1ο Axios Running Festival: Μια ξεχωριστή καταπράσινη δρομική πρόταση στον Αξιό!

Μοναδικές στιγμές πρόσφερε το 1ο Axios Running Festival, η νέα αθλητική πρόταση της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στο μαγευτικό περιβάλλον της κοιλάδας του Αξιού και έδωσε διαφορετικό χρώμα στη Γιορτή της Μητέρας!

Περισσότεροι από 500 δρομείς όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων αρκετοί καταξιωμένοι πρωταθλητές όπως η Σόνια Τσεκίνι, ο Γιάννης Κρέκας και η Βασιλική Καραγεωργάκη, συμμετείχαν στους τρεις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, παρά τον βροχερό καιρό, και απόλαυσαν μία «πράσινη» διοργάνωση, που συνδύασε το πανέμορφο φυσικό τοπίο με άρτια οργάνωση, άριστη υποστήριξη, αλλά και την υποδειγματική τοπική φιλοξενία!

Πρωτοστάτης του νέου εγχειρήματος ήταν ο Δήμος Χαλκηδόνος και ο Δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος που παρείχε την αμέριστη στήριξή του, όπως επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Διαμαντής Διαμαντής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ανδρέας Οκλαλιώτης και όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης οι τοπικοί φορείς αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις, που έδειξαν τεράστιο ζήλο και είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλάμβανε τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο- Axios Gold Half Marathon, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.-Axios Historic Route, καθώς και τον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). – Axios Social Family Mile. Κοινό σημείο τερματισμού για τους τρεις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος ήταν το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν).

Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο – International Axios Gold Half Marathon που είχε ως αφετηρία το Δημαρχείο Κουφαλίων, νικητές στην κατηγορία Ανδρών αναδείχθηκαν κατά σειρά ο Μανώλης Χατζηνικολάου (1 ώρα 24:11), ο Πέτρος Μηνάς (1 ώρα 25:56) και ο Πέτρος Τζιοβάρας (1 ώρα 26:15), ενώ στην κατηγορία Γυναικών επικράτησε η σπουδαία Σόνια Τσεκίνι που έστειλε ένα νέο, ξεχωριστό μήνυμα ζωής με την προσπάθειά της (1 ώρα 34:01), με δεύτερη την Όλγα Κμάνσκα (1 ώρα 49:29) και τρίτη τη Νάντια Φεντσένκοβα (1 ώρα 49:57).

Ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. – Axios Historic Route, που ξεκίνησε από τον Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου, είχε νικητές τους Κωνσταντίνο Καρατζά (18:05), Δημήτρη Αρδαλή (18:19) και Γιάννη Κρέκα (19:10) στους Άνδρες και τις Βασιλική Καραγεωργάκη (25:06), Δέσποινα Μπλούκου (43:52), Μαρία Σκερλέτη (43:53) στις Γυναίκες.

Τέλος, ο Οικογενειακός Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου – Axios Social Family Mile που είχε ως αφετηρία το Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ Γέφυρας, είχε ως ταχύτερους όλων τους Χρήστο Γκολμάντση (5:52), Νίκο Νάσκα (7:41) και Δήμο Ισκίδη (7:48) στην κατηγορία Ανδρών και τις Δάφνη Μπρούσα (9:01), Ευδοκία Τσαλίκη (9:44) και Ιουλία Μπαμπασιώτου (9:46) στην κατηγορία Γυναικών.

Το Axios Running Festival πρόκειται πλέον να καθιερωθεί ως θεσμός, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου συμπίπτοντας με τη Γιορτή της Μητέρας και αποτελώντας μία πλήρη αθλητική, τουριστική και πολιτιστική πρόταση για κάθε επισκέπτη και κάθε οικογένεια, η οποία θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε έναν χώρο υπέροχης φυσικής ομορφιάς, να επισκεφθεί σημεία ιδιαίτερου αρχαιολογικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να γευθεί τα ξεχωριστά προϊόντα της τοπικής κουζίνας και γαστρονομίας.

Η διοργάνωση του Axios Running Festival αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και οι αγωνιστικές διαδρομές των 5.000μ. και του Ενός Μιλίου φέρουν επίσημη πιστοποίηση μέτρησης World Athletics. Παράλληλα, συνεργάζεται σε όλους τους τομείς με τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και με τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Τι πρέπει να προσέχετε όταν τρέχετε το βράδυ

Πολλές φορές οι συνθήκες της καθημερινότητας, η προετοιμασία για έναν αγώνα ή ακόμα και η συνήθεια και ο βιορυθμός μας, μας «αναγκάζουν» να τρέχουμε βράδυ.

Το βραδινό τρέξιμο για πολλούς από εμάς του δρομείς είναι… μαγικό. Και μάλιστα, αρκετοί, το προτιμούν σε σχέση με το πρωινό τρέξιμο. Για κάποιους, ωστόσο, που δεν έχουν συνηθίσει ή που τρέχουν συνήθως πρωί, μπορεί να γίνει αγχωτική εμπειρία.

Είτε ανήκετε σε αυτούς που δεν θέλουν, αλλά αναγκάζονται, είτε είστε απλώς… κουκουβάγια, πρέπει να ακολουθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες για την ασφάλειά σας.

Να έχετε πάνω σας ένα φως…

Είτε αυτό είναι ο γνωστός φακός στο κεφάλι, είτε ένα φωτάκι στο παπούτσι, είτε οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ που σας βολεύει, καλό είναι να υπάρχει ένα φως πάνω σας, ειδικά στην περίπτωση που τρέχετε σε δρόμο που η ορατότητα για εσάς και τους άλλους είναι περιορισμένη.

Ανακλαστικά στα ρούχα σας

Τα ρούχα που χρησιμοποιούν οι δρομείς έχουν συνήθως ανακλαστικά που λαμπυρίζουν όταν πέφτε πάνω τους φως. Μην παραλείπετε ποτέ μια τέτοια μπλούζα, ένα αντιανεμικό ή ένα σορτσάκι με ανακλαστικές λωρίδες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να φαίνεστε.

Να τρέχετε χωρίς ακουστικά

Μπορεί να είναι αγαπημένη σας συνήθεια, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτείνουμε να παραλείψετε τη μουσική εντελώς. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τι συμβαίνει γύρω σας και να παραμένετε σε εγρήγορση. Αν δεν μπορείτε, φορέστε απλά το ένα ακουστικό και κρατήστε την ένταση χαμηλά για να έχετε απόλυτη επαφή με το περιβάλλον.

Να έχετε μαζί το τηλέφωνό σας

Γενικώς οι δρομείς δεν θέλουν να παίρνουν και πολλά πράγματα μαζί τους όταν βγαίνουν για τρέξιμο. Όταν, όμως, βγαίνετε το βράδυ για προπόνηση, καλό είναι να έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο. Υπάρχουν πολλές θήκες πια, για να μπορείτε να το έχετε στο χέρι σας.

Ενημερώστε κάποιον

Μια καλή τακτική είναι να ενημερώσετε κάποιον ότι πάτε για προπόνηση. Να το πείτε πόση ώρα θα κάνετε περίπου και ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε. Είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση να ξέρει και κάποιος άλλος που βρίσκεστε σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο συμβεί.

Βγείτε με παρέα

Ακόμα καλύτερα βγείτε για τρέξιμο με ένα-δυο άτομα ακόμα. Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι σπανιότερα συμβαίνει κάτι κακό σε μια μικρή ή μεγάλη ομάδα δρομέων.

Να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλειά σας. Ειδικά όταν τρέχετε βράδυ, θα πρέπει να βρίσκεστε σε πλήρη εγρήγορση και να μην αγνοείτε τα ένστικτά σας για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Γενικά μην κινήστε σε δρόμους που δεν ξέρετε και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την οικογένειά σας ή κάποιον φίλο αν αισθανθείτε φόβο.

Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Το τρέξιμο το βράδυ είναι υπέροχο και χαλαρωτικό. Όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε, τόσο περισσότερο θα το απολαύσετε.

Stay safe…

Διαβάστε επίσης: Σε ποια πλευρά του δρόμου πρέπει να τρέχεις για να είσαι πιο ασφαλής;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Την Κυριακή 3/12 η 2η ανοιχτή προπόνηση στην διαδρομή Veikou Skull Trail 10χλμ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Veikou Trail που θα διεξαχθεί Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση ανοιχτών προπονήσεων για τους δρομείς που θέλουν να γνωρίσουν τις υπέροχες Trail διαδρομές της διοργάνωσης.

Έτσι λοιπόν μετά την επιτυχία της 1ης ανοιχτής προπόνησης, που πραγματοποιήθηκε στην κλασσική διαδρομή των 5χλμ, ακολουθεί η 2η ανοιχτή προπόνηση, την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου για τους ενδιαφερόμενους δρομείς που θα γνωρίσουν και την διαδρομή Veikou Skull Trail 10χλμ.

Ο χώρος συγκέντρωσης θα είναι το γήπεδο του μπάσκετ, έξω ακριβώς από τον στίβο στο Άλσος Βεΐκου.

Ώρα συγκέντρωσης: 08:50 π.μ.

Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ.

Την προπονητική κάλυψη και υλοποίηση των ανοιχτών προπονήσεων έχουν αναλάβει οι Δρομείς Γαλατσίου ή Galatsi Runners.

Για πληροφορίες : Εμμανουήλ Αγαπητός 6976293862 και στα κοινωνικά δίκτυα του Συλλόγου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ανοιχτές προπονήσεις, για τις οποίες θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Διαρκής ενημέρωση για το 8th Veikou Trail παρέχεται:

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://veikoutrail.gr/

Από την σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/veikoutrail/

Στο Instagram: https://www.instagram.com/veikoutrail/

Στις 21 Ιανουαρίου 2024 “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

 Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend