Βίκος Street Relays: Χαμόγελα, κέφι και πολλά χειροκροτήματα στην Καβάλα!

Η πανέμορφη και ηλιόλουστη Καβάλα, από την παραλία μέχρι το επιβλητικό Φρούριο, αγκάλιασε και φέτος τα Βίκος Street Relays. Ο αέρας το πρωί της Κυριακής πήγε να βάλει τα δικά του εμπόδια, αλλά κι αυτό ξεπεράστηκε, με αποτέλεσμα οι φετινοί αγώνες να κερδίσουν το χειροκρότημα όλων όσοι συμμετείχαν ή απλά παρακολούθησαν τις σκυταλοδρομίες.

Δρομείς, αθλητές, πρωταθλητές, επώνυμοι και ανώνυμοι αγκάλιασαν τον δεύτερο αγώνα των Βίκος Street Relays στην πόλη της ανατολικής Μακεδονίας και όλοι μαζί έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης αγκαλιάζοντας την κοινή προσπάθεια του «Ερμή 1877» και των διοργανωτών για την ενίσχυση του συλλόγου «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια.

Ο ήλιος έκανε τα πρόσωπα να φαίνονται ακόμη πιο χαμογελαστά και χαρούμενα, κάτω από την αψίδα της εκκίνησης, που λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Κυριακής έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Οι αθλητές στα 4×2500μ, 2×5000μ. και 10 χιλιόμετρα ακολούθησαν φέτος μια εξαιρετική διαδρομή, διαφορετική από την περσινή, κάνοντας ακόμη πιο ωραία την εμπειρία της συμμετοχής και της άθλησης, που προσφέρουν σε κάθε ελληνική πόλη-σταθμό τα Βίκος Street Relays.

Οι πρώτες εικόνες…

Η ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, καθώς λίγο πριν την εκκίνηση η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας, χόρεψε δίπλα στη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια πολλά από τα μέλη της πήραν τη σκυτάλη και συμμετείχαν με τις δικές τους ομάδες δρομέων στους αγώνες.

Ιδιαίτερη παρουσία και ξεχωριστή συμμετοχή από τα μέλη του συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος», που από το 2014 μέχρι και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στα Βίκος Street Relays, αλλά για πρώτη φορά βρέθηκαν και συμμετείχαν στους αγώνες της Καβάλας.

Η πρέσβειρα των αγώνων στην Καβάλα, Ανθή Καραγιάννη, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Παναγιώτα Τσακίρη, η Φιλιππία Κοχλιαρίδου, ο Αρθούρος Ακριτίδης, ο Γιάννης Σοφοκλέους, ο Παναγιώτης Καρανικολής, ο Λάμπρος Λαζαρίδης ήταν μόνο κάποιοι από τους Έλληνες πρωταθλητές, άλλοι από τη Δράμα, άλλοι από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και συμμετείχαν στους αγώνες της Καβάλας.

Έντονη παρουσία και συμμετοχή είχαμε και από τον ΟΚΑ Καβάλας, ένα σωματείο με πάνω από 60 χρόνια ζωής που έχει κερδίσει πολλές σκυταλοδρομίες σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Ήταν εκεί η Novasports Running Team, με εντυπωσιακή εκπροσώπηση όχι μόνο από την πόλη της Καβάλας, αλλά και τη γειτονική Δράμα, που φέτος αγκάλιασε ποικιλοτρώπος τη διοργάνωση και τους αγώνες των Βίκος Street Relays.

Η αυλαία έπεσε με τον καλύτερο τρόπο. Δεκάδες οικογένειες από την Καβάλα και των γύρω περιοχών έφεραν τα μικρά παιδιά τους στην παραλία, για να συμμετέχουν στα Βίκος Street Relays, να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και να γνωρίσουν το τρέξιμο και τις σκυτάλες.

Τα αποτελέσματα

Η ομάδα του συλλόγου ΟΚΑ Καβάλας, με τους Δημήτρη Σιδηρόπουλο, Λάσκαρη Κυριακού, Ερμή Καλαποθάκο και Νίκο Χατζηπάντου κέρδισε τα 4Χ2500 των ανδρών με χρόνο 40:40.

Στις γυναίκες, η Αθηνά Παπαδοπούλου, η Ρούλα Ζωτικού, η Έφη Προδρόμου και η Κωνσταντίνα Παρλαπάνη ενώ αντίστοιχα στη μικτή η «Tsakiris ski team» με την Παναγιώτα Τσακίρη, Σεραφείμ Σαβάογλου, Μαρία Τσακίρη και Γιώργο Αλαπάνη με 58:20.

Η Παναγιώτα Τσακίρη, σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για την συμμετοχή στα Βίκος Street Relays. «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση. Δεν είχα τρέξει ξανά, αλλά είναι δεδομένο ότι μετά την πρώτη γεύση που πήρα σήμερα στην Καβάλα θα το κάνω ξανά»..

Στα 2Χ5000μ. στις γυναίκες η Νένα Μπούσδα και η Χρύσα Ξάνθου τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 01:01:38, ενώ η μικτή ομάδα που έκοψε πρώτη την κορδέλα αποτελούνταν από τους Γιάννη Βλάχο και Κική Αρσένη με χρόνο 47:02.

Στα 2Χ5000μ. στους άνδρες, οι Σταύρος Καλαμπάκας και Παντελής Τσαλδάρης με 40:30 ήταν στην πρώτη θέση. Αμφότεροι δήλωσαν ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση, τονίζοντας πως: Ήταν μια απίστευτα καλή διοργάνωση και η αλήθεια ήταν ότι δεν το περιμέναμε. Τρέχουμε πολλά χρόνια σε αγώνες μαζικού αθλητισμού, αλλά πρώτη φορά συμμετείχαμε στα Βίκος Street Relays και νομίζω ότι θα το ξανακάνουμε».

Ο Πάνος Σαρίδης, που είχε κερδίσει και στην περυσινή διοργάνωση της Καβάλας, ήταν πρώτος στα 10 χλμ. με χρόνο 38:17, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πολυχρόνης Μυλωνάς με χρόνο 38:57 και τρίτος ο Νίκος Τουκματσής με χρόνο 40:56.

Στα 10 χλμ. των γυναικών, πρώτη ήταν η Μιλένα Βέλκοβα με χρόνο 49:49 η Ελένη Κασάπη πήρε την 2η θέση με 54:59 και η Θωμαή Νάσκου ήταν 3η με 55:03.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected]relays.gr ή να ενημερωθείτε από τα Social Media.

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece

https://twitter.com/StreetRelays

https://www.instagram.com/street_relays

________________
Από το γραφείο ενημέρωσης

Email: [email protected]ermis1877.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Χρήσιμες και απλές συμβουλές για το χειμερινό τρέξιμο

Το χειμερινό τρέξιμο έχει τις χαρές του. Παρά το κρύο, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη σωστή νοοτροπία, μπορείτε όχι μόνο να συνεχίσετε την προπόνηση ως συνήθως, αλλά και να ανταποκριθείτε στο έπακρο ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Έτσι, αντί να παραλείψετε το τρέξιμό σας για τη ζεστή άνεση του σπιτιού σας -ή να στραφείτε στον διάδρομο- χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές από επαγγελματίες για να αξιοποιήσετε κάθε ευκαιρία για χειμερινό τρέξιμο.

Γιατί σας πιάνει φαγούρα στα πόδια μετά από τρέξιμο στο κρύο;

Δώστε μια ανταμοιβή στον εαυτό σας

Το να δελεάζετε τον εαυτό σας να βγει από την πόρτα με την υπόσχεση μιας ανταμοιβής στο τέλος -είτε πρόκειται για μια συνάντηση με έναν φίλο είτε για ένα καλό γεύμα- σας δίνει κίνητρο να κινηθείτε. Ορίστε μια ημερομηνία για να συναντήσετε για τρέξιμο από κοινού κάποιον φίλο σας με το ίδιο χόμπι που έχετε να δείτε καιρό ή βάλτε ένα χρονικό όριο στον εαυτό σας για το πόσο θα τρέξετε αν έχει πολύ κρύο. Λειτουργεί άψογα.

Ντυθείτε σαν να είναι πιο ζεστός ο καιρός

Όταν τρέχουμε με κρύο συνήθως ντυνόμαστε τόσο ζεστα που καταλήγουμε να μην ιδρώνουμε. Έτσι, δεν ιδρώνουμε τόσο πολύ και καταλήγουμε τελικά να κρυώνουμε ό,τι και αν φοράμε. Ο γενικός κανόνας είναι να ντύνεστε σαν η θερμοκρασία να είναι 10 με 20 βαθμούς πιο υψηλή από όσο είναι.

Κάντε γερή προθέρμανση πριν ξεκινήσετε

Κινηθείτε μέσα στο σπίτι αρκετά ώστε να κυκλοφορήσει το αίμα χωρίς να ιδρώσετε όταν τρέχετε στο κρύο. Τρέξτε πάνω και κάτω από τις σκάλες σας, χρησιμοποιήστε ένα σχοινάκι για άλματα ή κάντε μερικές διατάσεις. Το κρύο δεν είναι τόσο αισθητό όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε έτσι κι αλλιώς ζεστοί.

Τρέξιμο: Τα διαφορετικά οφέλη της προπόνησης σε κρύο και ζέστη

Τρέξτε κόντρα στον άνεμο

Ξεκινήστε το χειμερινό σας τρέξιμο κατευθυνόμενοι προς τον άνεμο και τερματίστε με αυτόν στην πλάτη σας, ώστε το αεράκι να μη σας τινάξει στον αέρα αφού έχετε ιδρώσει. Για να αποφύγετε ένα μακρύ, τσουχτερό τρέξιμο, δοκιμάστε να το σπάσετε: Τρέξτε προς τον άνεμο για περίπου 10 λεπτά, γυρίστε για να τρέξετε με τον άνεμο στην πλάτη σας για πέντε λεπτά και επαναλάβετε.

Να είστε ευέλικτοι με το ρυθμό και τα χιλιόμετρα

Το χειμερινό τρέξιμο αφορά περισσότερο στην συντήρηση της φυσικής κατάστασης παρά την ταχύτητα. Σε πολύ κρύο καιρό, αναζητήστε μέρη που είναι υπερυψωμένα όπου ο αέρας θα είναι πιο ζεστός. Αν δεν μπορείτε να τρέξετε στη μέση της ημέρας, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ζεστές, τρέξτε δύο φορές την ημέρα. Είναι καλύτερο από το να κάνετε ένα μεγάλο τρέξιμο με το οποίο μπορεί να κρυώσετε πολύ προς το τέλος.

Διαβάστε επίσης: Γιατί όταν…τρέχει η μύτη μας στο κρύο μας κρατάει υγιείς;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Έρχεται στις 2 Απριλίου 2023 το Επετειακό 10ο Poikilo Rocky Mountain

Κύκλωσε την ημερομηνία στο ημερολόγιο σου, προπονήσου σκληρά και την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 θα  είσαι στην εκκίνηση του 10ου Poikilo Rocky Mountain.

H επετειακή έκδοση του αγαπημένου ορεινού τρεξίματος της Αττικής, που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης, έρχεται να συναρπάσει καλώντας τους δρομείς να δοκιμάσουν την αντοχή τους στα μοναδικά μονοπάτια του Ποικίλου Όρους.

Ο κύριος αγώνας είναι ο Rocky Mountain, 22.5km με περίπου 1110 μέτρα θετική υψομετρική ενώ παράλληλα θα  διεξαχθεί και ο αγώνας UpDown 8km με 392 μέτρα θετική υψομετρική σε μία πιο ήπιας δυσκολίας διαδρομή κατάλληλη για όσους έχουν μικρή εμπειρία στους αγώνες ορεινού τρεξίματος. Οι δρομείς που θέλουν να αποκτήσουν την πρώτη τους επαφή με το βουνό και να απολαύσουν την αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει το ορεινό τρέξιμο θα επιλέξουν τον FunRace 4km.

Το Poikilo Rocky Mountain αποτελεί γιορτή για τον αθλητισμό, την υγεία και το περιβάλλον και θα γιορτάσει τα 10 χρόνια  με μοναδικές εκπλήξεις.

Μείνε συντονισμένος για την προκήρυξη του αγώνα και το  άνοιγμα των εγγραφών. Μέχρι τότε προπονήσου, προστάτεψε το περιβάλλον και δες τις μοναδικές στιγμές της διοργάνωσης του 2022.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend