Δύο πρωταθλητές του στίβου και της ζωής θα τρέξουν παρέα στο Run Together Thessaloniki 2023

Μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη, ετοιμάζονται να τρέξουν στην ξεχωριστή διοργάνωση του Run Together, που θα διεξαχθεί για 3η φορά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 23 Απριλίου.

Δύο πολύ σημαντικοί αθλητές, με πολλές επιτυχίες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Παραολυμπιακούς αγώνες, και προπαντός φίλοι και συναθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα τρέξουν παρέα στο RUN TOGETHER THESSALONIKI 2023.

Από τη μία η Στέλλα Σμαραγδή, αθλήτρια του άλματος εις μήκος και του τριπλούν με συμμετοχή σε 3 Παραολυμπιακούς αγώνες και κατέχοντας 3 Πανευρωπαϊκά μετάλλια και από την άλλη ο Θανάσης Προδρόμου, Αργυρός Παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο.

Θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση όχι για να κερδίσουν, αλλά για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν παρέα έναν αγώνα δρόμου που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέσω της διοργάνωσης θα στηριχθεί το Κέντρο ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ».

Η Στέλλα Σμαραγδή, είναι αθλήτρια της Saucony που εμπνεύστηκε και διοργανώνει και φέτος το Run Together στη Θεσσαλονίκη, και μας μίλησε για την εμπειρία της την προηγούμενη φορά: “Στο Run Together έτρεξα το 2019 μαζί με τον σύντροφό μου ο οποίος είναι παλιός αθλητής στίβου. Συμμετείχαμε στα 6 χλμ και η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη και ευχάριστη καθώς τα χιλιόμετρα βγήκαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ότι τρέξαμε παρέα».

Για τη σημαντικότητα τέτοιον ξεχωριστών διοργανώσεων στη συμπρωτεύουσα η Στέλλα μας είπε: «Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αθλητικές, μαζικές, συντροφικές και γεμάτες με ενέργεια δράσεις. Ο αθλητισμός οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές όλων μας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός να βλέπω πολίτες, αθλητές ή μη αθλητές, να παρακινούνται ώστε να βγαίνουν απ’ το σπίτι και να συμμετέχουν».

Επίσης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή ιδέα της διοργάνωσης λέγοντας ότι: «Tο τρέξιμο είναι αρκετά μοναχικό αγώνισμα γι’ αυτό το Run Τοgether έχει αναδείξει μία άλλη πλευρά. Την πλευρά όπου κάποιος ή κάποια θα τρέξει παρέα με ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Είτε είναι φίλος, γονέας, σύντροφος. Το κέρδος είναι ότι συμπορεύεσαι, αλληλοϋποστηρίζεσαι και τερματίζεις μαζί κάνοντας από κοινού μια προσπάθεια».

Σκοπός συμμετοχής της στη διοργάνωση είναι «να τρέξουμε και να διασκεδάσουμε παρέα με τον Θανάση συμμετέχοντας σε κάτι διαφορετικό ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια της εταιρίας που μας στηρίζει, της Saucony, που εμπνεύστηκε το Run Together. Και φυσικά ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης που είναι πολύ σημαντικός. Φέτος στηρίζουμε το κέντρο ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ». Είναι αξιοσημείωτο να γνωρίζουμε ότι μια δική μας σταγόνα ενδιαφέροντος είναι μια σπουδαία αρχή, ικανή να δημιουργήσει μια βροχή νοιαξίματος, με την ελπίδα να φέρει μια πλημμύρα αγάπης κάπου».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Προδρόμου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση και ανυπομονεί λέγοντας πως «πιστεύω πως θα είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα και για όποιον έρθει να συμμετάσχει. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από αυτές της εκδηλώσεις αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα».

Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύεται ο κλασικός αθλητισμός, και οι πολίτες να μπορούν να τρέχουν σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, δίπλα σε πρωταθλητές. Ειδικά για ανερχόμενους μικρούς αθλητές θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Θεωρώ πολύ σημαντικό για όλους μας να υπάρχουν αυτές οι διοργανώσεις».

Όσο για αυτό που ξεχωρίζει στη διοργάνωση μας είπε: «Το τρέξιμο στο Run Together έχει έναν πιο ομαδικό χαρακτήρα, που σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση καθώς τρέχεις παρέα με αγαπημένα σου πρόσωπα, και αλληλοϋποστηρίζεσαι με αυτό τον τρόπο μέχρι το τέλος της προσπάθειας».

Ενώ έκλεισε λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξουμε παρέα με τη φίλη μου τη Στέλλα Σμαραγδή, στηρίζοντας την προσπάθεια της Saucony αλλά αναδεικνύοντας και τον καλό σκοπό της διοργάνωσης. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση».

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ SAUCONY STORE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Run Together Thessaloniki 2023 θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 23 Απριλίου με εκκίνηση στις 11:00 το πρωί, από τη στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού).

Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή επισκέπτοντας το κατάστημα Saucony Store, (Μητροπόλεως 107, Θεσσαλονίκη, τηλ 2106740277) όπου θα λειτουργεί η γραμματεία των αγώνων, τις ημέρες και ώρες:

  • 10:00 έως 20:00 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023
  • 10:00 έως 18:00 Σάββατο, 22 Απριλίου 2023

Εκεί θα γίνεται και η παραλαβή του υλικού για όσους έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή.

Εγγραφές θα μπορούν να γίνουν και την ημέρα της διοργάνωσης, 8:30 με 10:00, με την προϋπόθεση να υπάρχουν διαθέσιμες συμμετοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ο Έλληνας δρομέας που ολοκλήρωσε τον Half Marathon Des Sables Sahara Morocco 2023

ΣΑΚΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ… Ο άνθρωπος που έζησε την απόλυτη εμπειρία καταφέρνοντας να τερματίσει ένας από τους πιο σκληρούς και απαιτητικούς αγώνες του κόσμου, τον αγώνα HALF MARATHON DES SABLES, Sahara Morocco 2023.
Ο εκπληκτικός δρομέας μας, Σάκης Σιδέρης ολοκλήρωσε τον αγώνα των 120χλμ με 1.567μ υψομετρικά, που διεξήχθη στη Σαχάρα στο Μαρόκο, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα όρια!

Με 600 συμμετέχοντες από 26 χώρες στα 120χλμ, ο Σάκης τερμάτισε στην 114η θέση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με σε 19h 46min 32sec!

Πρόκειται για ένα αγώνα 120 χιλιομέτρων που διεξάγεται με την μορφή “stage” και πιο συγκεκριμένα 3 stages με καθορισμένο αριθμό χιλιομέτρων ανά ημέρα σε 4 μέρες μιας και περιλάμβανε και μια μέρα ξεκούρασης.
Οι χρόνοι του Σάκη ανά μέρα ήταν:

1o stage 30km: 04:15:14
2o stage 60km: 11:46:12
3o stage 30km: 04:45:06

Οι αθλητές κοιμήθηκαν 4 νύχτες σε σκηνές στην καρδιά της ερήμου, ενώ το φαγητό τους και όλος ο εξοπλισμός ήταν στην πλάτη τους κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Ένας στόχος που επιτεύχθει, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον ίδιο και που ευχόμαστε να είναι για εκείνον η αρχή για την επίτευξη και άλλων δρομικών άθλων!

Ολόθερμα συγχαρητήρια από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας, αλλά και όλους τους δρομείς της ομάδας μας που είμαστε που τον έχω κοντά μας!

Εκ του Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Πάτρας

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ενώνει την Ελλάδα για ακόμα μια φορά

Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει», το Navarino Challenge, ένωσε για 11η χρονιά, στις 13-15 Οκτωβρίου, ανθρώπους από 27 χώρες, μέσα από πάνω από 55 δραστηριότητες και 20 Ολυμπιακά αθλήματα στην Costa Navarino και στην Πύλο.

