ΕΟΣΛΜΑ-Υ συνοπτική ενημέρωση

ΕΟΣΛΜΑ-Υ συνοπτική ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ –  ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • 17/6/2006 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ –  ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
 • 4/12/2007 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ
 • 13/4/2008 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ
 • 28/4/2010 Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ « ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»,  UESpT
 • 7/6/2013 Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»,  FISpT

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος                          : Γούλας Νικόλαος

Γεν. Γραμματέας                 : Διαμαντής Γεώργιος

Αντιπρόεδρος                    : Πάλλας Δημοσθένης

Ταμίας                              : Μπούρας Στυλιανός

Ειδ. Γραμματέας                 : Λιαπής Κων/νος

Αναπ. Ταμίας                     : Σακελλάρης Κων/νος

Έφορος                            : Κυριαζής Κων/νος

Εκπρόσωπος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ

στην οργανωτική επιτροπή του

Αυθεντικού Μαραθωνίου

Αθηνών «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

και Υπεύθυνη για το καλεντάρι

της Ομοσπονδίας.               : Μπερτσάτου Ελένη

Μέλη                               : Τσιμακίδης Σταύρος

                                      : Γούλα Βασιλική

                                      : Τουμανίδης Δημήτριος

Βασικός σκοπός της ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι η ανάπτυξη του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στη Χώρα μας. Τα αποτέλεσμα των προσπαθειών μας αυτών, έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά, με την εντυπωσιακή ανάπτυξη που παρατηρείται στους λαϊκούς-μαζικούς αγώνες στη Χώρα μας, τα τελευταία χρόνια.

Η δύναμη της Ομοσπονδίας αποτελείται από 64 ενεργούς Συλλόγους Μαζικού Αθλητισμού από όλη την Ελλάδα, με περισσότερους από 9.000 δρομείς και αθλούμενους.Οι Σύλλογοι της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, διοργανώνουν κάθε χρόνο Πανελλαδικά περισσότερους από 450 αγώνες.

Με την διοργάνωση των αγώνων, παράλληλα με την καλλιέργεια του αθλητισμού, ενισχύουμε τον εσωτερικό τουρισμό.

a)    Φωτίζουμε την ιστορική σημασία των μνημείων της χώρας μας.

b)   Αναδεικνύουμε και φέρνουμε σε επαφή τον κόσμο με την ομορφιά των διαφόρων περιοχών της χώρας.

c)    Συμβάλουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη, συλλέγοντας χρήματα αγωνιζόμενοι, για ιδρύματα που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η Ομοσπονδία είναι ο βασικός υποστηρικτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με περίπου 5.000 δρομείς και διεκδικεί μεγάλο μέρος από την ανάπτυξη που έχει ο Μαραθώνιος τα τελευταία χρόνια. Η θέση βέβαια αυτή ενδέχεται να επανεξεταστεί  ανάλογα με την στάση της πολιτείας.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ  στα πλαίσια συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ, έχει συνάψει μια πολύ σημαντική συμφωνία με την Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας,  που αφορά κοινωνικό και ανθρωπιστικό σκοπό, που είναι η εξής:

Οι αθλητές που δηλώνονται από τους Συλλόγους Δρομέων, μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, θα καταβάλουν το ποσόν των 10 ευρώ, για όλα τα αγωνίσματα στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου, όσο αφορά το βασικό πακέτο και αναλογικά για το ενισχυμένο πακέτο.

Τα χρήματα συγκεντρώνονται και αποδίδονται  σε ιδρύματα, που έχουν κοινωφελή και ανθρωπιστικό σκοπό. 50% σε ιδρύματα της επιλογής της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και 50% σε ιδρύματα της επιλογής του ΣΕΓΑΣ

Παράλληλα η ΕΟΣΛΜΑ-Υ έχει κάνει παρόμοιες  συμφωνίες με μεγάλους διοργανωτές αγώνων  όπως Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, Μαραθώνιος Ναυπλίου, Μαραθώνιος Ολυμπίας κ.α.

Η ομοσπονδία έχει κάνει επιστολές παρεμβάσεις και συναντήσεις με την κάθε πολιτική ηγεσία από το 2008 με κύριο σκοπό την Ειδική Αθλητική αναγνώριση, αφού θεωρούμε ότι ο Αθλητισμός για όλους είναι διαφορετικός κλάδος άθλησης από τον αγωνιστικό Αθλητισμό.

Παράλληλα καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι είναι παραλογισμός μια Ελληνική Ομοσπονδία αναγνωρισμένη νομικά από το 2007, να είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία και να μην έχει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στην χώρα της.

Διαπιστώθηκε προσφάτως ότι η πολιτεία, στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, που βγήκε για διαβούλευση  άλλη μια φορά αγνόησε και άφησε ξανά έξω από κάθε σχεδιασμό την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) που εκπροσωπεί 64 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνει στα αρχεία της περισσότερους από 9.000 αθλητές, όλων των ηλικιακών κατηγοριών και διοργανώνει πάνω από 450 αγώνες, δρόμου σε πολυποίκιλες διοργανώσεις σε χιλιόμετρα που ξεκινούν από 1000 μέτρα έως εκατοντάδες χιλιόμετρα στις Υπεραποστάσεις. Μια ομοσπονδία με πολύ μεγάλη κοινωνική δράση, με εκατοντάδες πρωτοβουλίες και καμπάνιες που ανέπτυξαν στον δρομικό χώρο σε μια εποχή που κανείς δεν γνώριζε την πολυποίκιλη θετική επίδρασή τους στην κοινωνία και την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Στην διαβούλευση εκφράστηκαν οι απόψεις μας όπως

Να διευκρινιστεί ότι κλάδος άθλησης ενός αθλήματος μπορεί να θεωρηθεί ο μη ανταγωνιστικός χαρακτήρας του ή ο χαρακτήρας του ως «Αθλητισμός για όλους»

Κάποτε και στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε σημασία στον Αθλητισμό για όλους.

 • Ζητάμε από την πολιτεία άμεση απόδοση Ειδικής Αθλητικής αναγνώρισης για την ΕΟΣΛΜΑ-Υ με τον έλεγχο και την επίβλεψη της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΓΓΑ.
 • Δημιουργία δημιουργία γραφείου Αθλητισμού για όλους στην ΓΓΑ με εκπρόσωπο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
 • Δημιουργία γραφείου Αθλητισμού για όλους στις περιφέρειες και τους Δήμους

Οι σύλλογοι σε συνεργασία με τους Δήμους-Περιφέρειες θα οργανώσουν και θα στελεχώσου το Αρμόδιο Περιφερειακό-Δημοτικό γραφείο Μαζικού Αθλητισμού με πρόγραμμα Αθλητικών διοργανώσεων σε εργασιακούς χώρους, μαθητικούς, σπουδαστικούς, στο Βετερανικό Αθλητισμό και σε Όλα Αθλήματα. Μόνον έτσι θα προωθηθεί και θα αναπτυχτεί η Άθληση για όλους στην πατρίδα μας.

Το 2008 υποβάλλαμε το πρώτο αίτημα για την ειδική αθλητική αναγνώριση. Συγκεκριμένα:

 • Στο ιδιαίτερο γραφείο του κ Υφυπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 2676/6.10.2008.
 • Στο τμήμα Γραμματείας, Γραφείο Αθλητικού Προσανατολισμού (ΓΑΠ) με αριθμό πρωτοκόλλου 43861/6.10.2008.
 • Στο τμήμα Γραμματείας. Διεύθυνση Άθλησης για Όλους (ΑΟ) με αριθμό πρωτοκόλλου 43860/6.10.2008.
 • Στο τμήμα Γραμματείας (Γ’) κο Κουτλιάνος με αριθμό πρωτοκόλλου 43858/6.10.2008.

