Site icon runnfun.gr

Καθημερινές συνήθειες που βάζουν τη γυμναστική στη ζωή σου

Δεν είναι κάποιο μεγάλο μυστικό το γεγονός ότι πολλές φορές η συστηματική γυμναστική μπορεί να αποτελεί μια μεγάλη πολυτέλεια για ανθρώπους που ζουν με βάση τους σύγχρονους ρυθμούς.

Τα καθημερινά προγράμματά μας είναι τόσο γεμάτα από συνεχόμενες υποχρεώσεις που τείνουμε είτε να στριμώχνουμε την ημερήσια άσκησή μας σε ελάχιστα χρονικά διαστήματα είτε να την ματαιώνουμε διαρκώς προκειμένου να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας πιο ευχάριστα.

Μια λύση για αυτό είναι να εντάξετε την άσκηση μέσα στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας. Φαντάζει δύσκολο αλλά γίνεται. Να ορισμένες συμβουλές προς αυτή την κατεύθυνση:

Ποια είναι η ελάχιστη γυμναστική που πρέπει να κάνω για να είμαι υγιής;

Ανεβείτε με τις σκάλες

Θέλετε στον τρίτο ή τον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου; Μην χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ, ανεβείτε στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σας από τα σκαλιά. Αν το εφαρμόσετε σε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται είναι δεδομένο πως η διαφορά στην φυσική σας κατάσταση θα είναι τρανταχτή.

Γυρίστε το σούπερ μάρκετ με το καρότσι σας

Δεν χρειάζεται να κάνετε μόνο μια γύρα στο σούπερ μάρκετ. Άλλωστε, ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα φύγετε χωρίς να έχετε ξεχάσει κάτι. Σπρώξτε λοιπόν το καρότσι κάνοντας το γύρο του σούπερ μάρκετ δυο, τρεις ή και παραπάνω φορές. Με ένα σμπάρο θα έχετε… δύο τριγώνια: και θα γυμναστείτε και θα είναι πλήρες το καρότσι σας.

Αγοράστε μια exercise ball

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για την φυσική κατάστασή σας από το να κάθεστε διαρκώς και όταν δουλεύετε σε έναν χώρο εργασίας που αυτό συνιστά κανόνα τότε τα πράγματα είναι σίγουρα πολύ δυσάρεστα. Αντικαταστήστε λοιπόν την καρέκλα σας με μια exercise ball: δεν θα πονάει η πλάτη σας, η στάση του σώματός σας θα βελτιωθεί και η φυσική σας κατάσταση θα αναβαθμιστεί.

Αποτελεσματική γυμναστική που γίνεται εύκολα και παντού

Παρκάρετε μακριά από τον προορισμό σας

Είστε έξω με το αυτοκίνητο σας και δεν βρίσκετε θέση για παρκάρισμα κοντά στον προορισμό σας; Να μια καλή ευκαιρία για άσκηση: παρκάρετε το αμάξι μακριά από τον προορισμό σας και έτσι θα αυξήσετε τα χιλιόμετρα που περπατάτε μέσα στην ημέρα.

Κάντε διάδρομο ή/και stretching μπροστά στην τηλεόραση

Δοκιμάστε το stretching, τον διάδρομο ή όποια άλλη ήπια άσκηση μπορείτε να εκτελέσετε μπροστά στην τηλεόραση ενώ βλέπετε μια ταινία ή την αγαπημένη σας σειρά. Τα 30 λεπτά που χρειάζεστε ανά ημέρα για γυμναστική θα περάσουν τόσο γρήγορα που ούτε που θα το καταλάβετε.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνετε τη γυμναστική τρόπο ζωής

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version