RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020: Τρέχουμε Μαζί για καλό σκοπό

RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020: Τρέχουμε Μαζί για καλό σκοπό

Η αντίστροφη μέτρηση για το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 ξεκίνησε τη Δευτέρα (17/2) με την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo.

Το “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” επιστρέφει δυναμικά και θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 το πρωί, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Helexpo.

Το μήνυμα του φετινού RUN TOGETHER είναι διπλό. Μέσα από τον αγώνα αναδεικνύεται το ΜΑΖΙ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στοιχεία απαραίτητα όχι μόνο για έναν αγώνα δρόμου, αλλά στην καθημερινότητα του καθενός. Φέτος “Τρέχουμε Μαζί” και στηρίζουμε τον “Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας άνοιξε την εκδήλωση και τόνισε μεταξύ άλλων: “Εμείς στηρίζουμε τέτοια γεγονότα και ιδίως αθλητικά. Δεν μας απασχολεί μόνο το κομμάτι το εκθεσιακό, θέλουμε να είμαστε παρόντες στην κοινωνία και να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή που κάνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Μας ενδιαφέρει να είμαστε μέρος του συστήματος αυτού που αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στηρίζουμε το RUN TOGETHER και με χαρά το φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας. Τέτοιες διοργανώσεις δείχνουν και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Θεσσαλονίκης και είναι σημαντικό για την πόλη να είμαστε όλοι μαζί σε γεγονότα που αφορούν στην αλληλεγγύη”.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης υπογράμμισε: “Ελπίζω ότι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός στην πόλη μας, να μιλάμε πολλά χρόνια για τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό που συνεργαζόμαστε με τη ΔΕΘ και ειδικά όταν μιλάμε για το δρομικό κίνημα. Επίσης σημαντικό ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί εντός της Έκθεσης. Η ΔΕΘ αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είναι μια διοργάνωση που δεν έχει σημασία ο νικητής ή ο χαμένος, αλλά η συμμετοχή με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Όσων αφορά το σκοπό του αγώνα, που είναι και ο πιο σημαντικός από όλους καθώς ο Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών έχει τις ανάγκες του και οποιαδήποτε συμβολή ή χορηγία είναι πολύτιμη”.

O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Χάρης Αηδονόπουλος επεσήμανε με τη σειρά του: “Γνωρίζουμε όλοι το πολιτιστικό και αθλητικό έργο της ΔΕΘ, αλλά εγώ θα σας πω σήμερα ότι από φέτος η ΔΕΘ συνεργάζεται μαζί μας και στην δομή εκστρατείας φιλοξενίας αστέγων στο περίπτερο της ΔΕΘ των Γιατρών του κόσμου, σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών. Οφείλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να γίνει ο αγώνας εντός της ΔΕΘ. Η δικιά μας συνεισφορά θα είναι και η παρουσία του συγκροτήματος των κρουστών που θα εμψυχώσει τους δρομείς.”

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Marketing Manager  της Saucony, Γιώργος Τριανταφυλλίδης εξήγησε πως: “Το RUN TOGETHER είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, προάγοντας τον αθλητισμό και το μαζί. Αυτό που θέλαμε ήταν να διαφοροποιηθούμε από τους υπόλοιπους αγώνες και η παρότρυνση του να πάρουμε ένα φίλο μας, το ταίρι μας ή τον γονιό μας για να τρέξουμε παρέα το προσφέρει αυτό. Είναι ένας αγώνας διασκέδασης και ίσως ο μεγαλύτερος fun αγώνας στην Ελλάδα. Πέρσι ήρθαμε και στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά και είδαμε μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο αγώνας να γίνει θεσμός και στην Θεσσαλονίκη. Να συμπληρώσω επίσης ότι το μότο της Saucony ταιριάζει με το concept του αγώνα: «Είναι πολύ ωραίο να τρέχεις, αλλά πιο ωραίο να τρέχεις με κάποιον άλλο μαζί». Να ευχαριστήσω τέλος τη ΔΕΘ και το Δήμο Θεσσαλονίκης που στηρίζουν από πέρσι τον αγώνα όπως και τους χορηγούς μας”.

Η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ (Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών), Ραμπέα Ιατρίδου τόνισε: “Ο σύλλογος ήταν παρών πέρσι στην πρώτη διοργάνωση και θα είναι παρών και φέτος αλλά και στο μέλλον. Είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε μέσα από τον αθλητισμό. Δεν έχει σημασία ποιος είναι γρήγορος ή αργός, βετεράνος ή εν ενεργεία, καλούμαστε όλοι να έρθουμε να τρέξουμε για να στηρίξουμε τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και λόγω της ημέρας θα καλέσω ακόμα πιο θερμά τις γυναίκες να συμμετάσχουν”.

Από τη μεριά των χορηγών μίλησε η εκπρόσωπος της PURO Hellas, Εύη Ατζαμιδάκη που επεσήμανε: “Με μεγάλη μας χαρά θα είμαστε χορηγοί της διοργάνωσης για το 2020. Αν και είμαστε εταιρεία που κινείται σε χώρο τεχνολογικό, δεν θα μπορούσαμε να μη ταυτιστούμε με μια τέτοια διοργάνωση με κοινωνικό χαρακτήρα. Με βάση τη συνεργασία μας στο Run Together και την παγκόσμια τάση για την ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, δημιουργήσαμε μια νέα σειρά ανοξείδωτων μπουκαλιών που θα τα προσφέρουμε και ως δώρο σε νικητές. Ενώνονται δύο τάσεις, δύο δυνάμεις με έναν κοινό στόχο. ”.

Η εκπρόσωπος του Ομίλου της Βιοϊατρικής, που θα είναι Υποστηρικτής Υγείας στο Run Together για το 2020, Ιωάννα Αδαμίδου δήλωσε: “Ως γυναίκα, μητέρα και διαιτολόγος παρατηρώ ότι το δρομικό κίνημα ολοένα και αυξάνεται, όλο και περισσότεροι τρέχουν. Την Κυριακή 8 Μαρτίου η Βιοϊατρική θα καλύψει τις ιατρικές ανάγκες της διοργάνωσης, παρέχοντας ασθενοφόρο και ιατρικό προσωπικό, που θα είναι διαθέσιμα για τους συμμετέχοντες”.

Ο Διευθυντής Λειτουργίας Προγραμμάτων και Παραρτημάτων της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Παππάς τόνισε: “Η ΧΑΝΘ με τον πυλώνα της κοινωνικής δράσης της θα στηρίξει με στελέχη της και ομάδες αθλητών την διοργάνωση, αλλά θα προσφέρει και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά στη διάρκεια του αγώνα ώστε οι γονείς να μπορέσουν να τρέξουν.”.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι αθλητές της Saucony Μαργαρίτα Ντίνα, Ειρήνη Μιχάλα και Κώστας Σταμούλης.

Η Μαργαρίτα Ντίνα, αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, θα είναι παρούσα και στο φετινό Run Together και υπογράμμισε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που γίνεται η διοργάνωση για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Το μαζί είναι που έχει σημασία, μόνοι μας μπορούμε να πάμε γρήγορα, αλλά μαζί πιο μακριά”.

Η Ειρήνη Μιχάλα, αθλήτρια των 10 χλμ., τόνισε: “Έχουμε συνηθίσει να τρέχουμε αγώνες με ανταγωνιστικό σκοπό, το Run Together δεν είναι ακριβώς αγώνας, είναι μια γιορτή για να προωθηθεί το μήνυμα του μαζί, της συνεργασίας. Η φετινή ημερομηνία της διεξαγωγής του αγώνα είναι συμβολική και είναι πολύ πετυχημένο και το κοινωνικό μήνυμα της στήριξης του ξενώνα. Ανυπομονώ να τρέξω για καλό σκοπό”.

Ο Κώστας Σταμούλης, αθλητής μεσαίων αποστάσεων δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω στο Run Together. Είναι ωραίος αγώνας που προάγει τη συνεργασία και τη βοήθεια προς τον συναθλητή μας για να τερματίσουμε μαζί”.

Η εκκίνηση του RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα δοθεί στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μεταξύ 3 διαφορετικών αποστάσεων, των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και ισότητας των Φύλων και της αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO.

Χορηγοί Επικοινωνίας η COSMOTE TV, το ACTION24, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Ερωτικός 948, το 1055Rock, ο Fresh Salad 96.1, το thessnews.gr, το TV100 και το FM100, o τουριστικός οδηγός Greek Travel Pages, τα portal thessnews.gr, RunNFun.gr, RunningNews.gr, Outdoor Activities.gr, Run247 και τα περιοδικά IRun, Runners Magazine και Athletics Magazine.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

site: http://www.runtogether.gr

Previous ArticleNext Article

Διαλειμματική εντός σταδίου για να αλλάξεις επίπεδο στο τρέξιμο

Επιμέλεια: Δημοσθένης Χριστόπουλος

Ο καθημερινά ίδιος ρυθμός τρεξίματος στην προπόνηση δεν θα σε βοηθήσει να σπάσεις το προηγούμενο ρεκόρ σου, οποιαδήποτε απόσταση σου αρέσει να τρέχεις, οπότε και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξασκηθείς.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι διαλειμματική προπόνηση ταχύτητας και ο στίβος είναι το καλύτερο μέρος για να πραγματοποιήσεις αυτές τις ειδικές προπονήσεις αυξημένης έντασης και ταχύτητας.

Όπως θα σου πουν δρομείς με μεγάλη εμπειρία, ο καλύτερος και ο μοναδικός τρόπος να μάθεις πώς να τρέχεις ταχύτερα είναι να συνηθίσεις να τρέχεις γρήγορα μέσα από την προπόνηση.

Τα συνολικά οφέλη της προπόνησης ταχύτητας

Πολλοί δρομείς προσθέτουν στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα μια προπόνηση εντός σταδίου στην οποία έχουν στόχο την ταχύτητα. Παρ’ όλο που δεν αρέσει σε όλους από άποψη τοποθεσίας και περιεχομένου προπόνησης, είναι το ιδανικό περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε υψηλής έντασης διαλειμματικές που θα βελτιώσουν σίγουρα την ταχύτητα, την φυσική κατάσταση και την δρομική οικονομία σας.

Η επιστήμη πίσω από τα οφέλη των προπονήσεων ταχύτητας περιλαμβάνει την βελτίωση της αερόβιας ικανότητας και της ικανότητας διανομής αίματος πλούσιου σε οξυγόνο σε όλο το σώμα. Η αφομοίωση των βιομηχανικών απαιτήσεων του τρεξίματος ταχύτητας θα επιτρέψει στο σώμα σου να προσαρμοστεί και να βελτιωθεί πάνω στην δρομική οικονομία και στον δυναμικό διασκελισμό, ιδιαίτερα στις μικρότερες αποστάσεις, συν το γεγονός ότι θα κάνει τα αργά τρεξίματα μεγάλης διάρκειας να φαίνονται εύκολα με την πάροδο του χρόνου. Με λίγα λόγια, καθώς θα βελτιώνεις την ταχύτητά σου, αυτή θα έρχεται με φυσικό τρόπο και σε προπονήσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Διαλειμματικές μικρών αποστάσεων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δουλέψεις την ταχύτητά σου. Μπορείς να διαλέξεις ώστε η διαλειμματική σου να είναι είτε μικρή, είτε μεσαία, ειτε μεγάλη σε απόσταση, αναφορικά πάντα με τον αγώνα που έχεις στόχο και την παρούσα ικανότητά σου. Η απόσταση και η διάρκεια αυτού του είδους προπόνησης εξαρτάται απολύτως από την φυσική σου κατάσταση και από τις ανάγκες σου, οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον πριν διαλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα.

Και κυρίως μην ξεχάσεις να κάνεις καλό ζέσταμα , ειδικά πριν από τις προπονήσεις σπριντ ώστε να αποφύγεις κάποιον τραυματισμό. Τυπικά οι διαλειμματικές μικρών αποστάσεων περιέχουν σπριντ των 100μ, 200μ ή 400μ με το κατάλληλο χρόνο αποκατάστασης μεταξύ τους. Η ιδέα είναι να ενισχύσεις την δύναμη και την οικονομία σου μέσα από την έκρηξη των σπριντ, κάτι που θα σε βοηθήσει τελικά στην διατήρηση του ρυθμού για περισσότερη ώρα στο μαραθώνιο ή σε έναν αγώνα μεγάλης διάρκειας.

Διαλειμματική προπόνηση για αύξηση αντοχής και καύση λίπους

Με τον καιρό μπορείς να αυξήσεις τα μέτρα και τις επαναλήψεις και έτσι θα βελτιώσεις την ταχύτητά σου στα 5 χιλιόμετρα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο χρόνος αποκατάστασης που θα αφήσεις μεταξύ των κομματιών καθώς όλα θα πρέπει να εκτελούνται στην ίδια ταχύτητα και ένταση. Εάν δεν αφήσεις τον απαραίτητο χρόνο αποκατάστασης, θα πέσει η ταχύτητά σου και θα μειωθεί η ανάπτυξη δύναμης στην οποία στοχεύεις. Μπορείς είτε να περπατήσεις είτε να κάνεις χαλαρό τζόκινγκ καθώς θα ετοιμάζεσαι για το επόμενο κομμάτι, η επιλογή είναι δική σου.

Διαλειμματικές μεσαίων αποστάσεων

Οι προπονήσεις αυτές γενικά αποτελούνται από επαναλήψεις μεταξύ 400μ και 1200μ και ο ρυθμός τους πρέπει να πλησιάζει τον ρυθμό με τον οποίο τρέχεις αγωνιστικά τα 5 χιλιόμετρα. Τέτοιου είδους προπονήσεις στοχεύουν στην βελτίωση της ικανότητα του οργανισμού σου να ανακυκλώνει το γαλακτικό οξύ που βρίσκεται στο αίμα και της ικανότητάς σου να αντιστέκεσαι στην κούραση.

Οι μύες που έχουν κουραστεί απλά δεν αποδίδουν αποτελεσματικά, οπότε όσο περισσότερο καταφέρεις να αντέξεις έναν συγκεκριμένο ρυθμό, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να κάνεις ένα ρεκόρ. Μεταξύ των επαναλήψεων άφησε να περάσουν τουλάχιστον 3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσεις το επόμενο κομμάτι ώστε να επιτρέψεις στο σώμα σου να ξεκουραστεί αρκετά και να εκτελεί όλα τα κομμάτια με την ίδια ένταση και στον ίδιο χρόνο. Και εδώ όπως και πριν η διάρκεια της διαλειμματικής και το διάστημα ξεκούρασης θα καθοριστούν από το επίπεδό σου.

Διαλειμματικές μεγάλων αποστάσεων

Οι διαλειμματικες αυτές αποτελούνται από αποστάσεις των 1600μ και πάνω και πρέπει να εκτελούνται κοντά στον ρυθμό με τον οποίο τρέχεις έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων. Αυτή κατά κύριο λόγο είναι μια προπόνηση πάνω στο γαλακτικό κατώφλι (γνωστό ως αναερόβιο κατώφλι), που σημαίνει ότι τρέχεις σε έναν ρυθμό απαιτητικό όπου το γαλακτικό ξεκινά να συσσωρεύεται στο αίμα. Πρόκειται για έναν συνεχόμενο ρυθμό που τον νιώθεις δύσκολο και κάνει την ομιλία δύσκολη.

Εάν μπορέσεις να αντέξεις αυτόν τον ρυθμό για ένα μεγάλο διάστημα, τότε αυξάνεται η ικανότητα του σώματος να ανακυκλώνει το γαλακτικό οξύ. Σταδιακά αυτό θα σου επιτρέψει να τρέχεις γρηγορότερα και για περισσότερη ώρα. Όμως όπως και στις άλλες διαλειμματικές προπονήσεις, είναι σημαντικό να αφήνεις ένα ικανοποιητικό διάστημα για ξεκούραση πριν ξεκινήσεις το επόμενο κομμάτι.

Διαβάστε επίσης: Η διαλειμματική προπόνηση σε βελτιώνει και σε ξεαγχώνει!

Η απλή και σίγουρη λύση για τις φουσκάλες στα πόδια όσων τρέχουν!

Λύση για τις φουσκάλες στα πόδια των δρομέων

Το τρέξιμο και το πολύωρο περπάτημα έχουν συχνά μια δυσάρεστη «παρενέργεια» στα πόδια μας, τις επίπονες φουσκάλες. Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ μελέτησαν ομάδα 128 δρομέων και διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος να προληφθούν οι ενοχλητικές φουσκάλες στα πόδια.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical Journal of Sport Medicine, το μόνο που χρειάζεται για να προστατευθούν τα πόδια είναι η εφαρμογή αυτοκόλλητης χειρουργικής ταινίας στα σημεία που είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στην τριβή.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν δρομείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε υπερμαραθώνιο 250 χιλιομέτρων. Οι ερευνητές τοποθέτησαν την αυτοκόλλητη ταινία μόνο σε ένα τμήμα του ποδιού των δρομέων, ώστε να καταστεί δυνατό να γίνουν συγκρίσεις με το τμήμα του ποδιού που παρέμεινε εκτεθειμένο.

Μετά την ολοκλήρωση του υπερμαραθωνίου, ο οποίος διήρκησε συνολικά επτά ημέρες, μόλις 30 από τους δρομείς (ποσοστό 24%) εμφάνισαν φουσκάλες στο τμήμα του ποδιού που είχε καλυφθεί με ταινία, ενώ 81 δρομείς (ποσοστό 63%) εμφάνισαν φουσκάλες στα εκτεθειμένα τμήματα του ποδιού.

Σύμφωνα με παρόμοια επισκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιθεώρηση Current Sports Medicine Reports, αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης για τις φουσκάλες είναι επίσης η εφαρμογή διπλής κάλτσας, με μια χοντρή αθλητική κάλτσα να φοριέται επάνω από μια πιο λεπτή που εφαρμόζει πολύ καλά στο πόδι.

Διαβάστε ακόμα: Γυμναστική και τρέξιμο χωρίς κάλτσες; Ούτε να το σκέφτεστε

x
Send this to a friend