Στις 30.3.2010  επανήλθαμε στο ιδιαίτερο γραφείο της Γ.Γ.Α. με επιστολή μας με θέμα «Ενημέρωση για την Ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων» η οποία έλαβε τον αριθμό πρωτόκολλου 807/30.3.2010. με την οποία συνυποβάλλαμε βεβαίωση της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας αθλητισμός για όλους (UESpT) ότι είμαστε μέλη και ότι έχουμε καταβάλει την συνδρομή μας για το έτος 2010.

Στις 11/5/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 1152, υποβάλλαμε στο ιδιαίτερο γραφείο της Γ.Γ.Α.,  νέο αίτημα για την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Στις 26.3.2013 το Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ επισκέφτηκε την τότε Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου.

Κατά την επίσκεψη μας, παραδώσαμε την συνημμένη επιστολή αίτημα για την ειδική αθλητική αναγνώριση, η οποία έλαβε ΑΡ ΠΡΩΤ ΓΓΑ 217/26.3.2013. Όπως θα δείτε στην επιστολή μας αναφέρουμε τις κινήσεις μας και τα αιτήματα μας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ συνυποβάλλαμε:

 1. ΘΕΩΡΗΜΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
 2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ.
 3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
 4. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 16-12-2012.
 5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
 6. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ.
 7. ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ.
 8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (UESpT), ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
 9. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ
 10. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΣΛΜΑ-Υ και ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το αίτημα μας απορρίφθηκε με την με ΑΡ ΠΡΩΤ 9590/17.4.2013 της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού – τμήμα σωματείων και γυμναστηρίων, παρά το γεγονός ότι κάναμε σαφές, από την πρώτη στιγμή ότι η ομοσπονδία μας ανήκει στον τομέα του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού.

Όσον αφορά τις Υπεραποστάσεις

Αρμόδια ομοσπονδία είναι η IAU (International Association of Ultrarunnrers) μέλος της IAAF.

Υποβάλλαμε αίτημα ένταξης στην IAU το 2008. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι έχει ενταθεί ήδη ο ΣΕΓΑΣ και πως μπορούν να δεχτούν μόνο μια ομοσπονδία από κάθε χώρα. Ο ΣΕΓΑΣ βέβαια και οι σύλλογοι που είναι ενταγμένοι σε αυτήν την ομοσπονδία ΟΥΔΕΠΟΤΕ διοργάνωσαν κάποιον αγώνα υπεραπόστασης. Όταν το γνωρίσαμε στην IAU μας συνέστησαν να απευθυνθούμε στον ΣΕΓΑΣ για να μας παραχωρήσει την θέση του.

Στείλαμε στον ΣΕΓΑΣ την επιστολή με ημερομηνία 21/5/2010, που καταχωρήθηκα με αριθμό πρωτοκόλλου ΣΕΓΑΣ 2433/25.5.2010.

Στην επιστολή μας, δεν πήραμε ποτέ απάντηση.

Εάν στόχος είναι η ανάπτυξη των υπεραποστάσεων και όχι το σταμάτημα τους, θα πρέπει να ανατεθεί η διοργάνωση τέτοιων αγώνων, στην ομοσπονδία που ενδιαφέρεται για αυτούς τους αγώνες. Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ και οι σύλλογοι μέλη της διοργανώνουν ετήσια πάρα πολλούς αγώνες Υπεραποστάσεων.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ανήκει στην FISpT (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ). Παράλληλα η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ανήκει στην UESpT (ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ).

Τόσο η UESpT όσο και η  FISpT είναι μέλη της IOC (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

Αποστείλαμε επιστολή στον Υπουργό κ. Κ Αρβανιτόπουλο, με αριθμό πρωτοκόλλου 7483/20.6.2013. Η επιστολή  κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό αθλητισμου κ. Γ Ιωαννίδη, με αριθμό πρωτοκόλλου 789/20.6.2013 και την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου με αριθμό πρωτοκόλλου 534/20.6.2013.

Υποβάλλαμε ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στον Υπουργό κ. Π Παναγιωτόπουλο με αριθμό πρωτοκόλλου 145421/1561 14.8.2013. Η επιστολή  κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό αθλητισμού κ. Γ Ανδριανό, με αριθμό πρωτοκόλλου 955/14.8.2013 και την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου με αριθμό πρωτοκόλλου 697/14.8.2013.

Δυστυχώς λάβαμε αρνητική απάντηση, από την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κ. Γιαννακίδου με αριθμό πρωτοκόλλου 24580/13.09.2013. Το αιτιολογικό ήταν ότι «δεν προσκομίστηκαν ουσιώδη στοιχεία ενισχυτικά του αιτήματος». Αυτό παρά το γεγονός πως τουλάχιστον προσκομίστηκε βεβαίωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» FISpT, ότι είμαστε αναγνωρισμένο μέλος της όπως μας είχε ζητηθεί με την επιστολή με ΑΡ ΠΡΩΤ 9590/17.4.2013 της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού – τμήμα σωματείων και γυμναστηρίων.

Επανήλθαμε 26/5/2015 με νέα επιστολή προς τον Γ.Γ.Α. την οποία παραδώσαμε αμέσως μετά την συνάντηση μας, με αριθμό πρωτ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΓΑ/143789/353/28.5.2015,.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι στην συνάντηση πήραμε υποσχέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Την ίδια τύχη είχε και η από 27/11/2015 επιστολή μας προς τον υφυπουργό κ. Σταύρο Κοντονή, με κοινοποίηση στον Γ.Γ.Α., που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την 29/11/2015.

Αποστείλαμε επιστολή προς τον ΓΓΑ Αθλητισμού 8/7/2016 η οποία έλαβε αρ πρωτ. ΥΠΠΟΑ / ΓΓΑ/232052/1687 13-7-2016 με κοινοποίηση Προϊστάμενο Τμήματος Αθλητικών Φορέων αρ πρωτ. ΥΠΠΟΑ / 232021 13-7-2016

Επανήλθαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) 23/7 ζητώντας συνάντηση.

Η συνάντηση μα τον ΓΓΑ έγινε 29/7/2016. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι τουλάχιστον άμεσα θα υπήρχε λύση στην που θα αφορούσε την νομιμότητα των βιβλίων της ομοσπονδίας και των Συλλόγων της μαζί με την πρόσβαση στα στάδια και την πρόσβαση στις αρχές για τους αγώνες μας ενώ για τα υπόλοιπα θα υπήρχε λύση στον νέο νόμο που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις δεν υπήρξε τελικά λύση σε τίποτε.

Υπάρχει μια ομοσπονδία έτοιμη, που ήδη έχει ανοίξει τα φτερά της και καλύπτει τον Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό καθώς και τις Υπεραποστάσεις με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.  Η επίσημη πολιτεία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον έτοιμο αυτό οργανισμό, όσο περισσότερο και όσο καλύτερα αυτό είναι δυνατόν.

Εάν ο 2725/99 έχει φτιαχτεί για να καλύψει τις ανάγκες του ΣΕΓΑΣ (που ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν η μοναδική ομοσπονδία) και του αγωνιστικού αθλητισμού και μόνο, θα πρέπει να αλλάξει, με ειδική τροπολογία όπως σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν και να εκσυγχρονιστεί, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας σήμερα, είναι διαφορετικές.

Previous ArticleNext Article

Τρέχω για την Κατερίνη μετά μουσικής…

Ξεχωριστό τόνο, χρώμα και ρυθμό στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου, «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, αναμένεται να δώσουν επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.

Οι Paranaue, η δημοφιλής ομάδα κρουστών στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στην Βραζιλία, θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στο παράλληλο μουσικό πρόγραμμα του αγώνα. Το σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την ίδρυσή του το 2003 μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια και αναμένεται με τους έντονους ρυθμούς και την κίνησή του, να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που θα εντυπωσιάσει θεατές και αθλητές.

Αναλυτικά, το μουσικό χάρτη της διαδρομής απαρτίζουν: το σχήμα Κρουστών PARANAUE (Πλατεία Ελευθερίας – Πεζόδρομος), η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (Αφετηρία Πεζόδρομου – Συντριβάνι), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» & ο πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές), το Μουσικό Σχήμα των Βασίλη Μαυρομουστακίδη, Παρασκευά Χαλκίδη, Γεώργιου Μιχαηλίδη, (Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης). Συμμετέχουν επίσης, μέλη των τμημάτων του Λαογραφικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ο Πόντος», του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» και του Ομίλου Φίλων των Ανθρώπων και των Ζώων «Ο ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – Νεοκαισάρεια».

Κάθε στιγμιότυπο της διαδρομής θα αποτυπώσουν με το φωτογραφικό τους φακό, τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ενώ θα υπάρχει μέριμνα και για εναέριες λήψεις βίντεο/φωτογραφιών.

 Όπως είναι γνωστό, προωθώντας το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ» τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν.Πιερίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ». 

Την αυλαία του αγώνα θα ανοίξουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές με σειρά προτεραιότητας έως και την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019. Σε περίπτωση που οι 2000 συνολικά αριθμοί συμμετοχής διατεθούν νωρίτερα, για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν άμεσα και πριν από την προαναφερόμενη ημερομηνία. Ήδη οι συμμετοχές προσεγγίζουν τις 1500.

Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) γίνονται στο επισυναπτόμενο link: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=70c2638fdc269045c6d95db00afbb878&l=GR&g=0

ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ κ.α. μπορούν για διευκόλυνσή τους, να αποστέλλουν και ηλεκτρονικά τις ομαδικές τους συμμετοχές στο email: [email protected] αναγράφοντας ονοματεπώνυμο αθλητή – αθλήτριας, όνομα φορέα και ένα τηλέφωνο υπεύθυνου – επικοινωνίας για όλη την ομάδα.

H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2351047445. Επίσης, για διευκρινίσεις, πληροφορίες στο email [email protected]

Πληροφορίες μπορείτε να αντλείτε και από τις ιστοσελίδες α)του Δήμου Κατερίνης: www.katerini.gr  & β) του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»: www.zeusrunnersclub.gr.

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Σταύρος Ζουγγουρίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, στον οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, κατά την ημέρα του αγώνα, για κάθε τεχνικό θέμα.

Ντόχα 2019: Οι λίστες συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ντόχα 2019: Οι λίστες συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Τις συμμετοχές ανά αγώνισμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, το οποίο ξεκινάει σε οχτώ ημέρες στην Ντόχα, ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου. Συνολικά 1.998 άνδρες και γυναίκες από 209 χώρες της Ευρώπης θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Το Λονδίνο διατήρησε το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών, αφού πριν δυο χρόνια στη Βρετανική πρωτεύουσα είχαν συμμετάσχει 2.038 αθλητές και αθλήτριες, ωστόσο από φέτος το ρεκόρ παρουσίας χωρών πάει στη Ντόχα, καθώς στους αγώνες θα εκπροσωπηθούν 209 χώρες του πλανήτη.

Η ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με 15 αθλητές και αθλήτριες, που με βάση την παρουσία τους στη σεζόν συγκεντρώνουν πιθανότητες για καλά πλασαρίσματα. Η Κατερίνα Στεφανίδη με 4,83 μ. είναι η αθλήτρια της ομάδας μας που φιγουράρει στην υψηλότερη θέση, αφού είναι 4η στο επί κοντώ με 4,83 μέτρα. Η νικήτρια του 2017 είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο. Η …ασταθής Τζεν Σουρ έχει την κορυφαία επίδοση στο επί κοντώ με 4,91 μ., ενώ πάνω από την Ελληνίδα είναι ακόμη η Αντζέλικα Σιντόροβα (4,86 μ.) και η Σάντι Μόρις (4,85 μ.). Τη διάκριση θα διεκδικήσει στη διοργάνωση και ο κορυφαίος άλτης του μήκους της Ευρώπης, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο νεαρός έχει πετύχει φέτος 8,32μ. στον ανοιχτό, επίδοση που του δίνει την 5η θέση ανάμεσα στους 27 που θα μπουν στον προκριματικό του αγωνίσματος. Κορυφαίος με βάση την επίδοση του είναι ο Γιαν Ετσεβαρία με 8,65 μ., ενώ με αξιώσεις θα μπει στον αγώνα και ο νικητής του 2017, Λούβο Μανιόνγκα με φετινό 8,37 μέτρα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι το δεύτερο μέλος της ελληνικής ομάδας που έχει κατακτήσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο,αφού ήταν τρίτη στη διοργάνωση του 2015 στο Πεκίνο. Η έμπειρη άλτρια αναμένεται να είναι και φέτος πρωταγωνίστρια στο αγώνισμα, παρά το γεγονός ότι το φετινό της 4,72 μ., της δίνει την 11η θέση στη σχετική λίστα. Με την εμπειρία ενός αθλητή που έχει συμμετάσχει σε πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, θα πάρει μέρος στη διοργάνωση ο Κώστας Φιλιππίδης, που έχει ξεπεράσει φέτος α 5,75 μ (17ος) και δείχνει σε θέση να ανέβει υψηλότερα.

Αναλυτικά οι λίστες

Δείτε τις θέσεις των αθλητών και αθλητριών μας

Ανδρες
110 μ. εμπ. 40 αθλητές/26χώρες
32ος Κώστας Δουβαλίδης 13.46

Επί κοντώ 34/16
17ος Κώστας Φιλιππίδης 5,72 μ.
29ος Εμμανουήλ Καραλής 5,71 μ.

Μήκος 27/17
5ος Μίλτος Τεντόγλου 8,32 μ.

Σφυροβολία 34/22
20ος Χρήστος Φραντζεσκάκης 76,67 μ.
21ος Μιχάλης Αναστασάκης 76,63 μ.

50χλμ. βάδην 47/26
32ος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)
3.56.19

Γυναίκες
200 μ. 48 αθλήτριες/31χώρες
44η Ραφαέλα Σπανουδάκη 23.16

400 μ. 48/32
38η Ειρήνη Βασιλείου 51.75

Επί κοντώ 33/22
4η Κατερίνα Στεφανίδη 4,83 μ.
11η Νικόλ Κυριακοπούλου 4,72 μ.

Σφυροβολία 31/20
24η Σταματία Σκαρβέλη 71,33 μ.

Μαραθώνιος 71/41
57η Γκλόρια Πριβιλέτζιο 2.35.28

20χλμ. βάδην 46/31
38η Αντιγόνη Ντρισμιώτη 1.33.22

50χλμ. βάδην 24/14
20η Αγγελική Μακρή 4.29.15

Ντόχα 2019: Εκτός ελληνικής αποστολής η Παπαχρήστου με πρόβλημα στον αχίλλειο

Ντόχα 2019: Εκτός ελληνικής αποστολής η Παπαχρήστου με πρόβλημα στον αχίλλειο

Ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής ομάδας, η Βούλα Παπαχρήστου, δε θα ακολουθήσει την αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στη Ντόχα.

Η κορυφαία άλτρια του τριπλούν αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες ενόχληση στον αχίλλειο, που αποδείχθηκε σοβαρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η Παπαχρήστου έκανε σήμερα υπέρηχο και παράλληλα εξετάσθηκε από τον γιατρό της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα, ο οποίος της συνέστησε να ξεκινήσει άμεσα θεραπείες και να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η κατάσταση του προβλήματος της αθλήτριας επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και παρά τις προσπάθειες που έγιναν με προσαρμογή της προπόνησης, δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η απώλεια της Παπαχρήστου είναι μεγάλη για την ελληνική ομάδα, αφού πρόκειται για τη «χρυσή» νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και την «ασημένια» στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Η Παπαχρηστου θα παραμείνει στην Ελλάδα όπου σε συνεργασία με τον γιατρό της ομοσπονδίας θα ξεκινήσει την θεραπέιες και παράλληλα θα ξεκουραστεί προκειμένου να προετοιμαστεί για το κορυφαίο γεγονός της τετραετίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ντεμπούτο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ραφαέλα Σπανουδάκη

Ντεμπούτο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ραφαέλα Σπανουδάκη

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη προέρχεται από μία σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου πρόσφερε πολύτιμους βαθμούς στην εθνική μας ομάδας.

Τις επόμενες ημέρες η Σπανουδάκη θα αναχωρήσει για την Ντόχα, προκειμένου να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού. Η 25χρονη θα πάρει θέση εκκίνησης στα 200 μ. και με 23.16 από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

Βασικό της μέλημα να κινηθεί σε επιδόσεις ανάλογες του ρεκόρ της. «Είχα κάποια προβλήματα με τραυματισμούς στη διάρκεια της χρονιά, τα οποία τα ξεπέρασα, έκανα τις θεραπείες που έπρεπε και τώρα είμαι καλά. Για την ακρίβεια νιώθω καλύτερα από ποτέ. Στο Βαλκανικό παρότι δεν αισθανόμουν έτοιμη και έκανα πολύ μέτρια κούρσα κατάφερα να κάνω ατομικό ρεκόρ. Ο στόχος μου για το Παγκόσμιο είναι να φτάσω μέχρι τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Σίγουρα αν το πετύχω θα είναι μεγάλη επιτυχία», είπε η Σπανουδάκη και συμπλήρωσε αναφορικά με το αν την ανησυχείς που η διοργάνωση είναι τόσο αργά στη σεζόν.

«Όχι, αντίθετα νιώθω αρκετά φρέσκια. Από τη στιγμή μου έμαθα ότι θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο ήταν σαν να μου έφυγε όλη η κούρσα».

Αναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020»

Αναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020»

Το ταξίδι της για την πόλη της Λωζάνης ξεκίνησε η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, μετά την Τελετή Αφής, που έγινε με μεγάλη επιτυχία από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου, που τη μεταλαμπάδευσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον 17χρονο πρωταθλητή της χιονοδρομίας Χρήστο Μαρμαρέλλη.

Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δρομείς τους Pascal Bitschnau (Ελβετία), Φαίδρα Μανιουδάκη (Ελλάδα) και Sydney Berta (Ελβετία), υπό το θερμό χειροκρότημα των θεατών αλλά και χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών, στους κατοίκους όλου του πλανήτη.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη Φλόγα στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Λωζάνη 2020» Virginie Faivre. Πριν ανάψει η Φλόγα, οι Ιέρειες παρουσίασαν τον «Χορό των Νυμφών», που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Στην Τελετή παρέστησαν το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Danka Bartekova, o Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελβετίας Jürg STAHL, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επισήμανε: «Η γέννηση της Φλόγας και το ταξίδι της ως τη διοργανώτρια πόλη, θα στείλουν και πάλι σε κάθε γωνία του πλανήτη μας, το πολύ δυνατό και διαχρονικό μήνυμα για ειρήνη, αλληλεγγύη και συναδέλφωση των λαών. Οι αξίες αυτές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσω πρωτοβουλιών που προωθούν το διάλογο, τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό. Χάρη σε αυτές τις αξίες, η Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ξεχωριστή και μοναδική.
Σήμερα, η Φλόγα ανάβει  για μία νέα σχετικά διοργάνωση, η οποία έχει όμως ξεχωριστή θέση στη συνείδηση της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας . Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, από το 2010 που ξεκίνησαν, έχουν αποδείξει ότι έχουν πετύχει το σκοπό τους, ανανεώνοντας το Ολυμπιακό κίνημα.»
Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Λωζάνη 2020» Virginie Faivre: «Σήμερα, είναι η πρώτη φορά που θα επιστρέψει η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ελβετία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σαιντ Μόριτζ του 1948, 70 χρόνια μετά.
Και για να σηματοδοτήσουμε αυτή τη μνημειώδη στιγμή, θα μεταφέρουμε τη Φλόγα σε όλη τη χώρα, και στα 27 καντόνια κατά τη διάρκεια μίας τρίμηνης λαμπαδηδρομίας σε όλη την ελβετική επικράτεια, όπου τα ιδανικά του Ολυμπισμού θα αναδειχθούν και θα τιμηθούν .
Σήμερα, δεν ανάβουμε απλώς τη Φλόγα. Ανάβουμε το Ολυμπιακό πνεύμα σε μία ολόκληρη νέα γενιά νέων ανθρώπων στην Ελβετία και όλον τον κόσμο.
Είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη για την ανάληψη της ευθύνης αυτής και αδημονούμε να καλωσορίσουμε τους νέους από όλον τον κόσμο σε απίστευτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων τον Ιανουάριο!»
Την επιμέλεια της Τελετής είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Αθανάσιος Βασιλειάδης, ενώ τον συντονισμό της ο Κώστας Πανταζής.

Ιδιαίτερα έντονο ήταν και το χειροκρότημα και στα παιδιά των αθλητικών σωματείων Ο.Α. Λαυρίου  και Φ.Ο. Κότινος Μεταμόρφωσης για τα δρώμενα που παρουσίασαν. Τους Εθνικούς Ύμνους απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων θα γίνουν στη Λωζάνη από τις 9 ως 22 Ιανουαρίου 2020.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι έτοιμη για την επιστροφή στην δράση

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι έτοιμη για την επιστροφή στην δράση

Είναι βέβαιο πως η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε προγραμματίσει διαφορετικά την προετοιμασία των δύο τελευταίων μηνών πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, όταν διαπιστώθηκε ένας σοβαρός τραυματισμός σε μια κομβική στιγμή της θερινής περιόδου, που την κράτησε μακριά από την κανονική προπόνηση και τους αγώνες.

Ο τραυματισμός στο Diamond League του Λονδίνου έφερε στην επιφάνεια ένα οστικό οίδημα το οποίο ανάγκασε την αθλήτρια να μείνει εκτός δράσης. Παρόλα αυτά, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Ντόχα, η Κυριακοπούλου είναι έτοιμη να διεκδικήσει για μια ακόμη φορά τη διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση. «Δεν πονάω καθόλου, ωστόσο συνεχίζω κανονικά τις θεραπείες, γιατί ορισμένες φορές το οστικό οίδημα υπάρχει, δίχως να δείχνει σημάδι πόνου. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά και από τον αχίλλειο, στον οποίο υπήρχε φλεγμονή», είπε η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη και συμπλήρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Είμαι και νιώθω πολύ καλά και είμαι έτοιμη να μπω με αξιώσεις σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενη που μετά από τόσο καιρό επιστέφω στη δράση, που τόσο μου είχε λείψει. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε μεθοδικά και προσεκτικά, ώστε να διατηρούμαι σε καλό επίπεδο και να μην επιβαρύνω το πόδι. Πλέον κάνω σχεδόν τα πάντα στην προπόνηση. Παράλληλα δουλέψαμε πολύ στο κομμάτι τις τεχνικής με ειδικές ασκήσεις, που δεν επιβάρυναν το πόδι μου». Η Κυριακοπούλου θα πάρει μέρος στο πέμπτο Παγκόσμιο της καριέρας της, αφού η πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν το 2009 στο Βερολίνο κι έπειτα ήταν παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι σήμερα, εκτός από αυτή του 2017 στο Λονδίνο. Μάλιστα η 33χρονη το 2015 στη διοργάνωση του Πεκίνου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ήταν όγδοη στον τελικό της διοργάνωσης του 2011 στο Νταεγού. Η Κυριακοπούλου, που το χειμώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού έχει κάνει φέτος 4,72 μ. στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν.

x

Send this to a friend