Επέστρεψαν στην πρώτη 16άδα της Ευρώπης τα κορίτσια στα 4Χ100

Η νέα σε σύνθεση εθνική ομάδα 4Χ100 μ των γυναικών που κλήθηκε να αγωνιστεί σήμερα στο μίτινγκ της Γενεύης, κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Η Παναγιώτα Βενιέρη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Μαρία Γάτου και η Ραφαηλία Σπανουδάκη πέτυχαν 44.78 και με βάση τις λίστες της ΕΑΑ επέστρεψαν στην πρώτη 16αδα της Ευρώπης, που δίνει την πρόκριση στο Άμστερνταμ. Η ελληνική ομάδα έχοντας στη σύνθεση της νέα πρόσωπα τις Βενιέρη και Σπανουδάκη και παρά τον κακό καιρό της Γενεύης κατάφερε να πετύχει την αποστολή της. Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να περιμένει έως τις 19/6, οπότε και κλείνουν οι δηλώσεις για τις σκυτάλες, προκειμένου να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα έχει από πέρυσι 43.80, επίδοση που θα συμψηφιστεί με το 44.78 της Γενεύης. Πλέον η εθνική βρίσκεται στην 12η θέση του σχετικού πίνακα, θέση που μπορεί, έστω και δύσκολα, να μεταβληθεί ανάλογα με τις εμφανίσεις χωρών που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση από εμάς.

Δύο επιπλέον κούρσες έβαλε στα πόδια της η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που μετά την κούρσα 4Χ100 μ. έτρεξε και στα εμπόδια. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στον προκριματικό σημείωσε 13.42 σε έναν αγώνα που έγινε με δυνατή βροχή και μία ώρα αργότερα πέτυχε 13.28 στον τελικό. Η Πεσιρίδου έκανε ένα δυνατό τεστ ενόψει Αμστερνταμ, εκεί όπου θα επιδιώξει να κάνει περισσότερες από μία κούρσες. Στα 100 μ. συμμετείχε η Μαρία Γάτου όπου σημείωσε 11.86 (-0,9).

“Στο Ευρωπαϊκό μάλλον παλι βροχή μπορει να συναντήσει, οπότε είπαμε να μπει και στα 100 μ. εμπ., προκειμένου να κάνει δυνατές κούρσες, που τις έχει ανάγκη. Μου άρεσε πολυ που πλέον έχει ανεβεί επίπεδο και αγωνίζεται δυνατά τρεις κούρσες με μια-μιάμιση ώρα διαφορα”, είπε από τη Γενεύη η Ιωάννα Σιώμου, που συνόδευσε την ελληνική αποστολή. Η ομοσπονδιακή τεχνικός αναφέρθηκε και στην παρουσία της ομάδας: “Τα κοριτσια δέθηκαν, έγιναν μια ομάδα με κοινό στόχο το καλο της εθνικής ομαδας, πάλεψαν στον αγωνα και το κατάφεραν, παρόλο που είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας”.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Previous ArticleNext Article

Ματαίωση του 10ου  αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου 14χλμ

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης ”10ος  αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου” που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 5 Ιούλη 2020,  ανακοινώνει την ματαίωση του αγώνα  λόγω των μέτρων απαγόρευσης συνωστισμού και μαζικών εκδηλώσεων που αφορούν τον covid-19 .

Παραμένουμε συντονισμένοι και θα επανέλθουμε του χρόνου το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούλη 2021

ΓΓΑ: Δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους 

Poikilo Rocky Mountain 2019

Επιστολή προς την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ απέστειλε ο «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σχετικά με την διεξαγωγή της διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος «Poikilo Rocky Mountain».

Η διοργάνωση με τρεις διαδρομές (22.5km, 8Km, 4km) ήταν προγραμματισμένη για τις  29 Μαρτίου 2020 στο Ποικίλο Όρος με εκκίνηση από την Πετρούπολη. Πειθαρχώντας στις οδηγίες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 οδηγηθήκαμε στην αναβολή του.

Ως σύλλογος πήραμε την πρωτοβουλία και με την επιστολή μας ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το  Πρωτόκολλο Υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου μια ασφαλή και σύμφωνη με τις επιστημονικές οδηγίες διοργάνωση.

Άμεσα λάβαμε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ την ακόλουθη απάντηση:

«Η Υ.Ε.Ε της Γ.Γ.Α είναι αρμόδια για την εκπόνηση των γενικών πρωτοκόλλων ασφαλούς άθλησης, κατά την επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και υπό τις συνέπειες της πανδημίας COVID 19. Τα ειδικά πρωτόκολλα προπονήσεων και αγώνων καταρτίζονται από την εκάστοτε αρμόδια εθνική ομοσπονδία κάθε αθλήματος και αποστέλλονται για έγκριση στην Υ.Ε.Ε. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για να ελέγξουμε οποιοδήποτε πρωτόκολλο συντάξετε μαζί με την αρμόδια ομοσπονδία η οποία, υποθέτουμε, θα έχει και υπό την αιγίδα της τη διοργάνωσή σας. Μέχρι τότε ισχύουν όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλούς άθλησης της Γ.Γ.Α.

Με εκτίμηση

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Γ.Γ.Α»

Βασική προτεραιότητα του Συλλόγου μας ως διοργανωτές είναι η απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετέχουν αλλά και των συνοδών τους. Πρέπει όσοι αγαπάμε την άθληση και το δρομικό κίνημα, μέσα από συνεργασία και συνεννόηση, να κερδίσουμε ΜΑΖΙ την γρηγορότερη και ασφαλέστερη  επιστροφή σε αυτά που αγαπάμε: τους αγώνες και το τρέξιμο!

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που ανήκει ο Σύλλογος μας, και του ΣΕΓΑΣ για να ορίσουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής μας

epistoli

ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζωναράς

x
Send this to a friend