Στις 11 Σεπτεμβρίου οι αγώνες μνήμης “Λέλας Καραγιάννη”

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας προκηρύσσει τους Αγώνες Μνήμης αφιερωμένους στην μεγάλη αγωνίστρια της Ελληνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη* με τις εξής διαδρομές:

 • Αγώνας Μνήμης ΄΄Λέλα Καραγιάννη΄΄ 17χλμ.
 • Limni City Trail 5χλμ.
 • Παιδικός αγώνας 700 μέτρων

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 (η εν λόγω ημερομηνία επιλέχτηκε προκειμένου να είμαστε κοντά στην 8η Σεπτεμβρίου – ημέρα εκτέλεσης της Λέλας Καραγιάννη)

Τόπος διεξαγωγής αγώνων: Λίμνη Ευβοίας, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας– στην παραλιακή οδό, μπροστά από την προτομή της Λέλας Καραγιάννη

Ώρες εκκίνησης:

 • Παιδικός αγώνας: 17.30
 • Αγώνας Μνήμης Λέλας Καραγιάννη 17.45
 • Limni City Trail 18.00

AΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ο κυρίως αγώνας από τους 3, είναι αφιερωμένος στην μεγάλη αγωνίστρια της αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, που καταγόταν από την Λίμνη Ευβοίας! Η ώρα της εκκίνησης είναι στις 17.45! Ο αγώνας θα ξεκινήσει ακριβώς μπροστά από την προτομή της μεγάλης αυτής αγωνίστριας που βρίσκεται επί της παραλιακής οδού της Λίμνης Ευβοίας!

Γενικά: Ο αγώνας είναι 17χλμ. περίπου! Εκκινούμε μπρος στο άγαλμα της Λέλας Καραγιάνη επί της Παραλιακής Οδού στην Λίμνη Ευβοίας και κινούμαστε στον παραλιακό άξονα προς τα ανατολικά. Περνάμε τα αναπαλαιωμένα βιομηχανικά μνημεία των παλαιών εργοστασίων επεξεργασίας του λευκόλιθου και φτάνουμε στα γραφικά Κατούνια (1ος σταθμός υδροδοσίας).

Ανηφορίζουμε σε υψίπεδο με εντυπωσιακή θέα στο Β.Ευβοϊκό και κατηφορίζουμε προς την παραλία του αη Γιωργη Βρυσούλας, περιοχή όπου σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία έγιναν οι γάμοι του Δία με την Ήρα.

Αρχίζουμε να ανηφορίζουμε στην πλαγια΄του επιβλητικού Μάκιστου και καταλήγουμε στην ιστορική μονή Αγ.Νικολάου Γαλατάκη, (2ος σταθμός υδροδοσίας).

Κάνουμε αναστροφή συμβολικά γύρω από το δέντρο που φύτεψε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας  για την αναγέννηση του καμμένου δασους μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2016.

Επιστρέφουμε κάνοντας αντίστροφα την ίδια διαδρομή προς τα δυτικά με θέα προς τον όμορφο ελαιώνα της Σπιάδας και την δημοφιλή  παραλία του Κοχυλίου.

Περνώντας από τα Κατούνια (3ος σταθμός υδροδοσίας) επιστρέφουμε για τερματισμό μπρος στο άγαλμα της Λέλας  στην παραλιακή ζώνη της Λίμνης  απ’ όπου είχαμε εκκινήσει.

Οι σταθμοί υδροδοσίας είναι οι εξής:

 • Κατούνια στο 4ο χλμ.
 • Μονή Αγίου Νικολάου (αναστροφή αγώνα) στο 8,7ο χλμ.
 • Κατούνια στο 13,5ο χλμ.

Χρονικό όριο αγώνα:Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζεται στις 2.30 ώρες και όλοι οι δρομείς καλούνται να έχουν τερματίσει τον αγώνα τους στις 20.15!

Αντίτιμο αγώνα:Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ υπό τις φροντίδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και δεν απαιτείται κάποιο αντίτιμο συμμετοχής!

Mετάλλια – έπαθλα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βαρύτιμο μετάλλιο με την Λέλα Καραγιάννη επάνω! Θα βραβευτούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας ενώ θα γίνουν και οι εξής ηλικιακές βραβεύσεις:

Άνδρες

 • Έως 29 ετών
 • 30 – 39 ετών
 • 40 – 49 ετών
 • 50 – 59 ετών
 • 60+

Γυναίκες

 • Έως 29 ετών
 • 30 – 39 ετών
 • 40 – 49 ετών
 • 50+

Όσοι βραβευτούν στην γενική κατηγορία εξαιρούνται της αντίστοιχης ηλικιακής τους!

Εγγραφές: Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να γραφτείτε όσοι και όσες επιθυμείτε! Μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, και πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Covid 19 που σας παραθέτουμε παρακάτω, ενώ είναι καλά στην υγεία τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις! Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlx6LaVGoPt_yh9lsuQSBtTTdpn-vUhZBW4gkG9bUgmXsU0Q/viewform

Οι εγγραφες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου! Εγγραφές θα γίνουν λίγες την ημέρα του αγώνα!

Γραμματεία αγώνα: Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει στις 16.00 δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της προτομής της Λέλας Καραγιάννη

Παρακαλούμε θερμά να δηλώσετε ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

LIMNI CITY TRAIL

Γενικά:O δεύτερος αγώνας μας, ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη γύρο της γραφικής Λίμνης Ευβοίας, ενώ παράλληλα θα γνωρίσετε τον πανέμορφο οικισμό μας, από όλες του τις πλευρές!

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Β. Εύβοιας, όπου κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, ο αγώνας Limni City Trail αφιερώνεται στην πράσινη αναγέννηση της πολύπαθης από φωτιές Λίμνης!!!

Ο αγώνας είναι περίπου 5χλμ. και είναι ιδιαίτερα απαιτητικός! Ξεκινάει στις 18.00 και αφού έχει ήδη ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας των 17χλμ.!

Εκκινούμε μπρος στο άγαλμα της Λέλας και κινούμαστε στον παραλιακό άξονα ανατολικά. Ανεβαίνουμε τα σκαλάκια της Κοκκινιάς κι έχουμε άπλετη θέα στη νότια και δυτική πλευρά της Λίμνης.

Κατηφορίζουμε τη δημοσιά στη ρεματιά των Καναλίων και μέσα από γραφικά στενοσόκακα ανεβαίνουμε στο λόφο του Δημ. Σχολείου και στην μεταβυζαντινή πετρόχτιστη εκκλησία του Αγ. Αθανασίου

Περνάμε στην Παλιά Βρύση (σταθμός υδροδοσίας) περίπου στο 2,5χλμ. όπου το γάργαρο νερό ρέει ακατάπαυστα για αιώνες και κατηφορίζουμε στην Καμάρα.

Παίρνουμε την ανηφόρα για το λόφο της Αγ. Παρασκευής και περνάμε στον Πανωρέμα.

Ανηφορίζουμε στο λόφο του Αγ. Mελετίου κι από κει φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο του αγώνα στο λόφο του Προφήτη Ηλία και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο.

Κατηφορίζουμε τρέχοντας παράλληλα με το περιαστικό δασάκι του Κούκου και τώρα έχουμε εντυπωσιακή θέα προς την κεντρική και ανατολική πλευρά της Λίμνης.

Μπαίνουμε ξανά στην κωμόπολη από την κεντρική είσοδο κι ανηφορίζουμε προς την παλιά ΔΕΗ. Από κει κατεβαίνουμε πλακόστρωτα σκαλάκια που μας οδηγούν στη δυτική γειτονιά με τα αρχοντικά των παλιών καραβοκυραίων.

Μπαίνουμε ξανά στην παραλιακή ζώνη και οδηγούμαστε με ανατολική κατεύθυνση στο άγαλμα της Λέλας για τον τερματισμό.

Ο σταθμός υδροδοσίας είναι ο εξής:

 • Παλαιά Βρύση στο 2,5ο χλμ.

Χρονικό όριο αγώνα:Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζεται στην 1 ώρα και όλοι οι δρομείς καλούνται να έχουν τερματίσει τον αγώνα τους στις 19.00!

Αντίτιμο αγώνα:Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ υπό τις φροντίδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και δεν απαιτείται κάποιο αντίτιμο συμμετοχής!

Mετάλλια – έπαθλα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βαρύτιμο μετάλλιο με ανάγλυφη απεικόνιση την Λίμνη Ευβοίας επάνω! Θα βραβευτούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας ενώ ΔΕΝ θα γίνουν ηλικιακές βραβεύσεις:

Εγγραφές: Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να γραφτείτε όσοι και όσες επιθυμείτε!Μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, και πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Covid 19 που σας παραθέτουμε παρακάτω, ενώ είναι καλά στην υγεία τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις! Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlx6LaVGoPt_yh9lsuQSBtTTdpn-vUhZBW4gkG9bUgmXsU0Q/viewform

Οι εγγραφες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου! Εγγραφές θα γίνουν λίγες την ημέρα του αγώνα!

Γραμματεία αγώνα: Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει στις 16.00 δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της προτομής της Λέλας Καραγιάννη

Παρακαλούμε θερμά να δηλώσετε ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο παιδικός μας αγώνας είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα! Είναι 700 μέτρα περίπου και ξεκινάει από την εκκίνηση των αγώνων μπροστά από το άγαλμα της Λέλας Καραγιάννη στις 17.30, πριν δηλαδή από τους 2 βασικούς αγώνες! Όλος ο αγώνας κινείται επί της παραλιακής οδού της Λίμνης Ευβοίας – φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μελά επί του λιμανιού, περίπου στα 350 μέτρα όπου και η αναστροφή, για να τερματίσει στην εκκίνηση του αγώνα! Ό αγώνας είναι συμβολικού χαρακτήρα, ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΧΡΟΝΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ! Τα παιδάκια που μπορούν να συμμετάσχουν είναι μέχρι το 12ο έτος της ηλικίας τους, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος και μπαμπάδες και μαμάδες…..όπου θα κουβαλάνε στο καρότσι τα παιδάκια τους που δεν μπορούν ακόμα να περπατήσουν! Οι εγγραφές για τον παιδικό αγώνα, θα γίνουν από το άνοιγμα της γραμματείας περίπου στις 16.00!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ υπό τις φροντίδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας και οι εγγραφές θα λήξουν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, ενώ μειωμένος αριθμός εγγραφών θα γίνει την ημέρα των αγώνων.

 

Μεταφορά από Αθήνα:

Οι διοργανωτές των αγώνων, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη να έρθουν όσο πιο πολλοί δρομείς γίνεται από την Αθήνα, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν, ότι θα μπει  αυθημερόν εκδρομή, για τους αγώνες  το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021  – την ημέρα των αγώνων!

Η αποστολή θα γίνει με πούλμαν, που θα αναχωρήσει το μεσημέρι  του Σαββάτου  και ώρα 12:00 από το κέντρο της Αθήνα(πλ. Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο, μπροστά από το Ξενοδοχείο STANLEY) και από την Λίμνη η επιστροφή θα γίνει στις 21:15 περίπου.

Όσοι επιθυμείτε να έρθετε με την εκδρομή, παρακαλείστε να ενημερώσετε εγκαίρως τον τεχνικό διευθυντή των αγώνων μας κο Παύλο Γορανίτη στο email.: pavlosgor@gmail.com, για το κλείσιμο της θέσης σας στο πούλμαν, όπου θα αποστείλετε το όνομά σας, και για πόσες θέσεις επιθυμείτε να κλείσετε. Οι θέσεις λόγω των ειδικών συνθηκών θα είναι περιορισμένες(μέχρι 45 άτομα). Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στο συμβολικό ποσόν των 5,00 ευρώ! Δεκτοί θα γίνουν ΜΟΝΟ όσοι καταβάλλουν έγκαιρα το εν λόγω ποσό! Το αντίτιμο καλείστε να το καταβάλετε στον λογ/σμο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με ΙΒΑΝ: GR08 0172 0730 0050 7306 3798 547, όπου θα αναγράψετε το όνομά σας,  καθώς και για ποιον αγώνα προορίζεστε να έρθετε ! Τα όποια τραπεζικά έξοδα βαραίνουν τον αθλητή που καταβάλει το ποσό! Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εν λόγω εκδρομή παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της εκδρομής κο Παύλο Γορανίτη στα 6955985506/ 6936853165

Απονομές: Oλες οι απονομές των αγώνων, θα γίνουν περίπου στις 20.30 και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες, σε χώρο διαμορφωμένο δίπλα στον τερματισμό των αγώνων μας!

Φύλαξη πραγμάτων αθλητών: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της εκκίνησης των αγώνων θα μπορείτε να φυλάξετε τα όποια προσωπικά σας αντικείμενα!

Παραλαβή αριθμών: Θα μπορείτε να παραλάβετε τους αριθμούς σας καθώς και τα τσιπάκια της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από τις 16.00 και έπειτα σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο πλησίον της εκκίνησης των αγώνων, επί της παραλιακής οδού της Λίμνης Ευβοίας και πλησίον της προτομής της Λέλας Καραγιάννη!

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι που θα το φέρετε στο παπούτσι σας, ενώ μετά την λήξη των αγώνων , θα πρέπει να το επιστρέψετε

Διαμονή: Για όσους το επιθυμούν να μείνουν στην περιοχή, σε κάποιο από τα δεκάδες καταλύματα της περιοχής, μπορείτε να κλείσετε από μόνοι σας δωμάτιο!

Φαγητό: Μετά την λήξη των αγώνων, και πλησίον των τερματισμών σας, θα διατίθεται ελαφρύ γεύμα για όσους το επιθυμούν, ενώ σε κάποιο από τα αρκετά εστιατόρια της περιοχής, θα μπορείτε να εμπλουτίσετε το γεύμα σας

Εγγραφές: Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlx6LaVGoPt_yh9lsuQSBtTTdpn-vUhZBW4gkG9bUgmXsU0Q/viewform

Τηλεφωνικές συμμετοχές δεν γίνονται!

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΕST ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ
Με βάση τις οδηγίες της ΓΓΑ κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει RAPID ή Μοριακό Test διάρκειας 48 ωρών!Επίσης θα δεχόμαστε τους πλήρως εμβολιασμένους(αυτοί που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον πριν από 15 μέρες), καθώς και αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό COVID 19, τις τελευταίες 180 ημέρες! ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Τα εν λόγω κριτήρια απευθύνονται αυστηρά σε άνω των 18 ετών! Κάτω από 18 ετών, αρκεί να φέρουν μαζί τους
self test διάρκειας 24 ωρών! Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κατά την διάρκεια της ημέρας του αγώνα και από τις 13.00, θα διαθέσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε χώρο πλησίον της εκκίνησης των αγώνων, και θα εκτελεί Rapid test ΔΩΡΕΑΝ για όποιον δεν διαθέτει!

Πληροφορίες: Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα: Αλέξανδρος Γεωργίου (τηλ. 6993041735)/ Παύλος Γορανίτης (6955985506/ 6936853165)

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ COVID 19

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών! Oι εκκινήσεις θα γίνονται ανά 50άδες ανά 10 λεπτά και με τουλάχιστον 3 μέτρα διαφορά ο ένας αθλητής απόσταση από τον άλλον!

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ – ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα και πριν από αυτήν, θα φοράνε μάσκα, θα είναι σαφέστατα σε αποστάσεις μεταξύ τους – θα έχουμε ανθρώπους που θα το υποδεικνύουν!

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΕST ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ
Με βάση τις οδηγίες της ΓΓΑ κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει RAPID ή Μοριακό Test διάρκειας 48 ωρών!Επίσης θα δεχόμαστε τους πλήρως εμβολιασμένους(αυτοί που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον πριν από 15 μέρες), καθώς και αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό COVID 19, τις τελευταίες 180 ημέρες!ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!Οι εν λόγω αγώνες απευθύνονται αυστηρά σε άνω των 18 ετών!Κατω από 18 ετών, αρκεί να φέρουν μαζί τους
self test διάρκειας 24 ωρων! Ο Δήμος Maντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κατά την διάρκεια της ημέρας του αγώνα και πριν από αυτόν, θα διαθέσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, και θα εκτελεί Rapid test ΔΩΡΕΑΝ για όποιον δεν διαθέτει!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάνω στην διαδρομή του αγώνα και σε όλη την διάρκειά του και το μήκος του, θα υπάρχουν οχήματα της διοργάνωσης, που μεταξύ άλλων προκειμένου να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια του αγώνα, θα παρεμβαίνουν όπου απαιτείται όταν θα εντοπίζουν σημεία συνωστισμού των δρομέων, είτε κατά την διάρκεια του αγώνα ή ακόμα και στους σταθμούς του ανεφοδιασμού, κάνοντας τις κατάλληλες υποδείξεις.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχει έμπειρο ιατρικό προσωπικό για να παρέμβει όπου χρειαστεί! Το ιατρικό προσωπικό μας, φυσικά θα φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό(γάντια, μάσκες)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ/ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Όλοι ΑΝΑΙΞΕΡΕΤΩΣ της διοργάνωσης και των εθελοντών, θα έχουν προβεί ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ SELF TEST προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση!

ΣΤΑΘΜΟΊ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΎ

Οι  σταθμοί που στελεχώνουν τον αγώνα μας, θα είναι φέτος εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες! Έτσι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εθελοντές που θα στελεχώνουν  τους εν λόγω σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες γάντια), ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του! Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές (νερό, ισοτονικό, αναψυκτικά) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες, μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους! Τρόφιμα δεν χρειάζονται να δοθούν στους εν λόγω αγώνες, καθώς είναι λίγα τα χλμ. των αγώνων!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Ο χώρος του τερματισμού είναι κοινή με την εκκίνηση του αγώνα, και λόγω τόσο του εύρους των αθλητών όσο και των χιλιομέτρων του αγώνα, δεν πρόκειται να παρατηρηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους

ΘΕΑΤΕΣ
Απαγορεύεται ρητώς η παρουσία θεατών γύρω από τις εγκαταστάσεις της εκκίνησης – τερματισμού καθώς και πάνω στην διαδρομή του αγώνα!

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Θα ακολουθηθούν οι οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων!Για περισσότερα εδώ στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikonmonadon-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/

Η Οργανωτική Επιτροπή:       Πρόεδρος: Αλέξανδρος Γεωργίου

Γραμματέας: Γιώτα Λειβαδίτη      Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων: Παύλος Γορανίτης

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Κλείστε θέση για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας!

Μετά τη συμπλήρωση 40 ετών του αγώνα «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός», το ενδιαφέρον για τη φετινή 41η διοργάνωση είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2024 είναι προγραμματισμένος για τις 9-10 Νοεμβρίου και είναι μια συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, χορηγό αθλητικής εγκατάστασης την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Με ολοκαίνουρια ιστοσελίδα, νέο προγραμματισμό αγώνων και περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε δρομείς από 140 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι εγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 14:00 και θα κλείσουν αυτόματα με τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχής.

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε ξανά στην Αθήνα το Νοέμβριο, στην 41η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Εξασφαλίστε την θέση σας στην ιστορική διαδρομή & ξεκινήστε τις προπονήσεις σας σήμερα!!

athensauthenticmarathon.gr

iAMAuthentic

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Run Discover Iraklia 2024 : Ένα αθλητικό γεγονός που γράφει την ιστορία του

Η εκδήλωση «Τρέχουμε / Ανακαλύπτουμε την Ηρακλειά» επιστρέφει για 6η χρονιά.

Ο φετινός αγώνας θα  πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί πρωινή ώρα.

Με τον τερματισμό σας, θα κάνετε την βουτιά σας στην παραλία του Αγίου Γεωργίου,  θα ακολουθήσουν οι απονομές των νικητών και μετά έχουμε γλέντι και φαγητό που σας προσφέρουμε, όπως  πάντα. Κρατείστε δυνάμεις για τον χορό.

Όλοι οι αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης την πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Αγώνας 10 km – Τrail Race mixed with road. 

Ώρα εκκίνησης του αγώνα 11:10′.

Απόσταση διαδρομής: 10km μικτή διαδρομή τα πρώτα 4,5km ασφάλτινη διαδρομή τα τελευταία 5,5 km ορεινά και χωμάτινα μονοπάτια.

Η διαδρομή των 10km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) κα θα συνεχίσουν προς το χωριό του Παναγιά. Οι δρομείς στρίβουν δεξιά σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αφού περάσουν από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος τερματίζουν στην Πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι του Άγιου Γεώργιου.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο), στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι), στο 7χλμ (στον Άγιο Αθανάσιο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 10km Road race.

Ώρα εκκίνησης: 11:15′.

Απόσταση διαδρομής: 10km ασφάλτινη διαδρομή.

Η διαδρομή των 10km είναι παλίνδρομη, με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) και θα συνεχίσουν προς το χωριό Παναγιά (4,3km), όπου μετά από 700m θα πραγματοποιήσουν αναστροφή και κινούμενοι/ες στην αντίθετη διαδρομή θα τερματίσουν στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο κομμάτι είναι ανηφορικό μέχρι να βρεθείτε στο χωριό (Παναγιά) και μετά αντίστροφα κατηφορικό.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο) , στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι) , στο 7,5 χλμ (πάλι στο υδραγωγείο) , στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 6km μεικτή διαδρομή.

Ώρα εκκίνησης: 11:20′.

Απόσταση διαδρομής: 6km μεικτή διαδρομή.

Η διαδρομή των 6km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Φάνη Γαβαλά με κατεύθυνση προς τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος (1.700μ περίπου). Σε προκαθορισμένο σημείο θα υπάρχει εθελοντής που θα υποδεικνύει στους δρομείς να στρίψουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση την παραλία Λιβάδι (αριστερά). Εκεί μετά από 1.500μ  (χωματόδρομος/αγροτικός) , θα βρεθείτε στην άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά θα κατευθυνθείτε προς το λιμάνι  για τον τερματισμό σας. Ήπιας δυσκολίας αγώνας.

Υδροδοσία: Στο 2.0χλμ (εκεί που στρίβετε για μονοπάτι), στο 3,5χλμ (υδραγωγείο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 1.30’λεπτά.

Τα Τ-Shirt για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στους αγώνες των ενηλίκων είναι προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αιτήσεις Συμμετοχής:

Παρακαλούμε να καταχωρίσετε τις αιτήσεις συμμετοχής σας ΕΔΩ.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 10/6/2024 στις 15:00.

Την ημέρα του αγώνα οι διοργανωτές θα δεχτούν περιορισμένο αριθμό εγγραφών.

Παιδικός αγώνας.

Ώρα εκκίνησης: 11:00′  από πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά με την έγγραφη έγκριση γονέα ή κηδεμόνα.

H διαδρομή των παιδιών είναι κυκλική εντός του οικισμού Αγίου Γεωργίου, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Φάνη Γαβαλά.

Γραμματεία Αγώνων.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει στην πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς, την Πέμπτη 27 Ιουνίου το απόγευμα 17.30-19:30, όπως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 09:30΄ μέχρι την στιγμή της εκκίνησης των αγώνων. Για την δική σας διευκόλυνση, όσοι έχετε έρθει από την Πέμπτη, να περάσετε να παραλάβετε το αγωνιστικό σας πακέτο συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής.

Για όλες τις αποστάσεις (αγώνες) 18 ευρώ, που θα καταβληθούν με την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου στη Γραμματεία των Αγώνων (στην Ηρακλειά).

Ομαδική εγγραφή με μειωμένο κόστος συμμετοχής στα 15 ευρώ για ομάδες 10 ατόμων και άνω.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή και για οποιαδήποτε αιτία αποφασίσουν να μη συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν έγκαιρα στους διοργανωτές για να δοθεί η συμμετοχή σε άλλο δρομέα.

Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηρακλειατών και Τεχνικό Διευθυντή των αγώνων στο τηλέφωνο 6977004736 τις ώρες 11:00-15:00 και 18:00-21:00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο  E-mail: trexostiniraklia@gmail.com και με τον Γιάννη Αργυρόπουλο, Οργανωτικό Διευθυντή και Συντονιστή του αγώνα στο κιν. 6977120713 και ώρες 11.00 – 15.00 και 18.00-21.00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο E-mail : argyriog@gmail.com.

Παροχές:

 • Party υποδοχής.
 • 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερά.
 • Στον τερματισμό θα διατίθενται νερά, χυμοί, φρούτα και τοπικά προϊόντα.
 • Διάφορα δώρα.
 • Χειροποίητα αναμνηστικά μετάλλια τερματισμού για όλους τους δρομείς.
 • Χειροποίητο αναμνηστικό στους τρεις (3) πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε διαδρομής.
 • Με την λήξη των αγώνων θα ακολουθήσουν τιμητικές απονομές – βραβεύσεις και γλέντι με συνοδεία φαγητού.
 • Συμμετοχή για τους αθλητές σε κληρώσεις δώρων.
 • Για την μετακίνηση των αθλητών από Πειραιά και Κυκλάδες, η BlueStar Ferries προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια, όπως και στα οχήματα της τάξης του 40% για εκατό άτομα.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με το πρακτορείο GIOVANTI TRAVEL, τηλ. 210-4119171 ή με το λιμενικό γραφείο στην Ηρακλειά, Γαβαλάς Ευάγγελος, τηλ.22850 71561 αφού έχετε πρώτα πραγματοποιήσει την εγγραφή σας, καθώς θα πρέπει να σταλεί λίστα με τους δικαιούχους από τους διοργανωτές προς τα λιμενικά συνεργαζόμενα γραφεία της εταιρείας.

 • Επίσης η εταιρεία SEAJETS προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια της τάξης του 30% για την μετακίνηση μας από το Ηράκλειο, τα νησιά των Κυκλάδων και τον Πειραιά για Νάξο.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με τους διοργανωτές στο  email της διοργάνωσης trexostiniraklia@gmail.com.

Για λεπτομέρειες που αφορούν δρομολόγια μπορείτε να δείτε εδώ.

 • Ειδικές τιμές στα καταλύματα του νησιού (βλέπε λίστα).
 • Παράλληλες δράσεις από Πέμπτη 27/06 έως Κυριακή 30/06 οι οποίες ισχύουν έως τώρα, είναι οι παρακάτω (αναμένονται περισσότερες):

Γνωριμία με το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Αντχο ΛΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ Αντώνιο και Αντχο  ΛΣ ΜΑΝΤΖΑΡΑΚΗ Ευτυχία.

Σάββατο πρωί, στην παραλία Λιβάδι, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Beach Volley.

Υπεύθυνη συντονισμού η Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και γυμνάστρια Κέλλυ Μενελάου από το Γραφείο Αθλητισμού Λιμενικού Σώματος.

Έπαθλα θα δοθούν στις τρείς (03) πρώτες ομάδες προσφορά LUCOZADE.

Παρακολουθείτε νεότερες ενημερώσεις στην σελίδα μας στο FACEBOOK.

Ετοιμαστείτε για έναν όμορφο καλοκαιρινό αγώνα και να παρακαλέσουμε όλους μας, να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ:

 1. TAXIARCHIS STUDIOS 6976041548
 2. VILLA PANORAMA 6972430163
 3. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΟΛΟΣ 6983694631
 4. MAISTRALI SEAMEN’S CLUB 6974456662
 5. SPEIRES HOTEL 6973027104
 6. VENETIKO STUDIOS 6977273127
 7. AGNADEMA – SOHORO 6978048789
 8. STUDIOS ΝΗΡΗΙΔΕΣ 6972755850
 9. VILLA MOURTO 6978402566
 10. IRAKLIA HORIZON 6974126223
 11. ALEXANDRAS STUDIO’S 6978315028
 12. ΕΝ ΛΕΥΚΩ 6941504445

13 VILLA MELTEMI 6973877936

14.AGGELOS ROOMS 6973637409

 1. VILLA ZOGRAFOS 6977632066

16.KRITAMOS SUITES  6987383898

 1. MARTIN ROOMS 6974916388
 2. ZEFYROS STUDIOS 6977261969
 3. COSMOS STUDIOS IRAKLIA6974899936
 4. ANNAS PLACE 6948108664
 5. SUNSET ROOMS 6973637409

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend