Η ERGO MARATHON EXPO μεγαλώνει μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Η ERGO MARATHON EXPO μεγαλώνει μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Με την αλλαγή στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και τη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου 10χλμ πλέον το απόγευμα του Σαββάτου από φέτος, απελευθερώνεται μεγάλο μέρος του αγωνιστικού προγράμματος την Κυριακή και αυτό οδηγεί σε νέα μεγάλη αύξηση των εγγραφών και των συμμετοχών σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης.

4ήμερη πλέον η ERGO MARATHON EXPO: Aπό την Τετάρτη 6 μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολύ μεγάλο αυτό αριθμό δρομέων αλλά και τους επισκέπτες της που αυξάνονται γεωμετρικά χρόνο με το χρόνο, η ERGO MARATHON EXPO θα ξεκινήσει φέτος τη λειτουργία της την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το Σάββατο 09 Νοεμβρίου ακόμα και την ώρα εξέλιξης του Αγώνα Δρόμου 10χλμ. Και φυσικά μαζί με την ΕΧΡΟ ανοικτό θα είναι από τις 06 Νοεμβρίου και το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, προκειμένου οι δρομείς να εκμεταλλευτούν το απόγευμα της Τετάρτης για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το υλικό του αγώνα.

Πλέον το πρόγραμμα λειτουργίας της ERGO MARATHONEXPO διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019: 13.00 – 20.00
Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019: 10.00 – 20.00
Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019: 10.00 – 20.00
Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019: 10.00 – 20.00

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεδομένου ότι ο Αγώνας Δρόμου 10χλμ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, αριθμοί συμμετοχής για τον Αγώνα 10χλμ θα παραδίδονται το Σάββατο μέχρι και τη 13.00. Σε κάθε περίπτωση, το Σάββατο 09 Νοεμβρίου το Κέντρο Εγγραφών κλείνει στις 18.00, ενώ ανοικτή παραμένει μόνο η Έκθεση.

H ERGO MARATHON EXPO διανθίζεται φέτος με νέες δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών αμείωτο και υπόσχεται εκπλήξεις για όλους του επισκέπτες της. Μην την χάσετε!

Previous ArticleNext Article

Ποια είναι η σωστή ώρα να βάζουμε αποσμητικό;

Τα αποσμητικά προστατεύουν από τον ιδρώτα και μας επιτρέπουν να έχουμε μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ειδικά πριν ή μετά τη γυμναστική, συνηθίζουμε να εφαρμόζουμε αποσμητικό αφού ιδρώνουμε αρκετά. Υπάρχει όμως ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι με το αποσμητικό τους, ειδικά όσοι γυμνάζονται.

Αν βάζετε αποσμητικό το πρωί μετά το ντους, πριν από το γυμναστήριο ή μετά το ντους στο γυμναστήριο, τότε δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ο σωστός τρόπος είναι να εφαρμόζετε το αποσμητικό στις μασχάλες σας το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο το αποσμητικό έχει τον χρόνο να στεγνώσει και να κάνει τη δουλειά του.

Αν το πρωί πριν πάτε στη δουλειά κάνετε γυμναστική, τότε θα πρέπει να στεγνώσετε πολύ καλά τη μασχάλη σας, πριν βάλετε ξανά το αποσμητικό σας. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να το αποφύγετε για 15-20 λεπτά και να το εφαρμόσετε μετά, προκειμένου να έχετε την προστασία που θέλετε για ολόκληρη την ημέρα.

Επίσης θα μπορούσατε με λίγο νερό να αφαιρέσετε λίγο από το αποσμητικό πριν γυμναστειτε, για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να ιδρώσει και να βγάλει τις τοξίνες.

Πριν το εφαρμόσετε πρέπει το δέρμα σας να είναι εντελώς στεγνό, ενώ πριν γυμναστείτε πρέπει το αποσμητικό σας να έχει στεγνώσει καλά.

Και αυτό διότι σε διαφορετική περίπτωση θα φύγει μαζί με το νερό (σ.σ. θα κολλήσει πάνω στα ρούχα σας) ή με τον ιδρώτα, αν δεν έχει στεγνώσει καλά.

Διαβάστε επίσης: Φυσικες λύσεις για να μην έχετε προβλήματα κακοσμίας το καλοκαίρι

Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα ρούχα της προπόνησης!

Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα ρούχα της προπόνησης!

Oταν πηγαίνετε γυμναστήριο το μόνο σίγουρο είναι πως τα καθαρά σας ρούχα μουσκεύουν από ιδρώτα σε χρόνο ρεκόρ.

Όταν επιστρέψετε σπίτι σας, ακόμη και το μπλουζάκι που περνά το «τεστ της όσφρησης», ενδεχομένως να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία σας αν μείνει έξω από το καλάθι με τα άπλυτα.

Βακτήρια και μύκητες

Πάνω στο δέρμα αναπτύσσονται καλά βακτήρια, μύκητες και κάποιοι ακόμη μικροοργανισμοί. Τα ρούχα του γυμναστηρίου που ποτίζονται από ιδρώτα, ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για βακτηριακές λοιμώξεις, όπως αναφέρουν διακεκριμένοι δερματολόγοι.

Στις περιοχές όπου τα ρούχα σφίγγουν περισσότερο, όπως στην βουβωνική χώρα, στους μηρούς, στα οπίσθια, καθώς και κάτω από το στήθος, μπορεί να εμφανιστεί η λεγόμενη θυλακίτιδα. Δηλαδή η φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και κατ΄ επέκταση του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή.

Σκεφτείτε επίσης πως τα γυμναστήρια είναι χώροι με αρκετά μικρόβια και οι πιθανότητες μόλυνσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επισκέπτες είναι πολλοί και όλοι μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό. Ετσι είναι πολύ εύκολο τα βακτήρια να μεταφερθούν από το ένα άτομο στο άλλο.

