«Αν δεν ζήσεις από κοντά το Spetses Mini Marathon δεν καταλαβαίνεις»

To Spetses Mini Marathon 2016 (#SMM2016) είναι προ τον πυλών. Από την Παρασκευή στις Σπέτσες ξεκινάει η μεγάλη γιορτή, που γίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και που αν κανείς δεν επισκεφτεί το νησί, δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθός της.

Έχοντας εδραιωθεί στο ετήσιο calendar της ελληνικής και διεθνούς φίλαθλης κοινής γνώμης, το Spetses Mini Marathon είναι μια διοργάνωση που ο υγιής αθλητισμός βρίσκεται στο επίκεντρο με 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Με τις συμμετοχές φέτος να έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία τόσο σε διαγωνιζόμενους, όσο και σε απλούς επισκέπτες που το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη φτάνουν κατά χιλιάδες στις Σπέτσες, φέτος αναμένεται να καταρριφθεί κάθε ρεκόρ.

img_9079

Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει και να το συνδυάσει με μια τελευταία ίσως απόδραση από την πόλη, πριν το φθινόπωρο και ο χειμώνας έρθουν για τα καλά…

Είναι νέος, αλλά ταυτόχρονα ένας από τους… παλιούς συμμετέχοντες  στην διοργάνωση με ενεργό ρόλο τόσο στους αγώνες, όσο και στην προετοιμασία αθλητών είναι ο Χρήστος Μποφίλιος. Με μεγάλες διακρίσεις ως αθλητής, με  συμμετοχή σε διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες, Grand Prix , διακρίσεις σε διεθνή κύπελλα και νυν προπονητής στον Πανελλήνιο και στα Holmes Place, ο Χρήστος μίλησε στο runnfun.gr για τον αγώνα των Σπετσών που πλέον έχει γίνει θεσμός. 

img_3035

«Το συζητούν όλοι πόλους μήνες πριν γίνει. Στη δουλειά μου συνεχώς συναντώ ανθρώπους που δίνουν ραντεβού για τις Σπέτσες όλο το χρόνο. Και πράγματι τους βλέπω εκεί. Είναι φοβερό πως έχει δημιουργηθεί μια τεράστια παρέα. Κάθε φορά που πηγαίνω στο νησί για το Spetses Mini Marathon νιώθω κυριολεκτικά σαν να βρίσκομαι μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια. Μπορεί να ακούγονται τετριμμένα, όλα αυτά. Για να καταλάβει κανείς πρέπει να έρθει να το ζήσει από κοντά…  «, τόνισε ο Χρήστος όταν του ζητήσαμε να περιγράψει το κλίμα στο νησί του Αργοσαρωνικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν είναι τίποτα τυχαίο, όμως, έτσι; Ακούμε και αθλητές να μιλούν με τα καλύτερα λόγια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι άρτια η διοργάνωση και απόλυτα ασφαλής. Αυτό είναι και ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Τόσο στους αγώνες δρόμου, όσο και στους κολυμβητικούς, η ασφάλεια που νιώθει ο συμμετέχοντας είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα. Οι διαδρομές είναι σωστές, μελετημένες από ειδικούς, υπάρχουν γιατροί που παρακολουθούν συνέχεια, εθελοντές, σημεία ανεφοδιασμού, άνθρωποι επιφορτισμένοι μόνο με την ασφάλεια των αθλητών και των ερασιτεχνών στο δρόμο και στη θάλασσα. Κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Processed with Snapseed.

Ε: Οι συμμετοχές στους αγώνες δρόμου είναι πολύ μεγάλες, αλλά και η κολύμβηση παρά το γεγονός ότι μιλάμε για 3 και 5 χλμ έχουν πολύ κόσμο

Α: Ναι ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει την κολύμβηση με άλλο μάτι και προσωπικά αυτό με ευχαριστεί. Είναι εξάλλου μια εξαιρετική γυμναστική για όλο το σώμα, που απαιτεί δύναμη και τεχνική. Προσπαθώ και εγώ και άλλα παιδιά να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον κόσμο που θέλει να συμμετέχει σε τέτοια event. Ένας από τους λόγους του cbswimming.gr είναι αυτός. Είδα το ενδιαφέρον.  Πλαισίωσα την ομάδα με κολυμβητές υψηλού επιπέδου με διακρίσεις σε πρωταθλήματα κολύμβησης και open water, τρίαθλα και δυαθλα… και φυσικά στην παρέα μας βρίσκονται και ερασιτέχνες κολυμβητές που αγαπούν το άθλημα και προετοιμάζονται για τέτοιες διοργανώσεις.  Το Νοέμβρη θα κάνουμε ένα ταξίδι εκτός Ελλάδος και θα προπονηθούμε στο London Aquatics Centre ώστε οι αθλητές εκτός από την προπόνηση να νιώσουν την αύρα του Ολυμπιακού κολυμβητήριου.

Ε: Από τους αθλητές και τους ερασιτέχνες που προπονείς στις Σπέτσες πόσους θα δούμε;

Α: Σχεδόν όλους. Είναι αγώνας που βρίσκεται μέσα στο προπονητικό μας πλάνο. Και αυτό γίνεται διότι είναι πολύ ασφαλής. Εγώ θα κάνω τα 5 χλμ, ορισμένα παιδιά θα είναι μαζί μου, άλλοι θα είναι στα 3 χλμ. Είναι σημαντικό να ξέρω και εγώ ότι οι αθλητές μου θα έχουν την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και περιποίηση μέσα σε έναν αγώνα. Είναι σημαντικό να βλέπεις τους ανθρώπους που προπονείς να πιάνουν τους στόχους τους και να τερματίζουν. Το χειροκρότημα του κόσμου είναι μοναδικό. Ξέρεις τι είναι για έναν ερασιτέχνη αθλητή να τον περιμένουν στον τερματισμό πάνω 1000 άτομα και να τον χειροκροτούν; Είπαμε, αυτό που γίνεται στις Σπέτσες έτσι κι αλλιώς πρέπει να το ζήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμα και αν δεν τρέχεις ή κολυμπάς πρέπει να έρθεις να δεις από κοντά τι συμβαίνει.

img_8767

Ε: Χρήστο, η κολύμβηση είναι τελικά καλή προπόνηση για τους δρομείς;

Α: Δεν είναι απλά καλή, είναι σούπερ. Διότι πρόκειται για μια αερόβια προπόνηση που βοηθάει πολύ τον αθλητή στην τεχνική και στις ανάσες του και αυτό χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις του και τους τένοντες. Αλλά να ξέρεις ότι ισχύει και το αντίστροφο. Το τρέξιμο είναι καταπληκτική προπόνηση για τους κολυμβητές. Δεν είναι εύκολο, όμως, και αυτό πρέπει να το πω. Χρειάζεται πολύ όρεξη για δουλειά, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αποτελέσματα θα ανταμείψουν όποιον επιχειρήσει να ξεκινήσει κολύμβηση.

Ε: Event σαν αυτό στις Σπέτσες, έχουν τραβήξει κόσμο στον αθλητισμό

Α: Σίγουρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ο κόσμος συμμετέχει, λαμβάνει θετική ενέργεια από τέτοιες διοργανώσεις και κάνει το τρέξιμο, τη γυμναστική, την κολύμβηση, τόπο ζωής. Είναι δεδομένο. Πριν από 5-6 χρόνια, αν έβλεπες στο δρόμο κάποιους να τρέχουν ή στην παραλία μια ομάδα να μπαίνει με τα σκουφάκια και να κολυμπάει χιλιόμετρα στην ανοικτή θάλασσα, θα έλεγες ότι το έσκασαν από το τρελοκομείο. Τώρα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Οι αθλητές κοινότητες έχουν μεγαλώσει και αυτό είναι πολύ θετικό. Ο κόσμος βγαίνει έξω από τα γυμναστήρια και αυτό εμένα μου αρέσει…

Ε: Στα Holmes Place αν δεν κάνω λάθος έχετε training εκτός γυμναστηρίου

Α: Ναι φυσικά. Έχουμε δημιουργήσει το Holmes Place Outdoor Trainings. Γίνεται το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνει τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση. Κάθε αγώνισμα έχει τους δικούς του προπονητές και το δικό του πρόγραμμα. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει αν είναι γραμμένος στα Ηolmes, είτε όχι.  Νιώθουμε την ανάγκη του κόσμου να βγει εκτός γυμναστηρίου και το κάνουμε. Είναι πράγματι εξαιρετικό. Αλλάζει όλη η ψυχολογία σου.

img_8629

Ε: Στον Πανελλήνιο ασχολείσαι με τα παιδιά…

Α: Χτίζουμε νέους αθλητές. Ο Πανελλήνιος είναι ευλογία για τον ελληνικό αθλητισμό. Έχουμε κοντά στα 350 παιδιά που κάνουν κολύμβηση σε διάφορα τμήματα. Εγώ έχω τα 9-10 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν την κολύμβηση στην πισίνα και κάποια προχωράνε και στον πρωταθλητισμό. Πρέπει να το θέλεις. Είναι μεγάλες οι θυσίες.

Ε: Πισίνα ή θάλασσα;

Α: Κοίτα. Αν και τώρα αρχίζω και κρυώνω, ακόμα ψηφίζω θάλασσα. Είναι άλλο πράγμα. Σε συνεπαίρνει και σου προσφέρει τρομερή αναζωογόνηση.

Ε: Γιαννιώτης;

Α: Τι να πεις; Δεν υπάρχουν λόγια. Κορυφαίος αθλητής. Έκανε το όνειρο πολλών φιλάθλων της ελληνικής κολύμβησης πραγματικότητα. Παγκόσμιος απλά!

Previous ArticleNext Article

Δείτε ότι… τρέχει στο νέο επεισόδιο του Keep Running

Δείτε την πρώτη εκπομπή για το 2020 του Keep Running. Καλεσμένοι, ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Nikos Kafetzopoulos που μας μίλησε για τον τρόπο που θα… πετάξουμε από πάνω μας τα κιλά που πήραμε στις γιορτές και την αθλητική διατροφή.

Από την Κίνα, ο Θωμάς Πουρλίδας  μίλησε για τη συμμέτοχή του στον σπουδαίο αγώνα υπεραπόστασης Honk Kong 100 Ultra Marathon που έχει στόχο τη στήριξη της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ».

O Γιώργος Παπαδημητρόπουλος και η Ραφαηντίνα Πατρικέλλη έκαναν ρεπορτάζ για τους παρακάτω αγώνες.

☑️ RunThe Lake Vouliagmeni
☑️ Veikou Trail
☑️ Poseidon Athens Half Marathon, Greece
☑️ Athens Half Marathon
☑️ Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – «Int’ Marathon Alexander the Great»

Και  φυσικα ευχήθηκαν καλά τρεξίματα και καλή δρομική χρονιά. Αυτό το Keep Running, απλά δεν χάνεται…

Παρακιλουθείστε την εκπομπή ΕΔΩ

Άνοιξαν οι εγγραφές για το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020

Άνοιξαν οι εγγραφές για το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020

Η αντίστροφη μέτρηση για το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 ξεκίνησε με την έναρξη των ηλεκτρονικών εγγραφών μέσα από το επίσημο website της διοργάνωσης: www.runtogether.gr

Το “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” επιστρέφει δυναμικά, και θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Ημέρα της Γυναίκας, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Helexpo.

Πως θα κάνετε την εγγραφή σας

Ακολουθήστε το λινκ στην αρχική σελίδα που αφορά την ΕΓΓΡΑΦΗ, επιλέξτε την κατηγορία που θέλετε να λάβετε μέρος μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο, επιλέξτε τη διαδρομή (3, 6 ή 9 χλμ), συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται και είστε έτοιμοι για έναν μοναδικό αγώνα!

Τα ζευγάρια των συμμετεχόντων μπορούν να αποτελούνται από 2 ενήλικες ή από 1 ενήλικα και 1 παιδί ή από 2 παιδιά ως εξής: Άνδρας-Άνδρας, Γυναίκα- Γυναίκα, Άνδρας-Γυναίκα, Με Παιδί (Ενήλικας – Παιδί ή Παιδί – Παιδί). Ως χρόνος τερματισμού του ζευγαριού υπολογίζεται ο χρόνος του συμμετέχοντα που τερματίζει 2ος , παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να τρέχουν μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο!

Με μόλις 10€ το κάθε ζευγάρι συνολικά στην απλή εγγραφή ή 20€ το ζευγάρι στην premium εγγραφή που περιλαμβάνει 2 τεχνικά running T-shirts, έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα όμορφο δρομικό πρωινό!

Εκκίνηση και διαδρομές

Η εκκίνηση του RUN TOGETHER THESSALONIKI θα δοθεί στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μεταξύ 3 διαφορετικών αποστάσεων, των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ.

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι κυκλική, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Helexpo με εκκίνηση από τη νότια είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ) και τερματισμό στο σημείο εκκίνησης. Οι δρομείς που επιλέγουν να διανύσουν τα 3 χλμ επαναλαμβάνουν τη διαδρομή δύο φορές, αυτοί των 6χλμ 4 φορές και τέλος τα ζευγάρια των 9χλμ κάνουν συνολικά έξι στροφές.

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI έχει διπλό στόχο. Από τη μία παροτρύνει όσους αγαπούν το τρέξιμο να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο για την υγεία τους και τον εαυτό τους και από την άλλη με τη βοήθεια των συμμετεχόντων να δείξει αλληλεγγύη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη καθώς μέσω της διοργάνωσης θα στηρίξουμε τον «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ HELEXPO

Χορηγοί Επικοινωνίας η ΕΡΤ3, η COSMOTE TV, το ACTION24, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Ερωτικός 948, ο ARENA RADIO 89.4 FM, το 1055Rock, ο Fresh Salad 96.1, το thessnews.gr, το TV100 και το FM100.

Για περισσότερες πληροφορίες:

site: http://www.runtogether.gr

facebook: www.facebook.com/RunTogetherGR/

instagram: http://www.instagram.com/runtogethergr/

 

Poikilo Rocky Mountain 2020 -Άνοιξαν οι εγγραφές

Poikilo Rocky Mountain 2020 -Άνοιξαν οι εγγραφές

Οι εγγραφές για τον αγαπημένο ορεινό αγώνα της Αττικής άνοιξαν. Αθλητές και ερασιτέχνες δρομείς, μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να τρέξουν στις 29 Μαρτίου 2020 στον αγαπημένο τους αγώνα, στο Poikilo Rocky Mountain.Για 8η συνεχή χρονιά, στα μοναδικά μονοπάτια του Ποικίλου Όρους οι δρομείς θα δοκιμάσουν την αντοχή τους σε έναν αγώνα καταξιωμένο για τις διαδρομές και την ποιότητα του σχεδιασμένο από τον «ΠΔΣ Οδυσσέας».

Πρόκειται για έναν γνήσιο αγώνα trail σε μία όμορφη διαδρομή 22,5 χιλιομέτρων με 1052 μέτρα θετική υψομετρική, όπου το 50% της διαδρομής αποτελείται από σηματοδοτημένα μονοπάτια και το υπόλοιπο από δασικούς δρόμους. Παράλληλα διεξάγονται και δυο μικρότεροι αγώνες, το Poikilo UpDown 8km  και το Poikilo Fun 4km για αρχάριους δρομείς και παιδιά.

Πρόγραμμα Αγώνα:

 • 08:30 – 09:30 Λειτουργία γραμματείας και παραλαβή αριθμών
 • 10:00 Εκκίνηση μεγάλης διαδρομής
 • 10:30 Εκκίνηση μικρών διαδρομών
 • 14:00 Απονομές Επάθλων

Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στην πλατεία 8ης Μαρτίου στην Πετρούπολη (Ελαιών 224 και Πανοράματος). Οι εγγραφές γίνονται μεσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.pdsodysseas.gr

To Paros Way έρχεται στις 2 -3 Μαΐου 2020

To Paros Way έρχεται στις 2 -3 Μαΐου 2020

Η MYSPORT EVENT με την υποστήριξη του δήμου Πάρου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την διεξαγωγή του Paros Way στις 2 – 3 Μαΐου 2020.

Το Paros Way έρχεται στην Πάρο με πολλά αθλήματα και διαφορετικές αποστάσεις και έχει σκοπό να γίνει ο απόλυτος αθλητικός  – Τουριστικός προορισμός, σε ένα νησί που φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές και τις υποδομές.

Σύντομα θα ανακοινωθούν  περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και η προκήρυξη της διοργάνωσης. Σύντομα επίσης περισσότερες πληροφορίες και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.parosway.gr.

22η Εθελοντική Αιμοδοσία από τον ΣΔΥ Πειραιά

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Για τον λόγο αυτό, χωρίς καμία διάθεση να γίνουμε κουραστικοί, ας επαναλάβουμε κάποια ήδη γνωστά πράγματα.

Γιατί να γίνω Εθελοντής Αιμοδότης;

 • Γιατί το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Προσφέρεται μόνο από τον υγιή άνθρωπο στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
 • Γιατί n εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.
 • Γιατί n προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.
 • Γιατί  n προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός.
 • Γιατί ως εθελοντής αιμοδότης καλύπτεις την οικογένειά σου σε αίμα εάν χρειαστεί.
 • Γιατί n αιμοδοσία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη.
 • Γιατί n αιμοδοσία ωφελεί και τον Εθελοντή Αιμοδότη.
 • Γιατί με τις εξετάσεις που γίνονται στο αίμα του μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις γι’ αυτόν.
 • Γιατί πρέπει να απαλλάξουμε τον εαυτό μας, το φίλο, το συγγενή, το γείτονα, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει από το άγχος να βρει αίμα όταν το χρειάζεται.
 • Γιατί πρέπει να υπάρχει αίμα όταν το χρειαζόμαστε.
 • Γιατί σε δέκα (10) νοσοκομειακούς άρρωστους οι δύο (2) χρειάζονται αίμα.
 • Γιατί n πατρίδα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης σε αίμα, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
 • Γιατί μόνο το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία.

Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο γι’ αυτά, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά πιστός για ακόμα μία φορά στο ανθρωπιστικό του καθήκον, διοργανώνει την 22η  Εθελοντική Αιμοδοσία. Για άλλη μια φορά περιμένουμε τα μέλη αλλά και τους φίλους του Συλλόγου, να διαθέσουν 5 λεπτά απ’ τον χρόνο τους προκειμένου να σώσουν μια ζωή.

Η διαδικασία θα γίνει  στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά (Ζαννή & Αφεντούλη) την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 από τις 04.00μμ έως τις 08.00μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία του Συλλόγου, στο τηλέφωνο 210 4171009, κάθε Δευτέρα & Τετάρτη από τις 18.00 – 21.00, ή στο 6977251826  (Μάγδα Κισιώτου) & 6972336852 (Γιάννης Τζήκας).

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά

Το Δ.Σ.

Εθελοντική αιμοδοσία από Αθηναίους Δρομείς και ΣΔΥΑ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΔΥΑ στην Αθήνα, Γραβιάς 9-13 Τ.Κ. 10678 μεταξύ των οδών Θεμιστοκλέους και Εμμανουήλ Μπενάκη  κοντά στην πλατεία Κάνιγγος στον 5ο όροφο, γραφεία  6-7, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 από τις 09:00 έως τις 12:00.

Η συμβολή όλων των αιμοδοτών, δρομέων και μη, είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί η ζωή είναι δώρο και οφείλουμε να το προσφέρουμε απλόχερα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Χρηστικές Οδηγίες

ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩ

Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή και δίνουμε, επιπλέον, τη δέουσα προσοχή στις παρακάτω χρηστικές οδηγίες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (Για να μην μπλέξουμε με το ρητό, όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια)!

 • Α.Μ.Κ.Α.
 • Ταυτότητα

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 • Κάνουμε έναν καλό ύπνο, πάνω από έξι ώρες, το προηγούμενο βράδυ.
 • Παίρνουμε ένα ελαφρύ γεύμα πριν.
 • Πίνουμε πολύ νερό.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ

Ότι πληρούμε τα κριτήρια του εθελοντή αιμοδότη:

 • Είμαστε από 18 έως 65 ετών υγιείς και με ασφαλή τρόπο ζωής.
 • Δεν έχουμε δώσει αίμα τους τελευταίους τρεις μήνες.
 • Δεν έχουμε περάσει πρόσφατα κάποια λοίμωξη ή βαριά ασθένεια.
 • Δεν έχουμε κάνει κάποιο μεγάλο χειρουργείο τους τελευταίους έξι μήνες.
 • Δεν έχουμε κάνει τατουάζ τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες.
 • Δεν έχουμε πάρει αντιβίωση την προηγούμενη βδομάδα.
 • Δεν υπάρχει υπόνοια εγκυμοσύνης.
 • Δεν είμαστε σε διαδικασία θηλασμού.
 • Δεν πάσχουμε από χρόνια νοσήματα.

ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ

 • Συμπληρώνουμε με υπομονή και ειλικρίνεια το ερωτηματολόγιο του αιμοδότη.
 • Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των γιατρών.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 • Χαλαρώνουμε και πίνουμε αρκετό νερό και χυμούς.
 • Αποφεύγουμε να σηκώσουμε βάρος από το χέρι που έγινε η φλεβοκέντηση.
 • Δεν καπνίζουμε για μία ώρα.
 • Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των γιατρών για τα περαιτέρω.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

 • Ο όγκος του αίματος αναπληρώνεται τα πρώτα 24ωρα.

ΠΗΓΗ  www.ekea.gr

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους εσάς που μπορείτε και θέλετε να προσφέρετε αυτό το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό σε μία διαδικασία που διαρκεί πολύ λίγο, ενώ η προσφορά  του αξίζει μια ζωή.

Φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και ελάτε να ανταλλάξουμε μια ζεστή, ανθρώπινη καλημέρα!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ)

x

Send this to a friend