RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020: Τρέχουμε Μαζί για καλό σκοπό

RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020: Τρέχουμε Μαζί για καλό σκοπό

Η αντίστροφη μέτρηση για το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 ξεκίνησε τη Δευτέρα (17/2) με την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo.

Το “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” επιστρέφει δυναμικά και θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 το πρωί, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Helexpo.

Το μήνυμα του φετινού RUN TOGETHER είναι διπλό. Μέσα από τον αγώνα αναδεικνύεται το ΜΑΖΙ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στοιχεία απαραίτητα όχι μόνο για έναν αγώνα δρόμου, αλλά στην καθημερινότητα του καθενός. Φέτος “Τρέχουμε Μαζί” και στηρίζουμε τον “Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας άνοιξε την εκδήλωση και τόνισε μεταξύ άλλων: “Εμείς στηρίζουμε τέτοια γεγονότα και ιδίως αθλητικά. Δεν μας απασχολεί μόνο το κομμάτι το εκθεσιακό, θέλουμε να είμαστε παρόντες στην κοινωνία και να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή που κάνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Μας ενδιαφέρει να είμαστε μέρος του συστήματος αυτού που αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στηρίζουμε το RUN TOGETHER και με χαρά το φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας. Τέτοιες διοργανώσεις δείχνουν και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Θεσσαλονίκης και είναι σημαντικό για την πόλη να είμαστε όλοι μαζί σε γεγονότα που αφορούν στην αλληλεγγύη”.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης υπογράμμισε: “Ελπίζω ότι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός στην πόλη μας, να μιλάμε πολλά χρόνια για τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό που συνεργαζόμαστε με τη ΔΕΘ και ειδικά όταν μιλάμε για το δρομικό κίνημα. Επίσης σημαντικό ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί εντός της Έκθεσης. Η ΔΕΘ αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είναι μια διοργάνωση που δεν έχει σημασία ο νικητής ή ο χαμένος, αλλά η συμμετοχή με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Όσων αφορά το σκοπό του αγώνα, που είναι και ο πιο σημαντικός από όλους καθώς ο Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών έχει τις ανάγκες του και οποιαδήποτε συμβολή ή χορηγία είναι πολύτιμη”.

O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Χάρης Αηδονόπουλος επεσήμανε με τη σειρά του: “Γνωρίζουμε όλοι το πολιτιστικό και αθλητικό έργο της ΔΕΘ, αλλά εγώ θα σας πω σήμερα ότι από φέτος η ΔΕΘ συνεργάζεται μαζί μας και στην δομή εκστρατείας φιλοξενίας αστέγων στο περίπτερο της ΔΕΘ των Γιατρών του κόσμου, σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών. Οφείλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να γίνει ο αγώνας εντός της ΔΕΘ. Η δικιά μας συνεισφορά θα είναι και η παρουσία του συγκροτήματος των κρουστών που θα εμψυχώσει τους δρομείς.”

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Marketing Manager  της Saucony, Γιώργος Τριανταφυλλίδης εξήγησε πως: “Το RUN TOGETHER είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, προάγοντας τον αθλητισμό και το μαζί. Αυτό που θέλαμε ήταν να διαφοροποιηθούμε από τους υπόλοιπους αγώνες και η παρότρυνση του να πάρουμε ένα φίλο μας, το ταίρι μας ή τον γονιό μας για να τρέξουμε παρέα το προσφέρει αυτό. Είναι ένας αγώνας διασκέδασης και ίσως ο μεγαλύτερος fun αγώνας στην Ελλάδα. Πέρσι ήρθαμε και στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά και είδαμε μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο αγώνας να γίνει θεσμός και στην Θεσσαλονίκη. Να συμπληρώσω επίσης ότι το μότο της Saucony ταιριάζει με το concept του αγώνα: «Είναι πολύ ωραίο να τρέχεις, αλλά πιο ωραίο να τρέχεις με κάποιον άλλο μαζί». Να ευχαριστήσω τέλος τη ΔΕΘ και το Δήμο Θεσσαλονίκης που στηρίζουν από πέρσι τον αγώνα όπως και τους χορηγούς μας”.

Η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ (Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών), Ραμπέα Ιατρίδου τόνισε: “Ο σύλλογος ήταν παρών πέρσι στην πρώτη διοργάνωση και θα είναι παρών και φέτος αλλά και στο μέλλον. Είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε μέσα από τον αθλητισμό. Δεν έχει σημασία ποιος είναι γρήγορος ή αργός, βετεράνος ή εν ενεργεία, καλούμαστε όλοι να έρθουμε να τρέξουμε για να στηρίξουμε τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και λόγω της ημέρας θα καλέσω ακόμα πιο θερμά τις γυναίκες να συμμετάσχουν”.

Από τη μεριά των χορηγών μίλησε η εκπρόσωπος της PURO Hellas, Εύη Ατζαμιδάκη που επεσήμανε: “Με μεγάλη μας χαρά θα είμαστε χορηγοί της διοργάνωσης για το 2020. Αν και είμαστε εταιρεία που κινείται σε χώρο τεχνολογικό, δεν θα μπορούσαμε να μη ταυτιστούμε με μια τέτοια διοργάνωση με κοινωνικό χαρακτήρα. Με βάση τη συνεργασία μας στο Run Together και την παγκόσμια τάση για την ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, δημιουργήσαμε μια νέα σειρά ανοξείδωτων μπουκαλιών που θα τα προσφέρουμε και ως δώρο σε νικητές. Ενώνονται δύο τάσεις, δύο δυνάμεις με έναν κοινό στόχο. ”.

Η εκπρόσωπος του Ομίλου της Βιοϊατρικής, που θα είναι Υποστηρικτής Υγείας στο Run Together για το 2020, Ιωάννα Αδαμίδου δήλωσε: “Ως γυναίκα, μητέρα και διαιτολόγος παρατηρώ ότι το δρομικό κίνημα ολοένα και αυξάνεται, όλο και περισσότεροι τρέχουν. Την Κυριακή 8 Μαρτίου η Βιοϊατρική θα καλύψει τις ιατρικές ανάγκες της διοργάνωσης, παρέχοντας ασθενοφόρο και ιατρικό προσωπικό, που θα είναι διαθέσιμα για τους συμμετέχοντες”.

Ο Διευθυντής Λειτουργίας Προγραμμάτων και Παραρτημάτων της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Παππάς τόνισε: “Η ΧΑΝΘ με τον πυλώνα της κοινωνικής δράσης της θα στηρίξει με στελέχη της και ομάδες αθλητών την διοργάνωση, αλλά θα προσφέρει και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά στη διάρκεια του αγώνα ώστε οι γονείς να μπορέσουν να τρέξουν.”.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι αθλητές της Saucony Μαργαρίτα Ντίνα, Ειρήνη Μιχάλα και Κώστας Σταμούλης.

Η Μαργαρίτα Ντίνα, αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, θα είναι παρούσα και στο φετινό Run Together και υπογράμμισε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που γίνεται η διοργάνωση για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Το μαζί είναι που έχει σημασία, μόνοι μας μπορούμε να πάμε γρήγορα, αλλά μαζί πιο μακριά”.

Η Ειρήνη Μιχάλα, αθλήτρια των 10 χλμ., τόνισε: “Έχουμε συνηθίσει να τρέχουμε αγώνες με ανταγωνιστικό σκοπό, το Run Together δεν είναι ακριβώς αγώνας, είναι μια γιορτή για να προωθηθεί το μήνυμα του μαζί, της συνεργασίας. Η φετινή ημερομηνία της διεξαγωγής του αγώνα είναι συμβολική και είναι πολύ πετυχημένο και το κοινωνικό μήνυμα της στήριξης του ξενώνα. Ανυπομονώ να τρέξω για καλό σκοπό”.

Ο Κώστας Σταμούλης, αθλητής μεσαίων αποστάσεων δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω στο Run Together. Είναι ωραίος αγώνας που προάγει τη συνεργασία και τη βοήθεια προς τον συναθλητή μας για να τερματίσουμε μαζί”.

Η εκκίνηση του RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα δοθεί στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μεταξύ 3 διαφορετικών αποστάσεων, των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και ισότητας των Φύλων και της αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO.

Χορηγοί Επικοινωνίας η COSMOTE TV, το ACTION24, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Ερωτικός 948, το 1055Rock, ο Fresh Salad 96.1, το thessnews.gr, το TV100 και το FM100, o τουριστικός οδηγός Greek Travel Pages, τα portal thessnews.gr, RunNFun.gr, RunningNews.gr, Outdoor Activities.gr, Run247 και τα περιοδικά IRun, Runners Magazine και Athletics Magazine.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

site: http://www.runtogether.gr

Previous ArticleNext Article

Ενημέρωση για την διεξαγωγή και την έναρξη των εγγραφών του ΑΜΑ 2020

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ριζικές αλλαγές με στόχο το ρεκόρ, ανοίγουν οι εγγραφές!

Με βάση τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς της Ελληνικής Πολιτείας, και πάντα σύμφωνα με το ήδη εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ

από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει  ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» 2020 θα διεξαχθεί κανονικά στις 07 και 08 Νοεμβρίου 2020, με συνδιοργανωτές του, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Μαραθώνα και την ΕΟΕ και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 θα περιλαμβάνει τους εξής αγώνεςς:

Μαραθώνιος Δρόμος – Οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο θα κατανεμηθούν σε δύο διαφορετικούς αγώνες Μαραθωνίου Δρόμου (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους. Η κατανομή των δρομέων στους δύο αγώνες και στο ανάλογο block εκκίνησης θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή. Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος Δρόμος θα διεξαχθεί την Κυριακή 08 Νοεμβρίου, ενώ οι ακριβείς ώρες εκκίνησης θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Αγώνας δρόμου 10χλμ –  Το Σάββατο 07 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες στα 10χλμ θα κατανεμηθούν επίσης σε δύο διαφορετικούς Αγώνες 10χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.

Αγώνας δρόμου 5χλμ, ZERO WESTE FUTURE – Η ίδια λογική με αυτή που αναφέρεται παραπάνω για τα 10χλμ θα ακολουθηθεί και για τους συμμετέχοντες στα 5χλμ την Κυριακή 08 Νοεμβρίου. Θα υπάρξουν δηλαδή δύο Αγώνες 5χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος, όπως και για τους άλλους αγώνες, και διαφορά τουλάχιστον μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος και μόνο οι Αγώνες Παιδιών (τόσο στη διαδρομή όσο και στο Παναθηναϊκό Στάδιο) και ο Αγώνας Special Olympics Hellas, για λόγους καλύτερης εφαρμογής του πρωτοκόλλου.

Στο πλαίσιο των ήδη προγραμματισμένων από την αρχή της χρονιάς αλλαγών για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, τα επίπεδα εγγραφής για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης (Μαραθώνιος Δρόμος, 10χλμ, 5χλμ) τροποποιούνται και πλέον γίνονται δύο. Με αυτό τον τρόπο το επίσημο t-shirt του αγώνα θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εγγραφής για κάθε συμμετέχοντα, όπως ισχύει και για σε όλους τους μεγάλους Διεθνείς Μαραθωνίους του εξωτερικού.

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.00, και θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι διαθέσιμες εγγραφές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση θα είναι κατά πολύ μειωμένες. Επιπλέον, και με σκοπό την καλύτερη και αρτιότερη εκ των προτέρων ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων δρομέων, ο ΣΕΓΑΣ έχει συντάξει ειδική Πολιτική Ακυρώσεων για τη φετινή διοργάνωση, την οποία ενθαρρύνουμε τους δρομείς να συμβουλευτούν πριν προχωρήσουν στην υποβολή της εγγραφής τους.

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κ Παναγόπουλου και του Προέδρου της ΟΕ του ΑΜΑ και ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Β Σεβαστή 

Κώστας Παναγόπουλος: Πολύ διαφορετικός και πολύ σημαντικός ο ΑΜΑ 2020

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με την ευκαιρία της έναρξης των εγγραφών για τον ΑΜΑ 2020 έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της έγκαιρης λήψης σωστών μέτρων και της συνεπούς τήρησής τους από την πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και η έγκριση από την Πολιτεία Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ, μας επιτρέπει να ανακοινώσουμε το άνοιγμα των εγγραφών του Μαραθωνίου Αθήνας του 2020, του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Ο Αγώνας θα είναι αυτή τη χρονιά πολύ διαφορετικός και πολύ σημαντικός.

Πολύ διαφορετικός, αφού η τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, επιβάλλει λιγότερους δρομείς, περισσότερες εκκινήσεις, τήρηση αποστάσεων, σχολαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε διαδικασία και κάθε βήμα του. Ο ειδικός σχεδιασμός των Αγώνων έχει ολοκληρωθεί και με τη βοήθεια όλων – και κυρίως των δρομέων – η τήρηση των μέτρων θα διασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πολύ σημαντικός,  γιατί  θα συνδέσει εντυπωσιακά το ιστορικό παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.  Στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε ο Μαραθώνιος και όπου το 1896 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, το 2020 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος μεγάλος Μαραθώνιος μετά την πανδημία. Εδώ, που έγινε η εκκίνηση του Μαραθωνίου, θα γίνει και η επανεκκίνηση του”.

Βασίλης Σεβαστής: Mια ακόμα νίκη για την Ελλάδα και μια νίκη για όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΜΑ και  Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής δήλωσε σχετικά με την διοργάνωση του ΑΜΑ 2020 και την έναρξη των εγγραφών:

“Ο Μαραθώνιος Αθήνας κάνει σήμερα το πρώτο του βήμα με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφορικά με την επιβεβαίωση της διοργάνωσης του στις 07 & 08 Νοεμβρίου 2020 και την έναρξη της επίσημης περιόδου εγγραφών.

Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, γεμάτη προκλήσεις. Ο ΣΕΓΑΣ και το σύνολο των υπηρεσιών του, με την υποστήριξη των συνδιοργανωτών και χορηγών του, εργάζονται συστηματικά, με επιμονή και δημιουργικότητα για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που έχει το νέο αυτό εγχείρημα, διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού γεγονότος με διεθνή απήχηση, με σεβασμό και αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και πρωτοκόλλων ασφαλείας της Ελληνικής Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων.

Η χώρα μας έχει αναδειχθεί νικήτρια σε ένα δύσκολο αγώνα που δίνει η παγκόσμια κοινότητα. Αυτό το πνεύμα συνεργασίας, συναίσθησης και ευθύνης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο που χαρακτήρισε τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ακόμα την νέα κατάσταση, αποτελεί και τη βάση για μια επιτυχημένη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας και φέτος. Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο πρώτος μεγάλος αγώνας Μαραθωνίου Δρόμου στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση της πανδημίας, θα είναι μια ακόμα νίκη για την Ελλάδα και μια νίκη για όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο”.

Διαβάστε επίσης: Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2020 – Ενημέρωση για τη διεξαγωγή του αγώνα

4-5 Ιουλίου Τρέχουμε για τη φύση της Άνδρου

Τρέχουμε για την προστασία της φύσης της Άνδρου.Λέμε ΟΧΙ στη βιομηχανοποίηση του φυσικού της πλούτου.

Έλα και εσύ σε ένα Σαββατοκύριακo ορεινού τρεξίματος να δυναμώσουμε τη φωνή της φύσης και να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία της.

Φέρε τη σκηνή ή τον υπνόσακό σου και απόλαυσε μια νύχτα κάτω από τ’άστρα. Όλα τα άλλα άστα σε εμάς.

Λόγω περιορισμένων θέσεων φροντίστε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας, έως και την Πέμπτη 2 Ιουλίου

Αναλυτικό Πρόγραμμα
Δήλωσε Συμμετοχή 

Για όποιον θέλει να συμμετέχει μόνο στη δράση του τρεξίματος χωρίς τη διαμονή στην παραλία, το φαγητό ή τη μεταφορά με καϊκι την Κυριακή  παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5ε και το πόσο θα δοθεί για τις δαπάνες του αγώνα κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην Άνδρο (δικαστικά έξοδα κτλ).

* Eυχαριστούμε την BLFOODS για την ευγενική χορηγία των προϊόντων της κατά τη διάρκεια του διημέρου

x
Send this to a friend