Ακολουθώντας τον σκοπό του Ολυμπιακού Κινήματος, παρουσία  Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών το φετινό Navarino Challenge είχε περισσότερες από 3.500 συμμετοχές, ανθρώπων όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων. Η διοργάνωση του Navarino Challenge φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεχάσει, τον κορυφαίο αθλητή-πρότυπο, δις αργυρό Ολυμπιονίκη του taekwondo Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Μια βραδιά και βράβευση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή βραδιά απονομών αφιερωμένη στους ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, που ήταν γεμάτη αναμνήσεις, συγκινήσεις και αστέρια του αθλητισμού. Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε η παρουσιάστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου. Στο πλαίσιο των απονομών, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον χαμό του δις αργυρού Ολυμπιονίκη του taekwondo Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η διοργάνωση έκανε πράξη την επιθυμία της οικογένειας του Αλέξανδρου θεσμοθετώντας μέσω του Navarino Challenge και με την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης». Παρουσία της συζύγου του Δώρας Τσαμπάζη, της κόρης τους και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Μανώλη Κολυμπάδη, το 1ο βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» δόθηκε στον Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή που ξεχωρίζει για το ήθος, τη δέσμευση και την ηθική του. Τον χαιρετισμό του απηύθυνε μέσω βίντεο και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρος Καπράλος.

 

Αμέσως μετά τη σχετική βράβευση η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Navarino Challenge και την ActiveMedia Group για τη σκέψη και την υλοποίηση ενός βραβείου που φέρει το όνομα του Αλέξανδρου και συμβολίζει όλα όσα πρέσβευε και ο ίδιος. Ευχαριστώ την Ε.Ο.Ε. για την παρουσία της και τη συμμετοχή της σε αυτό το βραβείο που θα γίνεται κάθε χρόνο ως θεσμός. Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι ένας ξεχωριστός αθλητής και ένα λαμπρό παράδειγμα προσπάθειας, σεβασμού, αλληλεγγύης, ένα πρόσωπο δοτικό με ένα φωτεινό χαμόγελο. Είμαι σίγουρη ότι αν ο Αλέξανδρος μπορούσε κάπως μαγικά να μας υποδείξει σε ποιον θα ήθελε να πάει το πρώτο βραβείο που φέρει το όνομα του, θα διάλεγε τον Καραλή. Η βραδιά ήταν όμορφη και συγκινητική και τιμήσαμε τη μνήμη του όπως του αξίζει».

 Το βίντεο που δημιουργήθηκε για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη αποτελεί μια συμβολική κίνηση συνεργασίας όλων των μεγάλων αθλητικών sites που δείχνει όχι μόνο τις αξίες που πρέσβευε ο Αλέξανδρος αλλά και το μεγαλείο του Αθλητισμού. Για πρώτη φορά όλα τα ελληνικά μέσα ενώνονται μέσα από το βίντεο αυτό. Δείτε εδώ το βίντεο με την αφιερωματική εκπομπή στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που περιλαμβάνει δηλώσεις από τον Μιχάλη Μουρούτσο, τον Εμμανουήλ Καραλή, τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρου Καπράλου και τον Γ.Γ. της Ε.Ο.Ε. κ. Μανώλη Κολυμπάδη:

https://youtu.be/d2b4LB3STeM?si=EmxoYWbJp8LB_07Z

Το Film & Editing του βίντεο ήταν μια προσφορά της BOO Productions.

Το φετινό πρόγραμμα του Navarino Challenge περιλάμβανε μαθήματα taekwondo powered by The Vegetarian Butcher στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσο παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο taekwondo Αρετής Αθανασοπούλου με τη συμμετοχή αθλητών του συλλόγου taekwondo ΑΓΣ Καλαμάτας.

Website: www.navarinochallenge.com

Facebook: www.facebook.com/Navarinochallenge

Instagram: http://instagram.com/navarinochallenge

Twitter: https://twitter.com/NavarinoC

YouTube: http://www.youtube.com/user/NavarinoChallenge

TikTok: https://www.tiktok.com/@navarino_challenge

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend