορετικές μεθόδους και μείνε σε αυτή που πρώτα από όλα σε κάνει να περνάς καλά. Η επιτυχία τότε είναι σίγουρη διότι θα ξυπνάς και θα ανυπομονείς να πηγαίνεις!

Δοκίμασε αυτά τα tips για να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την νέα υγιεινή σου συμπεριφορά που θα σε οδηγήσει σε καλύτερη υγεία, ευεξία, δύναμη και ενέργεια από το πρωί!

Διαβάστε επίσης: Γιατί το πρωινό τρέξιμο σας δίνει δύναμη για όλη την ημέρα

Πηγή: www.fmh.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Έξι τρόποι που το σώμα σας “φωνάζει” ότι πρέπει να γυμναστείτε

Γράφει η Νάντια Μαρκοπούλου (Γυμνάστρια, Αθήνα)

Τα οφέλη της άσκησης είναι προφανή: αυξημένη ποιότητα υγείας, βελτιωμένη διάθεση, αυξημένος συνολικός μεταβολισμός κ.α. Πώς ξέρετε όμως αν ασκείστε αρκετά;

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας πει ότι πρέπει να ασκείστε περισσότερο;

Πεινάτε συνεχώς

Όταν δεν κινείστε, το σώμα σας δεν χρειάζεται την ίδια ποσότητα φαγητού που θα χρειαζόταν αν δεν ακολουθούσατε μια καθιστική ζωή. Ωστόσο εάν νιώθετε ότι έχετε αυξημένη όρεξη, παρά την καθιστική σας καθημερινότητα, μπορεί να οφείλεται στο ότι το σώμα σας παράγει υπερβολική γκρελίνη, την ορμόνη που σας κάνει να πεινάτε.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sports Science and Medicines[i], άνδρες συμμετέχοντες κλήθηκαν είτε να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής, είτε ένα πρότυπο καθιστικής ζωής. Κατά την ανάλυση των δεδομένων η μελέτη διαπίστωσε πως η άσκηση είχε “θετική επίδραση στη μείωση της όρεξης που σχετίζεται με μειωμένες αποκρίσεις ακυλιωμένης γκρελίνης με την πάροδο του χρόνου”.

Επομένως, εάν έχετε δοκιμάσει να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, να ελέγξετε για τυχόν ορμονική ανισορροπία και να διαχειριστείτε το στρες αλλά εξακολουθείτε να πεινάτε συνεχώς, μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κινείστε, ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε την όρεξή σας.

Μειωμένη επισκεψιμότητα στην…τουαλέτα

Παρόλο που τα αποτελέσματα των ερευνών φαίνονται αμφιλεγόμενα, αρκετοί έχουν τονίσει τη διεγερτική συμβολή της άσκησης στην εντερική δραστηριότητα, που βοηθά στην αποβολή των απόβλητων του οργανισμού μέσω του πεπτικού συστήματος, Ο ισχυρισμός αυτός, σε συνδυασμό με τη θεωρία πως η ακινησία αυξάνει τον χρόνο διέλευσης των κοπράνων από το έντερο, φαίνεται να ενισχύει τη θετική επιρροή της άσκησης στην αποτροπή ή βελτίωση των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας.

Σε υγιείς ασκούμενους, φαίνεται πως η πολύ έντονη φυσική δραστηριότητα, όπως ο μαραθώνιος, είναι πιο βοηθητική και προσφέρει μια έντονη θετική επίδραση, ενώ η μέτρια φαίνεται να βοηθά τα άτομα που παρουσιάζουν ήπιας μορφής δυσκοιλιότητα παρά σοβαρότερης.

Αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά

Είναι γνωστό πως η άσκηση ενεργοποιεί την απελευθέρωση πλήθος νευρωοδιαβιβαστών, όπως είναι οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη[ii], ζωτικές ορμόνες που συμβάλλουν στο αίσθημα της ευεξίας. Ωστόσο γνωρίζατε ότι η άσκηση αυξάνει παράλληλα και τη σύνθεση του εγκεφαλικού νευροτροφικού παράγοντα (BDNF)[iii], ένα φαινόμενο που είναι εν μέρει υπεύθυνο για την νευρογένεση και  τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας; Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη θετική επίδραση της άσκησης στη ψυχολογία του ατόμου, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητά σας.

Η άσκηση επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, καθώς βοηθά στη διαχείριση του άγχους ή του στρες[iv].

Πέντε παράξενες αλλαγές στο σώμα σας όταν αρχίζετε να τρέχετε

Αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι

Νιώθετε ληθαργικοί και κουρασμένοι συνεχώς; Παρόλο που το να σηκωθείτε και να κινηθείτε μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, το να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την ενέργειά σας ακόμη περισσότερο. Από την άλλη, η ενασχόληση με μια φυσική δραστηριότητα που προκαλεί αύξηση του καρδιακού παλμού, μπορεί να σας προσφέρει την ιδανική «έκρηξη» ενέργειας που χρειάζεστε, ώστε να ολοκληρώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις με επιτυχία.

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού σας[v]., το 24ωρο εσωτερικό ρολόι του οργανισμού, ο οποίος έχει άμεση σχέση με την ποιότητα του ύπνου. Ακόμη, το να είμαστε σωματικά ενεργοί απαιτεί την δαπάνη ενέργειας και επομένως και το αίσθημα της κόπωσης στο τέλος της ημέρας.

Το δέρμα σας φαίνεται θαμπό

Έχετε κολλήσει με την ίδια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αλλά έχετε παρατηρήσει ότι το δέρμα σας εξακολουθεί να φαίνεται θαμπό; Πριν αγοράσετε μια ακριβή κρέμα προσώπου, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα άσκησής σας. Η άσκηση αυξάνει την αιματική ροή στο δέρμα σας, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου σας, μεταφέροντας έτσι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα.

Έτσι, τα επιδερμικά κύτταρα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν γρηγορότερα τα θρεπτικά αυτά συστατικά και να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες διεργασίες για την αποκατάσταση τυχόν δερματικών βλαβών, διαδικασία που έχει ως τελικό αποτέλεσμα την επιθυμητή λάμψη.

Διαβάστε επίσης: Η σωστή στρατηγική για να αλλάξετε το σώμα σας!

Πηγή: www.fmh.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend