Site icon runnfun.gr

Ο… μύθος ότι τα ωμά αυγά είναι κατάλληλη πηγή πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που είναι άφθονη στα αυγά περιέχει όλα απαραίτητα αμινοξέα στις σωστές αναλογίες. Ωστόσο, την πρωτεΐνη το σώμα την παίρνει ανάλογα με το πως μαγειρεύεται το αυγό.

Αυτοί που επιλέγουν να φάνε ωμά τα αυγά τους παίρνουν την ελάχιστη ποσότητα πρωτεΐνης που μπορούν να πάρουν και αυτό διότι δεν μπορεί να την απορροφήσει σωστά ο οργανισμός.

Τα ποσοστά πρωτεΐνης

Μελέτες αποδεικνύουν ότι η πρωτεΐνη που απορροφά ο οργανισμός από το βρασμένο αυγό είναι περίπου στο 90% της περιεκτικότητάς του, σε αντίθεση με το ωμό το οποίο ο οργανισμός απορροφά κατά μόλις 50%.

Πώς το αυγό οδηγεί σε μείωση βάρους και θωρακίζει τον οργανισμό!

Ακόμα και στην περίπτωση του τηγανίσματος ή του ψησίματος τα νούμερα δείχνουν ότι το αυγό είναι προτιμότερο να καταναλώνετε μαγειρεμένο, αφού η πρωτεΐνη του απορροφάται κατά 80%.

Κίνδυνος μόλυνσης ή δηλητηρίασης

Εν κατακλείδι, τα αυγά είναι καλύτερα να μαγειρεύονται γιατί κάνουν την πρωτεΐνη πιο εύπεπτη, σαφώς πιο νόστιμη και πιο προσιτή για το σώμα, ενώ παράλληλα σας γλιτώνουν από τον κίνδυνο κάποιας βακτηριακής μόλυνσης ή τροφικής δηλητηρίασης.

Ξεχάστε, λοιπόν, την εικόνα του Ρόκι ο οποίος έπινε σε ποτήρι με 5 ωμά αυγά μέσα πριν βγει για προπόνηση και βράστε τα αυγά σας (σ.σ. αποφεύγουμε το τηγανιτό που είναι σαφώς νοστιμότερο αλλά έχει πολλές περισσότερες θερμίδες λόγω του λαδιού). Αρκετές αηδίες κάνατε. Για τα μοσχάρια που γρονθοκοπούσε μέσα στον καταψύκτη για την προπόνησή του θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο.

Διαβάστε ακόμα: Η μαθηματική πράξη που σου δείχνει πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version