Site icon runnfun.gr

Επτά πράγματα για την υγεία σας που μπορεί μην έχει προσέξει ο γιατρός σας!

Επτά πράγματα για την υγεία σας που μπορεί να αγνοεί ο γιατρός σας!

Δεν είναι ότι ο προσωπικός σας γιατρός δεν δίνει σημασία αλλά με τόσους ασθενείς ενδεχομένως να του διαφύγουν κάποιες ενδείξεις που σχετίζονται με την υγεία σας η οποία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Ωστόσο οι διατροφολόγοι και οι ειδικοί στην εναλλακτική ιατρική είναι συχνά σε θέση να εντοπίσουν κάποια πράγματα που μπορεί να μην είχαν προσεχθεί μέχρι πρότινος.

Υψηλή κατανάλωση πρωτεΐνης

Θέλετε να κρατήσετε το σώμα σας σε φόρμα, είστε αφοσιωμένοι στην γυμναστική και ακολουθείτε μια δίαιτα φιλική στις πρωτεΐνες. Δυστυχώς πολλοί άνδρες στρέφονται στα συμπληρώματα που δημιουργούν προβλήματα όταν καταναλώνονται για μεγάλο διάστημα.

Ο γιατρός μπορεί να ρωτήσει πόσο αλκοόλ πίνετε, ωστόσο μπορεί να μην σκεφτεί να ρωτήσει για την χρήση τέτοιων συμπληρωμάτων διατροφής που χτίζουν το μυϊκό σύστημα αλλά παράλληλα δημιουργούν επιπλοκές στα νεφρά και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας.

Σεξουαλική ζωή

Το τελευταίο που θέλετε να συζητήσετε με τον γιατρό είναι το τι κάνετε στο κρεβάτι, ειδικά αν οι επιδόσεις σας είναι χαμηλές. Αν νομίζετε πως θα καταλήξετε με κάποιο χάπι για την στυτική δυσλειτουργία, απευθυνθείτε καλύτερα σε έναν σεξολόγο ή ουρολόγο. Αυτοί οι ειδικοί είναι σε θέση να βρουν την πραγματική αιτία του προβλήματος που συνήθως έχει να κάνει με το άγχος και όχι με κάποιο οργανικό θέμα.

Πρόβλημα ινομυαλγίας

Αν πονάτε παντού και νιώθετε εξαντλημένοι, ίσως πάσχετε από ινομυαλγία, κάτι που δεν μπορεί να διαγνωστεί εύκολα. Ως ινομυαλγία αναφέρεται μια μορφή ρευματισμού και πιο συγκεκριμένα εξωαρθρικού ρευματισμού καθώς αφορά πόνο στους μυς και όχι στις αρθρώσεις.

Τα συμπτώματα κυμαίνονται από τον κακό ύπνο και την απώλεια της μνήμης έως την κόπωση και τον πόνο. Συχνά, από τη στιγμή που διαγιγνώσκεται, η κατάσταση είναι σε μεταγενέστερα στάδια και η θεραπεία πιο δύσκολη. Απευθυνθείτε σε κάποιον φυσιοθεραπευτή που μπορεί να παρατηρήσει πιο προσεκτικά τις αντιδράσεις του σώματος και να σας επισημάνει που βρίσκεται το πρόβλημα.

Η αντίδραση του σώματος στα οιστρογόνα

Οσο μεγαλώνετε, τα οιστρογόνα παίρνουν την ανιούσα ενώ η τεστοστερόνη μειώνεται αισθητά. Ενας κοινός γιατρός μπορεί να προτείνει συμπληρώματα και ενέσεις για την εξισορρόπηση των ορμονών, ωστόσο υπάρχουν πιο απλές πρακτικές όπως η τακτική άσκηση, η μείωση του αλκοόλ και η αποφυγή γευμάτων με αρκετούς υδατάνθρακες.

Η διάθεση σας επηρεάζεται από το φαγητό

Όταν ένας άνδρας χάνει εύκολα την ψυχραιμία και του και γίνεται επιθετικός συνήθως ο γιατρός συστήνει κάποιο σκεύασμα που καταπολεμά το άγχος. Ωστόσο οι βελονιστές υποστηρίζουν πως η τροφή παίζει βασικό ρόλο. Συγκεκριμένα τρόφιμα προκαλούν συχνά άγχος και εκνευρισμό, ενώ κάποια άλλα όπως το σπανάκι και το σπαράγγι σας καλμάρουν.

Δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας

Ο γιατρός δύσκολα θα ρωτήσει πόσο χρόνο αφιερώνετε στην οικογένεια, πόσες ώρες εργάζεστε και ποια η καθημερινότητά σας. Και όμως η υγεία σας μπορεί να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό αν βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και προσέξετε περισσότερο τον εαυτό σας.

Η υγεία του προστάτη

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι προκειμένου να προλάβετε πιθανά θέματα που σχετίζονται με τον προστάτη. Η τακτική του διέγερση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης προστατίτιδας ενώ υπάρχουν ειδικοί τρόποι για να κάνετε μασάζ στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Οι εξι αριθμοί για την υγεία σας που οφείλετε να γνωρίζετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version