Site icon runnfun.gr

Έτσι θα μάθετε αν θα πετύχει η δίαιτα που ακολουθείτε!

Έτσι θα μάθετε αν θα πετύχει η δίαιτα που ακολουθείτε!

Είναι η εποχή που αρκετοί άνθρωποι ξεκινούν διατροφή ή δίαιτα προκειμένου να χάσουν ορισμένα περιττά κιλά. Κάποιες φορές η προσπάθειά τους έχει αποτέλεσμα, κάποιες άλλες όχι.

Εάν ξεκινήσατε πρόσφατα δίαιτα, απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις για να δείτε ποιες είναι οι πιθανότητες η προσπάθειά σας να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

1. Τρώτε όταν πεινάτε και σταματάτε να τρώτε όταν χορτάσετε;

Εάν η δίαιτα σας κρατά σε μια μόνιμη κατάσταση πείνας, τότε είναι πιο πιθανό να σας οδηγήσει αργότερα σε κρίση υπερφαγίας, να βλάψει τον μεταβολισμό σας αλλά και να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τη σχέση σας με το φαγητό και με το σώμα σας.

2. Καταναλώνετε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και φυτικές ίνες;

Κάθε δίαιτα πρέπει να περιλαμβάνει συνδυασμό όλων των παραπάνω συστατικών ώστε να έχετε ενέργεια, αλλά παράλληλα να μην πεινάτε συνέχεια. Αποφύγετε τις δίαιτες που επιβάλλουν δραστική μείωση στην πρόσληψη υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπαρών ή φυτικών ινών, αφού χρειάζεστε όλα αυτά τα συστατικά για να αποδώσετε στον μέγιστο βαθμό μέσα στην ημέρα και να χάσετε τα περιττά κιλά με υγιεινό τρόπο.

3. Πίνετε τα γεύματά σας;

Σε ορισμένες δίαιτες προτείνονται τα υγρά γεύματα, τα οποία όμως συχνά κρύβουν παγίδες. Εάν το γεύμα περιέχει χυμούς φρούτων ή πρόσθετη ζάχαρη, τότε θα προκαλέσει απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου, άρα και απότομη αυξομείωση στα επίπεδα ενέργειας και πείνας. Εάν θέλετε να καταναλώσετε ένα υγρό γεύμα, προτιμήστε τα smoothies που συνδυάζουν λαχανικά με λίγους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά.

4. Πώς αισθάνεστε;

Έχετε ενέργεια; Έχετε καλή διάθεση; Μπορείτε να διατηρήσετε τη συγκέντρωσή σας; Νιώθετε συχνά πείνα; Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως αυτές ώστε να αξιολογήσετε την επίδραση της δίαιτας τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία.

5. Πόσα προϊόντα διαίτης καταναλώνετε;

Ένα προϊόν που παρέχει λίγες θερμίδες δεν είναι απαραίτητα αυτό που χρειάζεστε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, εάν δεν συνδυάζει ταυτόχρονα υψηλή θρεπτική αξία.

6. Έχετε κάνει ξανά στο παρελθόν την ίδια ή κάποια παρόμοια δίαιτα;

Εάν το δοκιμάσατε στο παρελθόν και δεν δούλεψε, πιθανότατα δεν θα δουλέψει ούτε τώρα, εκτός κι αν έχει αλλάξει δραστικά η στάση σας απέναντι στην έννοια της δίαιτας.

Διαβάστε ακόμα: Και όμως οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών δεν είναι οι πιο αποτελεσματικές

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version