Site icon runnfun.gr

Βαρέθηκες τις δίαιτες; Έτσι θα χάσεις βάρος…

Γράφει ο Νίκος Καφετζόπουλος*

Έχεις βαρεθεί τις δίαιτες και έχεις και τα δίκια σου. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς να μπεις στην διαδικασία της δίαιτας για να χάσεις βάρος. Άσε για λίγο στην άκρη τις σπασμοδικές κινήσεις και κάνε την αλλαγή.

Είναι πλέον γνωστό ότι  η διατροφή και η διατήρηση του βάρους είναι μια δια βίου διαδικασία, επομένως χρειάζονται μόνιμες και σταθερές λύσεις.  Ακολουθώντας τις παρακάτω συστάσεις θα καταφέρεις  να χάσεις αρκετά από τα επιπλέον κιλά, αρκεί βέβαια να βάλεις σωστούς διατροφικούς στόχους.

Καταρχάς, για να εφαρμοστούν οι στόχοι πρέπει να είναι SMART! Το ακρωνύμιο SMART χρησιμοποιείται για να γίνει σωστή στοχοθεσία και αναφέρεται σε στόχους που είναι συγκεκριμένοι (Specific), μετρήσιμοι (Measurable), επιτεύξιμοι (Achievable), σχετικοί (Relevant) και έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (Time-framed). Ας βάλει ο καθένας από εσάς σήμερα κιόλας τους δικούς του SMART στόχους.

Τι προκαλεί στον οργανισμό σου μια δίαιτα; Μάθε πριν ξεκινήσεις

Αντί να πεις: πρέπει να ασκηθώ λίγο και να προσέχω και την διατροφή μου, πείτε: Από αύριο θα τρώω το πρωινό σπίτι μου και όχι την τυρόπιτα από έξω, θα παίρνω στο γραφείο μαζί μου για σνακ 2 φρούτα και θα περπατάω 30 λεπτά κάθε μέρα! Αν το κάνεις έτσι, θα έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να το πετύχεις.

Επίλεξε έναν στόχο τη φορά και ξεκίνα σήμερα! 

Είναι η κετογονική δίαιτα κατάλληλη για όσους αθλούνται;

Μη ξεχνάτε ότι, με μικρές αλλαγές έρχονται τα καλύτερα αποτελέσματα!

Διαβάστε επίσης: Αυστηρή δίαιτα: Το μεγαλύτερο λάθος όταν θελεις να χάσεις βάρος

* Ο Νίκος Καφετζόπουλος είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Έχει γράψει το βιβλίο “Πρακτικός οδηγός Αθλητικής Διατροφής”. Στο www.nutribase.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά του.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version