Με σημαντικές αλλαγές ο 4ος διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Με μερικές αλλά σημαντικές αλλαγές, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου στις 9 Απριλίου 2017. Αυτό ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή στο ξενοδοχείο «Πλάζα» στην πόλη της Ρόδου, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Οικοδέσποινα ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στο Νότιο Αιγαίου κα Μαριέτα Παπαβασιλείου και μαζί της, ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Ζήκας, ο νέος Τεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Πολιάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ-Δήμου Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης και η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Μαραθώνιο Ράνια Ρεμπούλη. H κ. Παπαβασιλείου επισήμανε τη νέα μέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου, ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα μπαίνει και Ημιμαραθώνιος Δρόμος.

-Μαριέτα Παπαβασιλείου (Αντιπεριφερειάρχης-Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου 2017 και όχι στις 30 Απριλίου, λόγω του ότι η Ρόδος θα φιλοξενήσει δυο μεγάλες διοργανώσεις στο TAE KWON DO. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach TKD (πούμσε) και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤKD (πούμσε σε κλειστό χώρο), που θα φέρουν στη Ρόδο 1.500 αθλητές και συνοδούς.

Τεχνικός Διευθυντής και σύμβουλος της διοργάνωσης θα είναι ο κ. Νίκος Πολιάς, παλιός πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στο Μαραθώνιο δρόμο, με πανελλήνιο ρεκόρ στο βιογραφικό του. Ο κ. Πολιάς εμπλέκεται πλέον σε διοργανώσεις αγώνων δρόμων σε όλη την Ελλάδα και συνεργαστήκαμε άψογα μαζί του στον περσινό αγώνα. Θα έχει άμεσο συνεργάτη τον Σάββα Διακονικόλα, νέο Τεχνικό Σύμβουλο στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Επίσης, σας ανακοινώνω ότι το 2017, πέρα από το Μαραθώνιο Δρόμο, τα 5χλμ., τα 10χλμ. και τα 1.000μ. για αθλητές Δημοτικών Σχολείων, θα διοργανώσουμε και Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Οι εγγραφές θα αρχίσουν από την προσεχή Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 μέσα από το σάιτ www.roadstorhodes.com, ενώ από τον Γενάρη θα λειτουργήσει το νέο σάιτ της διοργάνωσης. Χρυσός χορηγός θα είναι και φέτος η Adidas στη Ρόδο και ευχαριστούμε για αυτό τον κ. Θάνο Χατζηστρατή.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι κι εφέτος, παρόντες θα είναι και όλοι οι εθελοντικοί Φορείς του νησιού, όπως και αρκετοί μεμονωμένοι. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε την κορυφαία αθλητική εκδήλωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ευχαριστούμε και τους χορηγούς που μας στηρίζουν. Αναγνωρίζουν την όλη προσπάθεια και μας εμπιστεύονται.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πριν τρία χρόνια, είχε στοχεύσει να μετατρέψει τη Ρόδο σε τόπο διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, αναζητώντας την επιμήκυνση της. Το 2017 έχουμε εκδηλώσεις τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Ενισχύουμε, λοιπόν, τον τουρισμό, το μοναδικό μοχλό ανάπτυξης στον τόπο μας».

Στο πάνελ οι Βασίλης Ζήκας, Μαριέτα Παπαβασιλείου, Νίκος Πολιάς και Ράνια Ρεμπούλη
Στο πάνελ οι Βασίλης Ζήκας, Μαριέτα Παπαβασιλείου, Νίκος Πολιάς και Ράνια Ρεμπούλη

-Βασίλης Ζήκας (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ): «Πέρα από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στοχεύουμε στην αθλητική συμμετοχή των Ροδιτών. Να κινητοποιήσουμε όλες τις ηλικίες. Στηρίζουμε το Δρομικό Κίνημα, που έχει τεράστια ανάπτυξη στην χώρα μας. Η συνεργασία όλων των οργανωτικών φορέων είναι άρτια. Οι επιχειρηματίες ανταποκρίνονται, όπως και οι εθελοντές δηλώνουν παρόντες. Φέτος, με την παρουσία του Νίκου Πολιά, γνώστη των Μαραθωνίων Δρόμων σε όλα τα επίπεδα και με τη συνεργασία του με τον Σάββα Διακονικόλα και τους κριτές, το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αρκετά καλό».

-Νίκος Πολιάς (Τεχνικός Διευθυντής): «Πέρσι έζησα μια πολύ ωραία εμπειρία στη Ρόδο. Είδα ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης του Μαραθωνίου Ρόδου και χαίρομαι για τη νέα συνεργασία. Η διαδρομή  είναι εύκολη και όμορφη. Με τις αλλαγές που σκεφθήκαμε θα μπορέσουμε να οργανώσουμε όλη την εκδήλωση καλύτερα και με περισσότερη ασφάλεια. Η μια είναι η μετακίνηση των ωρών εκκίνησης των αγώνων στα 5 και 10 χλμ. μετά τις 12 το μεσημέρι. Επίσης, η φορά των αθλητών στη διαδρομή θα είναι αντίστροφη, σε σχέση με πέρσι. Ο αγώνας έχει τις δυνατότητες να γίνει ελκυστικός σε Έλληνες και ξένους δρομείς. Πιστεύω ότι με ένα ρεαλιστικό πλάνο τριετίας, τα αποτελέσματα θα είναι πιο ουσιαστικά. Με τον Ημιμαραθώνιο δίνουμε τη δυνατότητα στους αθλητές των 5 και 10 χλμ. να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, πριν κάνουν το άλμα στο Μαραθώνιο Δρόμο. Με την άρτια συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των συμμετοχών, όπως και την ποιότητα του αγώνα».

-Σέργιος Αϊβάζης (πρόεδρος ΔΟΠΑΡ): «Ο Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου εξελίσσεται σε μια σοβαρή και επαγγελματική εκδήλωση, που σαφώς και βοηθά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει και έχει κατεύθυνση την ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα στην πόλη. Ο ΔΟΠΑΡ, όπως και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, βρίσκονται και θα βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Το 2017 θα διοργανωθούν πολλές αθλητικές εκδηλώσεις στη Ρόδο και αυτό σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο για όλους».

-Ράνια Ρεμπούλη (Πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος): «Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Μαραθώνιο Ρόδου το 2017. Όλοι όσοι συμβάλουν στην διεξαγωγή του δουλεύουν σκληρά και το αγαπούν. Άρα, το αποτέλεσμα θα είναι καλό και πάλι. Με τον προπονητή μου κ. Παναγιώτη Χαραμή θα αποφασίσουμε σε λίγες ημέρες αν θα λάβω μέρος. Ίσως στη Ρόδο διεκδικήσω το όριο μου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια, κουράγιο και δύναμη».

Στο τέλος, η κα. Παπαβασιλείου τόνισε ότι πέρα από την Expo Marathon- Έκθεση του Μαραθωνίου Δρόμου της Αθήνας και τα γραφεία του ΕΟΤ σε όλο τον κόσμο, ο Μαραθώνιος Δρόμος προβάλλεται και στοχεύει άμεσα στις αγορές της Τουρκίας και του Ισραήλ. Επίσης, σε ειδικά πρακτορεία ταξιδιών που μετακινούν Μαραθωνοδρόμους.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Στις 17 Οκτωβρίου ο 3ος ΜΑΙΝΑΛΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

O Σύλλογος Αραχαμιτιωτών «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ», το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο Σύνδεσμος Αραχαμιταίων Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης προκηρύσσουν τον αγώνα τρεξίματος «3ος ΜΑΙΝΑΛΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

1) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 17-10-2021
2) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μεταμόρφωση Αραχαμιτών Αρκαδίας
3) Δρόμος 14 km. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 10:30 πμ. Μεταμόρφωση Σωτήρος.

Ι. Η διαδρομή του αγώνα είναι 14 km, κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από ασφάλτινο δρόμο. Για να δείτε το χάρτη της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ. Σήμανση και χιλιομετρικοί δείκτες θα υπάρχουν ανά χιλιόμετρο κατά μήκος
της διαδρομής, Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν κόκκινες κορδέλες σήμανσης.

ΙΙ. Κατηγορίες αθλητών: Άνδρες: Γενική, 18 – 39, 40 – 59, 60 ετών και άνω. Γυναίκες: Γενική, 18 – 39, 40 και άνω.

ΙΙΙ. Έπαθλα: Στον αγώνα θα λάβουν κύπελλο και τιμητικό μετάλλιο οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στην γενική κατηγορία και τιμητικό κύπελλο σε όλες τις κατηγορίες. Επίσης θα δοθεί σε όλους αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο
του αγώνα.

ΙV. Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες ≥2003) και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν την συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες δρόμου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν στον αγώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δική τους ευθύνη.

V. Υδροδοσία: Θα υπάρχουν 4 σημεία υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή (ανά 3 χιλιόμετρα και ένας σταθμός). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σταθμοί υδροδοσίας είναι και ταυτόχρονα σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται.

VI. Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο τερματισμού τις 2 ώρες (μέχρι τις 12:30 πμ).

VII. Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων: Οι αθλητές θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα αποδυτήρια του γηπέδου (σημείο εκκίνησης – τερματισμού). Τα προσωπικά αντικείμενα θα πρέπει να βρίσκονται σε καλά
κλεισμένες τσάντες και δεν πρέπει να περιέχουν χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

4) Γραμματεία: Η γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών του αγώνα το Σάββατο 16-10-2021 από τις 18:00 έως 20:00 στην Μεταμόρφωση Σωτήρος ενώ την Κυριακή 17-10-2021 στο ίδιο σημείο (σημείο
εκκίνησης και τερματισμού) από τις 8:00 π.μ. έως 10:00 π.μ.

5) Δηλώσεις Συμμετοχής (ατομικές): Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν καθότι το κόστος διεξαγωγής της διοργάνωσης θα καλυφθεί από ευγενική χορηγία του συλλόγου Αραχαμιτιωτών «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ» του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Συνδέσμου Αραχαμιταίων Αθήνας. Συμμετοχές για τον αγώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 12-10-2021 ή έως ότου συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός 150 συμμετοχών του αγώνα ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ.

6) Ασφάλεια δρομέων: Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνηση τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην
προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν ώστε να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

7) Ιατρική Εξέταση: Με την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, οι αθλητές ή οι κηδεμόνες των ανηλίκων και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνουν ότι: Γνωρίζω
πως οι αγώνες – δραστηριότητες που λαμβάνω μέρος μπορεί να επιφέρουν κινδύνους για την σωματική και πνευματική μου ακεραιότητα. Με την παρούσα δήλωση, δηλώνω ότι έχω προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχω κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο για την καλή μου υγεία και φυσική μου κατάσταση που απαιτείται για τη δοκιμασία του/των αγωνίσματος/των. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στον αγώνα.

8) Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα του αγώνα live και τελικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της εταιρείας χρονομέτρησης www.ftt.gr.

9) Τεχνικός Υπεύθυνος: Τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα είναι ο κ. Κωτσίρος Νικόλαος

10. Γενικές διατάξεις:

 Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.

 Εκπρόσωπος προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να μη συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

 Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2021.

 Στους αγώνες, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς Υπεύθυνους και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς 2021.

 Λόγω covid-19 και των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπάρχει όριο συμμετοχής 150 αθλητών, ενώ στον αγώνα όσον αφορά τη διεξαγωγή του αλλά και τη συμμετοχή των δρομέων θα εφαρμοστούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα
της ΓΓΑ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Όποιος αθλητής – τρια έχει δηλώσει συμμετοχή και δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να συμμετάσχει παρακαλούμε να μας ενημερώσει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα επικοινωνήστε με τον τεχνικό
διευθυντή του αγώνα Κωτσίρο Νίκο 6973350382

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Τρέξιμο: Τι κάνει τη διαφορά στη διατροφή πριν τον αγώνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας δρομέας για την διατροφή του πριν τους αγώνες

Οι περισσότεροι δρομείς γνωρίζουν ότι πρέπει να τρώνε ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες και άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες πριν από έναν μαραθώνιο. Άλλωστε, οι υδατάνθρακες είναι μια πολύ υψηλή πηγή ενέργειας και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε πολλή ενέργεια για να καλύψετε τα χιλιόμετρα ενός μαραθώνιου.

Για πολλούς δρομείς ωστόσο είναι ασαφής ο αριθμός των υδατανθράκων που πρέπει να τρώνε, αδιευκρίνιστο πόση ώρα πριν τον αγώνα πρέπει να το κάνουν και γενικότερα, είναι στο σκοτάδι για διάφορες άλλες τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες.

«Πολλές φορές εκπλήσσομαι με το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να τρέξουν σε μαραθώνιο δεν έχουν τραφεί σωστά πριν από αυτόν», λέει η Μονίκ Ράιαν, διατροφολόγος και αρθρογράφος για ζητήματα αγώνων δρόμου. «Οι δρομείς των μαραθωνίων τρέχουν πολύ σκληρά για να υποτιμάνε το ζήτημα της διατροφής», τονίζει.

Τα χαρακτηριστικά των υδατανθράκων

Όταν τρώτε ένα πιάτο μακαρόνια, οι περισσότεροι υδατάνθρακες αποθηκεύονται ως γλυκογόνο στους μύες και στο συκώτι. «Το γλυκογόνο είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη μορφή ενέργειας του σώματός σας, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή», λέει η Ράιαν. Κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου καίτε τόσο γλυκογόνο όσο και λίπος. Αλλά όσον αφορά το τελευταίο, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρότερα για να το μετατρέψει σε καύσιμο.

Όταν εξαντλείται το γλυκογόνο κατά τη διάρκεια μιας κούρσας, ουσιαστικά «χτυπάτε ταβάνι» και το σώμα σας πρέπει να επιβραδύνει καθώς το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια. Ο Μπέντζαμιν Ραποπόρτ, ένας ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος έπεσε θύμα του εν λόγω φαινομένου στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης του 2005 και ύστερα από αυτό αποφάσισε να μελετήσει πώς να το αποφύγει στο μέλλον.

«Το να ενισχύετε τον οργανισμό σας με τη σωστή ποσότητα γλυκογόνου δεν σας κάνει να τρέχετε πιο γρήγορα, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε τη σωστή συντήρηση δυνάμεων και να αποφύγετε την κατάρρευση», λέει.

Κάντε τις σωστές επιλογές

«Είμαι πολύ μονότονος. Τρώω ρύζι για πρωινό, για μεσημεριανό και για βραδυνό», λέει ο Ραποπόρτ. Φυσικά, τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι τόσο περιοριστικά. Το πλιγούρι βρώμης, το ψωμί, οι τηγανίτες, οι βάφλες, το γιαούρτι και ο χυμός αποτελούν επιλογές που μπορούν εύκολα να χωνευτούν.

Επίσης, πολλά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά ταυτόχρονα είναι και υψηλά σε φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προκαλέσουν καούρες στο στομάχι.

«Οι μπανάνες είναι μια επιλογή με χαμηλές ίνες», λέει η αθλητική διατροφολόγος Ιλάνα Κατζ. «Μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια για να μειώσετε το περιεχόμενο των ινών τους», τονίζει. Επίσης δίνει στους πελάτες της την άδεια να απολαύσουν λευκό ψωμί και ψητές πατάτες χωρίς τη φλούδα, καθώς πρόκειται για δυο τροφές που χωνεύονται πολύ εύκολα.

Πόσο πρέπει να τρώτε

 «Δεν μπορείτε να γεμίσετε τους μύες με γλυκογόνο μόνο με ένα γεύμα, γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε το μια ανάλογη διατροφή δύο ή τρεις ημέρες πριν τον αγώνα σας», λέει η Ράιαν. Το γλυκογόνο θα συσσωρευτεί στους μύες σας ενώ τρέχετε.

Γενικά, το 85 με 95% των θερμίδων που προσλαμβάνετε κάθε μέρα πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες εκείνη την περίοδο. Η Ράιαν συνιστά να τρώτε περίπου τέσσερα γραμμάρια υδατανθράκων για κάθε κιλό σωματικού βάρους.

Διαβάστε ακόμα: Δέκα συμβουλές διατροφής αποκλειστικά για δρομείς

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend