Site icon runnfun.gr

Πρωί, μεσημέρι ή βράδυ; Ποια ώρα της μέρας είναι η καλύτερη για τρέξιμο;

8 συμβουλές για όσους θέλουν να γίνουν πρωινοί δρομείς

Είστε δρομέας που ζει για να τρέχει υπό το φως του ήλιου; Ή μήπως η σκέψη της άσκησης πριν από το μεσημέρι σας εξαντλεί; Είτε λατρεύετε το πρωινό τρέξιμο είτε προτιμάτε μια βραδινή εξόρμηση, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο προσεγγίσεις.

Το πιο σημαντικό για την επιλογή της ώρας που θα τρέχετε καθημερινά είναι να βρείτε πότε το σώμα σας αισθάνεται καλύτερα και με βάση αυτό να δημιουργήσετε μια σταθερή ρουτίνα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι τα δεδομένα για κάθε ώρα της ημέρας.

Πρωινό

Αν έχετε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα ή έχετε την τάση να αναλώνεστε σε διάφορα πράγματα καθώς η μέρα προχωρά, ένα πρωινό τρέξιμο είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή σας. Το να ξυπνάτε νωρίς εξασφαλίζει ότι καμία άλλη υποχρέωση δεν «ανταγωνίζεται» το τρέξιμο μέσα στον καθημερινό πρόγραμμά σας.

Γιατί το πρωινό τρέξιμο σας δίνει δύναμη για όλη την ημέρα

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αισθάνεστε κοιμισμένοι και αργοί το πρωί, ειδικά αν δεν έχετε συνηθίσει στο πρωινό ξύπνημα. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε εύκολα τρεξίματα το πρωί, αλλά αν πρέπει να κάνετε μια σκληρή προπόνηση, δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ξυπνήσετε, να φάτε ένα καλό πρωινό και να κάνετε μια σωστή προθέρμανση.

Μεσημέρι

Πολλοί δρομείς θεωρούν ότι το μεσημεριανό τρέξιμο είναι το ιδανικό. Ειδικά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, μπορεί να είναι η μόνη ώρα που μπορείτε να τρέξετε όταν έχει φως έξω.

Όσο ελκυστικό κι αν είναι, για μερικούς δρομείς δεν είναι εφικτό, πιθανώς λόγω περιορισμών που έχουν να κάνουν με διάφορες υποχρεώσεις. Τουλάχιστον, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το πραγματοποιήσετε τις καθημεριμές, ένα μεσημεριανό τρέξιμο το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι μια ωραία αλλαγή ρυθμού, ειδικά κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών.

Νύχτα

Το τρέξιμο την νύχτα σας βεβαιώνει πως έχετε ήδη ξεφύγει από τις σκοτούρες της ημέρας, ενώ αποφεύγετε και την πολυκοσμία στον δρόμο. Το τρέξιμο εκείνη τη χρονική στιγμή επίσης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτινάξετε το άγχος και τις ανησυχίες μιας κουραστικής ημέρας.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν τρέχετε το βράδυ

Αλλά φυσικά υπάρχουν και μειονεκτήματα στο βραδινό τρέξιμο. Οτιδήποτε, από ένα στομάχι που γουργουρίζει μέχρι μια συνάντηση της τελευταίας στιγμής στη δουλειά, μπορεί να σας χαλάσει τα σχέδια. Και οι δρομείς με ευαίσθητο στομάχι μπορεί να δυσκολευτούν με την άσκηση μετά από μια μέρα φαγητού.

Το συμπέρασμα είναι ότι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να τρέξετε είναι πιθανώς όποτε μπορείτε να χωρέσετε τα χιλιόμετρα που πρέπει να κάνετε! Αν θέλετε να τρέχετε από μέρα σε μέρα σε διαφορετικές ώρες, κάντε το. Όπως σε μεγάλο βαθμό το τρέξιμο, έτσι και το πότε τρέχετε είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και τρόπου ζωής.

Διαβάστε επίσης: Τρέξιμο: Διαφορετικές προπονήσεις για να βγείτε από τη ρουτίνα

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version