Nafplio Castle Run: Σε αγωνιστικούς ρυθμούς η πόλη – Δείτε διαδρομές και πρόγραμμα

Με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Δήμαρχο Ναυπλιέων Κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία των τοπικών κρατικών αρχών, των θεσμικών φορέων, των εθελοντικών οργανώσεων και των Χορηγών έγινε η επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών και αγωνιστικών λεπτομερειών, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των χορηγών του 2ου Παλαμήδειου Άθλου, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η Οργανωτική Επιτροπή για τον Θεματικό Τουρισμό και την  διοργάνωση σε ετήσια βάση του «Παλαμηδείου Άθλου – Castle Run» που θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2016, ταυτόχρονα με τις τελετές για την άλωση του κάστρου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Αναφέρθηκε στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής ο Παλαμήδειος Άθλος να αποτελέσει ένα εξ ίσου μεγάλο αθλητικό, συμμετοχικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, το οποίο θα ακολουθήσει την επιτυχία του Μαραθωνίου Ναυπλίου. Αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς, κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους δρομείς, την σχολική κοινότητα και τους Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Ε.. και δήλωσαν την συμμετοχή τους.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής με τον Σύλλογο ΑμεΑ Αργολίδας εξαίροντας το κοινωνικό έργο τους και την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος των αγώνων στον σύλλογο και την εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας γιατί με την συμβολή της εξασφαλίστηκε αφενός να διοργανωθεί η αγωνιστική ανάβαση κάστρου και αφετέρου η δωρεάν για όλους επίσκεψη του Παλαμηδιού την Κυριακή 27/11/16.

Ευχαρίστησε τους Χορηγούς, τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Παλαμήδειο Άθλο και στους παράλληλους αγώνες σαν αγωνιζόμενοι , εθελοντές η φίλαθλοι και να χαρούν την ημέρα που γιορτάζει η πόλη τους, ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και των Στελεχών της Ο.Ε., διευκολύνοντας τους αγωνιζόμενους Αθλητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κύριος Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε αυτή τη διοργάνωση τονίζοντας ότι η πρόσκληση της συμμετοχής είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα και τους στόχους της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Χαρακτήρισε τον Παλαμήδειο Άθλο ως ένα δρόμο που με τα χρόνια εξελίσσεται με αποτέλεσμα να φτάσει στην σημερινή ιδιαίτερα ελκυστική αγωνιστική μορφή με την ανάβαση των σκαλοπατιών του κάστρου του Παλαμηδίου.

Ο κύριος Χειβιδόπουλος κάλεσε και αυτός με την σειρά του όλους τους πολίτες της Αργολίδας και της Πελοποννήσου να συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή και όπως είπε χαρακτηριστικά, «Την Κυριακή γιορτάζει η πόλη, γιορτάζει και ο αθλητισμός».

Ο Δ/της της Τροχαίας κ. Σταμέλος Γιώργος, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:

Σάββατο 26/11/16 από 15:00 και μέχρι την Κυριακή 27/11/16 15:00 κλειστή και στα δύο ρεύματα η 25η Μαρτίου από Πολυζωίδη μέχρι Κύπρου

Κυριακή 27/11/16 από 08:00 και μέχρι τις 11:30 κλειστές και στα δύο ρεύματα:

 • 25ης Μαρτίου
 • Κύπρου
 • Λεωφόρος Ασκληπιού
 • Σιδηράς Μεραρχίας
 • Βασιλέως Παύλου,
 • Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως Περιφέρεια)
 • Πολυζωίδη

Και Κυριακή 27/11/16 από 12:30 και μέχρι τις 13:30 κλειστές και στα δύο ρεύματα:

 • Δρόμος φρουρίου
 • 25ης Μαρτίου
 • Κύπρου
 • Σιδηράς Μεραρχίας
 • Πολυζωίδη

Ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, παρουσίασε το πρόγραμμα και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 2.000 συμμετοχές αριθμός διπλάσιος στην δεύτερη υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Σημείωσε ότι πέραν από τους συμμετέχοντες υπάρχουν και τα συνοδευτικά πρόσωπα και οι φίλαθλοι οι οποίοι θα προσέλθουν την Κυριακή στους αγώνες τους οποίους εκτίμησε επιπλέον σε 2.000 και Τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του Παλαμηδείου Άθλου και ο οποίος ανέρχεται σε 300 άτομα.

Ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξάρωντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Ναυπλίου αλλά και των διασωστικών υγειονομικών δυνάμεων ( Εθελοντικών και Κρατικών) τους οποίους ευχαρίστησε.

Τέλος Παρουσίασε τους Χορηγούς της διοργάνωσης η οποίοι είναι αναλυτικά:

Χορηγοί:

ΦΟΥΓΑΡΟ

ΒΙΚΟΣ

HIGH5

ΑΜΣΤΕΛ

asics

Επίσημοι Προμηθευτές:

AMALIA

Ν.Γ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΞENON ΚΑΙ 3 SIXTI

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

DOLE

MIDEA FRUIT

Δείτε τους χάρτες με τις διαδρομές:

xartis diadromon 2016.indd

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Πριβιλέτζιο, Καραΐσκος και Βασιλάτου στον μαραθώνιο της Σιένα

Ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει ο αγώνας μαραθωνίου που θα γίνει την Κυριακή (11/4) στη Σιένα με τη συμμετοχή κορυφαίο αθλητών και αθλητριών του μαραθωνίου σε έναν από τους αγώνες στης σεζόν που δίνουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, ο Παναγιώτης Καραΐσκος και η Ανδριάνα Βασιλάτου θα πάρουν θέση εκκίνησης για τα 42,195 μ. με στόχο να κυνηγήσουν επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων τους.

Η Πριβιλέτζιο συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στα 3.000 μ. στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, ωστόσο στην ουσία, ο τελευταίος της αγώνας ήταν στις 6 Δεκεμβρίου στη Βαλένθια, όπου δεν κατάφερε να τερματίσει.

Η έμπειρη αθλήτρια γυμνάστηκε όλους αυτούς τους μήνες αναζητώντας έναν αγώνα, μέσα από τον οποίο θα επιδιώξει επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 2.35.31. Εν αναμονή της επιστροφής στη δράση ήταν τους τελευταίους μήνες και ο Παναγιώτης Καραΐσκος, που θα κάνει τον πρώτο του αγώνα ύστερα από τον Φεβρουάριο του 2020. Ο έμπειρος δρομέας ευελπιστεί να βρει τον ρυθμό του και να κυνηγήσει μία επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (2.22.30).

H Βασιλάτου μετά το 2.46.33 τον περασμένο Νοέμβριο στη Βάρνα, θα κάνει τον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας της. Οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν αναμένονται καλές αφού υπάρχει πρόβλεψη για καταιγίδα, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εμφανίσεις των τριών Ελλήνων.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ντροπή! Έκλεψαν το ειδικό για τυφλούς αθλητές ποδήλατο του συλλόγου Ιωνάς ΑμεΑ

Είναι από τις ειδήσεις που δημοσιεύονται με οργή. Όσο κι αν φαίνεται ασύλληπτο στον κοινό νου κάποιοι έκλεψαν από τυφλό ένα ποδήλατο «Ταντεμ»

Άνοιξαν το βαν του Ιωνάς ΑμεΑ οακα  στο  πάρκινγκ του Ο.Α.Κ.Α. και έκλεψαν το τάντεμ που είχαν χαρίσει φίλοι του συλλόγου πριν από 11 μήνες.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο fb o σύλλογος και ο προπονητής του συλλόγου Γιώργος Γκούντας στον οποίο ανήκει και το τηλέφωνο επικοινωνίας που θα δείτε παρακάτω.

Δείτε αναλυτικά:

“Τη νύχτα που πέρασε, ποντικοί άνοιξαν το βαν του Ιωνάς ΑμεΑ οακα   που ηταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του Κλειστό Κολυμβητήριο Ο.Α.Κ.Α.  και μας έκλεψαν το τάντεμ που μας είχαν χαρίσει φίλοι του συλλόγου μας πριν από 11 μήνες, αξιας 5.000  Ευρώ.

Τα ταντεμ είναι ποδήλατα για τυφλούς, διθέσια με τον πιλότο μπροστά και τον άνθρωπο με αναπηρία όρασης στην πίσω θέση.

Η φωτογραφία είναι του κλεμμένου αστεριού μας και σας παρακαλώ κοινοποιήστε την δημοσίευση με την φωτογραφία όπου μπορείτε και έχετε το νου σας μην το δείτε.

Έχει γίνει και καταγγελία για την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα του ολυμπιακού Σταδίου.

Αν έχετε κάποια είδηση μπορείτε να με καλέσετε στο κινητό μου τηλέφωνο 693639 6941 ή να μου στείλετε μήνυμα inbox.

Σας παρακαλούμε να το κοινοποιήσετε”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend