Αντίστροφη μέτρηση για το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και η TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, συνδιοργανώνουν και ετοιμάζουν το 2ο TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN, που θα πραγματοποιηθεί με προτεραιότητα την ασφάλεια αθλητών, παραβρισκόμενων, εθελοντών και διοργανωτών, βάσει ενός υγειονομικού πλαισίου (https://trimore.gr/el/ygeionomiko-plaisio) που καταρτήθηκε από την diaplous s.s.d.a. Ltd (εταιρεία στην οποία ανήκει η TRIMORE Sport Events και εξειδικεύεται στα συστήματα ποιότητος, υγείας, ασφάλειας, κλπ.) και επικαιροποιείται συνέχεια, βάσει των ιδιαίτερων περιστάσεων της εποχής και των υποδείξεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Υγειονομικής Επιτροπής του Υπουργείου και της Πολιτικής Προστασίας.

Έχοντας ήδη συναρπάσει το 2019, τόσο τον Κρητικό αθλητικό κόσμο, όσο και τους λάτρεις του Τριάθλου, της Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης και του τρεξίματος πόλης της υπόλοιπης Ελλάδος, με υπευθυνότητα, επιμονή, σύνεση, πάθος και αφοσίωση, η TRIMORE υπόσχεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες αθλητών όλων των επιπέδων και ηλικιών, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο αθλητικές συγκινήσεις, ψυχαγωγία και πολιτιστικές δράσεις, γι’ αυτούς, τις οικογένειες και τις παρέες τους, πάντα υπό το πρίσμα της υπευθυνότητας που απαιτείται.

Η πόλη του Ρεθύμνου με τις εκπληκτικές και ξεχωριστές ομορφιές της, οι πρόθυμοι επαγγελματίες και οι φιλόξενοι κάτοικοι με την θαυμαστή κρητική κουλτούρα, αναλαμβάνουν το ρόλο του οικοδεσπότη σε μια επιμελή και συντονισμένη προσπάθεια ο αθλητισμός να παραμείνει στο επίκεντρο, η άμιλλα και ο ευγενής ανταγωνισμός να βρουν τρόπο να υπάρχουν και οι άνθρωποι παρόλη την κατάσταση να βρίσκουν τρόπους να ξεδίνουν, να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να γεμίζουν δημιουργικά το χρόνο και τις προσδοκίες τους.

Βλέποντας κανείς τους σφραγισμένους δρόμους της πρώτης διοργάνωσης και την υπέροχη – απολαυστική παραλιακή αθλητική περιήγηση στο σύνολο του τριαθλητικού, κολυμβητικού και δρομικού τερέν, δεν μπορεί παρά να επιθυμήσει να γίνει και να ζήσει περισσότερα, όπως το μότο της TRIMORE – XTERRA Greece προτρέπει: Being MoreLive More”.

Για μια ακόμη φορά, τον πρώτο λόγο θα έχει το Τρίαθλο καθώς και το ISOMAN, το ιδιαίτερο εκείνο Τρίαθλο, που παρουσίασε για πρώτη φορά το 2019 στην Ελλάδα (Καστοριά και Ρέθυμνο σε sprint απόσταση) η TRIMORE, δίνοντας νέα πνοή στο σπορ του Τριάθλου και προσελκύοντας ακόμη περισσότερους κολυμβητές, να μπουν στις αγωνίες των τριών σπορ. Αυτή τη φορά, Quarter απόσταση θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλη διεξαγωγή με Ολυμπιακό και μισό Ολυμπιακό Τρίαθλο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της δυσκολίας και προκαλώντας έντονα κάθε επίδοξο διεκδικητή του τίτλου: FINISHER.

Παιδικό ISOMAN, Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) 0,5k | 2,5k και 5k, τρέξιμο πόλης 5 & 10k, παιδική Ποδηλατική Βραδυπορία και Lazer Run θα συνθέσουν τον καμβά του αθλητικού περιεχομένου, ενώ πλήθος άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, yoga, ποδηλατικές δεξιοτεχνίες, πάλη, κλπ., θα μετατρέψουν την εκδήλωση σε πανδαισία δραστηριοτήτων και συναισθημάτων, καθώς και την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της διοργάνωσης και το Αθλητικό χωριό, σε χώρο ευγενούς άμιλλας και αθλητικού ιδεώδους. Η φετινή χρονιά επιβάλει μη συνωστισμό και συνεπώς στοίχημα της TRIMORE αποτελεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων, παραλλήλως της πραγματοποίησης ενός ξεχωριστού event.

Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η εποχή είναι δύσκολη, δεν προτιθέμεθα όμως να εγκαταλείψουμε την επιθυμία να ζήσουμε, να προσπαθήσουμε, να δημιουργήσουμε! Στην ποιότητα και την ασφάλεια που πάντα αποτελούν την ιδιαίτερη πρόκληση για μας, προστέθηκε η παράμετρος της πανδημίας και της τήρησης ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων. Είμαστε όμως αθλητές και γνωρίζουμε καλά από προσπάθεια, επιμονή, υπευθυνότητα και πειθαρχεία. Θα βάλουμε τα δυνατά μας -ο καθένας από το δικό του ρόλο- και θα δημιουργήσουμε κάτι για το οποίο όλοι θα είμαστε περήφανοι! Δεν εγκαταλείψαμε. Προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε! Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι το υγειονομικό πλαίσιο που σχεδιάσαμε, προτείναμε και κατόπιν έγκρισης υιοθετούμε ως διοργανωτές, είναι πλέον οι κανόνες του παιχνιδιού και ως αθλητές, μόνο με τέτοιους ξέρουμε να λειτουργούμε. Θα το πετύχουμε, όπως τόσα άλλα έχουμε πετύχει μαζί και θα δείξουμε το δρόμο ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ευχαριστούμε προκαταβολικά όλους εκείνους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και τους αρωγούς – χορηγούς – υποστηρικτές μας, που τολμούν μαζί μας. Ευχαριστούμε το Δήμο, το Δήμαρχο και τους Δημότες, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τις αρχές, τους εθελοντές και κάθε οντότητα που στέκεται δίπλα μας και οραματίζεται μαζί μας. Ευχαριστώ, επίσης, προσωπικά τον Γιώργο Μαυρωτά (Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού) και τον Δημήτρη Λαχνιδάκη (Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης)”.

Οι εγγραφές για το 2ο TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN είναι ανοικτές και καθώς η εμπορική πολιτική μας έχει αλλάξει, δίνει στους αθλητές τη δυνατότητα να διασφαλίσουν το οικονομικότερο κόστος συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο: https://trimore.gr/el/events/isoman-trimore-m-t-rethymno/dilosi-symmetoxis-rethymno και ζήστε την απόλυτη αθλητική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Δείτε στιγμιότυπα από το περυσινό 1ο TRIMORE M.T. Rethymno – ISOMAN εδώ.

#TRIMOREMultisportsTOUR
#TRIMOREMultisportsTOURRethymno
#Triathlon #ISOMAN #OpenWaterSwimming #OWS #CityRunning
#kidsISOMAN #KidsOWS #KidsTriathlon

#Rethymno
#BeingMore #LiveMore

Website: www.trimore.gr
Facebook:
www.facebook.com/trimoresportevents
Instagram: @trimoresportevents

Previous ArticleNext Article

Στις 8-10 Οκτωβρίου του 2021 το επετειακό Spetses mini Marathon!

Στις 10 Οκτωβρίου 2011 σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών και με την συμβολή και στήριξη των κατοίκων του νησιού – διεξήχθη το πρώτο Spetses mini Marathon.
Στα επόμενα 10 χρόνια ο θεσμός αυτός χάρη στην συνεχή και αδιάλειπτη υποστήριξη όλων εσάς, αθλητών, χορηγών και εθελοντών και στην σκληρή δουλειά μας γιγαντώθηκε, άνοιξε τον δρόμο για τον αθλητικό τουρισμό σε όλη τη χώρα, τιμήθηκε με αμέτρητα βραβεία και δημιούργησε ανεπανάληπτες και συγκινητικές στιγμές.
Τo Spetses mini Marathon είναι χαρά, αγκαλιές, φιλιά μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Δυστυχώς, όσο και να θέλουμε όλοι μας , υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να διεξαχθεί η διοργάνωση όπως θα θέλαμε με την συμμετοχή όλων σας και με το καταπληκτικό κλίμα που δημιουργούμε όλοι μαζί.
Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, με αισιοδοξία και θετική διάθεση ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε στις 8-10 Οκτωβρίου 2021 να διοργανώσουμε το επετειακό Spetses mini Marathon! #savethedate #smm10 #keeptraining #openwaterswimming #running #2winis2participate

Το Τρίαθλο γιορτάζει: 20 χρόνια Ολυμπιακής Διαδρομής

Διαδρομή Τρεξίματος, γεμάτη από κόσμο

Σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το Τρίαθλο γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχημένης Ολυμπιακής ιστορίας.

Ήταν Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν μπροστά από την περίφημη Όπερα του Σίδνεϋ 48 αθλήτριες έγραψαν ιστορία καθώς συμμετείχαν στην πρώτη εμφάνιση του Τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ζώνη Αλλαγών δίπλα από την Όπερα του Σίδνεϋ

Παρότι τη δεκαετία του 1920 και 1930 υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για τη διοργάνωση αγώνων τριάθλου στη Γαλλία (αγώνες με την ονομασία “Les Trois Sports”) επίσημα και σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Τριάθλου ο πρώτος αγώνας Τριάθλου έγινε στο Σαν Ντιέγκο το 1974.

Σε λίγα μόλις χρόνια το άθλημα  κατάφερε να αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο και το 1989 έγινε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολυμπιακής/ κλασσικής απόστασης (1500 μέτρα κολύμβησης, 40χλμ ποδηλασίας και 10χλμ τρεξίματος) στην Αβινιόν της Γαλλίας. Το 1994 στην ετήσια σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφασίστηκε η επίσημη ένταξή του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων σε καθεστώς «δοκιμαστικής» παρουσίας.

Τεχνική προετοιμασία του Αγώνα

Για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος και η μόνιμη παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες αποφασίστηκε να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Σίδνεϋ το 2000. Μπορεί  το Τρίαθλο να δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ αλλά οι χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου Νέα Ζηλανδία (χρυσό και αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας) και Αυστραλία ήταν αυτές που το αγκάλιασαν και το ανέπτυξαν ιδιαίτερα βοηθώντας το να γίνει πιο τηλεοπτικά ελκυστικ και πιο δημοφιλές. Η Αυστραλία που αυτοπροσδιορίζεται ως ένα «περήφανο αθλητικό έθνος» (proud sport nation) έχει αθλητική κουλτούρα «ήλιου και θάλασσας». Το Τρίαθλο εκφράζει αυτή την κουλτούρα και έτσι αποφασίστηκε συμβοιλικά το Τρίαθλο να είναι η πρώτη απονομή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Γιάννης Ψαρέλης

Ο Γιάννης Ψαρέλης, γεννημένος από Έλληνες μετανάστες στην Αδελαίδα της Αυστραλίας και πιστοποιημένος προπονητής Τριάθλου στο υψηλότερο επίπεδο (Level 3) από την Ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας βρέθηκε εκείνη την ιστορική ημέρα στο Σίδνεϋ εργαζόμενος για περίπου 40 μέρες κάτω από ις οδηγίες του Competition Manager και πιο έμπειρου διοργανωτή αγώνων Τριάθλου του David Hansen.

Τελετή Απονομών στις Γυναίκες

O Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε : «Ήταν ένα ονειρεμένο διήμερο για το Τρίαθλο με περισσότερους από 300.000 ανθρώπους να έχουν συνωστιστεί το διήμερο (Σάββατο ο αγώνας των γυναικών και Κυριακή ο αγώνας των ανδρών) κατά μήκος των αγωνιστικών διαδρομών (κολύμβησης, ποδηλασίας, τρεξίματος) και να δημιουργούν ένα εορταστικό κλίμα που θύμιζε το Tour de France.

Η επιλογή της Όπερας του Σίδνεϋ ως σημείο εκκίνησης, ζώνης αλλαγών και τερματισμού καθώς οι πολυάριθμες τεχνικές καινοτομίες που εισήγαγε ο David Hansen -και η ομάδα του- βοήθησαν στο να παρουσιαστεί με εξαιρετικό τρόπο το Τρίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες τηλεοπτικά και έτσι να εξασφαλίσει μόνιμα τη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Athens Triathlon Team

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Γιάννης Ψαρέλης

Κινητό : 6937170260

Email : [email protected]

x
Send this to a friend