Site icon runnfun.gr

Συμβουλές γυμναστικής που πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσετε!

Τη στιγμή που θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη γυμναστική, είναι δεδομένο πως θα πέφτετε διαρκώς σε κείμενα στο διαδίκτυο τα οποία θα σας δίνουν συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε.

Όταν οι συμβουλές αυτές προέρχονται από ειδικούς είναι δεδομένο πως πρόκειται για χρήσιμα κείμενα. Πολλές φορές ωστόσο βασίζονται σε διαδεδομένα ψέματα και μόνο εμπόδιο μπορούν να σταθούν στην εξέλιξη της προπόνησής σας.

Να κάποια από τα tips που καλύτερα θα ήταν να μην πάρετε ποτέ στα σοβαρά:

Καθημερινές συνήθειες που βάζουν τη γυμναστική στη ζωή σου

Μην κάνεις βάρη αν θες να χάσεις βάρος

Στην πραγματικότητα τα βάρη και δεν παχαίνουν και λειτουργούν ενισχυτικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Και αυτό διότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στον μεταβολισμό καώς αυξάνουν τη μυϊκή μάζα. Και όσο μεγαλύτερη η μυϊκή σας μάζα τόσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός του μεταβολισμού σας.

Η τέλεια προπόνηση είναι το τρέξιμο στον διάδρομο

Η πολυμορφία στις ασκήσεις είναι βασική προϋπόθεση για μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προπόνηση. Το τρέξιμο στον διάδρομο λοιπόν από μόνο του δεν προσφέρει κάτι. Εντάξτε στο πρόγραμμά σας και άλλες ασκήσεις προκειμένου να το κάνετε πιο συναρπαστικό και πιο αποτελεσματικό.

Γιατί όταν κάνουμε γυμναστική δεν “πιανόμαστε” αμέσως, αλλά την επόμενη μέρα;

Χωρίς να ιδρώσεις δεν καις το λίπος

Η εφίδρωση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης δεν σηματοδοτεί αυτόματα πως καίτε περισσότερο λίπος ή θερμίδες. Άλλωστε, ο ιδρώτας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο τρόπος του σώματός σας να σας κρατά δροσερούς. Αν βρεθείτε σε ένα ζεστό περιβάλλον, μάλλον θα αρχίσετε να ιδρώνετε πριν καν αρχίσετε προπόνηση. Η εφίδρωση κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν οδηγεί αυτόματα στην καύση λίπους. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να υπολογίζετε την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σας από το πώς αισθάνεστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας.

Χωρίς πόνο δεν υπάρχει αποτέλεσμα

Μεγάλος μύθος και ας συνεχίζει να προωθείτε διαρκώς ως κάποια βαθυστόχαστη συμβουλή. Στην πραγματικότητα, μπορεί κάλλιστα να ισχύει το ανάποδο και ο πόνος είναι μάλιστα ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Η γυμναστική δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τιμωρία, αλλά ως μια ευχάριστη συνήθεια που ενισχύει τη συνολική υγεία.

Διαβάστε επίσης: Τα διατροφικά λάθη που… απενεργοποιούν τα αποτελέσματα της γυμναστικής

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version