39ος ΑΜΑ: Λίγες ακόμη διαθέσιμες συμμετοχές μέχρι την 1η Οκτωβρίου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του σπουδαιότερου δρομικού γεγονότος στην Ελλάδα και ενός από τα σημαντικότερα σε διεθνές επίπεδο – του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας – στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022. 

Η κορυφαία διοργάνωση, που όπως κάθε χρόνο φέρει την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Συνδιοργανωτές του φετινού, 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Αθηναίων και Μαραθώνα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ  Μεγάλος Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Οι διαδρομές που θα αποτελέσουν τον κορμό των φετινών δρομικών εκδηλώσεων είναι:

  • η κλασική του Μαραθωνίου των 42.195 μ.,
  • 10 χλμ ΟΠΑΠ, στην οποία προστίθεται φέτος μία επιπλέον αποκλειστικά για φοιτητές επίσης 10 χλμ με την επωνυμία “Νυχτερινός Αγώνας 10χλμ Πανεπιστημίων – ΟΠΑΠ.” Στον αγώνα αυτόν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο και τους παρέχονται ειδικά προνόμια.
  • Επίσης τον κορμό των διαδρομών του φετινού αγωνιστικού διημέρου συμπληρώνουν ο αγώνας των 5 χλμ STOIXIMAN,
  • ενώ επιστρέφει και ο παιδικός αγώνας των 1.200 μ. που είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας, για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011, 2012 και 2013.
  • Όπως κάθε χρόνο παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου 2022.

Τα όρια συμμετοχής συγκριτικά με τη διοργάνωση του 2021 έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40%. Πιο συγκεκριμένα θα αγωνιστούν συνολικά 43.000 δρομείς εκ των οποίων 15.000 στον Μαραθώνιο, 15.000 στα 5 χλμ , 9.000 στα 10χλμ και 3.000 στον αγώνα για φοιτητές, και επιπλέον 1.000 παιδιά στη διαδρομή των 1.200 μ.,ώστε να είναι δυνατή η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στη διοργάνωση, είτε πρόκειται για δρομείς, είτε για εργαζομένους.

Στο πλαίσιο τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ που είναι εγκεκριμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2022 έχουν οι δρομείς που θα επιδείξουν πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19 σε ποσοστό 95%, ενώ σε ποσοστό 5% θα γίνει δεκτή η συμμετοχή με επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 (PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών).

Η γιορτή στην Αθήνα με αφορμή τον 39ο Μαραθώνιο, τον Αυθεντικό θα ξεκινήσει με την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την παραμονή του μεγάλου αγώνα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Παρούσα θα είναι και φέτος η ΟΠΑΠ – Marathon Εxpo, η σημαντικότερη διεθνής έκθεση του κλάδου του αθλητισμού, του fitness και του αθλητικού τουρισμού  με 160 εκθέτες από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου 2022 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do), όπου θα λειτουργήσει και το Κέντρο Εγγραφών και παραλαβής υλικού της διοργάνωσης, με ελεύθερη είσοδο.

Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν σε όλους τους αγώνες του διημέρου θα παραλάβουν το συλλεκτικό μετάλλιο της σειράς που έχει καθιερώσει ο ΣΕΓΑΣ με υπογραφές διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών. Το φετινό μετάλλιο, το τρίτο της σειράς, έχει σχεδιάσει αφιλοκερδώς ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Αλέκο Φασιανό και Κώστα Βαρώτσο που φιλοτέχνησαν τα δύο προηγούμενα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται φέτος στον οικολογικό χαρακτήρα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Polygreen, την ελληνική εταιρία η οποία πρωτοπορεί παρέχοντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων. Η συνεργασία των δύο φορέων προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Polygreen θα αναλάβει την ανακύκλωση των αποβλήτων από την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου, από το Παναθηναϊκό Στάδιο και από τους χώρους της έκθεσης του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo), ενώ θα κατασκευάσει και 50.000 τσάντες για τους δρομείς από 100% ανακυκλωμένο υλικό, με πιστοποίηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, και φιλικό προς το περιβάλλον καθώς ανακυκλώνεται ξανά μετά την χρήση του.

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2022 θα ολοκληρωθούν την 1η Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι ελάχιστες και όσοι δρομείς ενδιαφέρονται και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να σπεύσουν. Οι εγγραφές για τον παιδικό αγώνα θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

4η Γύρα Μάνης στις 11 Μαρτίου 2023

Στις 11 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας ο αγώνας 80,5 χλμ. «4η Γύρα Μάνης».

Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 12 ώρες. Ωρα έναρξης είναι στις 09:00 και λήξης στις 21:00.

Ο αγώνας αποτελεί έναν γύρο στη Μέσα Μάνη και διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινη διαδρομή. Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν κάνει μαραθώνιο ή οποιονδήποτε αγώνα υπεραπόστασης την τελευταία διετία.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει μπροστά από το άγαλμα του ιστορικού άρχοντα της Μάνης, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, με τους δρομείς να ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο.

Θα κατευθυνθεί προς τα Σπήλαια Διρού, παίρνοντας την Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα. Στο 9,7ο χλμ. εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού και κατευθυνόμαστε προς τον παράλληλο επάνω δρόμο, με κατεύθυνση τον Φραγκούλια.

Από αυτόν τον δρόμο, διασχίζουμε τα χωριά – οικισμούς Δρύαλος, Παλαιόχωρα, Βαμβακά, Μπρίκι, και αφού περάσουμε τη Μίνα, κατευθυνόμαστε προς τα κάτω προς τη διασταύρωση της Παραλίας Μεζαπού (17,5ο χλμ.) , και ξαναεισερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό, με κατεύθυνση τον Γερολιμένα.

Περνάμε την Κοίτα (21,5ο χλμ.) και εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού, προκειμένου να περάσουμε μέσα από τον περίφημο Γερολιμένα (25ο χλμ.), τον οποίο και διασχίζουμε. Επειτα, εξερχόμαστε πάλι στην Επαρχιακή Οδό, με κατεύθυνση προς το Πόρτο Κάγιο.

Διασχίζουμε συνεχόμενα τα χωριά Γιαλιά, Αλικα (28,6ο χλμ.), Κυπάρισσος, Κάποι, την περίφημη Βάθεια (34,8ο χλμ.), και αφού πλησιάσουμε το Πόρτο Κάγιο, ουσιαστικά «εξερχόμαστε» της Αποσκιερής Μάνης και εισερχόμαστε στην Προσηλιακή.

Πλέον, ανεβαίνουμε αντίθετα τη Μάνη και περνάμε από τα χωριά Λάγια (46,5ο χλμ.), Κοκκάλα (54ο χλμ.), Νύφι (58ο χλμ.), Αλύπα, Δρυάλι, Ζούδα, Φλομοχώρι (67ο χλμ.), όπου μπαίνουμε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Κότρωνα, Λουκάδικα, Χιμάρα (72ο χλμ.), Πυρρίχος.

Ουσιαστικά διασχίζουμε κάθετα την Μάνη, προκειμένου να βγούμε στην Αποσκιερή, την οποία αντικρίζουμε πάλι, στο 78,7ο χλμ., όπου εξερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση πλέον την Αρεόπολη, προκειμένου να τερματίσουμε, στο 80,5ο χλμ. της διαδρομής.

Εκδρομή

Θα υπάρξει οργανωμένη αυθημερόν εκδρομή από την Αθήνα. Για να δηλώσετε για την εκδρομή, μπορείτε να κάνετε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στην φόρμα εγγραφής. Η εκδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 03.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) – μπροστά από το ξενοδοχείο Stanley.

Θα κάνει ενδεχομένως ενδιάμεσες στάσεις πάνω στην πορεία του, προκειμένου να πάρει και άλλους αθλητές, που τους εξυπηρετεί καλύτερα από το να πάνε στο Μεταξουργείο.

Προκειμένου να σας πάρουν όσοι επιθυμείτε από κάποιο άλλο σημείο πάνω στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το πούλμαν, παρακαλώ απευθυνθείτε στη διοργάνωση, την εβδομάδα πριν από τον αγώνα. Η εκδρομή θα επιστρέψει από την Αρεόπολη, την ίδια ημέρα, περίπου στις 22.00, και αφού λήξουν όλες οι εκδηλώσεις του αγώνα.

Κόστος

Το κόστος του αγώνα είναι 50€ για όσους προσέλθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο,

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης είναι επιπλέον 20€.

Τα εν λόγω ποσά μπορείτε να τα καταβάλλετε, γράφοντας και το ονοματεπώνυμο του αθλητή, μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: IBAN: GR 0801 7207 3000 5073 0637 98 547, Αριθμός Λογ/μού: 50 7306 3798 547, ονομ/μο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ή να το καταβάλετε στο κατάστημα Αθλητικών Επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, καθημερινά από τις 09.00 – 17.00.

Το εν λόγω ποσό ΔΕΝ μπορείτε να το δώσετε μετρητοίς την ημέρα του αγώνα.

Δεκτοί στον αγώνα θα γίνουν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει το εν λόγω ποσό αντιτίμου, μέχρι και τις 06 Μαρτίου 2023. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατόν τα πράγματα που θα απαιτούνται για τον αγώνα.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Πρωτιά για τον τεράστιο Φώτη Ζησιμόπουλο στο Ultra Trail Cape Town!

Αλύγιστος και αποφασιστικός ο Φώτης Ζησιμόπουλος, παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύει και εκτός συνόρων με την εντυπωσιακή νίκη του στο Ultra Trail Cape Town!

Ο νικητής την τελευταία διετία του Σπάρταθλον ήταν εντυπωσιακός, κρατώντας σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοπορία, σε κάποια σημεία εν μέσω δυνατού αέρα, και δαπανώντας ελάχιστο χρόνο στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

Ο 39χρονος υπερμαραθωνοδρόμος ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 20:48:17 και έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού.

Τα περάσματα του Φώτη Ζησιμόπουλου:

Σίγκναλ Χιλ (12,2ο χλμ.): 12.0 χλμ./ώρα

Κλουφ Νεκ (20ό χλμ.): 11.4

Πλάτεκλιπ Γκορτζ (24,8ο χλμ.): 9.6

Τέιμπλ Μάουντεν (30,7ο χλμ.): 9.1

Λαντούντο (40,9ο χλμ.): 8.8

Ρόκετ Ρόουντ (47,1ο χλμ.): 8.7

Χάουτ Μπέι (56,1ο χλμ.): 8.5

Σίλβερμαϊν (67,1ο χλμ.): 8.4

Κολκ Μπέι (73,8ο χλμ.): 8.5

Μπλάκχιλ (86ο χλμ.): 8.4

Σάιμονς Τάουν (95.8ο χλμ.): 8.5

Κλάινπλαας Νταμ (101.9ο χλμ.): 8.4

Κόμετγιε (110ο χλμ.): 8.4

Νόορντχοκ (119.6ο χλμ.): 8.5

Κονστάντια Γκλεν (139.3ο χλμ.): 8.0

Αλφεν Τρέιλ (143.7ο χλμ.): 8.0

Νέρσερι Ρέιβιν (148.3ο χλμ.): 8.0

Γιου Σι Τι (155,5ο χλμ.): 7.9

Ντεντ Μανς (162,6ο χλμ.): 7.9

Πρι Φίνις (165ο χλμ.): 7.9

Τερματισμός (165.1ο χλμ.): 7.9

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend