Epidavros Action 2019: Η ώρα για το μεγάλο ραντεβού έφτασε!

Epidavros Action 2019: Η ώρα για το μεγάλο ραντεβού έφτασε!

Όλα είναι πανέτοιμα για το μεγάλο multi sport event του Σεπτεμβρίου, που αναμένεται να δώσει άλλη διάσταση στην έννοια του αθλητικού τουρισμού.

Το Epidavros Action 2019, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου οδεύει ήδη στο να ξεπεράσει κάθε προσδοκία συμμετοχών, με τους διοργανωτές να υπόσχονται μια εμπειρία για αθλητές και επισκέπτες, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή τους για μια άρτια εκδήλωση, όχι μόνο για τους συμμετέχοντες στα αγωνίσματα, αλλά για όλους.

Περισσότεροι από 650 Αθλητές και 140 εθελοντές στο σπουδαίο multi sport event του Σεπτεμβρίου

Η γραφική και φιλόξενη πόλη της Αργολίδας θα γεμίσει χρώματα, μουσικές και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν ή θα παρακολουθήσουν την ανανεωμένη διοργάνωση – θεσμό, που φέτος έρχεται με πολλές εκπλήξεις, ιδιαιτερότητες και προκλήσεις για όλους.

Ήδη ο αριθμός των συμμετοχών πλησιάζει τις 650, ενώ όσοι ευελπιστούν να κάνουν την εγγραφή τους την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να βιαστούν γιατί οι ελάχιστες εναπομείνασες θέσεις εξαντλούνται. Το εντυπωσιακό και πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην πλειονότητά τους οι κρατήσεις έχουν γίνει από οικογένειες που αναμένεται να ταξιδέψουν με όλα τα μέλη τους για να απολαύσουν το διήμερο, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το Epidavros Action έχει αφήσει πλέον το δικό του στίγμα στον αθλητικό τουρισμό.

Το Epidavros Action έχει σχεδιαστεί φέτος προσφέροντας συναρπαστικά αγωνίσματα (κολύμπιτρέξιμοτρίαθλο & Aquathlon), δομημένο έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών κάθε φύλου, επιπέδου, ηλικίας και απαιτήσεων με φόντο το πανέμορφο τοπίο και γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Οι αθλητές και οι επισκέπτες δεν θα απολαύσουν, όμως, μόνο τα γαλανά και πεντακάθαρα νερά και τις πλακόστρωτες παραθαλάσσιες διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί για τα αγωνιστικά κομμάτια του διημέρου, αλλά θα το κάνουν μέσα σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας, καθώς οι διοργανωτές έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, σε συνεργασία με την Τροχαία, την Αστυνομική Διεύθυνση, που προσέφεραν 15 άτομα προσωπικό, καθώς και το λιμενικό, οι δρόμοι από όπου θα περνούν τα αγωνίσματα θα είναι κλειστοί για τα οχήματα, μέσα στο νερό 8 ναυαγοσώστες και 5 διασώστες με kayak θα επιβλέπουν την ασφάλεια των κολυμβητών, ο Ερυθρός Σταυρός θα συμμετέχει με 12μελή ομάδα, όπως επίσης θα υπάρχουν 2 γιατροί και 3 νοσηλευτές για την περίθαλψη τυχόν τραυματισμών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα υπάρχουν πάντα 4 σταθεροί κριτές και 5 με μοτοσικλέτες, ενώ οι διοργανωτές είναι χαρούμενοι και θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τους 140 εθελοντές που θα στηρίξουν με την παρουσία τους το event σε όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Ραντεβού στην Επίδαυρο, λοιπόν, για ένα αθλητικό διήμερο που θα μείνει και φέτος αξέχαστο!

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, του Υπουργείου Πολιτισμού – Αρχαιολογική Υπηρεσία, του Υπουργείου Τουρισμού, της ΕΟΜΟΠ, του ΕΟΤ και με την τεχνική υποστήριξη της ΠΕΠΑ

Όλες οι πληροφορίες και του πρόγραμμα του αγώνα βρίσκονται στη επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσηςhttps://why-n.gr/event/epidavros-action-2019/

Το πρόγραμμα του διημέρου

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

17.00 – 21.00: Λειτουργία γραμματείας στο HotelCafe Aktis (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου).

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

09.00 – 21.00: Λειτουργία γραμματείας στο HotelCafe Aktis (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου).
11.00 – 12:00: Κολύμβηση 1500m & 3000m  στην παραλία «ΒΕΡΔΕΛΗ», περιοχή Γιαλάσι
12.15 – 12:30
: Κολύμβηση Kids 300m στην παραλία «ΒΕΡΔΕΛΗ», περιοχή Γιαλάσι
12.45 – 13.30: Απονομές κολυμβητικών

17.00 – 17.10: City Run 1500m, εκκίνηση και τερματισμός στο λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου.
17.10 – 18.00: City Run 5.000m εκκίνηση και τερματισμός στο λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου.

18.15 – 18.45: Απονομές δρομικών αγώνων στο λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου.

19.00 – 19.30: Race Briefing,  Cafe Koilon & Plaza (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
19.15 – 20.15: Pasta Party,  Cafe Koilon & Plaza (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

06.30 – 12.30: Λειτουργία γραμματείας στο HotelCafe Aktis (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
07.00 – 07.50: Bike check 
08.00
: Εκκίνηση Super Sprint (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
09.00
: Εκκίνηση Sprint & Aquathlon (Ακτή Βαγιωνιά)
09.05: Εκκίνηση Standard (Ακτή Βαγιωνιά)
12.00: Εκκίνηση Kids Aquathlon (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
12.30 – 14.30  : Bike check out
13.30
: Απονομές

Previous ArticleNext Article

Δυνατές συγκινήσεις υπόσχονται το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno και το ISOMAN by G στις 25-27 Σεπτεμβρίου

Δυνατές συγκινήσεις υπόσχονται το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno και το ISOMAN by G στις 25-27 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και ηTRIMORE XTERRA Greece ISOMAN Hellas, συνδιοργανώνουν και ετοιμάζουν το 2ο TRIMORE M.T. Rethymno και ISOMAN by G. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασαν τα σχέδιά τους στους δημοσιογράφους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020.

Έχοντας ήδη συναρπάσει το 2019, τόσο τον Κρητικό αθλητικό κόσμο, όσο και τους λάτρεις του Τριάθλου, της Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης και του τρεξίματος πόλης της υπόλοιπης Ελλάδος, υπόσχονται να ξεπεράσουν τις προσδοκίες αθλητών όλων των επιπέδων και ηλικιών, καλώντας τους να έρθουν στην υπέροχη πόλη του Ρεθύμνου, να ζήσουν ένα τριήμερο γεμάτο αθλητικές συγκινήσεις, ψυχαγωγία και πολιτιστικές δράσεις, μαζί με τις οικογένειες και τις παρέες τους. Μεγαλώνοντας, μάλιστα, τις αποστάσεις στο Τρίαθλο και το ISOMAN by G, η TRIMORE Sport Events φιλοδοξεί να προσελκύσει με αξιώσεις ξένους αθλητές, που θα προσέλθουν να λάβουν μέρος σ’ έναν αγώνα εξαιρετικής ομορφιάς!

Η πόλη του Ρεθύμνου με τις εκπληκτικές και ξεχωριστές ομορφιές της, οι πρόθυμοι επαγγελματίες και οι φιλόξενοι κάτοικοι με την θαυμαστή κρητική κουλτούρα, αναλαμβάνουν το ρόλο του οικοδεσπότη σε μια γιορτή χωρίς προηγούμενο, που συνθέτει μια ξεχωριστή, ανεξίτηλη εμπειρία στο νου κάθε συμμετέχοντα, θεατή, εθελοντή. Βλέποντας κανείς τους σφραγισμένους δρόμους της πρώτης διοργάνωσης και την φυσική κερκίδα γεμάτη κόσμο στο σύνολο του τριαθλητικού, κολυμβητικού και δρομικού τερέν, δεν μπορεί παρά να επιθυμήσει να γίνει και να ζήσει περισσότερα, όπως το μότο της TRIMORE – XTERRA Greece προτρέπει: BeingMoreLiveMore”.

Για μια ακόμη φορά, τον πρώτο λόγο θα έχει το ISOMAN by G, ένα ιδιαίτερο Τρίαθλο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 στην Ελλάδα (Καστοριά και Ρέθυμνο σε sprint απόσταση) από την TRIMORE και το ΓΕΡΜΑΝΟ, δίνοντας νέα πνοή στο σπορ του Τριάθλου και προσελκύοντας ακόμη περισσότερους κολυμβητές, να μπουν στις αγωνίες των τριών σπορ. Αυτή τη φορά, Quarter απόσταση θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλη διεξαγωγή με Ολυμπιακό Τρίαθλο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της δυσκολίας και προκαλώντας έντονα κάθε επίδοξο διεκδικητή του τίτλου: FINISHER.

Παιδικό ISOMAN by G,Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) 0,5k | 2,5k και 5k, τρέξιμο πόλης 5 & 10k, παιδικά Running relays και Lazer Run θα συνθέσουν τον καμβά του αθλητικού περιεχομένου, ενώ πλήθος άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως yoga, ποδηλατικές δεξιοτεχνίες, σκάκι, πάλη, πατίνια, κλπ, θα μετατρέψουν την εκδήλωση σε πανδαισία δραστηριοτήτων και συναισθημάτων, καθώς και την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της διοργάνωσης και το Αθλητικό χωριό, σε χώρο ευγενούς άμιλλας και αθλητικού ιδεώδους.

Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, παρουσίασε τις πτυχές και τους στόχους της διοργάνωσης και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το Ρέθυμνο από την πρώτη στιγμή έδειξε τις προθέσεις του! Να ξεχωρίσει, να διαπρέψει, να κατακτήσει το μυαλό των συμμετεχόντων, να προσελκύσει σταδιακά το σύνολο του Τριαθλητικού – Κολυμβητικού κόσμου, να κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του event της καρδιάς μας. Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε όλη μας την φαντασία, το πάθος και την αφοσίωσή μας, να φτιάξουμε όλοι μαζί την εμπειρία εκείνη που ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε. Στο κλείσιμο του καλοκαιριού, στην πόλη που θα επιμείνει να προσφέρει καλοκαίρια στο μυαλό μας, το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno θα γίνει η πιο καθαρή λιακάδα μας!”

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το μεγαλύτερο retail δίκτυο τεχνολογίας στην Ελλάδα, στηρίζει δυναμικά και φέτος το ISOMAN by G στο Ρέθυμνο. Η μάρκα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά, στέκεται δίπλα σε όσους, αθλητές και μη, θέλουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Διαθέτει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας, που υποστηρίζει την παραπάνω φιλοσοφία και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Στο G TECH SHOW ROOM του ΓΕΡΜΑΝΟΥ οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν κορυφαία  προϊόντα τεχνολογίας, όπως smart watches, smart bands, action cameras, scooters&sports accessories. Παράλληλα,στο G FITNESS AND WELLBEING HUB οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν διάφορες βιωματικές δράσεις, όπως yoga sessions για μικρούς και μεγάλους και inspirational speeches. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε παιχνίδια στρατηγικής και δράσης, όπως σκάκι και laser run.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι επίσης οι Ford, ΕΤΕΜ, Εκδόσεις Ψυχογιός, TrueBites, ενώ πλήθος υποστηρικτών και αρωγών πλαισιώνουν τη μεγάλη προσπάθεια.

Δείτε στιγμιότυπα από το περυσινό ISOMAN presented by G – TRIMOR EM.T. Rethymno

 

 

Η TRIMORE – XTERRA Greece οικοδεσπότης στη γιορτή της κολύμβησης

Η TRIMORE – XTERRA Greece οικοδεσπότης στη γιορτή της κολύμβησης

Η TRIMORE – XTERRA Greece, πάντα κοντά στους αθλητές, ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά χορηγός και οικοδεσπότης του Open Water Swimming Grand Prix από τον ΛΕΑΝΔΡΟ, και της ειδικής βράβευσης των Elite και όλων των ηλικιακών κατηγοριών του ραγδαία αναπτυσσόμενου κινήματος της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης

Η βράβευση των 200 διακριθέντων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και φιλοξενήθηκε στον ιδιαίτερο χώρο του diaplous Training Experience Concept-Ford T.C. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χρονιά που πέρασε, 3404 O.W.S. κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες, από 10 ως 82 ετών, με ή χωρίς στολή όργωσαν τις ελληνικές λίμνες και θάλασσες, σε 60 αγώνες, στο πλαίσιο του 7ουGrand Prix O.W.S. 2019. Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των κολυμβητών αυξήθηκε κατά 98% από το 2014!

Η βράβευση των αθλητών γίνεται βάσει του διεθνώς αναγνωρισμένου τρόπου βαθμολόγησης, που εφαρμόζει και παρουσιάζει ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, εμπνευστής του Grand Prix Open Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύμβησης ΛΕΑΝΔΡΟΣ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε τιμητική βράβευση στους 9 διακριθέντες των δύο αγώνων ISOMAN-G, που πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά και το Ρέθυμνο, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Ρέθυμνο στις 25-27 Σεπτεμβρίου σε quarter απόσταση.

 

Χορηγοί, επίσης, της εκδήλωσης ήταν οι: Arena, TrueBites, Χυμοί Χριστοδούλου και Εκδόσεις Ψυχογιός. Το συντονισμό και την παρουσίαση της βράβευσης, η οποία συμπληρώνοντας τρία έτη έχει ήδη γίνει θεσμός, είχε η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου

x

Send this to a friend