Με Κυκλαδίτικο αέρα το Tinos Challenge

Με Κυκλαδίτικο αέρα το Tinos Challenge

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος ορεινός αγώνας τρεξίματος Tinos Challenge. Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, 130 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβαν μέρος σε έναν εναλλακτικό νησιώτικο αγώνα.

Το νησί της Τήνου, φιλοξένησε αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσίασε 3 διαδρομές ορεινού τρεξίματος που διασχίζουν τα ιστορικά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια του νησιού. Οι διαδρομές περνούσαν μέσα από 15 παραδοσιακούς οικισμούς από τους συνολικά 62 του νησιού. Κάθε αθλητής είχε την ευκαιρία να τρέξει δίπλα σε νερόμυλους, ανεμόμυλους, περιστερώνες, πέτρινα γιοφύρια, αλώνια και εγκαταλειμμένους οικισμούς! Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα, έπρεπε να επιλέξουν το “challenge” που τους ενδιαφέρει και να τερματίσουν τον συνδυασμό 2 αγωνισμάτων σε 2 ημέρες.

Το Tinos Challenge διεξήχθει στο πλαίσιο του Cyclades Trail Cup 2018 και ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, προηγήθηκαν οι αγώνες: Kimolos Trail, Folegandros Sunset Trail, Andros Trail Race και Kythnos Challenge (αναβολή για 2019).

Το Σάββατο 1  Δεκεμβρίου, το σύνολο των αθλητών αναχώρησε πεζοπορικά προς το σημείο εκκίνησης του αγωνίσματος Castle Vertical. Ο υπεύθυνος διαδρομής, Κάρολος Μέρλιν οδήγησε τους 110 δρομείς σε προκαθορισμένο σημείο και λίγο πριν δώσει την εκκίνηση τους ενημέρωσε για την διαδρομή του αγώνα. Το Castle Vertical είναι ένας αγώνας μήκους 1500μ με 350μ συνολική υψομετρική ανάβαση. Η εκκίνηση του βρίσκεται κοντά στον οικισμό Λουτρά και ο τερματισμός στην κορυφή του όρους Εξώμβουργο. Την εκκίνηση έδωσε η Noe Fireworks με δυνατό κρότο/πυροτέχνημα και οι αθλητές ξεκίνησαν το μονοπάτι προς τον οικισμό του Κουμάρου και το κάστρο του Εξώμβουργου! Κάθε αθλητής που κατακτούσε την κορυφή, καταγραφόταν και αναχωρούσε αμέσως, από άλλο μονοπάτι, προς την Μονή Ιεράς Καρδίας και την ζεστασιά!

Με το ρολόι να δείχνει 08:35 και τον εκκωφαντικό κρότο του πυροτεχνήματος δόθηκε η εκκίνηση των αγωνισμάτων 7 και 20 χιλιομέτρων. Οι διαδρομές, απολυτά προσαρμοσμένες στην ιδιαιτερότητα της Τήνου, διασχίζουν την ενδοχώρα του νησιού και αναδεικνύουν τα μοναδικά και πανέμορφα χωριά του.  Ξεκινώντας από την Μονή Ιεράς Καρδίας, κατηφόρισαν για τον οικισμό του Κουμάρου, του Βωλάξ, της Αγάπης, το Σκλαβοχωριό, τον Σκαλάδο,  τον Κρόκο, την Περάστρα, την Κώμη, το Σμαρδάκιτο, τον Ταραμπάδο, τον Κάμπο, τα Λουτρα και την Ξινάρα. Σχεδόν κάθε οικισμός έχει πηγές με τρεχούμενο νερό και οι αθλητές μπορούσαν να γεμίζουν το παγούρι τους ανά 3χλμ.

Μεγάλος νικητής του Challenge (vertical+20km) αγωνίσματος ανακηρύχθηκε ο Τηνιακός Πέτρος Ειρηναίος Βιδάλης με χρόνο, στα 20χλμ, 2:12:47. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ουκρανό-Ρώσος αθλητής, Raman Burakov με χρόνο 2:17:30. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κύπριος αθλητής  Viktor Olov Leonidou με χρόνο 2:18:22.

Στις γυναίκες του Challenge αγωνίσματος, την πρώτη θέση κατέλαβε η Τηνιακής καταγωγής, Σωτηρία Καπέλιου με τελικό χρόνο στα 20χλμ, 2:51:14. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αγγελική Μανιάδη με χρόνο 2:59:06. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Στεφανία Μάλλη απο την Μήλο με χρόνο 3:06:20.

Στο αγώνισμα Mini Challenge (vertical+7km), την πρώτη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Νίνης Ανδρέας με χρόνο 0:42:32. Στην δεύτερη θέση ήρθε ο 15χρονος Τηνιακός Ιωάννης Κουσουνάδης με χρόνο 0:42:53. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο εξίσου Τηνιακός, 17 ετών, Στέφανος Αλβέρτης με χρόνο 0:45:54.

Στην κατηγορία των γυναικών του Mini Challenge επικράτησαν οι αθλήτριες της Σύρου! Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Μαίρη Συλιβάνη με χρόνο 0:53:42, στην δεύτερη θέση ήρθε η Ελπίδα Σαγκινέτου με χρόνο 0:58:04και την τρίτη θέση κατέλαβε η μόλις 11 ετών Συριανή, Κουκουλογιάννη Σταυρούλα, με χρόνο 1:02:00 !

Η ειδική κατηγορία βράβευσης αθλητών με καταγωγή την Τήνο, ανέδειξε τους Πρωταθλητές Τήνου 2018. Πρώτη Τήνια αναδεικνύεται η Σωτηρία Καπέλιου και πρώτος Τηνιακός αναδεικνύεται ο Πέτρος Ειρηναίος Βιδάλης.

Με ειδική βράβευση τιμήθηκε ο γηραιότερος αθλητής της διοργάνωσης, Γεώργιος Ρουγγέρης 74 ετών και η νεότερη αθλήτρια, Κουκουλογιάννη Σταυρούλα 11 ετών. Μετάλλιο από την πολυετή συλλογή του κ. Ρουγγέρη δόθηκε στην νέα αθλήτρια!

Με το νέο Cyclades Trail Cup Point System, το Tinos Challenge 2018, προσέφερε, σε κάθε αθλητή που τερμάτισε το Challenge (vertical+20km) 93 βαθμολογικούς πόντους, ενώ για κάθε αθλητή που τερμάτισε το Mini Challenge (vertical+7km) 38 βαθμολογικούς πόντους.

Previous ArticleNext Article

Η «Σχεδία» τρέχει μαραθώνιο

Μπορεί, ελέω πανδημίας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να μην πραγματοποιηθεί τούτη τη χρονιά, όμως, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» μένει πιστό στην παράδοση και μας προσκαλεί να ετοιμάσουμε τις ελβιέλες μας για να μη στερηθούμε τα οφέλη που μας προσφέρει η δρομική άσκηση.

 Το επόμενο Σαββατοκύριακο (7 & 8 Νοεμβρίου), με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, η «σχεδία» θα συγκροτήσει 4 ομάδες δρομέων (η καθεμιά δεν θα υπερβαίνει τα 9 άτομα), με τρία σημεία εκκίνησης στο κέντρο της Αθήνας.

 Την Κυριακή το πρωί στις 11:00 θα ξεκινήσουν οι δρομείς της «σχεδίας» των 10χλμ. σημεία αφετηρίας η πλατεία Συντάγματος (από εκεί θα φύγει ένα γκρουπ) και το Καλλιμάρμαρο (δύο γκρουπ).

 Μια μέρα πριν, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, η ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας» θα τρέξει ένα μαραθώνιο μέσα στην πόλη.  Σημεία ανεφοδιασμού των συμμετεχόντων θα είναι πόστα, όπου σταθερά βρίσκονται πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και σημείο τερματισμού το «σχεδία home».

 Οι αγώνες των 10χλμ θα ξεκινήσουν στις 11:00 π.μ., ενώ ο Μαραθώνιος στις 08:00 π.μ. Ο Πέτρος Παρθένης της ομάδας weswim.gr έχει αναλάβει το σχεδιασμό και οργάνωση του μαραθωνίου, ενώ η Gabi Naegele, ο Γιάννης Κωστάκης και η Έλενα Άνθη θα συντονίσουν τα αγωνίσματα των 10χλμ. Μαζί τους και ο Χρήστος Κορομηλάς, ο τυφλός υπεραθλητής, που θα τρέξει τα 10χλμ και θα μοιραστεί σκέψεις και εμπειρίες στο φετινό «pasta party».

 Πριν, όμως, ανεβάσουμε ρυθμούς, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» μας δίνει ραντεβού για «πάρτι με μακαρόνια», στο «Σχεδία home», την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 20:00. Οι θέσεις είναι ακόμη πιο περιορισμένες, οπότε καλό θα είναι να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή.

 INFO: Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 20:00, «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2). Tο κόστος συμμετοχής στο πάστα πάρτι είναι 15€ (περιλαμβάνει μακαρονάδα, σαλάτα, κρασί και αναψυκτικά), ενώ θα υπάρχει έκπτωση 20% στα κοκτέιλ μας.

 Η συμμετοχή στους αγώνες-γιορτές δρόμου είναι 15€ και περιλαμβάνει ένα απολαυστικό brunch στο «σχεδία home». Η κράτηση είναι απαραίτητη.

 Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 213 023 1220, 210 3314310, [email protected], [email protected], www.shediahome

Αναβολή λόγω COVID-19 για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Αναβολή λόγω COVID-19 για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη μπήκε στο Επίπεδο 4 της επικινδυνότητας και «βάφτηκε» κόκκινη στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Τα νέα δεδομένα και το lockdown δεν γινόταν να αφήσουν ανεπηρέαστες τις δρομικές διοργανώσεις της πόλης.

Με ανακοίνωση της η Ο.Ε του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης ενημερώνει για την την αναβολή του «9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ» ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου 2020.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Η Οργανωτική Επιτροπή των δύο διοργανώσεων εκτιμώντας την επιδείνωση των τελευταίων ημερών της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας και με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και την εφαρμογή των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της νόσου Covid-19, ανακοινώνει την αναβολή του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου.
Είμαστε πάντοτε σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε εντός των προσεχών ημερών να υπάρξει η οριστική ενημέρωση που θα αφορά τον “Νυχτερινό” Ημιμαραθώνιο, καθώς και τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 28-29 Νοεμβρίου.
Μένουμε ασφαλείς για να τρέχουμε υγιείς. Η ζωή είναι ένας μαραθώνιος και ειδικά τώρα οφείλουμε να νικήσουμε!».
x
Send this to a friend