Το ντοκιμαντέρ για τον Ημιμαραθώνιο Πάικου: 10 χρόνια αγώνας για το Βουνό

Ο  Ημιμαραθώνιος Πάικου συμπλήρωσε 10 χρόνια.

Το ΔΣ του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας, δημιούργησε με αφορμή την επέτειο αυτή το ντοκιμαντέρ  ” Ημιμαραθώνιος Πάικου : 10  Χρόνια Αγώνας για το Βουνό”.

Στόχος,  η αποτύπωση της προσπάθειας των ανθρώπων του συλλόγου, των εθελοντών  και τον αθλητών να διαφυλάξουν το βουνό τους, το Πάικο.

Περιγράφεται η αρχή, τα κίνητρα και ένα δεκαετές ταξίδι, με όχημα τον αγώνα. Με αφορμή τον  αγώνα, κάθε χρόνο γίνεται ένα κάλεσμα σε όσους συμμετέχουν,  να ζήσουν την ομορφιά του βουνού, να το αγαπήσουν και να το υπερασπιστούν ενάντια σε όσους ορέγονται τον ορεινό όγκο του Πάικου για καταστροφικές κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

Δείτε το:

Ραντεβού  στον 11ο Ημιμαραθώνιο Πάικου  την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023,

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Εκατοντάδες γυναίκες πλημμύρισαν την πόλη της Χίου τρέχοντας για την ημέρα της γυναίκας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες γυναίκες πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης της Χίου συμμετέχοντας στον 7ο αγώνα τρεξίματος γυναικών. Ο αγώνας που έχει γίνει θεσμός στο νησί της Μαστίχας διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου – Chiosrunning προς τιμή της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας (8 Μαρτίου).

Ένας συμβολικός αγώνας 5 χλμ που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, σε μία πολύ ωραία διαδρομή που περνάει από τα στενά της πόλης, το λιμάνι αλλά και τα γραφικά δρομάκια του κάστρου της Χίου για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία του νησιού. 400 γυναίκες όλων των ηλικιών συμμετείχαν φέτος στον αγώνα τιμώντας έτσι την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αλλά ταυτόχρονα τήρησαν και ενός λεπτού σιγή για τα αδικοχαμένα παιδιά του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Στον «αέρα» το promo του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης! 

Πενήντα οκτώ ημέρες απομένουν ως την εκκίνηση του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης και των παράλληλων αγώνων εκεί στην πανέμορφη πόλη των Χανίων. Την Κυριακή 7η Μαίου ο οργανωτής ΣΔΥ Χανίων με τους συν – εταίρους του φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα δρομικό γεγονός αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα…

Οδηγοί σε αυτή την προσπάθεια αναδεικνύονται η εμπειρία, η ερχόμενη από τις έξι πολύ πετυχημένες «εκδόσεις» του παρελθόντος, οι φρέσκιες ιδέες των στελεχών του ΣΔΥ, οι επιταγές της δρομικής πραγματικότητας, κοκ. Βέβαια η προσοχή στρέφεται κυρίως στους πρωταγωνιστές, τους δρομείς όλων των ηλικιών!

έχετε ένα σύντομο promo με εικόνες δρομέων από τις «εκδόσεις» του 2021 και 2022. Ολες τις πληροφορίες και την «πύλη» εγγραφών έχετε εδώ: https://crete-marathon.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend