Site icon runnfun.gr

Η “κακή περουβιανή” που δίνει ενέργεια σε όσους αθλούνται

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καταναλώνετε ντομάτες όλο το χρόνο. Ακόμα περισσότεροι δε, αν ασχολείστε με τον αθλητισμό.

Η ντομάτα έχει μόνο 24 θερμίδες στα 100 γραμ. ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Καλύπτει το 10% της βιταμίνης Α, το 30% της βιταμίνης C και το 10% της βιταμίνης Ε των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα. Επιπλέον διατροφικά στοιχεία που περιέχει: φυτικές ίνες, φολικό οξύ, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, σελήνιο και χαλκός, οξαλικά και κιτρικά οξέα και λυκοπένιο.

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εντάξουμε τις ντομάτες στην διατροφή μας είναι:

Νόστιμη και αθλητική

Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν τη ντομάτα μια τροφή ιδανική για όσους αθλούνται. Η ενεργειακή της δράση μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες επιδόσεις, ενώ και η αποκατάσταση του οργανισμού γίνεται πιο εύκολη χάρη στα συστατικά της.

Μια εξαιρετική λύση για την προσληψη όλων όλων αυτών των ευεργετικών συστατικών έχει η εταιρεία FOS natural creativity, που φέρνει τη φρέσκια ντομάτα σπίτι μας όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, η Mala Peruviana είναι χυμός από ντομάτες που συλλέγονται επιλεκτικά από υπαίθριες καλλιέργειες την σωστή εποχή και παστεριώνονται ακέραιες σαν να τις μάζεψες… χθες.

Ο τρόπος παστερίωσης είναι μια παλιά μέθοδος κατά την οποία το προϊόν μένει ανέπαφο μέσα στο μπουκάλι-συσκευασία και με την βοήθεια ελάχιστου θαλασσινού αλατιού διατηρείται απολύτως φρέσκο τουλάχιστον για 2 χρόνια. Το μπουκάλι κλείνει με κερί και δεν παίρνει αέρα, με αποτέλεσμα να μπορείτε να απολαύσετε τα αρώματα της φρέσκιας ντομάτας όλο το χρόνο.

Η παραγωγή της ντομάτας που χρησιμοποιείται γίνεται αυστηρά υπαίθρια και τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όταν οι ντομάτες βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν έξι εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της εταιρίας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Το βασικό προϊόν είναι η Mala Peruviana 500ml. Πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης ντομάτας. Επίσης κυκλοφόρησε ο χυμός πορτοκαλί ντομάτας και ένα blend κόκκινου χυμού αρωματισμένο με πουρέ φρέσκων λαχανικών (μια καλή βάση για την παρασκευή cocktail καθώς κ για όσους αρέσκονται να πίνουν χυμό ντομάτας).

Ενεργειακά DREATS για όσους αθλούνται και όχι μόνο

Το νέο προϊόν που ήρθε να προστεθεί στα τρία προαναφερόμενα είναι τα Dreats. Πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά η ντομάτα, η οποία εκτός από βασικό συστατικό στα φαγητά, μπορεί να καταναλωθεί και ως χυμός. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία που επαναπροσδιορίζει το πώς βλέπαμε τα φρούτα και τα λαχανικά τόσο καιρό, η οποία συνδυάζει αρμονικά το «drink&eat». Τα dreats της Μala Peruviana, κυκλοφορούν ήδη σε 3 ξεχωριστές γεύσεις (Red, Fire με chilli και μπαχαρικά, Earth με παντζάρι, μαύρο καρότο και βότανα) και αποτελούν την φυσική πηγή ενέργειας. Τα συγκεκριμένα ροφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο πριν, όσο και μετά την άσκηση.

Για την ιστορία, το “Mala Peruviana”, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει η «Κακή Περουβιανή», ήταν η ονομασία που έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην ντομάτα, όταν αντίκρισαν για πρώτη φορά το εξωτικό φρούτο που ήρθε από το Περού. Το ονόμασαν έτσι εξαιτίας της σολανίνης, μιας δηλητηριώδης ουσίας την οποία περιέχουν τα φύλλα του φυτού. Έπειτα, τρώγοντας τον καρπό ανακάλυψαν τον… θησαυρό.

Διαβάστε επίσης: Συνταγές με ζυμαρικά πλούσιες σε πρωτεΐνη για όσους αθλούνται

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version