1ο Authentic Talks: Μηνύματα ζωής και δύναμης λίγο πριν την εκκίνηση του 39ου ΑΜΑ

Βιωματικές ιστορίες, αφηγήσεις, μνήμες που κάποτε μπορεί να έμεναν προσεκτικά κρυμμένες, όμως, σήμερα είναι αναμνήσεις που δίνουν κίνητρο σε πολλούς ανθρώπους ώστε να κάνουν μια νέα αρχή. Επτά προσωπικότητες. Επτά άνθρωποι που ο καθένας στον τομέα του κατάφερε εύκολα ή δύσκολα, με επιμονή και προσπάθεια να πετύχει στόχους του και να εκπληρώσει τα όνειρα του. Το 1ο Authentic Talks πέτυχε στο απόλυτο τον στόχο του. Κατάφερε να μετατρέψει τα προσωπικά βιώματα σε μαθήματα ζωής και να δώσει ώθηση.

Η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη, με τη δική της ιστορία και τη δική της διαδρομή στον αθλητισμό, ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία έγινε στην εντυπωσιακή αίθουσα “Φάρος” στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

“Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, ευχαριστώ τους σημερινούς μας ομιλητές. Ευχαριστώ την κ. Ανδριοπούλου που μας τιμά και μας φιλοξενεί σήμερα στον όμορφο αυτό χώρο, αλλά και την παραολυμπιονίκη μας Κέλλυ Λουφάκη που δέχθηκε να παρουσιάσει αυτή την εκδήλωση”, είπε στο σύντομο λόγο της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και συμπλήρωσε: “Ο αθλητισμός είναι από τα πιο σπουδαία κινήματα και πρεσβεύει και εκπροσωπεί ιδανικά που θέλουμε στην κοινωνία μας. Ο μαραθώνιος τα αναδεικνύει σε υπέρτατο βαθμό. Το ιστορικό αποτύπωμα του ΑΜΑ ιστορικά έχει το Νενικήκαμεν του οπλίτη είναι η νίκη της Δημοκρατίας, είναι η ελεύθερη έκφραση, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ειρήνη, ο διαρκής αγώνας για την ελευθέρια πράγματα σημαντικά που πρέπει να φιλάμε σαν κόρη οφθαλμού. Για όλους αυτούς του λόγους έχει καταλήξει ο ΑΜΑ σαν προσπάθεια και διαδικασία να χαρακτηρίζει τη ζωή μας.

Ζητήσαμε από ανθρώπους που δεν τα παράτησαν ποτέ, να μας μιλήσουν για το πως κατάφεραν να τερματίσουν τον δικό τους αγώνα, όλο αυτό να γίνει ένα μάθημα για εμάς, ώστε ο δικός τους τερματισμός να γίνει η δική μας εκκίνηση για το μέλλον. Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, που βρίσκονται εδώ. Και θα κλείσω αναφερόμενη για μία ακόμη φορά στο μότο του μαραθωνίου “η θέληση δεν έχει όριο και αυτό πρέπει να είναι και μότο για όλους μας”.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης
Φραγκάκης: “Τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΓΑΣ, για ένα μεγάλο γεγονός όπως ο ΑΜΑ. Ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά είναι η ευκαιρία να δείξουμε στους ανθρώπους στο εξωτερικό να δείξουμε τι είναι Ελλάδα. Χαίρομαι που είμαι ανάμεσα σε σπουδαίους ανθρώπους που θα έχουμε πολλά να μας πουν σε αυτό το συνέδριο που θα γίνει θεσμός και θα είμαστε εκεί να το στηρίζουμε”.

Συγκινητική, ανθρώπινη και αληθινή ήταν η παρουσίαση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, που μίλησε για τη ζωή της. Για τις εύκολες και δύσκολες στιγμές. Για τον αθλητισμό στα πρώτα βήματα και τον αθλητισμό που της χάρισε μοναδικές επιτυχίες, όπως τα δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Για τη δουλειά της στο στέκι της κυρά Γιώτας, που έπαιξε κι εκείνη το ρόλο της για να φτάσει εκεί που έφτασε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην.

“Κάθε άνθρωπος και αθλητής έχει πίσω του μια δικιά του ιστορία, ένα ταξίδι και μια δύσκολη πορεία. Ξεκίνησα τον αθλητισμό πάρα πολύ μικρή, με πολλές αποτυχίες, χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο σε άλλα αγωνίσματα. Βρισκόμενη σε αυτό το αγώνισμα (βάδην), άρχισα να βλέπω ότι υπάρχει κάτι για μένα σε αυτό, ατομικό ταλέντο και πολύ θέληση. Όλα όσα ζούσα στο περιβάλλον μου, οι δυσκολίες, ίσως να με απωθούσαν από το να πάω σε ένα στάδιο να γυμναστώ και να ξεφύγω.

Δεν μετράει μόνο όμως το από που ξεκινάει η ζωή ενός ανθρώπου, πάντα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή όπου αισθάνεται ότι μπορεί να πετύχει. Είμαι 38 ετών και φέτος κατέκτησα δυο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ λίγο πριν είχα μια μεγαλύτερη επιτυχία κατ;a τη γνώμη μου, μια 4η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου που κάποτε πίστευα ότι δεν μπορώ να τους φτάσω ή να τους κοιτάξω στα μάτια και να είμαι στην ίδια γραμμή μαζί τους. Αυτή τη φορά όμως ήρθα 4η στον κόσμο, μια θέση πάρα πολύ σημαντική για εμένα. Αυτό μου έδωσε σιγουριά για την επιτυχία που ακολούθησε. Ήταν ένα φοβερό καλοκαίρι, χάρη στην αγάπη και τη συγκίνηση που εξέλαβα από πάρα πολύ κόσμο και ανθρώπους που με έβλεπαν από το σπίτι τους. Μια φοβερή εμπειρία που εύχομαι όλοι οι αθλητές να ζήσουν στο μέλλον. Δούλεψα πάρα πολλά χρόνια, πολύ σκληρά, χωρίς να πετυχαίνω σπουδαία πράγματα. Βελτίωνα την επίδοση μου χάρη στην δική μου προσπάθεια, της οικογένειας μου και των δικών μου ανθρώπων, φίλων, προπονητών ή συνεργατών. Χρειαζόμαστε εμείς οι αθλητές την στήριξη για να νιώσουμε την ασφάλεια ότι μπορούμε να πετύχουμε. Χωρίς αυτή, δεν μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα παρά μόνο όσα τα πόδια και το μυαλό μας αντέχουν. Έχω παλέψει πολύ, ακόμα και σήμερα εργάζομαι και δημιουργώ στην επιχείρηση που βρίσκομαι παράλληλα με τον αθλητισμό, τον οποίο δεν τον βλέπω σαν δουλειά, απλά πλέον δεν αισθάνομαι ερασιτέχνης. Αυτό που θέλω να πω μέσα από τη φετινή επιτυχία, είναι πως πρέπει να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να ξεπερνάμε τα εμπόδια. Αυτό θα κάνω και στις προκλήσεις που ακολουθούν, θέλοντας πολύ να βρεθώ στη γραμμή εκκίνησης στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι”

Την ιστορία ενός παιδιού που στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών μπλέκει με τα ναρκωτικά και ξεκινάει για εκείνο μια περιπέτεια με πολλές δυσκολίες, περιέγραψε ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Παναγιώτης Καραΐσκος. Με αρκετό άγχος, αλλά και έντονη συγκίνηση ο αθλητής μίλησε για τη στήριξη από την οικογένεια του, για τη δύναμη που βρήκε να βγει από την δίνη των ναρκωτικών και να βρει το δρόμο του μέσα από τον αθλητισμό. “Και σήμερα είμαι εδώ και σας μιλάω για όλα αυτά και το κυριότερο είναι πως την Κυριακή θα βρεθώ στην εκκίνηση του αγώνα και θα κυνηγήσω τους στόχους μου”, είπε μεταξύ άλλων ο αθλητής.

Ο Λουτσιάνο Καστελίνι, μέσα από τον οργανισμό της UNICEF, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ευκαιρίες σε παιδιά που δεν μπορούν να ξεκινήσουν από την ίδια εκκίνηση με τα υπόλοιπα στον μαραθώνιο της ζωής: «Κάθε παιδί πρέπει να έχει δικαίωμα στο πιο απλό, ένα όνομα και εθνικότητα, μέχρι το δικαίωμά του στην εκπαίδευση και την υγεία και την ασφάλεια του να ζει προστατευμένο. Δεν μπορεί να ζητάμε στα παιδιά να λύσουν τα προβλήματα που δεν έχουν προκαλέσει τα ίδια. Γι΄αυτό πρέπει όλοι μας να τους δώσουμε την ευκαιρία, να μεγαλώσουν σωστά και ασφαλή ώστε όταν γίνουν ενήλικες όπως εμείς να προσπαθήσουν να βρουν τη λύση στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανθρωπότητα».

Η Αμερικανίδα διατροφολόγος, Άντζι Κασάμπι, ανεβαίνοντας στη σκηνή εξήγησε πως νιώθει μεγάλη τιμή που βρίσκεται ανάμεσα σε όλους αυτούς τους σημαντικούς ομιλητές και ξεκίνησε την ομιλία της με τη φράση: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ασχοληθώ με κάτι τέτοιο», μιλώντας για τη διατροφολογία και το πως βοηθά πια κόσμο να νιώσει καλύτερο με τον εαυτό του. «Δεν ήθελα να πάω στο πανεπιστήμιο, ήθελα να πάω στο Χόλιγουντ. Αποφοίτησα όταν ήμουν 13, πήγα στο κολλέγιο και προσπαθούσα να κρύψω την ταυτότητά μου. Ήθελα να είμαι σαν τους άλλους. Η ιστορία μου μοιάζει με έναν μαραθώνιο καθώς αν και ποτέ δεν έτρεχα κυριολεκτικά, έτρεχα συνεχώς πιέζοντας τον εαυτό μου χωρίς να ξέρω γιατί. Ήθελα απλά, και ακόμη θέλω, να χρησιμοποιώ κάθε λεπτό της ζωή μου για να κάνω πρόοδο».

Η κυρία Κασάμπι δήλωσε πως έχει στόχο να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα για τον εαυτό τους: «Να νιώθουν αυτοπεποίθηση, να τους αρέσει ο εαυτός τους μέσα και έξω και να λειτουργεί σωστά. Δεν σκέφτομαι ποτέ τη δίαιτα, με την έννοια όπως τη γνωρίζουμε, αλλά μόνο την υγεία. Να λειτουργούν όλα τα όργανά τους σωστά και να νιώθουν ευεξία».

O πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) Πάκο Μποράο, έμπειρος δρομέας και ο ίδιος, πήρε πρώτος τον λόγο στην ξεχωριστή αυτή βραδιά και μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ο Μαραθώνιος είναι μια πρόκληση ασχέτως ηλικίας. Το να τρέξει κάποιος έναν μαραθώνιο είναι εμπειρία ζωής. Όποιος περνά τη γραμμή του τερματισμού είναι νικητής, είναι ήρωας. Όσοι τρέχουν στον Μαραθώνιο της Αθήνας ειδικότερα τρέχουν 42 χλμ μέσα από τις  πτυχές της Ιστορίας”.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του RunChez Running League Κάρλο Καπάλμπο, ο οποίος μίλησε για τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν εν μέσω κορωνοϊου και εξήγησε πως η Τσεχία τις είδε και τις αξιοποίησε στο έπακρο.

“Η πανδημία μας έδειξε ότι για να επιβιώσουμε από μια καταστροφική χρονιά χρειάζεται να μην σταματάμε ποτέ, να μη φοβόμαστε να ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες και να συνεχίσουμε να τρέχουμε”, είπε κατά την ομιλία του. Και μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στους αγώνες που διοργανώθηκαν στην Τσεχία εν μέσω πανδημίας με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από όλο τον κόσμο – γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν και παγκόσμια ρεκόρ και εξήγησε πως τόσο ο αριθμός των δρομέων όσο και τα κέρδη έχουν αρχίσει να επανέρχονται.

Το στέλεχος της Microsoft Καρίνα Περέιρα εστίασε στη μεταμόρφωση που μπορεί να συμβεί στον καθένα μέσω του αθλητισμού και πως η εμπλοκή της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν (ING που εξελίχθηκε σε NN) με τα δρομικά αγωνίσματα κατάφερε να φέρει κοντά οικογένειες, αλλά και τους εργαζομένους στην εταιρεία. Το παράδειγμα, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, αποτέλεσε βάση για δράσεις που πλέον έχουν υιοθετηθεί και στην Ολλανδία.

Στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τίμησε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη για την προσφορά και συμβολή του στον αγώνα χαρίζοντας του ένα κόσμημα με τη φράση Νενικήκαμεν, που θα παραλάβουν οι νικητές του μαραθωνίου και έχει σχεδιαστεί από την Ειρήνη Γλυνού.

“Όσοι συμμετάσχουν στο μαραθώνιο θα δουν και τις ομορφιές της Αθήνας. Η Περιφέρεια αττικής στηρίζει τον ΣΕΓΑΣ και τη διοργάνωση. Ο Μαραθώνιος δίνει τεράστια ώθηση σε όλες τις αξίες του αθλητισμού και η Περιφέρεια συμβάλει σε αυτό. Ο ΑΜΑ δε θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι. Ευχαριστώ για το συμβολικό δώρο, αλλά κυρίως να ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία με την κ. Σακοράφα και το διοικητικό της συμβούλιο. Καλή επιτυχία σε όλους.

Παράλληλα τιμήθηκε και ο Χρήστος Κορομηλάς, πρόεδρος του συλλόγου ΙΩΑΝΑΣ ΑΜΕΑ και μέλος του συλλόγου “Φάρος Τυφλών Ελλάδας”.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»:
Απρίλιος – Δεκέμβριος 2024, επιλεγμένες Τετάρτες

Ξεκινά τον Απρίλιο ο νέος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών webinars για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω», από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Μέσα από ένα κύκλο 10 αυτοτελών διαδικτυακών σεμιναρίων, εξειδικευμένοι ομιλητές αναλύουν διαφορετικές πτυχές της ασθένειας και απαντούν σε ερωτήματα και απορίες που απασχολούν τις συμμετέχουσες.

Στόχος των webinars είναι να λειτουργούν ως οδηγός για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού, παρέχοντας πληροφορίες για όλα όσα χρειάζεται και θέλουν να γνωρίζουν, από τη στιγμή της διάγνωσης και σε κάθε διαφορετική φάση στην πορεία τους με την ασθένεια.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom, δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες με καρκίνο μαστού από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και ανοίγουν μια εβδομάδα πριν από κάθε προγραμματισμένο σεμινάριο:

https://www.almazois.gr/programmata/seminaria-karkinos-mastou-apofasizw-giati-gnwrizw/

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 100 άτομα ανά σεμινάριο

Πρόγραμμα «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» 2024

Τα εκπαιδευτικά webinars  «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2024 θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες Τετάρτες, από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο.

3 Απριλίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Λεμφοίδημα: τι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό»

Ομιλητής: Ευριπίδης Τριανταφύλλου

Φυσικοθεραπευτής, MSc

MLD/CDT Certified Instructor

Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ

17 Απριλίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλητής: Γιώργος Τροβάς

Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ.ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΗΣ»

Πανεπιστήμιο Αθηνών-ΕΚΠΑ

15 Μαΐου 2024 • 17:00 – 19:00

«Βελτίωση της επιβίωσης και της ποιότητας ζωής μετά την διάγνωση του καρκίνου του μαστού»

Ομιλήτρια: Σταυρούλα Ντρουφάκου

Παθολόγος Ογκολόγος

Γενική Κλινική ΙΑΣΩ

29 Μαΐου 2024 • 17:00 – 19:00

«Διαχείριση παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλητής: Νικόλαος Κεντεποζίδης

Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD, MSc,

Διευθυντής Δ´ Ογκολογικής Κλινικής

Metropolitan General

12 Ιουνίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλήτρια: Ηλιάνα Παπαδοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Υπεύθυνη Διαιτολογικού Γραφείου Nutridiet for health

6 Νοεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Καρκίνος του μαστού και μετάσταση»

Ομιλήτρια: Φλώρα Σταυρίδη

MD, MSc, MRCP

Παθολόγος Ογκολόγος

Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία

Διευθύντρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Care and Cure Oncology 

13 Νοεμβρίου 2024  • 17:00 – 19:00

«Κληρονομικό Σύνδρομο Καρκίνου Μαστού και Ωοθηκών: η σημασία του γονιδιακού ελέγχου και των βιοδεικτών»

Ομιλήτρια: Φλωρεντία Φωστήρα

Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια – Γενετική Σύμβουλος

Εργαστήριο Γενετικής του Ανθρώπου, ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’ 

27 Νοεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Ο ρόλος της βιοψίας στην επιλογή της θεραπείας μου»

Ομιλήτρια: Ελένη Κουρέα

Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής

Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής,

Τμήμα Ιατρικής,

Πανεπιστήμιο Πατρών

4 Δεκεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Καρκίνος μαστού και εναλλακτικές θεραπείες: τα οφέλη και οι κίνδυνοι»

Ομιλητής: Εμμανουήλ Σαλούστρος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

18 Δεκεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Γονιμότητα μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλήτρια: Όλγα Τριανταφυλλίδου, MD, Msc, PhD,

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, “Αρεταίειο” Νοσοκομείο 

Τα webinars πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη:

MSD, Pfizer Hellas, Roche Diagnostics Hellas A.E., UTC Διεθνείς Μεταφορές A.E.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ: Με στόχο την πρόκριση στους 4 του UEFA Conference League

Το ελληνικό πρωτάθλημα την εφετινή σεζόν είναι συναρπαστικό με 4 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διατηρούν όλοι ελπίδα όλοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ανέγερση στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις διοργανώσεις της UEFA παραμένουν 2 από τις 4 μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πάρουν μέρος στα προημιτελικά του Conference League. Για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα παλέψει με την Φενέρμπαχτσε και ο ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ. Στον πρώτο του αγώνα ο ΠΑΟΚ, θα να αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 22:00. Αυτή η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια Cosmote Sports, όπως και όλοι οι αγώνες του UEFA Conference League.

Από τις στοιχηματικές εταιρίες θεωρείται φαβορί για την νίκη στην πρώτη αναμέτρηση η Κλαμπ Μπριζ με την νίκη της να δίνεται σε απόδοση 2.01, η ισοπαλία στο 3.58 και το διπλό του ΠΑΟΚ σε 3.52 στην Leon. Όμως, οι πιθανότητες για πρόκριση είναι μοιρασμένες στις δύο ομάδες με την πρόκριση της βελγικής ομάδας να υπάρχει σε απόδοση 1.74 και της ελληνικής στο 1.98 στην Leon Bet. Εάν πιστεύετε ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν μπορείτε να επιλέξετε την αντίστοιχη επιλογή σε απόδοση 1.81 στην Leon. Εάν ενδιαφέρεστε για το στοίχημα online, παίξτε στην Leon και εκμεταλλευτείτε τις προσφορές της για να απολαύσετε το παιχνίδι περισσότερο. Σε περίπτωση που θέλετε να αθληθείτε και όχι μόνο να παίζετε αθλητικό στοίχημα, μπορείτε να συμμετέχετε στον αγώνα τρεξίματος στην Καλαμάτα στις 19 Μαϊου.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μετά από την ήττα με σκορ 0-2 στο γήπεδο της Ντιναμό, βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης και κυνηγούσε μια μεγάλη ανατροπή.

Αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και με την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τους Κροάτες με σκορ 5-1 στην Τούμπα, άφησε τους Κροάτες εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Οι ασπρόμαυροι βρέθηκαν 2 φορές στους 8 του Conference League, στα 3 χρόνια ύπαρξης του και αυτήν την φορά θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν στα ημιτελικά της.

Από την άλλη πλευρά, η Κλαμπ Μπριζ δεν αποτελεί φόβητρο για τον ΠΑΟΚ. Όντας 4η στο πρωτάθλημα της χώρας της, εστιάζει την προσοχή της στις ευρωπαϊκές της υποχρέωσεις. Στην φάση των 16 απέκλεισε την Μόλντε με συνολικό σκορ 4-2 στις 2 αναμετρήσεις με 3-0 στο εντός έδρας παιχνίδι. Αυτό δείχνει πως είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και η ελληνική ομάδα θα πρέπει να προσέξει να μην ηττηθεί με μεγάλη διαφορά και μείνει εκτός διεκδίκησης. Η απουσία του Σιμόν Μινιολέ είναι κομβική για αυτήν και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend