“Αν δεν ζήσεις από κοντά το Spetses Mini Marathon δεν καταλαβαίνεις”

To Spetses Mini Marathon 2016 (#SMM2016) είναι προ τον πυλών. Από την Παρασκευή στις Σπέτσες ξεκινάει η μεγάλη γιορτή, που γίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και που αν κανείς δεν επισκεφτεί το νησί, δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθός της.

Έχοντας εδραιωθεί στο ετήσιο calendar της ελληνικής και διεθνούς φίλαθλης κοινής γνώμης, το Spetses Mini Marathon είναι μια διοργάνωση που ο υγιής αθλητισμός βρίσκεται στο επίκεντρο με 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Με τις συμμετοχές φέτος να έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία τόσο σε διαγωνιζόμενους, όσο και σε απλούς επισκέπτες που το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη φτάνουν κατά χιλιάδες στις Σπέτσες, φέτος αναμένεται να καταρριφθεί κάθε ρεκόρ.

img_9079

Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει και να το συνδυάσει με μια τελευταία ίσως απόδραση από την πόλη, πριν το φθινόπωρο και ο χειμώνας έρθουν για τα καλά…

Είναι νέος, αλλά ταυτόχρονα ένας από τους… παλιούς συμμετέχοντες  στην διοργάνωση με ενεργό ρόλο τόσο στους αγώνες, όσο και στην προετοιμασία αθλητών είναι ο Χρήστος Μποφίλιος. Με μεγάλες διακρίσεις ως αθλητής, με  συμμετοχή σε διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες, Grand Prix , διακρίσεις σε διεθνή κύπελλα και νυν προπονητής στον Πανελλήνιο και στα Holmes Place, ο Χρήστος μίλησε στο runnfun.gr για τον αγώνα των Σπετσών που πλέον έχει γίνει θεσμός. 

img_3035

“Το συζητούν όλοι πόλους μήνες πριν γίνει. Στη δουλειά μου συνεχώς συναντώ ανθρώπους που δίνουν ραντεβού για τις Σπέτσες όλο το χρόνο. Και πράγματι τους βλέπω εκεί. Είναι φοβερό πως έχει δημιουργηθεί μια τεράστια παρέα. Κάθε φορά που πηγαίνω στο νησί για το Spetses Mini Marathon νιώθω κυριολεκτικά σαν να βρίσκομαι μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια. Μπορεί να ακούγονται τετριμμένα, όλα αυτά. Για να καταλάβει κανείς πρέπει να έρθει να το ζήσει από κοντά…  “, τόνισε ο Χρήστος όταν του ζητήσαμε να περιγράψει το κλίμα στο νησί του Αργοσαρωνικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν είναι τίποτα τυχαίο, όμως, έτσι; Ακούμε και αθλητές να μιλούν με τα καλύτερα λόγια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι άρτια η διοργάνωση και απόλυτα ασφαλής. Αυτό είναι και ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Τόσο στους αγώνες δρόμου, όσο και στους κολυμβητικούς, η ασφάλεια που νιώθει ο συμμετέχοντας είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα. Οι διαδρομές είναι σωστές, μελετημένες από ειδικούς, υπάρχουν γιατροί που παρακολουθούν συνέχεια, εθελοντές, σημεία ανεφοδιασμού, άνθρωποι επιφορτισμένοι μόνο με την ασφάλεια των αθλητών και των ερασιτεχνών στο δρόμο και στη θάλασσα. Κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Processed with Snapseed.

Ε: Οι συμμετοχές στους αγώνες δρόμου είναι πολύ μεγάλες, αλλά και η κολύμβηση παρά το γεγονός ότι μιλάμε για 3 και 5 χλμ έχουν πολύ κόσμο

Α: Ναι ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει την κολύμβηση με άλλο μάτι και προσωπικά αυτό με ευχαριστεί. Είναι εξάλλου μια εξαιρετική γυμναστική για όλο το σώμα, που απαιτεί δύναμη και τεχνική. Προσπαθώ και εγώ και άλλα παιδιά να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον κόσμο που θέλει να συμμετέχει σε τέτοια event. Ένας από τους λόγους του cbswimming.gr είναι αυτός. Είδα το ενδιαφέρον.  Πλαισίωσα την ομάδα με κολυμβητές υψηλού επιπέδου με διακρίσεις σε πρωταθλήματα κολύμβησης και open water, τρίαθλα και δυαθλα… και φυσικά στην παρέα μας βρίσκονται και ερασιτέχνες κολυμβητές που αγαπούν το άθλημα και προετοιμάζονται για τέτοιες διοργανώσεις.  Το Νοέμβρη θα κάνουμε ένα ταξίδι εκτός Ελλάδος και θα προπονηθούμε στο London Aquatics Centre ώστε οι αθλητές εκτός από την προπόνηση να νιώσουν την αύρα του Ολυμπιακού κολυμβητήριου.

Ε: Από τους αθλητές και τους ερασιτέχνες που προπονείς στις Σπέτσες πόσους θα δούμε;

Α: Σχεδόν όλους. Είναι αγώνας που βρίσκεται μέσα στο προπονητικό μας πλάνο. Και αυτό γίνεται διότι είναι πολύ ασφαλής. Εγώ θα κάνω τα 5 χλμ, ορισμένα παιδιά θα είναι μαζί μου, άλλοι θα είναι στα 3 χλμ. Είναι σημαντικό να ξέρω και εγώ ότι οι αθλητές μου θα έχουν την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και περιποίηση μέσα σε έναν αγώνα. Είναι σημαντικό να βλέπεις τους ανθρώπους που προπονείς να πιάνουν τους στόχους τους και να τερματίζουν. Το χειροκρότημα του κόσμου είναι μοναδικό. Ξέρεις τι είναι για έναν ερασιτέχνη αθλητή να τον περιμένουν στον τερματισμό πάνω 1000 άτομα και να τον χειροκροτούν; Είπαμε, αυτό που γίνεται στις Σπέτσες έτσι κι αλλιώς πρέπει να το ζήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμα και αν δεν τρέχεις ή κολυμπάς πρέπει να έρθεις να δεις από κοντά τι συμβαίνει.

img_8767

Ε: Χρήστο, η κολύμβηση είναι τελικά καλή προπόνηση για τους δρομείς;

Α: Δεν είναι απλά καλή, είναι σούπερ. Διότι πρόκειται για μια αερόβια προπόνηση που βοηθάει πολύ τον αθλητή στην τεχνική και στις ανάσες του και αυτό χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις του και τους τένοντες. Αλλά να ξέρεις ότι ισχύει και το αντίστροφο. Το τρέξιμο είναι καταπληκτική προπόνηση για τους κολυμβητές. Δεν είναι εύκολο, όμως, και αυτό πρέπει να το πω. Χρειάζεται πολύ όρεξη για δουλειά, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αποτελέσματα θα ανταμείψουν όποιον επιχειρήσει να ξεκινήσει κολύμβηση.

Ε: Event σαν αυτό στις Σπέτσες, έχουν τραβήξει κόσμο στον αθλητισμό

Α: Σίγουρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ο κόσμος συμμετέχει, λαμβάνει θετική ενέργεια από τέτοιες διοργανώσεις και κάνει το τρέξιμο, τη γυμναστική, την κολύμβηση, τόπο ζωής. Είναι δεδομένο. Πριν από 5-6 χρόνια, αν έβλεπες στο δρόμο κάποιους να τρέχουν ή στην παραλία μια ομάδα να μπαίνει με τα σκουφάκια και να κολυμπάει χιλιόμετρα στην ανοικτή θάλασσα, θα έλεγες ότι το έσκασαν από το τρελοκομείο. Τώρα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Οι αθλητές κοινότητες έχουν μεγαλώσει και αυτό είναι πολύ θετικό. Ο κόσμος βγαίνει έξω από τα γυμναστήρια και αυτό εμένα μου αρέσει…

Ε: Στα Holmes Place αν δεν κάνω λάθος έχετε training εκτός γυμναστηρίου

Α: Ναι φυσικά. Έχουμε δημιουργήσει το Holmes Place Outdoor Trainings. Γίνεται το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνει τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση. Κάθε αγώνισμα έχει τους δικούς του προπονητές και το δικό του πρόγραμμα. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει αν είναι γραμμένος στα Ηolmes, είτε όχι.  Νιώθουμε την ανάγκη του κόσμου να βγει εκτός γυμναστηρίου και το κάνουμε. Είναι πράγματι εξαιρετικό. Αλλάζει όλη η ψυχολογία σου.

img_8629

Ε: Στον Πανελλήνιο ασχολείσαι με τα παιδιά…

Α: Χτίζουμε νέους αθλητές. Ο Πανελλήνιος είναι ευλογία για τον ελληνικό αθλητισμό. Έχουμε κοντά στα 350 παιδιά που κάνουν κολύμβηση σε διάφορα τμήματα. Εγώ έχω τα 9-10 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν την κολύμβηση στην πισίνα και κάποια προχωράνε και στον πρωταθλητισμό. Πρέπει να το θέλεις. Είναι μεγάλες οι θυσίες.

Ε: Πισίνα ή θάλασσα;

Α: Κοίτα. Αν και τώρα αρχίζω και κρυώνω, ακόμα ψηφίζω θάλασσα. Είναι άλλο πράγμα. Σε συνεπαίρνει και σου προσφέρει τρομερή αναζωογόνηση.

Ε: Γιαννιώτης;

Α: Τι να πεις; Δεν υπάρχουν λόγια. Κορυφαίος αθλητής. Έκανε το όνειρο πολλών φιλάθλων της ελληνικής κολύμβησης πραγματικότητα. Παγκόσμιος απλά!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το 1o West Run Würth τάραξε τα νερά της δρομικής κοινότητας!

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού το 1ο West Run Würth και η πρώτη έκδοση, όπως είχε υποσχεθεί η Οργανωτική Επιτροπή, όντως τάραξε τα νερά της δρομικής κοινότητας!!!

Από τις πρωινές ώρες εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του Δήμου, αναμένοντας τις εκκινήσεις που ξεκίνησαν σταδιακά. Στις 08:45 και με ολιγόλεπτη καθυστέρηση δόθηκε η εκκίνηση της απόστασης των 5 χλμ. Η εκκίνηση της απόστασης των 20χλμ δόθηκε ακριβώς μια ώρα μετά, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα δόθηκε και η εκκίνηση της σκυταλοδρομίας 20χλμ (2 Χ 10χλμ). Και οι δυο εκκινήσεις δόθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού Κύριο  Σταύρο Τσίρμπα. Οι δύο εκκινήσεις των παιδικών αγώνων, απόστασης 1000μ. (Δημοτικά – Γυμνάσια) δόθηκαν στο χρονικό διάστημα ανάμεσα από την εκκίνηση και τον τερματισμό των αθλητών των 20χλμ.

Οι περισσότεροι δρομείς φορούσαν το υπέροχο λευκό μπλουζάκι, με το λογότυπο της διοργάνωσης, δημιουργώντας ένα λευκό κύμα από όπου περνούσαν. Οι διαδρομές κατά  γενική ομολογία ήταν υπέροχες. Με σημείο εκκίνησης την οδό Ηρών Πολυτεχνείου, παραπλεύρως της πλατείας, οι δρομείς διέσχιζαν όλο το παραποτάμιο κομμάτι του Δήμου. Από το ύψος της οδού Ευβοίας κάλυπταν όλη την Λ. Δημοκρατίας, μέχρι την πλατεία, όπου έστριβαν δεξιά και εισέρχονταν στην Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Καματερό. Στο ύψος της οδού Θεσσαλονίκης πραγματοποιούσαν αναστροφή. Διέσχιζαν πάλι αντίστροφα το κομμάτι της Λ. Φυλής και κατευθύνονταν προς τον τερματισμό, που ήταν το ίδιο σημείο με την εκκίνηση.

Μπροστάρης και πλοηγός για τους δρομείς, ανοίγοντας πραγματικά δρόμο, ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό PEUGEOT e-208 προσφορά της PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ. Προπορευόμενο του πρώτου αθλητή, έδινε τον ρυθμό στην κούρσα. Φυσικά τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα, με το εντυπωσιακό μπλε χρώμα και τις γραμμές του.

Στην απόσταση των 5χλμ συμμετείχαν 257 αθλητές και αθλήτριες.

Στην κατηγορία των ανδρών πρώτευσαν οι:

1ος   ΤΖΟΥΒΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ   17:26.222

2ος   ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   17:41.303

3ος   ΚΑΞΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   17:44.564

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτευσαν οι:

1η   ΜΙΣΥΡΛΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑ   21:27.823

2η   ΜΑΝΘΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ   21:45.785

3η   ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ-ΑΛΚΜΗΝΗ   22:12.825

Στην απόσταση των 20χλμ συμμετείχαν 247 αθλητές και αθλήτριες

Στην κατηγορία των ανδρών πρώτευσαν οι:

1ος   MORTEZA ALIMI   01:10:29.218

2ος   JAMIL REZAI   01:15:09.931

3ος   ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   01:16:47.678

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτευσαν οι:

1η   NINA DE WINTER   01:24:30.287

2η   ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ   01:29:35.428

3η   ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ   01:35:59.606

Στην σκυταλοδρομία των 20χλμ (2 Χ 10χλμ)συμμετείχαν 16 ομάδες.

Πρώτευσαν οι ομάδες

1η   ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΦΩΤΕΙΝΗ   01:18:10.723

2η   Βαρελάς – Βαρελάς Χάρης – Άγγελος   01:22:30.789

3η   Παπατσάκωνας – Ζευκιλής Δημήτρης – Παναγιώτης   01:27:23.970

Ενόψει και του Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί περίπου σε ένα μήνα, πολλοί δρομείς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στις υπέροχες διαδρομές της διοργάνωσης. Μια συμμετοχή που πέρασε απαρατήρητη, ήταν και του πρωταθλητή Ελλάδος Κώστα Τάσση, που έτρεξε εκτός συναγωνισμού, σε προπονητικό ρυθμό.

Σύσσωμη η Δημοτική αρχή, έδωσε το παρών και βοήθησε σε διάφορα πόστα. Μπροστάρηδες ο ίδιος ο Δήμαρχος Κύριος Σταύρος Τσίρμπας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Κύριος Ηλίας Αποστόλου, που δεν δίστασαν να μοιράσουν οι ίδιοι τα μετάλλια στους αθλητές, κατά τον τερματισμό τους.

Εκτός του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης, υψηλοί προσκεκλημένοι λάμπρυναν με την παρουσία τους κατά την διάρκεια όλης της διοργάνωσης, αλλά και στην διαδικασία των απονομών, όπου πολλοί από αυτούς απένειμαν τα βραβεία στους νικητές των βάθρων.

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού παρευρέθηκε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μίλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  Οι βουλευτές Χαρά Καφαντάρη και Γιάννης Λοβέρδος. Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος. Ο διοικητής του 301 ΣΕΒ συνταγματάρχης Αθανάσιος Στέκος. Ο διοικητής του τοπικού Α.Τ. αστυνόμος Α΄ Γιώργος Μακρής. Πολλοί αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι των γειτονικών Δήμων.

 Η διοργάνωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία και παρακαταθήκη για το μέλλον της διοργάνωσης, αποτέλεσαν οι περίπου 300 εθελοντές, που έδωσαν και την ψυχή τους, είτε ως δείκτες στα 200 σημεία φύλαξης σε διασταυρώσεις δρόμων, είτε στα 5 σημεία υδροδοσίας ή όπου είχε ανάγκη η διοργάνωση.

Να ευχαριστήσουμε την Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων), για την παρουσία 10 έμπειρων και άριστα εκπαιδευμένων μελών της Ομάδας, που έδιναν ένα αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες, κατά μήκος της διαδρομής.

Τα δύο μέλη των Εθελοντών Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού, Τμήματος Αθηνών, για την πολύτιμη παρουσία τους στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού.

Υπέρ πολύτιμη παρουσία 7 έμπειρων μελών της Benelli Moto Hellas Club. Η παρουσία τους έδωσε λύσεις, στην δύσκολή διαχείριση της διαδρομής και την ασφαλή διέλευση των δρομέων.

Απαραίτητη η παρουσία της Τροχαίας, καθώς είναι η μόνη αρχή που μπορεί να σταματήσει την κυκλοφορία, να κατευθύνει τα οχήματα και να δώσει πραγματικό αίσθημα ασφάλειας.. Συγχαρητήρια και για την συνεργασία μεταξύ των τμημάτων Τροχαίας Περιστερίου και Νέας Ιωνίας.

Πολύτιμη βοήθεια από τους Υποστηρικτές μας:

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Παρουσία πλήρως επανδρωμένου ασθενοφόρου, μέσω της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ

Καταστήματα COSMOS SPORT. Εκτός της λειτουργίας 3 καταστημάτων (Κηφισιά, Αγ. Παρασκευή, Κορυδαλλός), που λειτούργησαν ως γραμματείες παραλαβής των πακέτων συμμετοχής, το Σάββατο 16/10, βοήθησαν και στην προβολή της διοργάνωσης. Μάλιστα συμμετείχαν και αγωνιστικά στην διοργάνωση με την παρουσία 20 εργαζομένων που έτρεξαν στις δύο αποστάσεις των ενηλίκων.

Μπανάνες Filli Orsero από την Bella Frutta. Οι δρομείς μετά τον τερματισμό τους, απόλαυσαν την υπέροχη γεύση τους και αναπλήρωσαν φυσικά μέρος από την χαμένη ενέργεια τους.

Τα τουριστικά λεωφορεία TSOKAS, για την παροχή λεωφορείου που μετακινήθηκαν οι αθλητές της σκυταλοδρομίας στο σημείο αλλαγής, καθώς και άλλες μετακινήσεις εθελοντών σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Τα Νερά Ρούβας απευθείας από την Κρήτη και τους πρόποδες του Ψηλορείτη, που ξεδίψασε και δρόσισε τους δρομείς, στα 4 σημεία της διαδρομής και στον τερματισμό.

Το Ποδηλατικό και όχι μόνο κατάστημα Top Cycles, που λειτούργησε ως γραμματεία παραλαβής των πακέτων συμμετοχής, το Σάββατο 16/10 και βοήθησε και στην προβολή της διοργάνωσης.

Το εξειδικευμένο δρομικό κατάστημα Out Run, που λειτούργησε ως γραμματεία παραλαβής των πακέτων συμμετοχής, το Σάββατο 16/10 και βοήθησε και στην προβολή της διοργάνωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χορηγούς επικοινωνίας:

SPORT24.  Την κορυφαία Ελληνική αθλητική ιστοσελίδα.

POLITIS GROUP. Την κορυφαία εταιρεία υπαίθριας διαφήμισης.

Την PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ, επίσημο αντιπρόσωπο του δικτύου PEUGEOT, για τη παροχή του αμιγώς ηλεκτρικού PEUGEOT e-208, σε ρόλο πλοηγού των δρομέων.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Ονομαστικό χορηγό, την εταιρεία WÜRTH, για την πολύτιμη στήριξη από την πρώτη κιόλας χρονιά, γεγονός που δείχνει και την δυναμική της διοργάνωσης.

Την τεχνική επιμέλεια είχε η MYSPORTEVENT, με  εμπειρία της στο στήσιμο ποιοτικών και πολυπληθών διοργανώσεων.

Το 1ο West Run Würth, ήρθε στις 17 Οκτωβρίου, τάραξε τα νερά της δρομικής κοινότητας και άφησε υποσχέσεις για κάτι πολύ μεγάλο του χρόνου.

Ραντεβού στο 2ο West Run Würth το 2022!!!!

Hashtag: #westrun #westrunwürth #würthellas #würth #mysportevent

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Τρίκαλα, Αθήνα και Δουβλίνο οι επόμενοι στόχοι της Αναστασίας Μαρινάκου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος αποτελεί το μεγάλο στόχο αρκετών αθλητών και αθλητριών των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Μια διοργάνωση που θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο έδαφος, που θα γίνει το Δεκέμβριο στο Δουβλίνο. Στα Τρίκαλα θα βρίσκεται η Αναστασία Μαρινάκου, η τρίτη το 2020 στην ίδια διοργάνωση, που φέτος όχι μόνο θέλει να βρεθεί στην κορυφή, αλλά να διεκδικήσει και τη συμμετοχή στη διοργάνωση του Δουβλίνου.

Η έμπειρη αθλήτρια προέρχεται από καλή σεζόν κι ευελπιστεί να ανοίξει τη χρονιά με δυνατές εμφανίσεις, ώστε στη συνέχεια να ρίξει το βάρος της στους αγώνες του κλειστού.

“Μόλις ολοκλήρωσα μια προετοιμασία τριών εβδομάδων στην Κύπρο, η οποία πήγε πολύ καλά, γεγονός που μου έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Με ενδιαφέρει μια καλή εμφάνιση στον ανώμαλο κι έπειτα η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου. Γενικά το 2022 υπάρχουν υψηλές προσδοκίες τόσο για τον κλειστό όσο και για τον ανοιχτό στίβο, όπου θα επικεντρωθώ στα 5.000 μ. με στόχο τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου”, είπε η αθλήτρια που αναμένεται να είναι παρούσα και στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό. “Σίγουρα θα αγωνιστώ και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Θα δηλωθώ τόσο στα 10χλμ. όσο και στα 5χλμ. και θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή την απόσταση που θα συμμετάσχω. Δεν αποκλείεται να μπω και στα δύο προκειμένου να κάνω μια δυνατή προπόνηση. Σε κάθε περίπτωση μεγάλο ρόλο στην απόφαση θα παίξει και το πως έχω πάει στη διοργάνωση των Τρικάλων”, είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, που το καλοκαίρι πέτυχε ατομικό ρεκόρ τόσο στα 3.000 μ. με 9.13.75 όσο και στα 5.000 μ. με 16.09.05.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend