4ο Arta night run: Επιστρέφει στις 25 Ιουνίου, άνοιξαν οι εγγραφές

Μετά από 2 χρόνια ανοίγουν οι εγγραφές για το 4ο Arta night run στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Άρτας το 1881,με οργάνωση απο τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας και αρωγό τον Δήμο Άρταιων υπό την Αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ.
Τα αγωνίσματα είναι:Αγώνας Δρόμου 10 km και αγωνας δρόμου  και Δυναμικού  βαδίσματος 5km χιλιομέτρων, με τη διαδρομή να περνά από τα κυριότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Θεοφάνη – Ερμή  Θεοχαρόπουλου, αθλητή αγωνιστικής αναρρίχησης της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας, που έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα στις 30/01/2022.

Προκήρυξη Αγώνα

4ΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «4st ARTA NIGHT RUN 18 81”
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΤΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Άρτας την  25η Ιουνίου 1881, ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας και ο Δήµος Αρταίων, προκηρύσσουν τον 4ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου- Δυναμικού βαδίσματος «Arta Night Run 18 81».

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Θεοφάνη – Ερμή Θεοχαρόπουλου, αθλητή αγωνιστικής αναρρίχησης της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας, που έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα στις 30/01/2022.

ΓΕΝΙΚΑ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10.200 και 4.800 μέτρων και δυναμικό περπάτημα 4.800 μέτρων με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία (Εθνικής Αντίστασης) της πόλης μας, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Η διαδρομή των 10 χλμ. έχει ως αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με κατεύθυνση προς τη πλατεία Κιλκίς, στρίβουμε αριστερά στην οδό Σκουφά.

Στο τέλος του δρόμου στον ‘Κωτσόβολο’ στρίβουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε στην οδό Κομμένου προς το χώρο του Νεκροταφείου της Αρχαίας Αμβρακίας και το δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου γίνεται αναστροφή με κατεύθυνση ξανά προς το κέντρο της πόλης. Περνάμε μπροστά από την βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορήτισσας και συνεχίζουμε στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Φτάνουμε στους Αγίους Θεοδώρους, σημείο όπου υπογράφηκε η συνθήκη για την απελευθέρωσης της Άρτας στις 25η Ιουνίου 1881. Στη συνέχεια περνάμε στο παραποτάμιο πάρκο της πόλης σε ομαλή χωμάτινη διαδρομή 2 χλμ
πραγματοποιώντας δύο (2) στροφές μέσα στο πάρκο. Στη συνέχεια ακολουθώντας αντίθετη πορεία ξαναπερνάμε από τους Αγίους Θεοδώρους και συνεχίζουμε στην οδό Αγίου Μάρκου, Αμβρακίας, περνάμε κάτω από το κάστρο της πόλης και τον Πύργο του Ρολογιού. Συνεχίζουμε περνώντας από τη Λαϊκή αγορά , Βασιλέως Πύρρου, περνάμε τα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα και στο ύψος της πλατείας Κιλκίς στρίβουμε αριστερά και μπαίνουμε στον πεζόδρομο της Σκουφά τερματίζοντας
μπροστά στον Άγιο Δημήτριο.

Η διαδρομή των 4.800 μ. έχει ως αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με κατεύθυνση προς τη πλατεία Κιλκίς, στρίβουμε αριστερά στην οδό Σκουφά. Στο τέλος του δρόμου στον ‘Κωτσόβολο’ στρίβουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε στην οδό Κομμένου προς το χώρο του Νεκροταφείου της Αρχαίας Αμβρακίας και το δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου γίνεται αναστροφή με κατεύθυνση ξανά προς το κέντρο της πόλης.

Περνάμε μπροστά από την βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορήτισσας και συνεχίζουμε στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου. Στρίβουμε στο ύψος της οδού Αγίου Μάρκου, Αμβρακίας, περνάμε κάτω από το κάστρο της πόλης και τον Πύργο του Ρολογιού. Συνεχίζουμε περνώντας από τη Λαϊκή αγορά, Βασιλέως Πύρρου, περνάμε τα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα και στο ύψος της πλατείας Κιλκίς στρίβουμε αριστερά στον πεζόδρομο της Σκουφά τερματίζοντας μπροστά στον Άγιο Δημήτριο.

Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της πόλης μας, τα Βυζαντινά της μνημεία και το παραποτάμιο πάρκο την ώρα που ο ήλιος θα δύει…

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Ώρα: 20:30 μ.μ. 10.500 μ. και 4.800 μ. τρέξιμο-δυναμικό βάδισμα.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
10.500 μ εκατόν είκοσι (120΄) λεπτά
4.800 μ. ενενήντα (90΄) λεπτά
Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την
υποστήριξη της διοργάνωσης

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Εκκίνηση και τερματισμός στη κεντρική Πλατεία Άρτας. Μετά το τέλος του αγώνα
στο χώρο του τερματισμού, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ.
Όποιος επιθυμεί τεχνικό μπλουζάκι το κόστος είναι 5 ευρώ επιπλέον.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Άρτας ,ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 4ου ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ
ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ:

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Θα γίνονται μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα www.sdartas.gr Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων- περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο. Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία
της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί
ηλεκτρονικά.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και
γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύεται από
τον γονέα/κηδεµόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.
Διανοµή Αθλητικού Υλικού: Η διανομή αθλητικού υλικού, θα γίνεται την Παρασκευή 24/06/2022 από 18:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία και Σάββατο 25/06/2018 από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και από 18:00 μ.μ. έως 20:00
μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την διοργανώτρια αρχή.

Η διοργανώτρια αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιµατισµού των δροµέων για την ημέρα του Αγώνα.

Κανονισµοί

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους,
να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση – Διαδροµών και Κανονισµών – Διαδικασιών

Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών  του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Χρονοµέτρηση – Αριθµός Συµµετοχής

Ο Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου θα υποστηρίζεται από σύστημα Χρονομέτρησης. Υγειονοµική Κάλυψη Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη.

Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη.

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα

Στον Αγώνα των 10 χλμ. θα υπάρχουν τρεις σταθμοί υποστήριξης, στην βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορίτισσας, μέσα στο παραποτάμιο πάρκο και στην επιστροφή μπροστά στο παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, με εμφιαλωμένο νερό καθώς και
στον τερματισμό.

Στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει ενδιάμεσα σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό στην βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορίτισσας Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα, καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής
απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Υποστήριξης.

Έπαθλα – Απονοµές

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης και των δύο αγώνων. Επίσης θα βραβευθούν ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος ηλικιακά δρομέας και των δύο αγώνων.

Αποτελέσµατα

Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που θα συμμετέχουν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Άρτας

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού.

Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και
επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου [email protected]

Επικοινωνία και ενημερώσεις:

Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα
μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και τα social media του συλλόγου.
• Web: www.sdartas.gr
• Facebook Event:
• Facebook: https://www.facebook.com/Sdartas/
• Twitter:
• Instagram:
• Google+:

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972851848 Μακρής Θεόδωρος, πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Άρτας, 6944650292 Πανάκης Περικλής, αντιπρόεδρος ΣΔ Άρτας, 6942291776 Ντούλας Χαρίλαος, Γραμματέας ΣΔ Άρτας, 6972835025 Παπαδημητρίου Βασίλειος, Ταμίας ΣΔ Άρτας
6944735256 Αυγέρης Γεώργιος, Έφορος ΣΔ Άρτας.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου: Με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας

Ο αγώνας  Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιαστικό δάσος των Κουφαλίων, με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού τα γήπεδα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης.

Η διοργάνωση υποδέχτηκε το απόγευμα περισσότερους από 200 δρομείς, που συμμετείχαν στους αγώνες 6 και 9 χιλιομέτρων, όπως επίσης και 100 μικρούς δρομείς, που μαζί με τους γονείς τους πήραν μέρος σε ένα αθλητικό παιχνίδι με πολλές δράσεις, σκορπίζοντας χαμόγελα παντού.

Ο αγώνας εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τη Δήμητρα Ιορδανίδου για πρώτη φορά το 2018, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κουφαλίων. Από φέτος είναι αφιερωμένος στη Δήμητρα, αποδίδοντας τιμή στη μνήμη της και αναγνωρίζοντας την προσφορά της στον τόπο που μεγάλωσε αλλά και εν γένει στον χώρο του αθλητισμού.

Η 17χρονη Βασιλική Καλλιμογιάννη, πρωταθλήτρια των στιπλ, αναδείχθηκε νικήτρια της γενικής κατάταξης στα 6km με 25:45. Οι δίδυμες αδελφές Σαραφίδη, η Μαρία και η Γεωργία την πλαισίωσαν στο βάθρο με κοινή επίδοση 39:09.

Στα 6km των ανδρών, την πρώτη θέση πήρε ο  Δημήτρης Οικονόμου με 25:51, ο 16χρονος Πέτρος Παπαγκιντσίδης του τοπικού Αρίων κατέλαβε τη 2η θέση με 25:58 και ο Ιωάννης Αγγελακόπουλος από τους Κώους Δρομείς κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 29:23.

Στα 9km, ο 22χρονος Σταύρος Σιγκούδης από τη Θεσσαλονίκη, πήρε την πρώτη θέση με 34:55, με τον Δημήτρη Τζιοβάρα και τον Θεόδωρο Παραστατίδη στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Μαρία Τσαυταρίδου κατέλαβε την πρώτη θέση στα 9km, η Τίνα Κεφαλά, πρωταθλήτρια μαραθωνίου με Ολυμπιακή συμμετοχή στους ΟΑ «London 2012» και η διακεκριμένη υπερμαραθωνοδρόμος Τζο Μαντά, τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι τριάδες.

6km Ανδρών

1ος Δημήτρης Οικονόμου, Μεγαλόνησος, 25:51

2ος Πέτρος Παπαγκιντσίδης, Αρίων Κουφαλίων, 25:58

3ος Ιωάννης Αγγελακόπουλος, Κώοι Δρομείς, 29:23

6km Γυναικών

1η Βασιλική Καλλιμογιάννη, ΓΣ Ηρακλής, 25:45

2η Μαρία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

3η Γεωργία Σαραφίδου, ΑΣΣ Αλέξανδρος, 39:09

Στα 6km τερμάτισαν συνολικά 92 δρομείς,  43 άνδρες και 49 γυναίκες.

9km Ανδρών

1ος Σταύρος Σιγκούδης, ΓΣ Ηρακλής, 34:55

2ος Δημήτρης Τζιοβάρας, Αρίων Κουφαλίων, 35:18

3ος Θεόδωρος Παραστατίδης, ΣΔΥΘ, 36:31

9km Γυναικών

1η Μαρία Τσαυταρίδου 1997 ΟΜΓ 43:16

2η Τίνα Κεφαλά 1977 ΑΕΚ 43:30

3η Τζο Μαντά 1977 ΜΕΑΣ «Τρίτων» 43:32

Στα 9km τερμάτισαν συνολικά 105 δρομείς, 91 άνδρες και 14 γυναίκες.

Όλα τα αποτελέσματα εδώ:  https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx?ev=59e3bb11a636122a62bba3a30226d039&c=0&pp=9668

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

7ος Παλαμήδειος Άθλος: Άνοιξαν οι εγγραφές για τον ξεχωριστό αγώνα του Ναυπλίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα, τον αγώνα της αγωνιστικής ανάβασης του δοξασμένου κάστρου του Παλαμηδίου ξεκίνησε, με την έναρξη των εγγραφών.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση θα γίνει για 7η χρονιά, στο Ναύπλιο στην Αργολίδα παράλληλα με τις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πρώτης πρωτεύουσας του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους. Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις αγωνιστικές διαδρομές της διοργάνωσης θ’ απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη γιορτή, στο μαγευτικό Ναύπλιο!

Στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο συμπεριλαμβάνεται και το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου που η διαδρομή του διατρέχει τον Αργολικό κόλπο σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Οι αγωνιστικές και άλλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 26 & 27 Νοεμβρίου του 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών στο website: https://www.nafpliocastlerun.gr/ και στο Facebook της Διοργάνωσης: https://www.facebook.com/nafpliocastlerun/

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της Διοργάνωσης:

https://www.nafpliocastlerun.gr/eggrafes/

Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών φορέων της Πολιτείας.

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο μαγευτικό Ναύπλιο, στις εκδηλώσεις για τα 200χρόνια του Ναυπλίου και τον 7ο Παλαμήδειο Άθλο!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend