Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τρέχουμε στο Μαραθώνιο Ναυπλίου

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τρέχουμε στο Μαραθώνιο Ναυπλίου

Ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα γίνει στις 8 Μαρτίου και είναι αφιερωμένος στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα.

Μίλησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζοςο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Θεόδωρος Παπαθανασίου, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος, μεταξύ άλλων είπε: «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καλέσουμε όλο τον κόσμο, στις 8 του Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, να απολαύσει έναν εξαιρετικό αγώνα, σε ένα υπέροχο τόπο, για έναν πολύ όμορφο σκοπό. Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο πόσοι είναι αυτοί που βοηθούν έτσι ώστε ο Μαραθώνιος Ναυπλίου να έχει μία τόσο υψηλή θέση στην ιεραρχία των αγώνων δρόμων, να είναι τόσο αποτελεσματικός και τόσο λειτουργικός, σε όσα θέλαμε, δηλαδή στην προώθηση της πόλης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΣΕΓΑΣ αλλά και το Όραμα Ελπίδας. Επίσης το Επιμελητήριο, το Ερρίκος Ντινάν, τους πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς και αθλητικούς συλλόγους που μας στηρίζουν, όπως ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» αλλά και αθλητές, όπως τη Ντενίζ Δημάκη, τη Μαρία Πολύζου, την Ζωή Ανδρικοπούλου και τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη που έχουν τρέξει στον αγώνα μας. Τα ΜΜΕ που προβάλλουν αυτό που συμβαίνει στο Ναύπλιο σε όλη τη χώρα αλλά και τον πλανήτη, διαχέοντας το γεγονός παντού. Επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, όπως το Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ που μας φιλοξενεί, την Οικογένεια Χριστοδούλου, το ΦΟΥΓΑΡΟ, την New Balance την ΑΜΣΤΕΛ που είναι εδώ. Όλα αυτά δείχνουν τι σημαίνει αγώνας και μάλιστα συλλογικός. Σε αυτό να προσθέσουμε και το κύμα των εθελοντών μας, καθώς δεκάδες άτομα εργάζονται και προσφέρουν κάθε χρόνο ανιδιοτελώς, ακολουθώντας την κοινή πορεία ότι όλοι πρέπει να προσφέρουμε. Τέλος να μην παραλείψω τον Πολιτιστικό και Αθλητικό οργανισμό του Δήμου μας τον ΔΟΠΠΑΤ αλλά και την Επιτροπή Τουρισμού στους οποίους προεδρεύουν οι Κυρίες Μαρία Ράλλη και Νάντια Αναστασίου για το σημαντικό έργο τους και Σας καλώ λοιπόν όλους να είστε στις 8 Μαρτίου στο Ναύπλιο, για να ζήσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός στο Ναύπλιο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, είπε: «Oλοι γνωρίζουμε ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Ταυτόχρονα είναι κι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που προάγει τον πολιτισμό αλλά και την υγεία και μαζί αναδεικνύει την αξία της ζωής. Κύριε Δήμαρχε πλέον ο αγώνας σας έχει γίνει θεσμός και θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη δράση έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη του κόσμου και έχει καταξιωθεί, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή με συμμετοχές από το εξωτερικό. Γεγονός που αντανακλά την ποιότητα της διοργάνωσης και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και μέσω της τοπικής εφορίας Αργολίδας ανοίγει τους αρχαιολογικούς χώρους ώστε να τα επισκεφτεί ο κόσμος, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο που έχουμε στην Αργολίδα και το Ναύπλιο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, είπε: «Θέλω να μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που στηρίζει ολόθερμα τον αγώνα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που ανήκουμε στους συν διοργανωτές. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός, αλλά μέσα από τον αγώνα προάγεται η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε, αναδεικνύονται σημαντικά πλεονεκτήματα της περιοχής, το φυσικό κάλος και η πολιτιστική κληρονομιά του Ναυπλίου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς παίρνουν μέρος εκατοντάδες πολίτες, αλλά και δρομείς από το εξωτερικό που έρχονται για να γνωρίσουν το Ναύπλιο και την Αργολίδα. Θέλω επίσης να σταθώ ότι ο Μαραθώνιος στηρίζει μέσα από τις παράλληλες δράσεις, το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας στήριζε και θα στηρίζει με κάθε τρόπο το Μαραθώνιο Ναυπλίου».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος τόνισε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι στη συνέντευξη Τύπου του Μαραθώνιου Ναυπλίου καθώς συνδέομαι με την πόλη με πολλούς λόγους. Φέτος έχω δύο επιπλέον λόγους να είμαι χαρούμενος καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα είμαι στην πόλη στις 8 Μαρτίου. Ο δεύτερος είναι ότι θα έχω τη χαρά να παρακολουθήσω τη γυναίκα μου να τρέχει στον αγώνα, άρα δεν θα μπορούσα να λείψω. Όταν πριν από 8 χρόνια συζητούσα με το Δήμαρχο Ναυπλίου για τον αγώνα πιστεύαμε ότι θα έχει θετική εξέλιξη, δύσκολα όμως μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο ταχύ βηματισμό θα μπορούσε να αναπτύξει σε τόσα λίγα χρόνια. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού, είναι ένας άρτια λειτουργικά και οργανωτικά αγώνας, είναι ένας αγώνας που τον στηρίζει ολόκληρη η τοπική κοινωνία και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Ναυπλίου και το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και σε όλους τους φορείς που τον στηρίζουν αλλά και στην οργανωτική ομάδα με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παπαποστόλου που είναι ο καλύτερος οργανωτής μαζικών αγώνων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Όπως τόνισε ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου ο αγώνας έχει και φέτος εκτός από την έντονη κοινωνική διάσταση καθώς είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και θα μπορούν να γίνονται επί τόπου εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών καθώς και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ενώ μεταξύ άλλων θα υπάρχει η δυνατότητα κλινικής εξέτασης του μαστού από το Ερρίκος Ντυνάν. Ανακοίνωσε την συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ – ΑΣΑΕΔ με βάση την οποία θεσπίζεται και θα γίνει για πρώτη φορά Στρατιωτικός Αγώνας Ημιμαραθωνίου στο Ναύπλιο στις 8 Μαρτίου 2020

Στη συνέντευξη Τύπου παρούσες ήταν και τρεις πρωταθλήτριες. Η Μαρία Πολύζου είπε: «Έχω τρέξει στην απόσταση του ημιμαραθωνίου στο Ναύπλιο. Είναι μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη με την εγγύηση του ΣΕΓΑΣ. Συγχαρητήρια για τη δράση σας για τον καρκίνο του μαστού καθώς η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό και βέβαια να πω ότι τον αριθμό των 150.000 εθελοντών δοτών που έχει βάλει στόχο το Όραμα Ελπίδας θα τον έχουμε πετύχει!».

«Ήμουν από την πρώτη χρονιά στο Ναύπλιο, είναι αγαπημένη πόλη. Ο αγώνας έχει γιγαντωθεί και οργανωτικά είναι από τους καλύτερους και τους ομορφότερους. Οι παράλληλες κοινωνικές δράσεις του Μαραθωνίου του Ναυπλίου δίνουν ξεχωριστή πινελιά», είπε η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τριάθλου Ντενίζ Δημάκη.

«Προσπαθώ κάθε χρόνο να τρέχω στο Ναύπλιο. Θα είμαι και φέτος στον αγώνα των 5 χλμ. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και σε όλη τη διοργάνωση η οποία είναι τέλεια», τόνισε η πρωταθλήτρια και περσινή νικήτρια στα 5 χλμ Ζωή Ανδρικοπούλου.

Ήδη 60 δρομείς από 30 χώρες του εξωτερικού έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στο Μαραθώνιο Ναυπλίου με τις συνολικές εγγραφές δρομέων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000!

Στην Σ.Τ. Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος των απανταχού Ναυπλιέων κ. Κώστας Κολώκας, ο Γενικός Δ/ντης του Ερρίκος Ντυνάν κ. Γεώργιος Σκούρτης,  Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο Εκτελεστικός Δ/ντης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard Χρήστος Γιαννόπουλος.

Τέλος παρουσιάστηκαν και όλοι οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Previous ArticleNext Article

Τρέξιμο με θέα που κόβει την ανάσα

Η Σαντορίνη είναι o απόλυτος προορισμός για κάθε ταξιδιώτη σε όλο τον κόσμο. Γνωστή για τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της, τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα και τις παραλίες με τις ξεχωριστές αμμουδιές που σχηματίστηκαν από την ηφαιστειακή δράση, η Σαντορίνη σε καλεί να την εξερευνήσεις όλο τον χρόνο. Αυτό τον Οκτώβριο έχετε έναν λόγο παραπάνω για να τα ανακαλύψετε όλα αυτά, συνδυάζοντας τα με την απόλυτη αθλητική εμπειρία του Santorini Experience.

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά στις 2-4 Οκτωβρίου 2020. Το Santorini Experience συγκεντρώνει όπως κάθε χρόνο το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, μέσα από τις συναρπαστικές δραστηριότητες της κολύμβησης open water και του trail running.

Οι αγώνες θα έχουν μια ecofriendly προσέγγιση, μέσα από μια στρατηγική με plastic free ενέργειες, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον του νησιού.

Τρέξτε στην Καλντέρα με θέα το Ηφαίστειο

Με θέα που κόβει την ανάσα, οι διαδρομές του Santorini Experience, έχουν σχεδιαστεί πάνω στο μαγευτικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά. Οι δρομείς θα ανακαλύψουν τους κάτασπρους μεγαλοπρεπείς οικισμούς που είναι χτισμένοι στο χείλος της Καλντέρας, με γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες. Θα τρέξουν σε μέγιστο υψόμετρο 334 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και το νησάκι της Νέας Καμένης και θα βρεθούν μία ανάσα από τον ουρανό.

Οι αγώνες τρεξίματος θα διεξαχθούν, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, με φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Η διαδρομή των 10 χλμ. απευθύνεται στους πιο έμπειρους στις αποστάσεις ενώ αυτή των 15 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» σε αυτούς που προτιμούν τη δύναμη, την αντοχή, και την αδρεναλίνη. Με αφετηρία και τερματισμό το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, οι δρομείς κινούνται κυρίως σε χωμάτινο έδαφος.

Οι συναρπαστικές διαδρομές με θέα το ηφαίστειο, έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες των διαδρομών τρεξίματος: https://bit.ly/31HDJyr

Απολαύστε το video με τη θέα που κόβει στην κυριολεξία την ανάσα:  https://youtu.be/6Ivv_lt20UM  

Santorini Experience 5.9.19 day one running

Προσφορές εγγραφών

Κάντε σήμερα την εγγραφή σας στις διαδρομές τρεξίματος των 15 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» και 10 χλμ. καθώς και στην κολυμβητική διαδρομή του 1,5 μιλίου και εκμεταλλευτείτε την early bird τιμή με έκπτωση 25%. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 31/7. Η διοργάνωση, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τους ίδιους τους αθλητές, προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών, μέχρι τις 31 Αυγούστου. Link εγγραφών: https://www.myrace.gr/event/2408/registrations.html

Το Santorini Experience θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και οι οικείες αθλητικές Ομοσπονδίες. Επίσης, θα διεξαχθεί με βάση το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, το οποίο θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων μερών. Άλλωστε βασική προτεραιότητα του αγώνα είναι πάντα η ασφάλεια και υγεία όλων των συμμετεχόντων. Ο δρομικός αγώνας 10χλμ θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τον ΑΣ Ήφαιστο Θήρας την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και την έγκριση του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) θα πραγματοποιηθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Το Santorini Experience έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Sports Production έχει αναλάβει η πολυβραβευμένη Active Media Group ενώ το Official Hashtag της διοργάνωσης είναι το #SantoriniExperience που έχει δημιουργήσει το δικό του μοναδικό «ρεύμα» στα social media.

Πακέτα διαμονής σε εξαιρετικές τιμές και για όλες τις προτιμήσεις

Οι χορηγοί φιλοξενίας της διοργάνωσης, που με εκπληκτικές προσφορές και τιμές προωθούν τον θεσμό και υποστηρίζουν τη διοργάνωση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι οι: Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Canaves Oia, Andronis Arcadia, West East Suites, K&K Unique Holiday Homes, Marvarit Suites, Folia Bianca, Iriana Suites, Nefeles Luxury Suites, Sienna Resort, Memories Hotel, Uma Ray Suites, Santo Houses, 270 Oias View, Fanouris Condo, Monolithia, Epavlis Hotel, Loizos Stylish Residencies, Iokasti Villa, Olive Cave Houses, Panorama Boutique Hotel, Cori Rigas Suites, Esperas Santorini και Santorini Hospitality ενώ οι συμμετοχές από τον τουριστικό τομέα του νησιού συνεχίζονται. Είτε αποφασίσετε να μείνετε στην Καλντέρα, στα Φηρά, στο Ημεροβίγλι, στην Οία, είτε στον όμορφο Πύργο, στον Μονόλιθο, το Ακρωτήρι, το Καμάρι, τη Μεσαριά, το Εμπορείο, το Μεγαλοχώρι ή την ατέλειωτη παραλία της Περίσσας και του Περίβολου σε δωμάτιο δύο ατόμων, σε σπίτι 4-6 ατόμων ή σε βίλα με πισίνα 4-10 ατόμων, η Σαντορίνη έχει τα πάντα.

Μπείτε στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της διοργάνωσης και ανακαλύψτε τα πακέτα φιλοξενίας και τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για τους συμμετέχοντες: https://bit.ly/3iGeRgJ

Έκπτωση 40% στις ήδη χαμηλές τιμές μεταφοράς

Όσοι επισκεφτούν τη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς, για το 6ο Santorini Experience, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για ακόμη μία χρονιά με την ασφάλεια και την άνεση της Blue Star Ferries, του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης. Η κορυφαία ελληνική εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας προσφέρει έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από και προς τη Σαντορίνη και 30% στα οχήματα σε όσους επισκεφτούν τη διοργάνωση και το νησί εκείνη την περίοδο. Το κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για 3 επιπλέον άτομα, εφόσον είναι συνοδοί του ή για 4 άτομα, αν αποτελούν οικογένειά του. Η Blue Star Ferries με συνέπεια και υπευθυνότητα, συνεχίζει να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σε όλα τα πλοία της, πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με στόχο να διαφυλάξει την υγεία τόσο των επιβατών, όσο και του προσωπικού της. Για περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3iXSbJ2

Έκπτωση 15% στις ενοικιάσεις οχημάτων

Η κορυφαία ελληνική εταιρεία ενοικίασης Avance, ως official car rental partner του Santorini Experience, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κάνουν την κράτησή τους, για όποιο όχημα επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους στο νησί, κατά την περίοδο της διοργάνωσης, με έκπτωση 15% επί του επίσημου καταλόγου. Σε ότι αφορά τις κρατήσεις, οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να στείλουν το email τους στο reserv(at)avance.gr

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com

Επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι Athina Luxury Suites και Blue Star Ferries.

Επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού της διοργάνωσης είναι για ακόμα μία χρονιά, η Luanvi.

Επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης.

Official car rental partner της διοργάνωσης είναι η Avance.

Athletic partners του Santorini Experience είναι οι Red Swim Academy, Swim Academy, Λέανδρος, Swimmingclub.gr.

Αρωγοί στη διοργάνωση είναι οι Lifeguard Patrol, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Atlantis Dive Center, Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, Caldera Yachting.

Travel partner της διοργάνωσης είναι το Tangopapas.com.

Website: www.santorini-experience.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/SantoriniExperience

Instagram Page: https://www.instagram.com/santoriniexperience/

Twitter Account: https://twitter.com/Sant_Experience

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCGconq7q45TYim8qFg71XlA

Γιατί το καλοκαίρι είναι εξαιρετική εποχή για να ξεκινήσεις το τρέξιμο;

Photo by YIFEI CHEN on Unsplash

Είτε είσαι αρχάριος, είτε ξεκινάς και πάλι το παλιό σου χόμπι, είτε ανεβάζεις το επίπεδο της προπόνησής σου, τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσεις τη δύναμη του καλοκαιριού.

Δουλειά και στη δύναμη

Το καλοκαίρι, που συνήθως μειώνεις τα χιλιόμετρα, είναι ιδανική εποχή για να ελέγξεις πιθανές ανισορροπίες που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Πήγαινε στο γυμναστήριο ή στο πάρκο και γύμνασε τα αδύναμα σημεία σου.

Tip: Δώσε προτεραιότητα στα πόδια και στην ενδυνάμωση των γλουτών, μην ξεχνάς όμως και τις ασκήσεις κορμού.

Έτσι θα κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές

Περισσότερες ώρες και επιλογές

Είναι το βασικό πρόβλημα του χειμώνα. Αν τρέχεις μόνη σου, αποκλείεις τις πολύ πρωινές και πολύ απογευματινές ώρες, αφού δεν έχει αρκετό φως και δεν είναι ασφαλές. Το καλοκαίρι έχεις περισσότερες ώρες μέρας και σχεδόν σίγουρα καλό καιρό. Μπορείς να… χωρέσεις ένα τρέξιμο πριν τη δουλειά ή το απόγευμα, ενώ αυξάνεις και τη σύνθεση της βιταμίνης D χωρίς να καίγεσαι στο μεσημεριανό ήλιο.

Tip: Βγες για ένα χαλαρό τρέξιμο 30 λεπτά πριν πας στο γραφείο και δες πώς θα επηρεάσει τη μέρα σου.

Πάρε τα… βουνά 

Πολλοί το κάνουν όλο το χρόνο, αλλά για τους περισσότερους δεν είναι εύκολο το χειμώνα να τρέχουμε σε ορεινά μονοπάτια. Το καλοκαίρι, όμως, ο καιρός και η διάθεσή μας να βγαίνουμε έξω αλλάζουν τα πράγματα. Είναι εξαιρετική προπόνηση: Το βουνό απαιτεί αντοχή και δύναμη, το ανισόπεδο έδαφος δουλεύει περισσότερους μυς για να σε σταθεροποιήσουν και ο κορμός σου θα δυναμώσει.

Tip: Οργάνωσε μια διαδρομή μαζί με παρέα στην πόλη ή τις διακοπές σου

Προπόνηση και τρέξιμο στη ζέστη: Τρόποι προφύλαξης

Ανέβασε ταχύτητα

Παραδοσιακά, ο χειμώνας είναι η εποχή που οι δρομείς ασχολούνται με την αντοχή τους, με προπονήσεις για τον ημιμαραθώνιο ή τον κλασικό μαραθώνιο. Γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι ιδανικό για να δουλέψεις την ταχύτητά σου. Κάνε μικρές γρήγορες προπονήσεις, με λιγότερα χιλιόμετρα και περισσότερη ένταση.

Tip: Βάλε στην προπόνησή σου διαλειμματικά προγράμματα μία φορά την εβδομάδα. Ένα απλό πρόγραμμα όπως 8Χ2 λεπτά γρήγορο τρέξιμο και 1 λεπτό ξεκούραση είναι ιδανικό.

Διαβάστε επίσης: Οι κίνδυνοι της καλοκαιρινής προπόνησης και πως αντιμετωπίζονται

x
Send this to a friend