Site icon runnfun.gr

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ρότζερ Φέντερερ με το τρέξιμο;

Μπορεί να έχει περάσει σχετικά απαρατήρητο, αλλά τον τελευταίο καιρό ο Ρότζερ Φέντερερ έχει επεκτείνει την δραστηριότητά του από τον κόσμο του τένις και πλέον, ασχολείται ταυτόχρονα και με τον σχεδιασμό παπουτσιών.

Ο 20 φορές πρωταθλητής σε Grand Slam και η ελβετική μάρκα παπουτσιών «On», βρίσκονται σε συνεργασία επισήμως από τις 23 Νοεμβρίου με τον Ελβετό να συμμετέχει στην εταιρία ως επενδυτής, ως σχεδιαστής προϊόντων και εκπρόσωπος του εμπορικού τμήματος της Ζυρίχης, το οποίο είναι γνωστό για την πρωτοποριακή τεχνολογία του στον σχεδιασμό παπουτσιών για τρέξιμο.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, ο Φέντερερ «θα χρησιμοποιήσει τη μοναδική εμπειρία του για να βοηθήσει στην εξέλιξη των προϊόντων, το μάρκετινγκ και τις εμπειρίες του ανεμιστήρα σε νέα επίπεδα. Ο Ρότζερ θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος που βρίσκεται στον πυρήνα του πρωταθλητισμού όπως τον οραματιζόμαστε».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 από τους πρωταθλητές δίαθλου και δρομείς μακρινών αποστάσεων Ολιβιέρ Μπερνάρντ, Ντάβιντ Άλεμαν και Κασπάρ Κοπέτι, με στόχο τη δημιουργία παπουτσιών που θα κάνουν ιδανικό το τρέξιμο για τους δρομείς.

Η «On» μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν σημαντικό αριθμό κορυφαίων αθλητιών που την προτιμούν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της.

Το γράμμα του Ρέι Άλεν σου εξηγεί πώς το τρέξιμο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου!

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο 38χρονος Φέντερερ μίλησε για αυτή του την απόφαση, τονίζοντας πως αρχικά του φαινόταν περίεργο να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι θαυμάζει το αθλητικό σχέδιο της ελβετικής εταιρίας.

Ο Φέντερερ είχε αρχικά ένα δείπνο με τους ιθύνοντες της εταιρείας και σιγά-σιγά άρχισε να δημιουργείται μια σχέση μεταξύ τους. Σύντομα, έπεσε και η σχετική πρόταση, που μετά από λίγο σκέψη, ο Φέντερερ αποδέχθηκε.

Παρά το γεγονός ότι πλησιάζει τα 40, ο Φέντερερ δεν αποκλείεται να συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά το 2020. Αλλά αυτό δεν αποκλείει πως μέσα στο 2020 ενδέχεται να κυκλόφορήσουν δρομικά παπούτσια που φέρουν την υπογραφή του ως σχεδιαστής. «Νομίζω ότι μπορώ να παρακινήσω τον κόσμο μέσα από το να μείνω ταπεινός αλλά να ονειρεύομαι κάτι μεγάλο», τονίζει ο ίδιος.

Μην αποκλείσετε μάλιστα το ενδεχόμενο να δείτε τον μεγάλο Ρότζερ να ξεκινά μια νέα καριέρα σε άλλα σπόρ, όπως για παράδειγμα το τρίαθλο, όταν αποφασίσει να… κρεμάσει τη ρακέτα του. Η αθλητική του υποδομή, άλλωστε, είναι τέτοια που δεν υπάρχει περιορισμός.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κορυφαίων αθλητών που ξεκίνησαν να κάνουν καριέρα σαν ερασιτέχνες στο τρίαθλο και το τρέξιμο, μετά την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση και πολύ περισσότερα ερασιτεχνών που κάνουν καριέρα συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες μαζικού αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης: Λίγα λόγια για το τρέξιμο από τον μεγάλο Λάρι Μπερντ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version