Site icon runnfun.gr

Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρέχεις 5 λεπτά κάθε μέρα

Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρέχεις 5 λεπτά κάθε μέρα

Tι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρέχεις 5 λεπτά κάθε μέρα; Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση θα έχει θετικό αντίκτυπο πάνω σου.

Είναι, ωστόσο, δεδομένο ότι περισσότερο από τις άλλες ασκήσεις το τρέξιμο μπορεί να σε ωφελήσει σε περισσότερους τομείς από όσους μπορείς να φανταστείς.

Πολύ περισσότερο από τη γιόγκα ή τα βάρη στο γυμναστήριο, το τρέξιμο ενεργοποιεί τον οργανισμό σου με τέτοιο τρόπο, ώστε οι θετικές συνέπειες να είναι πολύ περισσότερες.

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση: Αν και το τρέξιμο αυξάνει απότομα τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, αυτό είναι κάτι προσωρινό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Τα οφέλη από το τρέξιμο για μόλις 5 λεπτά την ημέρα μπορούν να επιτευχθούν και με 15 λεπτά έντονου/γρήγορου περπατήματος. H πίεση πέφτει σταδιακά και η καρδιακή υγεία βελτιώνεται ακόμα και με αυτά τα 5 λεπτά.

Καλύτερη ψυχική διάθεση: Το τρέξιμο προκαλεί αύξηση των ενδοκανναβινοειδών. Πρόκειται για χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που σηματοδοτούν την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση. Μπορεί να είναι λίγα τα 5 λεπτά, αλλά είναι πολύ περισσότερα από το τίποτα.

Βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας: Το τρέξιμο ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, τη γνωστική λειτουργία και την καρδιαγγειακή υγεία σε υγιείς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Καλύτερος ύπνος: Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που τρέχουν τακτικά έστω και για λίγο, παρουσίασαν βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου, στη διάθεση και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, η σωματική άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.

Δείτε μερικά ακόμα οφέλη στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα: 10 «χρυσές» συμβουλές για το τρέξιμο που βελτιώνουν τη ζωή σου!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version