Sithonia Mini Marathon / Run For Nektarios: Ένας μίνι μαραθώνιος με μεγάλο μήνυμα

Μια ιδιαίτερα σημαντική φιλανθρωπική δράση θα λάβει χώρα στις 24 Μαΐου στην Σιθωνία Χαλκιδικής, καλώντας όλους μας να συμμετέχουμε και να ενισχύσουμε τον καλό σκοπό της.

Ο λόγος για το Sithonia Mini Marathon // Run For Nektarios, έναν μίνι μαραθώνιο δρόμου που έρχεται για να ενισχύσει την μάχη του 3 ετών Νεκτάριου, ο οποίος από την γέννησή του παλεύει καθημερινά, καθώς πάσχει από βροχοπνευμονική δυσπλασία και χρήζει μηχανικής υποστήριξης.

Το σύνολο των εσόδων της δράσης θα διατεθεί για την κάλυψη του αναγκαίου εξοπλισμού για την ομαλή ανάπτυξή του, εξοπλισμού που είναι αναγκαίος για τα στάδια της εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας του. Όπως αναφέρει η διοργάνωση, με την δράση αυτή, «ο Νεκτάριος, μας προσφέρει ένα δώρο, να βγούμε έξω και να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να χαρούμε τρεις διαδρομές σε ένα ευλογημένο τόπο, στην Σιθωνία Χαλκιδικής και να γνωρίσουμε την χαρά του αθλητισμού. Και με την σειρά μας να του επιστρέψουμε το αντίτιμο της συμμετοχής μας. Και πιθανόν στο τέλος εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι».

  • Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και το σύνολο των εσόδων θα δοθεί στον Νεκτάριο Ψηλογιάννη του Κωνσταντίνου και την Αλεξάνδρας.
  • Ο Νεκτάριος γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2017 με βροχοπνευμονική δυσπλασία και χρήζει μηχανικής υποστήριξης.
  • Έχει υποβληθεί σε 5 χειρουργεία και νοσηλευόταν για 1,5 χρόνο (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).
  • Αντικειμενικός σκοπός του αγώνα είναι ο εξής: Ο Νεκτάριος βρίσκεται στο σημείο εκείνο όπου πρέπει για την ανάπτυξη του να προμηθευτεί νάρθηκες και ορθοστάτη κόστους και παιδικό αμαξίδιο. Η απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για τα επόμενα στάδια ανάπτυξης του όπως επίσης αποτελεί σημαντική βοήθεια για τα στάδια της εργοθεραπείας και της φυσιοθεραπείας.

Ραντεβού στις 24 Μαΐου 2020

• 20 χλμ Νικήτη – Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής

• 5 χλμ Νέος Μαρμαράς

*Στην τιμή 15€ – 5χλμ & 25€ – 20χλμ περιλαμβάνονται τα εξής:
Μετάλλιο, Νερό, Ισοτονικό, Μπανάνα, Μπάρα, Μακαρονάδα*

Την εγγραφή σας μπορείτε να την κάνετε μέσω του viva.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του αγώνα στο facebook για περισσότερες πληροφορίες με έβα κλικ ΕΔΩ

Previous ArticleNext Article

Νίκη… κολοκοτρωνέικη για τους “Δρομείς Ελπίδας”

Οι “Δρομείς Ελπίδας” ήταν ανάμεσα στους 100 εκείνους που τους έλαχε ο κλήρος να ξαναβρούν εκείνη την ανυπότακτη κολοκοτρωνέικη τρέλα . Και μιας και η αναφορά περί του Κολοκοτρώνειου Δρόμου στη διαδρομή Λιμποβίσι – Τρίπολη 28 χλμ., θα πρέπει να πούμε πως αυτήν την φορά δεν υπήρχε απλός “πιλότος”, αλλά ο Δημήτρης Γλυκός ήταν “στρατηγός” σαν τον “Γέρο του Μοριά”…

Κι αυτή η νίκη για τους “Δρομείς Ελπίδας” ήταν…κολοκοτρωνέικη, αφού αντιπαρήλθαν απόσταση, προβλήματα, περιορισμούς, τήρησαν για ακόμη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και τερμάτισαν όπως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Αναβολή για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του Αγώνα Υπεραπόστασης για το επόμενο έτος 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εποχή που η οργανωτική επιτροπή έβαζε τις μηχανές της διοργάνωσης του αγώνα σε πλήρη ισχύ, άλλαξαν, δραματικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η από 21/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  ΕΔΩ

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, όπου εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (covid 19) όπως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου δεν επιτρέπεται.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε και τις επαφές μας με όλους τους αρμόδιους Φορείς, η απόφαση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, αφού και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των εθελοντών, αποφασίσαμε την αναβολή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τις 19-23 Νοεμβρίου 2021.

Σας περιμένουμε τη νέα ημερομηνία, με τη δέσμευση να καταβάλουμε από σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Αγώνα επί ανοικτής οδού στον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

x
Send this to a friend