Η WA ανακοίνωσε την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού του 2021

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στην πόλη της Νανζίνγκ ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, που αναβλήθηκε το 2020, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του ιού covid-19.

Η WA είχε μεταφέρει τη διοργάνωση για το 2021 (13-15/3/21), ωστόσο λίγο πριν ολοκληρωθεί το έτος αναγκάστηκε να την αναβάλλει για δεύτερη φορά. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ύστερα από επαφές που είχε με την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης και τους εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης οδηγήθηκε στην απόφαση της αναβολής της διοργάνωσης για τον Μάρτιο του 2023.

Η πανδημία συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη και παρά το γεγονός ότι η εικόνα στην Κίνα έχει βελτιωθεί, τα μέτρα πρόληψης που ακολουθεί η χώρα, κατά είναι εξαιρετικά σκληρά. Η WA δε θέλει να στερήσει τη δυνατότητα στο Νανζίνγκ να διοργανώσει το συγκεκριμένο γεγονός κι έτσι αποφάσισε τη διεξαγωγή του, το 2023, ένα χρόνο από τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 στο Βελιγράδι.

Το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου του 2021 περιλαμβάνει ωστόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, καθώς και μια σειρά από δυνατά μίτινγκ όπως το Indoor Tour της WA.

Previous ArticleNext Article

Με δυνατή αποστολή για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην Ομάδων

Με πλήρη και δυνατή ομάδα στα 35χλμ. των γυναικών θα αγωνιστεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην, που θα γίνει στην πόλη Ποντεμπράντι της Τσεχίας στις 16 Μαΐου.

Η αποστολή μας αποτελείται από συνολικά επτά αθλήτριες κι έναν αθλητή και διαθέτει το υλικό για καλές εμφανίσεις και καλά πλασαρίσματα. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Κυριακή Φιλτισάκου, η Χριστίνα Παπαδοπούλου και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη θα συμμετάσχουν στα 35χλ. βάδην και θα διεκδικήσουν όχι μόνο καλές ατομικές εμφανίσεις, αλλά κι ένα καλό πλασάρισμα στην ομαδική βαθμολογία. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, μετά το εξαιρετικό 3.51.03, που πέτυχε στις 20 Μαρτίου στο Ντούντιτσε και είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του.

Αναλυτικά η αποστολή

Άνδρες
50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

Γυναίκες
10χλμ. βάδην Κ20: Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας)
20χλμ. βάδην Γυναικών/ Γυναίκες Κ23: Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)
35χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας) , Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ), Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)

Στην Πάτρα το Πανελλήνιο Α/Γ, οι ημερομηνίες για τους Διασυλλογικούς Αγώνες 2021

Στην πόλη της Πάτρας θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και Ανδρών – Γυναικών Κ23 στις 5-6 Ιουνίου.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, λαμβάνοντας υπόψιν την καταλληλόλητα του σταδίου, την εμπειρία του προσωπικού, καθώς και την παρακαταθήκη των επιτυχημένων διοργανώσεων τα προηγούμενα πέντε διαδοχικά έτη.

Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων για τις κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ23 και Κ18 στις 7 και 8 Ιουνίου, καθώς και το Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Ανδρών-Γυναικών Κ23 στις 7 του ίδιου μήνα.

Σε ο,τι αφορά στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι νέες ημερομηνίες, όπως επικυρώθηκαν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι εξής:
8-9 Μαΐου Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ και Σύνθετα Κ16 (19 όμιλοι)
15 ή 16 Μαΐου Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16 (20 όμιλοι)
29 ή 30 Μαΐου Διασυλλογικοί Αγώνες κ18 (20 όμιλοι)

Ο πρώτος αγώνας του Διασυλλογικού Κ14 θα γίνει στις 22 Μαΐου και ο δεύτερος στις 9 Οκτωβρίου.

Send this to a friend