Δύο πρωταθλητές του στίβου και της ζωής θα τρέξουν παρέα στο Run Together Thessaloniki 2023

Μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη, ετοιμάζονται να τρέξουν στην ξεχωριστή διοργάνωση του Run Together, που θα διεξαχθεί για 3η φορά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 23 Απριλίου.

Δύο πολύ σημαντικοί αθλητές, με πολλές επιτυχίες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Παραολυμπιακούς αγώνες, και προπαντός φίλοι και συναθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα τρέξουν παρέα στο RUN TOGETHER THESSALONIKI 2023.

Από τη μία η Στέλλα Σμαραγδή, αθλήτρια του άλματος εις μήκος και του τριπλούν με συμμετοχή σε 3 Παραολυμπιακούς αγώνες και κατέχοντας 3 Πανευρωπαϊκά μετάλλια και από την άλλη ο Θανάσης Προδρόμου, Αργυρός Παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο.

Θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση όχι για να κερδίσουν, αλλά για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν παρέα έναν αγώνα δρόμου που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέσω της διοργάνωσης θα στηριχθεί το Κέντρο ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ».

Η Στέλλα Σμαραγδή, είναι αθλήτρια της Saucony που εμπνεύστηκε και διοργανώνει και φέτος το Run Together στη Θεσσαλονίκη, και μας μίλησε για την εμπειρία της την προηγούμενη φορά: “Στο Run Together έτρεξα το 2019 μαζί με τον σύντροφό μου ο οποίος είναι παλιός αθλητής στίβου. Συμμετείχαμε στα 6 χλμ και η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη και ευχάριστη καθώς τα χιλιόμετρα βγήκαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ότι τρέξαμε παρέα».

Για τη σημαντικότητα τέτοιον ξεχωριστών διοργανώσεων στη συμπρωτεύουσα η Στέλλα μας είπε: «Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αθλητικές, μαζικές, συντροφικές και γεμάτες με ενέργεια δράσεις. Ο αθλητισμός οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές όλων μας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός να βλέπω πολίτες, αθλητές ή μη αθλητές, να παρακινούνται ώστε να βγαίνουν απ’ το σπίτι και να συμμετέχουν».

Επίσης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή ιδέα της διοργάνωσης λέγοντας ότι: «Tο τρέξιμο είναι αρκετά μοναχικό αγώνισμα γι’ αυτό το Run Τοgether έχει αναδείξει μία άλλη πλευρά. Την πλευρά όπου κάποιος ή κάποια θα τρέξει παρέα με ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Είτε είναι φίλος, γονέας, σύντροφος. Το κέρδος είναι ότι συμπορεύεσαι, αλληλοϋποστηρίζεσαι και τερματίζεις μαζί κάνοντας από κοινού μια προσπάθεια».

Σκοπός συμμετοχής της στη διοργάνωση είναι «να τρέξουμε και να διασκεδάσουμε παρέα με τον Θανάση συμμετέχοντας σε κάτι διαφορετικό ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια της εταιρίας που μας στηρίζει, της Saucony, που εμπνεύστηκε το Run Together. Και φυσικά ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης που είναι πολύ σημαντικός. Φέτος στηρίζουμε το κέντρο ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ». Είναι αξιοσημείωτο να γνωρίζουμε ότι μια δική μας σταγόνα ενδιαφέροντος είναι μια σπουδαία αρχή, ικανή να δημιουργήσει μια βροχή νοιαξίματος, με την ελπίδα να φέρει μια πλημμύρα αγάπης κάπου».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Προδρόμου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση και ανυπομονεί λέγοντας πως «πιστεύω πως θα είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα και για όποιον έρθει να συμμετάσχει. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από αυτές της εκδηλώσεις αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα».

Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύεται ο κλασικός αθλητισμός, και οι πολίτες να μπορούν να τρέχουν σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, δίπλα σε πρωταθλητές. Ειδικά για ανερχόμενους μικρούς αθλητές θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Θεωρώ πολύ σημαντικό για όλους μας να υπάρχουν αυτές οι διοργανώσεις».

Όσο για αυτό που ξεχωρίζει στη διοργάνωση μας είπε: «Το τρέξιμο στο Run Together έχει έναν πιο ομαδικό χαρακτήρα, που σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση καθώς τρέχεις παρέα με αγαπημένα σου πρόσωπα, και αλληλοϋποστηρίζεσαι με αυτό τον τρόπο μέχρι το τέλος της προσπάθειας».

Ενώ έκλεισε λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξουμε παρέα με τη φίλη μου τη Στέλλα Σμαραγδή, στηρίζοντας την προσπάθεια της Saucony αλλά αναδεικνύοντας και τον καλό σκοπό της διοργάνωσης. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση».

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ SAUCONY STORE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Run Together Thessaloniki 2023 θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 23 Απριλίου με εκκίνηση στις 11:00 το πρωί, από τη στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (Αγγελάκη με Λεωφ. Στρατού).

Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή επισκέπτοντας το κατάστημα Saucony Store, (Μητροπόλεως 107, Θεσσαλονίκη, τηλ 2106740277) όπου θα λειτουργεί η γραμματεία των αγώνων, τις ημέρες και ώρες:

  • 10:00 έως 20:00 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023
  • 10:00 έως 18:00 Σάββατο, 22 Απριλίου 2023

Εκεί θα γίνεται και η παραλαβή του υλικού για όσους έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή.

Εγγραφές θα μπορούν να γίνουν και την ημέρα της διοργάνωσης, 8:30 με 10:00, με την προϋπόθεση να υπάρχουν διαθέσιμες συμμετοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας

Πριν από 20 χρόνια η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πέτυχε έναν απαράμιλλο άθλο στα γήπεδα της Πορτογαλίας και για να…τιμήσουν την επέτειο οι Active Monkeys έδωσαν το παρών στον φετινό ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας ξανασηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία με μια άκρως επιτυχημένη εκπροσώπηση.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, λοιπόν, η ελληνική δρομική παρέα, οι γνωστοί πλέον Active Monkeys, μαζί με τους φίλους τους, εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας σε ακόμη μια διεθνή διοργάνωση.

Οι Πορτογάλοι έχουν μια παροιμία που λέει «Quem não arrisca não petisca» (Όποιος δεν τολμά δεν γεύεται, δηλαδή όποιος δεν τολμά, δεν κάνει τίποτα στη ζωή του). Έτσι και οι Active Monkeys τόλμησαν και με το παραπάνω και γέμισαν το δρομικό τους δισάκι χιλιόμετρο χιλιόμετρο από την απαιτητική διαδρομή του αγώνα και εξαργύρωσαν στάλα στάλα ιδρώτα με χαμόγελα.

Παρά τις πρωτοφανείς για την εποχή καιρικές συνθήκες, οι οποίες αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τους δρομείς, εμποδίζοντας μάλιστα πάρα πολλούς συμμετέχοντες από το να τερματίσουν, οι διακρίσεις δεν έλειψαν, αποδεικνύοντας πως η ευαρέσκεια για μια αθλητική συνήθεια δεν είναι δύσκολο να συνδυαστεί και με την επιτυχημένη απόδοση.

Συγκεκριμένα:

– Βασίλης Γαλάνης 1:23:44 (προπονείται και με τον σύλλογο ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ ) 287ος σε 8694 άντρες

– Φωτεινή Σκαρλάτου 1: 31:31 (προπονείται και με τον σύλλογο ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ ) 42η στις 4536 γυναίκες

– Θοδωρής Σουλελές 1:32:45 (προπονείται και με τον σύλλογο ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ ) 882ος  σε 8694 άντρες

– Ελένη Τσαντήλα 1:37:40 (προπονείται και με την ομάδα LCrew) 127η στις 4536 γυναίκες

Με κέφι, ζωντάνια, φρεσκάδα, αλλά και συνάμα δυναμική και ακλόνητη πίστη στον στόχο τους, και οι 7 της παρέας ήταν υπέροχοι, συμμετέχοντας στην διαδρομή των 21χλμ. Είτε τρέχοντας γρήγορα είτε πιο αργά όλοι τερμάτισαν παρά την έντονη ζέστη με ένα αυθεντικό χαμόγελο.

Ποιοι είναι οι Active Monkeys

Όποιος λογίζεται ως δρομέας τους ξέρει… Σε κάποιο βουνό, σε κάποια άσφαλτο, σε κάποιο πλακόστρωτο, σε κάποιο άλσος, σε κάποιο βάθρο θα έχει δει τη φανέλα με το παιχνιδιάρικο μαϊμούδι, η οποία αντιπροσωπεύει το κοινό όραμα μιας ομάδας παιδιών για τον δρομικό αθλητισμό.

Οι Active Monkeys είναι ο καθρέφτης της ιδέας του γιατί να γίνει κάποιος δρομέας. Γιατί ο δρομέας από τη στιγμή που δένει τα κορδόνια του και ξεκινάει το τρέξιμο αφήνει σε κάθε βήμα του στίγμα της αγάπης του για αυτό που κάνει.

Δεν έχει σημασία αν θα τρέξει αργά ή γρήγορα, νικητής είναι και μόνο, που σηκώθηκε από τον καναπέ της δικαιολογίας και της ρουτίνας.

https://www.instagram.com/active.monkeys/

https://www.facebook.com/activemonkeysgr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Για την απόλυτη πρόκληση στα Ιμαλάια για 51 ημέρες η Ασημίνα Ιγγλέζου

Η Ασημίνα Ιγγλέζου, γνωστή για τις ακρότητές της στα βουνά του κόσμου, ξεκινά τις επόμενες ημέρες για το Νεπάλ, προκειμένου να αγωνιστεί σε ένα μοναδικό γεγονός, που συνδυάζει την υπεραντοχή και την ορειβασίας, στην οροσειρά των Ιμαλαΐων!

Πρόκειται για τον αγώνα “Great Himal Race” και είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή σε αυτό το εξαιρετικά ακραίο αθλητικό γεγονός. Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 1600 χιλιόμετρα και αθροιστική ανάβαση 100.000 μέτρα, διασχίζοντας ολόκληρη τη χώρα από τη δύση στην ανατολή, μέσα από την μεγαλύτερη οροσειρά του κόσμου, περνώντας από μονοπάτια του Έβερεστ και ακόμα επτά ακόμη βουνών με κορυφές που ξεπερνούν σε υψόμετρο τα 8000 μέτρα. Η διάρκεια του αγώνα είναι 51 συνεχόμενες ημέρες (9 Απριλίου έως 31 Μαΐου) και αρκετές θα είναι οι φορές που οι 23 αθλητές του αγώνα θα περάσουν από υψόμετρα πάνω από τα 5500 μέτρα, διασχίζοντας χιονισμένες πλαγιές και παγετώνες.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα, ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει στις πλάτες του όλο τον χρειαζούμενο εξοπλισμό, όπως αντίσκηνο, υπνόσακο, ρουχισμό, τρόφιμα, ορειβατικά εργαλεία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύψει στους δύο μήνες που θα διαρκέσει ο αγώνας. Η διαδρομή περνά μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια, βαθιές χαράδρες αλλά και επικίνδυνες χιονισμένες πλαγιές της οροσειράς. Οι αθλητές θα πλοηγούνται συνεχώς χάρη στη χρήση χαρτών και πυξίδας. Στο τέλος της κάθε ημέρας, όλοι θα συναντιούνται στην κατασκήνωση που θα δημιουργείται από τους αθλητές. Οι καιρικές συνθήκες απρόβλεπτες, με πιθανές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις, απαιτούν την προσοχή των αγωνιζόμενων, που δυνητικά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους.

Πέρα από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της προσπάθειας της Ασημίνας, θα παίξουν και παράγοντες όπως η κακή διατροφή, το κρύο, το μεγάλο υψόμετρο, πιθανές ασθένειες και τραυματισμοί. Καθημερινά, η Ασημίνα, όπως όλοι οι υπόλοιποι συναθλητές της, θα μεταφέρει στην πλάτη ένα σακίδιο 15 κιλών, όπου θα υπάρχει όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός που θα της καλύψει όλες τις ανάγκες για ασφαλή και επιτυχή πορεία.

Το Great Himal Race είναι για την Ασημίνα η απόλυτη πρόκληση, ότι πιο δυνατό έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα στα βουνά και στην περιπέτεια. Θα τη φέρει σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και θα βιώσει τη μυσταγωγία της περιπέτειας σε μια από τις παγκόσμιες κοιτίδες της.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend