Στον μαραθώνιο της Λουκέρνης το πράσινο βραβείο της AIMS

Στον μαραθώνιο της Λουκέρνης το πράσινο βραβείο της AIMS

Ο μαραθώνιος της Λουκέρνης (SwissCityMarathon-Lucerne) θα τιμηθεί με τη διάκριση του Πράσινου Μαραθωνίου για το 2018.

Το βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στην περιβαλλοντική πρακτική θα απονεμηθεί στη διοργάνωση της Λουκέρνης της Ελβετίας στο έκτο ετήσιο Gala Awards της AIMS για τη βράβευση των κορυφαίων μαραθονοδρόμων της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Μαραθωνίου, την Αθήνα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο του Πράσινου Μαραθωνίου της AIMS κρίνονται από τον αντίκτυπο που έχει ο αγώνας στην προώθηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές συμβάλλουν στην επιτυχία του σχεδίου και την ικανότητα του αγώνα να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνυποψήφιοι για το ίδιο βραβείο ήταν οι Μαραθώνιοι Marine Corps (ΗΠΑ) και Σιλεσίας (Πολωνία).

Ο μαραθώνιος της Λουκέρνης στοχεύει στη διοργάνωση ενός γεγονότος που βασίζεται σε τρεις άξονες:την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Κοινωνία: Ο αγώνας υποστηρίζει φιλανθρωπικά προγράμματα μέσω της UNICEF και χάρη στη συνεργασία με το Ίδρυμα Max Havelaar χρησιμοποιούνται προϊόντα που φέρουν την ετικέτα Fairtrade.

Οικονομία: Συνεργασία με τους τοπικούς προμηθευτές και εταιρείες όπου είναι δυνατόν ώστε η τοπική κοινότητα να λειτουργεί όλο το χρόνο.

Περιβάλλον: Έχει τεθεί σε εφαρμογή μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική και σχέδιο και μαζί με την ύπαρξη ενός αφοσιωμένου ατόμου διασφαλίζουν ότι τα περιβαλλοντικά μέτρα ενσωματώνονται σε όλες τις εκφάνσεις του αγώνα. Οι περιττές εκπομπές, όπως τα απόβλητα, ο θόρυβος, το νερό και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποφεύγονται όποτε είναι δυνατόν. Το 75% των εκπομπών CO2 που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Μαραθωνίου προέρχεται από το ταξίδι των συμμετεχόντων. Χάρη στο εισιτήριο SwissRunners, οι εντός ελβετικών συνόρων μετακινήσεις για τους συμμετέχοντες είναι δωρεάν. Οι πυροσβεστικοί κρουνοί της πόλης τροφοδοτούνται με καθαρό πόσιμο νερό και αυτό χρησιμοποιείται για τα σημεία παροχής νερού που εξυπηρετούν τους δρομείς. Ο Μαραθώνιος της Λουκέρνης προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κάνουν μια δωρεά ως αντιστάθμισμα για τις εκπομπές CO2 κατά την εγγραφή τους στον αγώνα, υποστηρίζοντας το ελβετικό σχέδιο διαχείρισης δασών που διαχειρίζεται η εταιρεία Oberallmeindkorporation.

Ο Reto Schorno, Διευθύνων Σύμβουλος του Μαραθωνίου της Λουκέρνης σχολιάζει: «Είναι μεγάλη τιμή που μας απονέμεται αυτό το βραβείο. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις περιβαλλοντικές μας πρωτοβουλίες, όπως το ότι οι δρομείς μας λαμβάνουν δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες όπως και το ότι τόσοι πολλοί δρομείς μας υποστηρίζουν την προώθηση της δασοκομίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την AIMS και τα μέλη της για την απόδοση αυτού του βραβείου”.

Ο Paco Borao, Πρόεδρος της AIMS, σχολίασε: «Όλοι στην AIMS περιμένουν να καλοσωρίοσυν τον Μαραθώνιο της Λουκέρνης στην Αθήνα για την απονομή του βραβείου. Είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τη φιλοδοξία τους να φιλοξενήσουν έναν αγώνα βασισμένο στην αειφόρο ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια. »

Σχετικά με το Βραβείο Πράσινου Μαραθωνίου AIMS

Η AIMS τιμά τους αγώνες με το Πράσινο Βραβείο της, οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα από το 2013. Ωστόσο, στόχος της AIMS δεν είναι να τιμήσει μόνο τις «περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες» των μελών της, αλλά και να τα βοηθήσει να βελτιώσουν τους αγώνες τους σε ότι αφορά τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές κατά τη διάρκεια των μαραθωνίων. Για το σκοπό αυτό, η AIMS σε συνεργασία με την ομάδα του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+, ενός επιστημονικού μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καζαντζόπουλο, πρώην μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού & Περιβάλλοντος της ΔΟΕ, έχει θεσπίσει μια δέσμη περιβαλλοντικών κατευθυντήριων γραμμών, σύμφωνα με την Ατζέντα 21 της Ολυμπιακής Κίνησης της ΔΟΕ και τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, πέρα και πάνω από τη δημιουργία του Πράσινου Βραβείου AIMS.

Previous ArticleNext Article

«Παρών» του Α.Ο. Φιλιατρών στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

"Παρών" του Α.Ο. Φιλιατρών στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Θεατές κάθε ηλικίας είχαν κατακλύσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου περιμένοντας τους πρώτους δρομείς να τερματίσουν.
Οικογένειες ακόμη και με μωρά σε καροτσάκια, φιλανθρωπικές ομάδες, σχολεία και παρέες έδωσαν δυναμικό «παρών», με πανό και μπαλόνια υποδέχονταν όσους τερμάτιζαν στους αγώνες, ενώ με ρυθμικά χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους νικητές κάθε διαδρομής επιβεβαιώνοντας ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια μεγάλη γιορτή.
Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε και μετά την κορυφαία στιγμή- την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του Ύμνου του Μαραθωνίου που συνέθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους και τον τερματισμό του νικητή του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού. Ο κόσμος συνέχιζε να φτάνει στο Στάδιο, να υποδέχεται και να χειροκροτεί όλους όσους κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.
Η αυλαία έπεσε λίγο μετά τις 17:30 όταν ολοκλήρωσε τον αγώνα και η τελευταία μαραθωνοδρόμος, την οποία υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και της απένειμε τιμητικά το μετάλλιό της. Πρόκειται για τη Νάνσι Πολάνκο με καταγωγή από τη Δομηνικανή Δημοκρατία, η οποία έχει τρέξει στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έτρεξε στην Αθήνα. Φανερά έκπληκτη και συγκινημένη από την ένθερμη υποδοχή είπε ότι ήταν όνειρο της να τρέξει στην κλασική διαδρομή και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κυρίως με τις ανηφόρες είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην Αθήνα.
Μετά και την υποδοχή της τελευταίας Μαραθωνοδρόμου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνεργάτες για την επιτυχία το 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας και ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς για το 2019.
Κλίμα συγκίνησης επικράτησε το πρωί στη διαδρομή των 42.195 μέτρων όταν κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της διαδρομής φορώντας μαύρα μπλουζάκια και αναρτώντας πανό με συνθήματα μέσω των οποίων ζητούσαν από τους δρομείς, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάλυπταν το γεγονός να μην τους ξεχάσουν.
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα κι ενώ οι 18.750 δρομείς του Μαραθωνίου είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο της αφετηρίας, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι που είχαν κλείσει το δρόμο δέχτηκαν να αποχωρήσουν και παρατάχθηκαν στο πλάι της διαδρομής.
Όταν οι δρομείς πέρασαν από την πράσινη αψίδα που σηματοδοτούσε τη στιγμή κατά την οποία θα έπρεπε να φορέσουν το πράσινο μαντίλι στο πλαίσιο του προγράμματος «Δάσος Δρομέων» με στόχο έστω και με το προσωρινό πέρασμά τους οι μαραθωνοδρόμοι να δώσουν πράσινο χρώμα στις πληγείσες περιοχές, οι κάτοικοι αν και παρατεταγμένοι με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εμψυχώνουν τους δρομείς με χειροκροτήματα.
Συγκινητική όμως ήταν και η αντίδραση των δρομέων οι οποίοι με τα μαντίλια είτε στα χέρια, είτε φορεμένα στο κεφάλι, χαιρετούσαν τους κατοίκους, τους διαβεβαίωναν ότι δεν θα τους ξεχάσουν και τους ευχαριστούσαν για την στήριξη.

Συμμετοχή Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών συγχαίρει θερμά τα μέλη του συλλόγου για την συμμετοχή και τον επιτυχή τερματισμό τους σε όλους τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τα μέλη του Α.Ο. Φιλιατρών: 
Μαραθώνιος Δρόμος (42,195 χλμ):
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ WIND:

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ WIND (Απόγευμα):

Ο Δήμος Κηφισιάς τιμά τους Εθελοντές του ΑΜΑ

Ο Δήμος Κηφισιάς τιμά τους Εθελοντές του ΑΜΑ

Η αυλαία του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας μπορεί να έπεσε την Κυριακή με απόλυτη επιτυχία ωστόσο η γιορτή δεν σταματά. Γι’ αυτό και προγραμματίζεται στις 5 Δεκεμβρίου – Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

– να τιμηθούν όλοι εκείνοι που με την άοκνη προσπάθειά τους εργάστηκαν αφιλοκερδώς και με κίνητρο τους τη χαρά της προσφοράς για να συμβάλουν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα: τους 3.500 εθελοντές του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, η συμμετοχή των οποίων έσπασε φέτος κάθε προηγουμένο ρεκόρ.

Η εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Politeia Tennis Club γίνεται με αφορμή την τιμή που θα αποδώσει ο Δήμος Κηφισιάς στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα – από τους πρωτεργάτες μαζί με τον Πιερ Ντε Κουπερντέν για τη διοργάνωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896 και πρώτου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – δεδομένου ότι στην Κηφισιά πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ενώ συμπληρώνονται φέτος 110 χρόνια από τον θάνατό του (1835-1908)

«Όλα τα σωματεία του Πειραιά θα τρέξουν την Κυριακή στα Bίκος Street Relays!»

«Όλα τα σωματεία του Πειραιά θα τρέξουν την Κυριακή στα Bίκος Street Relays!»

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα γίνουν στο Πασαλιμάνι τα Βίκος Street Relays Πειραιά και οι διοργανωτές παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου για το σπουδαίο αυτό αγώνα, που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς δρομείς όλων των ηλικιών.

Τα έσοδα του θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία του Πειραιά, όπως επισήμανε η Πρόεδρος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου: «Κάθε αθλητική αλλά και πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Δήμο Πειραιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουμε αποφασίσει ως δημοτική αρχή να έχει ένα κοινωνικό μήνυμα και ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο να ενισχύσει τα σχολεία του Πειραιά με αθλητικό υλικό. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική έλλειψη του συγκεκριμένου υλικού από τα σχολεία και έτσι σε συνεννόηση με τους διοργανωτές αποφασίσαμε τα έσοδα του Βίκος Street Relays να δοθούν στα σχολεία της πόλης με τη μορφή αθλητικού υλικού».

Η Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε ότι όλα τα αθλητικά σωματεία του Πειραιά, στηρίζουν τα Βίκος Street Relays:  «Είναι η 5η χρονιά που τα Βίκος Street Relays γίνονται στο Δήμο μας και είμαστε ευτυχισμένοι όταν έχουμε ξανά και ξανά διοργανώσεις που είναι επιτυχημένες. Δεν είναι ένας απλός αγώνας δρόμου, αλλά αγώνας που προάγει την ομαδικότητα σε όλες τις ηλικίες. Βλέπουμε τους γονείς να τρέχουν με τα παιδιά, τους φίλους να κάνουν ομάδες και είναι μία πολύ όμορφη γιορτή αθλητισμού και ευελπιστούμε ότι και φέτος θα έχουμε πολλές συμμετοχές όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θα συμμετέχουν πολλοί γνωστοί αθλητές, ενώ θα υπάρχει μαζική συμμετοχή από τα σωματεία της πόλης μας. Στο Δήμο Πειραιά έχουμε 32 σωματεία, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε μέσα σε αυτά, τον Ολυμπιακό που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας μας και στηρίζει τον αγώνα και πιστεύουμε ότι φέτος η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και την Βίκος γι’ αυτό το θεσμό που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και είναι χαρά μας να προσφέρουμε στιγμές άθλησης και χαράς στους δημότες μας».

Η Νατάσα Κρεντς, Public Relations & Communications Manager  της Βίκος Α.Ε. τόνισε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που για μία ακόμα χρονιά βάζουμε το δικό μας στίγμα πάθους, δυναμισμού και χαράς σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ονομαστικοί χορηγοί σε αυτόν τον κύκλο αγώνων και δίνουμε και εμείς τη δική μας δυναμική στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή που έχουν οι Δήμοι. Δεν είναι ακριβώς ένα δρομικό event αλλά μυεί τον κόσμο στη σκυταλοδρομία και στο ομαδικό πνεύμα, καθώς πρέπει οι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά και να γίνουν ομάδα, έτσι ώστε να ξεχωρίσουν στον αγώνα. Το κύτταρο του Πειραιά χτυπά πάρα πολύ δυνατά, είμαστε μαζί για πάρα πολλά χρόνια, οπότε είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που θα ενυδατώσουμε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, την ερχόμενη Κυριακή. Είναι σπουδαίο που έχουμε μεγάλη συμμετοχή παιδιών και αυτό το οφείλουμε στους γονείς που προτρέπουν τα παιδιά τους να το κάνουν, γεγονός που αποδεικνύει και τη σημαντικότητα του αγώνα».

Η κα Αντωνάκου αποκάλυψε και την ημερομηνία που θα γίνουν τα Βίκος Street Relays το 2019 στον Πειραιά: «Θα γίνουν στις 14 Απριλίου και θα είναι απογευματινός ο αγώνας και παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες, θα έχουμε και πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και μία μεγάλη συναυλία».

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν και η Μάνια Μπικόφ και ο Σπύρος Μιτριτσάκης εκπροσωπώντας την Lifeguard Hellas που θα προσέχει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες την ερχόμενη Κυριακή στα Βίκος Street Relays του Πειραιά!

Τα Βίκος Street Relays διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας Πειραιά, σε συνεργασία με τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877 και τον Ολυμπιακό  Σ.Φ.Π.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τα ομαδικά αγωνίσματα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα 10.000μ. Veronis Cup, καθώς και τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4χ100μ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των αγώνων www.relays.gr με ηλεκτρονική εγγραφή.

Επίσης εγγραφές γίνονται:

Στο κατάστημα WATT+VOLT, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας Πέτρου Ράλλη 209, Νίκαια μέχρι  και Πέμπτη 15  Νοεμβρίου
Στο κατάστημα INTERSPORT Εθ. Αντιστάσεως 25-27 Πειραιάς μέχρι και Πέμπτη 15  Νοεμβρίου

Στη γραμματεία αγώνων που θα λειτουργήσει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018  από τις 13:00- 21:00 ,  το Σάββατο από τις 10:00-21:00μμ και την Κυριακή 08:30 – 10:30 στην Πλατεία Κανάρη Ρολόι στον Πειραιά.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays ενώ Μεγάλος Χορηγός είναι  η εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας WATT+VOLT. Η μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Renault και πολυβραβευμένη για την κοινωνική της προσφορά είναι Επίσημος Χορηγός, ενώ στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων Επίσημος Χορηγός είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony καθώς και η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Veronis Jakobsen. Στους Μεγάλους Υποστηρικτές των Βίκος Street Relays είναι η ανερχόμενη ελληνική εταιρεία παιδικής ένδυσης Domina Sport, που είναι ο Επίσημος Χορηγός των Kids Relays, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικής ένδυσης και υπόδησης σε όλη την Ελλάδα, Ιntersport, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods και η εταιρεία Bausch Health , που με τη μοναδικής αποτελεσματικότητας θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, ανακουφίζει όλο το σώμα από μυϊκούς πόνους. Επίσημος Υποστηρικτής είναι τα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής Xtreme Stores, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της Eldico που με το αθλητικό υλικό της Amila βοηθάει να εξοπλίσουμε τα σχολεία της πόλης.

Media Partners είναι η συνδρομητική τηλεόραση Nova που για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι αρωγός των Βίκος Street Relays αλλά και η ιστοσελίδα Sportfeed.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: [email protected] (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), [email protected] (για θέματα media), [email protected] (για θέματα marketing)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αρχική

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/

https://www.instagram.com/street_relays/

Send this to a friend