Με Κυκλαδίτικο αέρα το Tinos Challenge

Με Κυκλαδίτικο αέρα το Tinos Challenge

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος ορεινός αγώνας τρεξίματος Tinos Challenge. Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, 130 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβαν μέρος σε έναν εναλλακτικό νησιώτικο αγώνα.

Το νησί της Τήνου, φιλοξένησε αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσίασε 3 διαδρομές ορεινού τρεξίματος που διασχίζουν τα ιστορικά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια του νησιού. Οι διαδρομές περνούσαν μέσα από 15 παραδοσιακούς οικισμούς από τους συνολικά 62 του νησιού. Κάθε αθλητής είχε την ευκαιρία να τρέξει δίπλα σε νερόμυλους, ανεμόμυλους, περιστερώνες, πέτρινα γιοφύρια, αλώνια και εγκαταλειμμένους οικισμούς! Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα, έπρεπε να επιλέξουν το “challenge” που τους ενδιαφέρει και να τερματίσουν τον συνδυασμό 2 αγωνισμάτων σε 2 ημέρες.

Το Tinos Challenge διεξήχθει στο πλαίσιο του Cyclades Trail Cup 2018 και ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, προηγήθηκαν οι αγώνες: Kimolos Trail, Folegandros Sunset Trail, Andros Trail Race και Kythnos Challenge (αναβολή για 2019).

Το Σάββατο 1  Δεκεμβρίου, το σύνολο των αθλητών αναχώρησε πεζοπορικά προς το σημείο εκκίνησης του αγωνίσματος Castle Vertical. Ο υπεύθυνος διαδρομής, Κάρολος Μέρλιν οδήγησε τους 110 δρομείς σε προκαθορισμένο σημείο και λίγο πριν δώσει την εκκίνηση τους ενημέρωσε για την διαδρομή του αγώνα. Το Castle Vertical είναι ένας αγώνας μήκους 1500μ με 350μ συνολική υψομετρική ανάβαση. Η εκκίνηση του βρίσκεται κοντά στον οικισμό Λουτρά και ο τερματισμός στην κορυφή του όρους Εξώμβουργο. Την εκκίνηση έδωσε η Noe Fireworks με δυνατό κρότο/πυροτέχνημα και οι αθλητές ξεκίνησαν το μονοπάτι προς τον οικισμό του Κουμάρου και το κάστρο του Εξώμβουργου! Κάθε αθλητής που κατακτούσε την κορυφή, καταγραφόταν και αναχωρούσε αμέσως, από άλλο μονοπάτι, προς την Μονή Ιεράς Καρδίας και την ζεστασιά!

Με το ρολόι να δείχνει 08:35 και τον εκκωφαντικό κρότο του πυροτεχνήματος δόθηκε η εκκίνηση των αγωνισμάτων 7 και 20 χιλιομέτρων. Οι διαδρομές, απολυτά προσαρμοσμένες στην ιδιαιτερότητα της Τήνου, διασχίζουν την ενδοχώρα του νησιού και αναδεικνύουν τα μοναδικά και πανέμορφα χωριά του.  Ξεκινώντας από την Μονή Ιεράς Καρδίας, κατηφόρισαν για τον οικισμό του Κουμάρου, του Βωλάξ, της Αγάπης, το Σκλαβοχωριό, τον Σκαλάδο,  τον Κρόκο, την Περάστρα, την Κώμη, το Σμαρδάκιτο, τον Ταραμπάδο, τον Κάμπο, τα Λουτρα και την Ξινάρα. Σχεδόν κάθε οικισμός έχει πηγές με τρεχούμενο νερό και οι αθλητές μπορούσαν να γεμίζουν το παγούρι τους ανά 3χλμ.

Μεγάλος νικητής του Challenge (vertical+20km) αγωνίσματος ανακηρύχθηκε ο Τηνιακός Πέτρος Ειρηναίος Βιδάλης με χρόνο, στα 20χλμ, 2:12:47. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ουκρανό-Ρώσος αθλητής, Raman Burakov με χρόνο 2:17:30. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κύπριος αθλητής  Viktor Olov Leonidou με χρόνο 2:18:22.

Στις γυναίκες του Challenge αγωνίσματος, την πρώτη θέση κατέλαβε η Τηνιακής καταγωγής, Σωτηρία Καπέλιου με τελικό χρόνο στα 20χλμ, 2:51:14. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αγγελική Μανιάδη με χρόνο 2:59:06. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Στεφανία Μάλλη απο την Μήλο με χρόνο 3:06:20.

Στο αγώνισμα Mini Challenge (vertical+7km), την πρώτη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Νίνης Ανδρέας με χρόνο 0:42:32. Στην δεύτερη θέση ήρθε ο 15χρονος Τηνιακός Ιωάννης Κουσουνάδης με χρόνο 0:42:53. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο εξίσου Τηνιακός, 17 ετών, Στέφανος Αλβέρτης με χρόνο 0:45:54.

Στην κατηγορία των γυναικών του Mini Challenge επικράτησαν οι αθλήτριες της Σύρου! Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Μαίρη Συλιβάνη με χρόνο 0:53:42, στην δεύτερη θέση ήρθε η Ελπίδα Σαγκινέτου με χρόνο 0:58:04και την τρίτη θέση κατέλαβε η μόλις 11 ετών Συριανή, Κουκουλογιάννη Σταυρούλα, με χρόνο 1:02:00 !

Η ειδική κατηγορία βράβευσης αθλητών με καταγωγή την Τήνο, ανέδειξε τους Πρωταθλητές Τήνου 2018. Πρώτη Τήνια αναδεικνύεται η Σωτηρία Καπέλιου και πρώτος Τηνιακός αναδεικνύεται ο Πέτρος Ειρηναίος Βιδάλης.

Με ειδική βράβευση τιμήθηκε ο γηραιότερος αθλητής της διοργάνωσης, Γεώργιος Ρουγγέρης 74 ετών και η νεότερη αθλήτρια, Κουκουλογιάννη Σταυρούλα 11 ετών. Μετάλλιο από την πολυετή συλλογή του κ. Ρουγγέρη δόθηκε στην νέα αθλήτρια!

Με το νέο Cyclades Trail Cup Point System, το Tinos Challenge 2018, προσέφερε, σε κάθε αθλητή που τερμάτισε το Challenge (vertical+20km) 93 βαθμολογικούς πόντους, ενώ για κάθε αθλητή που τερμάτισε το Mini Challenge (vertical+7km) 38 βαθμολογικούς πόντους.

Previous ArticleNext Article

Ματαίωση του 10ου  αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου 14χλμ

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης ”10ος  αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου” που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 5 Ιούλη 2020,  ανακοινώνει την ματαίωση του αγώνα  λόγω των μέτρων απαγόρευσης συνωστισμού και μαζικών εκδηλώσεων που αφορούν τον covid-19 .

Παραμένουμε συντονισμένοι και θα επανέλθουμε του χρόνου το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούλη 2021

ΓΓΑ: Δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους 

Poikilo Rocky Mountain 2019

Επιστολή προς την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ απέστειλε ο «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σχετικά με την διεξαγωγή της διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος «Poikilo Rocky Mountain».

Η διοργάνωση με τρεις διαδρομές (22.5km, 8Km, 4km) ήταν προγραμματισμένη για τις  29 Μαρτίου 2020 στο Ποικίλο Όρος με εκκίνηση από την Πετρούπολη. Πειθαρχώντας στις οδηγίες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 οδηγηθήκαμε στην αναβολή του.

Ως σύλλογος πήραμε την πρωτοβουλία και με την επιστολή μας ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το  Πρωτόκολλο Υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου μια ασφαλή και σύμφωνη με τις επιστημονικές οδηγίες διοργάνωση.

Άμεσα λάβαμε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ την ακόλουθη απάντηση:

«Η Υ.Ε.Ε της Γ.Γ.Α είναι αρμόδια για την εκπόνηση των γενικών πρωτοκόλλων ασφαλούς άθλησης, κατά την επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και υπό τις συνέπειες της πανδημίας COVID 19. Τα ειδικά πρωτόκολλα προπονήσεων και αγώνων καταρτίζονται από την εκάστοτε αρμόδια εθνική ομοσπονδία κάθε αθλήματος και αποστέλλονται για έγκριση στην Υ.Ε.Ε. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για να ελέγξουμε οποιοδήποτε πρωτόκολλο συντάξετε μαζί με την αρμόδια ομοσπονδία η οποία, υποθέτουμε, θα έχει και υπό την αιγίδα της τη διοργάνωσή σας. Μέχρι τότε ισχύουν όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλούς άθλησης της Γ.Γ.Α.

Με εκτίμηση

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Γ.Γ.Α»

Βασική προτεραιότητα του Συλλόγου μας ως διοργανωτές είναι η απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετέχουν αλλά και των συνοδών τους. Πρέπει όσοι αγαπάμε την άθληση και το δρομικό κίνημα, μέσα από συνεργασία και συνεννόηση, να κερδίσουμε ΜΑΖΙ την γρηγορότερη και ασφαλέστερη  επιστροφή σε αυτά που αγαπάμε: τους αγώνες και το τρέξιμο!

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που ανήκει ο Σύλλογος μας, και του ΣΕΓΑΣ για να ορίσουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής μας

epistoli

ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζωναράς

x
Send this to a friend