4ος ΑΓΩΝΑΣ “ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ”: Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τη ζωή μας!

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν είμαστε μόνο δρομείς.

Είμαστε άνθρωποι με συναίσθηση της ανάγκης να σεβόμαστε την Φύση μέσα στην οποία ζούμε, περπατάμε, τρέχουμε και απολαμβάνουμε τα αγαθά της.

Η σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά είναι ζήτημα σεβασμού και αξιοπρέπειας προς την ίδια μας τη ζωή.

Αν θέλουμε το Πάρκο μας να είναι κόσμημα και όαση στο κέντρο της Πόλης και οι Γειτονιές της Αθήνας να μην «νιώσουν» το οποιοδήποτε αποτύπωμα πλαστικού, χαρτιού ή άλλου υλικού, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιες απαραίτητες ενέργειες.

Έτσι λοιπόν, παρακαλούμε θερμά όλους, να συνεργαστείτε με τους εθελοντές μας και να ρίχνετε, όταν αυτό είναι δυνατόν,  τα μπουκάλια νερού με τα οποία θα σας τροφοδοτούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, στις σακούλες σκουπιδιών μετά την χρησιμοποίησή τους.

Στον 4ο αγώνα του Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» εγκαινιάζουμε μια νέα δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών. Συγκεκριμένα, προσκαλούμε όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου, δρομείς και εθελοντές,  να συνδράμουν με την προσφορά τους σε παλιές ή/και αχρηστευμένες οικιακές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, προκειμένου αυτές να συλλεχθούν και να πάρουν τον «δρόμο της ανακύκλωσης». Προς τούτο, θα υπάρχει ειδικός κάδος τοποθετημένος στο χώρο της εκκίνησης στο Άγαλμα του Β.Κωνσταντίνου την ημέρα του αγώνα για τη συλλογή και μεταφορά των συσκευών αυτών.   

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτή μας την πρόσκληση προστασίας του περιβάλλοντος και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτό! Η ατομική σας συνδρομή είναι απολύτως αναγκαία για να υλοποιηθεί αυτή η σημαντική δράση που θεωρούμε ότι προωθεί έμπρακτα την ιδέα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την αποκατάσταση της ισορροπίας της σχέσης του ανθρώπου με τη Φύση. 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ο Μίλτος Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο

Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης στο μήκος στη διοργάνωση του Τόκιο έκανε φέτος εξαιρετική χρονιά και δικαίως βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Η ψηφοφορία για το κοινό είναι ανοιχτή στους λογαριασμούς της WA σε FacebookInstagram και Twitter και οι φίλοι του στίβου, μπορούν να στηρίξουν τον αθλητή μας κάνοντας Like ή share στη σχετική ανάρτηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Τεντόγλου αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους ανερχόμενους αστέρες του παγκόσμιου στίβου, έναν αθλητή, που είναι ικανός να βρίσκεται στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. Υποψήφιοι για τον ίδιο τίτλο είναι ακόμη οι Τζόσουα Τσεπτεγκέι (5.000μ./10.000 μ.- Ουγκάντα), Ράιαν Κρούζερ (σφαιροβολία – ΗΠΑ), Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ- Σουηδία), Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (1.500 μ. – Νορβηγία), Έλιουντ Κιπτσόγκε (μαραθώνιος – Κένυα), Πέδρο Πιτσάρδο (τριπλούν – Πορτογαλία), Ντάνιελ Σταλ (δισκοβολία- Σουηδία), Ντέιμιαν Γουόρνερ (10αθλο- Καναδάς), Κάρστεν Γουόρχολμ (400 μ. εμπ. – Νορβηγία). Η ψηφοφορία του κοινού θα είναι ανοιχτή έως τις 6 Νοεμβρίου όπου θα γίνει γνωστή η τελική πεντάδα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

6ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Κάλεσμα για εθελοντές

4ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Live Αποτελέσματα

Ο σύλλογος μας Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ διοργανώνει τον «6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο», διεθνή αγώνα απόστασης 490 χιλιομέτρων με εκκίνηση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη και επιστροφή στην Αθήνα.

Οι δρομείς ξεκινούν τον αγώνα τους στις 19 Νοεμβρίου, ώρα 06:00 μπροστά από τον  αρχαιολογικό χώρο του  Κεραμεικού στην οδό Ερμού και ο αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 104 ώρες έως τις 23 Νοεμβρίου, ώρα 14.00.  Ο αγώνας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς διαθέτει 126 σταθμούς υποστήριξης και τροφοδοσίας των αθλητών, περνώντας από τόπους με μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να «ξαναζήσουν» την ιστορικής σημασία πορεία του Φειδιππίδη, νοιώθοντας παράλληλα την χαρά του εθελοντισμού.  Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά τον  σύλλογό μας στην υποστήριξη του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, ως εθελοντές σε σταθμό υποστήριξης ή ως επόπτες μπορούν να απευθύνονται στον  υπεύθυνο του εθελοντικού τμήματος Μπέλλο Ηλία στο τηλέφωνο 6972890579 ή στο email [email protected]. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν το site του συλλόγου μας ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, όπου υπάρχει και η προκήρυξη του αγώνα και να εγγραφούν στην εθελοντική ομάδα του συλλόγου.

Ο Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ προχώρησε στην κατάρτιση πρωτοκόλλου για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των  δρομέων, όσο και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κλπ.).

Το σύνολο του προσωπικού / εθελοντών / κριτών / συνεργατών (περίπου 400 άτομα) θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Θα έχει επίσης υποβληθεί σε self-test 24ώρου τις ημέρες του αγώνα, και θα έχει μαζί του το αρνητικό αποτέλεσμα.

Μετακινήσεις: Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

Η Οργανωτική επιτροπή του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend