Site icon runnfun.gr

Τρέχοντας τον χειμώνα: Έτσι θα κατακτήσετε τους στόχους σας

Το τρέξιμο τον χειμώνα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Ωστόσο, η έλλειψη προετοιμασίας και οι λάθος συνήθειες τρεξίματος μπορούν να σας απομακρύνουν από την επίτευξη των στόχων σας.

Το άρθρο έχει ως στόχο να παρέχει οδηγίες για το πώς να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους προκειμένου να παραμείνετε σε καλό δρόμο, πώς να αποφύγετε τους πόνους και τις ενοχλήσεις του χειμερινού τρεξίματος και πώς να βελτιώσετε την αντοχή σας:

Τι προκαλεί στους πνεύμονες των δρομέων ο παγωμένος αέρας;

1

-Επικεντρωθείτε σε έναν στόχο τη φορά. Μην βάζετε μεγάλους στόχους αν σας φαίνονται πολύ τρομακτικοί. Χωρίστε τον στόχο σας σε μικρά βήματα ώστε να γίνει ρεαλιστικός. Κάθε μικρό βήμα που κάνετε σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε να προσπαθείτε προς τον γενικό στόχο σας.

2

-Μην συγχέετε το κίνητρο με την αποφασιστικότητα. Το κίνητρο δεν θα είναι πάντα εκεί για εσάς και όταν αυτό συμβαίνει πρέπει να είστε αποφασιστικοί. Αν είστε κουρασμένοι, είχατε μια κακή μέρα ή απλά δεν έχετε διάθεση για τρέξιμο, θα εξαρτηθεί από εσάς και την αποφασιστικότητά σας το να τρέξετε.

3

-Επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα. Ένας σημαντικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε είναι να ντύνεσαι με στόχο να βρίσκεσαι σε συνθήκες 20 βαθμών παραπάνω από τις καιρικές συνθήκες. Τα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες υδατοδιαλυτά ρούχα είναι ό,τι πρέπει για τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, δεδομένου ότι ο καιρός του χειμώνα σημαίνει αυτόματα και μικρότερες μέρες, πιθανότατα θα τρέχετε στο σκοτάδι. Φορέστε ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ορατότητας, ώστε να μπορούν να σας δουν άλλοι.

4

-Μελετήστε τη διαδρομή σας. Είναι βασικό να εξοικειωθείτε με την πορεία σας ώστε να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους και πτώσεις. Αποφύγετε τους δρόμους με λεία επιφάνεια ή με μεγάλη κίνηση. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να τρέξετε σε πεζοδρόμια και μονοπάτια. Αν κάνει πολύ κρύο ή το συνηθισμένο μονοπάτι σας είναι πολύ επικίνδυνο, μπορείτε πάντα να πάτε στο γυμναστήριο για τρέξιμο στον διάδρομο.

5

-Γυμναστείτε για να αποκτήσετε δύναμη. Η προσθήκη προπόνησης ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά σας θα κρατήσει τους μύες σας ισχυρούς και προετοιμασμένους για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης ακόμα και όταν κάνει κρύο;

6

-Μειώστε την ταχύτητά σας προκειμένου να βελτιώσετε την αντοχή σας και προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική προσπάθεια όταν τρέχετε έξω. Επίσης, διατηρήστε σταθερό το ρυθμό σας. Το τρέξιμο με αργό, σταθερό ρυθμό σάς βοηθά να εστιάσετε στην ανάπτυξη αντοχής και στη βελτίωση της φόρμας σας, με μικρότερο ρίσκο για τραυματισμούς.

7

-Μείνετε ενυδατωμένοι. Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τη σημασία του να παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σας. Αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει, είναι ότι η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική κατά τη διάρκεια των ψυχρών χειμωνιάτικων ημερών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι σημαντική στη ζέστη του καλοκαιριού. Η ποσότητα νερού που χρειάζεστε μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, αλλά για να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε μυϊκές κράμπες και πόνους, θα πρέπει να μείνετε ενυδατωμένοι.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για όταν τρέχουμε στο κρύο

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version