Site icon runnfun.gr

Έξι… ανατρεπτικές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα θέμα ζήτημα στέρησης και πειθαρχίας. Και στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να είναι. Η επιτυχής, βιώσιμη απώλεια βάρους είναι πολύ πιο εφικτή όταν εστιάζετε στην ποιότητα των τροφίμων και όχι στην ποσότητα.

Αν τρώτε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα και θα είστε πολύ πιο ικανοποιημένοι και πιο κοντά στον στόχο σας.

Πολλά τρόφιμα, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι απαγορευμένα όταν πρόκειται για απώλεια βάρους αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να μας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου μας.

Ακολουθούν έξι τρόφιμα που όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας για απώλεια βάρους, αλλά και να σας βοηθήσουν να διατηρηθείτε στα ίδια κιλά.

Ημερολόγιο διατροφής: Η τέλεια μέθοδος απώλειας βάρους

Πλήρες γάλα

Επειδή πίνετε άπαχο πιστεύετε ότι θα παραμένετε αδύνατοι; Δεν είναι πάντα έτσι. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι περισσότερες από 18.000 γυναίκες που κατανάλωναν κατά βάση γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλότερα λιπαρά και πλήρες γάλα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να είναι υπέρβαρες.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ορισμένα απαραίτητα λιπαρά οξέα αφαιρούνται όταν το γάλα είναι αποβουτυρωμένο. Έτσι, χάνουν τα συστατικά που σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι και τρώτε περισσότερο. Μάλιστα, αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι όταν οι άνθρωποι μειώνουν την ποσότητα λίπους στη διατροφή τους, τείνουν να το αντικαθιστούν με ζάχαρη και εκλεπτυσμένους υδατάνθρακες, οι οποίοι μπορούν να έχουν χειρότερη επίδραση στη συνολική υγεία. Πίνετε λοιπόν πλήρες γάλα και όχι άπαχο.

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι εκπληκτικά χαμηλά όσον αφορά τον γλυκαιμικό δείκτη. Πρόκειται για μια κατάταξη υδατανθράκων σε κλίμακα από 0 έως 100, με βάση το πόσο γρήγορα αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την πέψη, γεγονός που σας αφήνει σταθερή πηγή ενέργειας.

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως εμπίπτουν στην κλίμακα 32-37 (περίπου το μισό από αυτό του λευκού ψωμιού), ενώ τα λευκά ζυμαρικά είναι κατά μέσο όρο στην περιοχή των 40. Και επειδή τα ζυμαρικά παραδοσιακά αναμιγνύονται με άλλα υγιεινά τρόφιμα όπως θαλασσινά, λαχανικά και ελαιόλαδο, ένα υγιεινό γεύμα ζυμαρικών είναι ό,τι πρέπει για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους.

Αυγά

Πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, υγιή λίπη, βασικές βιταμίνες και μέταλλα, τα αυγά είναι μια επιλογή με χαμηλές θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικ. Με μόλις 70 θερμίδες ανά αυγό, δεν υπάρχει λόγος να μην απολαύσετε ολόκληρο το αυγό, τον κρόκο και το ασπράδι μαζί. Μπορεί οι κρόκοι των αυγών να είναι πηγή χοληστερόλης, αλλά πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι η χοληστερόλη έχει μικρότερη επίδραση στη χοληστερόλη του αίματος από όσο πιστεύαμε κάποτε. Τα στοιχεία λένε ότι η κατανάλωση ολόκληρων αυγών με μέτρο είναι ασφαλής και ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Κόκκινο κρασί

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, ο περιορισμός των υγρών θερμίδων μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία. Το αλκοόλ εμπεριέχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο αλλά το να κοπεί το χαλαρωτικό ποτό στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας είναι αδιαπραγμάτευτο για μερικούς. Το κόκκινο κρασί είναι πιο ωφέλιμο από το λευκό, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η οποία διαπίστωσε ότι οι πολυφαινόλες στο κόκκινο κρασί (συμπεριλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης) μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν την παχυσαρκία βοηθώντας στον μεταβολισμό.

Δεν τρώω σχεδόν τίποτα το βράδυ, αλλά δεν χάνω βάρος…

Καφές

Ο καθημερινός σας καφές μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από το να σας βοηθάει απλά να σηκωθείτε από το κρεβάτι κάθε πρωί. Συγκεκριμένα, διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης, κάτι που όχι μόνο βοηθά στην καταστολή της όρεξης, αλλά μειώνει επίσης και τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Μαύρη σοκολάτα

Μόνο μία ή δύο μπουκιές μαύρης σοκολάτας μπορούν όχι μόνο να μειώσουν τα επίπεδα άγχους, αλλά και να περιορίσουν την επιθυμία για άλλες λιχουδιές με ζάχαρη. Συν τοις άλλοις, έχει αποδειχθεί σε ότι η μαύρη σοκολάτα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και η μείωση κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Διαβάστε επίσης: Πως μπορείτε να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας μετά τα 30;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version