Λοιμώξεις και δερματικές παθήσεις

Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει ένα πλήθος λοιμώξεων όπως για παράδειγμα ο σταφυλόκοκκος. Μικρές γρατζουνιές δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το σώμα να αποκρούσει τα βακτήρια. Το δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για τέτοιου είδους λοιμώξεις, ωστόσο σε περίπτωση εκδορών, η μόλυνση είναι πιο εύκολο να παρουσιαστεί.

Δερματικές παθήσεις (έκζεμα) και τραυματισμοί του δέρματος από ξυράφι θα μπορούσαν να σας κάνουν επιρρεπείς στις μολύνσεις ειδικά αν φοράτε ιδρωμένα ρούχα πάνω από μια φορά.

Για τους παραπάνω λόγους το σωστό πλύσιμο των ρούχων μετά από άσκηση είναι κάτι επιβεβλημένο. Μπορείτε απλά να βάλετε τα ρούχα σε γρήγορο πλύσιμο με κρύο νερό, αποφεύγοντας το στεγνωτήριο.

Σε περίπτωση που το πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθείτε είναι αρκετά έντονο, καλύτερο θα είναι να πλένετε τα ρούχα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας πάντα τα σωστά απορρυπαντικά

Διαβάστε ακόμα: Τα… άπλυτα του δρομέα βγαίνουν επιτέλους στη φόρα!

Το μόνιμο έμβλημα του Ημιμαραθωνίου «ΚΑΤΕRINI RUN»

Τοπόσημα της Πιερίας στο μόνιμο έμβλημα του Ημιμαραθωνίου «ΚΑΤΕRINI RUN» που φιλοτέχνησε ο καταξιωμένος συμπολίτης μας ζωγράφος Αθανάσιος Σταθακόπουλος

Μία έκθεση ζωγραφικής στην Αστική Σχολή με θέμα: «ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» στάθηκε η ιδέα και αφορμή για το συλλεκτικό μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου «KATERINI RUN 2019», τον περασμένο Μάρτιο. Στη διοργάνωση αυτή έγινε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, η οποία αποτυπώθηκε σε ένα εμβληματικό για την πόλη μας τραίνο.

Ειδικότερα, το τραίνο για την Κατερίνη, που σε στίχους του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καταξιωμένο συμπολίτη μας ζωγράφο Αθανάσιο Σταθακόπουλο, που με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόταση, να είναι ο πίνακας που φιλοτέχνησε, το θέμα του συλλεκτικού μεταλλίου.

Η συνεργασία αυτή όμως έχει και συνέχεια, καθώς αποκλειστικά για τον Ημιμαραθώνιο KATERINI RUN, ο κος Σταθακόπουλος δημιούργησε και παραχώρησε ευγενικά στη διοργάνωση το μόνιμο έμβλημά της, το οποίο έχει ως θέμα και φόντο το άγαλμα της Ελευθερίας, τον Όλυμπο και το Κάστρο του Πλαταμώνα.

Όπως είναι γνωστό, τον 11ο αγώνα «ΚΑΤΕRINI RUN» διοργανώνουν στις 08 Μαρτίου, ο Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Δύο σίγουροι τρόποι για να γεράσεις πριν την ώρα σου!

Πολύ καθισιό, πρόωρα γηρατειά. Οι ηλικιωμένες γυναίκες που είναι καθιστές πάνω από δέκα ώρες τη μέρα και οι οποίες δεν ασκούνται, έχουν κύτταρα που είναι έως οκτώ χρόνια περισσότερο βιολογικά γερασμένα από ό,τι η πραγματική ηλικία τους, σε σχέση με τις συνομήλικές τους που κάνουν λιγότερο καθιστική ζωή και ασκούνται, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Καθιστική ζωή και όχι μόνο

Η μελέτη διαπίστωσε ότι στην περίπτωση των γυναικών με καθιστική ζωή, τα τελομερή στις άκρες των χρωμοσωμάτων έχουν μικρότερο μήκος. Τα τελομερή (σαν τις πλαστικές άκρες στα κορδόνια των παπουτσιών) προστατεύουν το γενετικό υλικό από βλάβες και, όσο γερνάει κανείς, τόσο το μήκος τους μειώνεται. Το ίδιο συμβαίνει όσο μεγαλύτερη είναι η βιολογική ηλικία κάποιου, πόσο δηλαδή είναι γερασμένα τα κύτταρά του, άσχετα με τη χρονολογική ηλικία του.

Οι ερευνητές της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον δρα Αλαντίν Σαντιάμπ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμεριανικό περιοδικό επιδημιολογίας «American Journal of Epidemiology», μελέτησαν σχεδόν 1.500 γυναίκες ηλικίας 64 έως 95 ετών, οι οποίες κλήθηκαν να φοράνε μια συσκευή που κατέγραφε τη σωματική δραστηριότητά τους. Παράλληλα έγινε ανάλυση σε δείγματα αίματός τους.

Διαπιστώθηκε ότι όσες ασκούνταν λιγότερο από 40 λεπτά τη μέρα και έκαναν καθιστική ζωή για πάνω από δέκα ώρες, είχαν μικρότερα τελομερή, άρα πιο γερασμένα κύτταρα. ‘Αλλοι παράγοντες όπως η παχυσαρκία και το κάπνισμα μπορούν να γεράσουν κι άλλο τα κύτταρα. Το μικρό μήκος των τελομερών συνδέεται με διάφορες ασθένειες, όπως καρδιοπάθεια, καρκίνο και διαβήτη.

«Η χρονολογική ηλικία δεν είναι πάντα ίδια με τη βιολογική. Η μελέτη μας δείχνει ότι τα κύτταρα γερνάνε πιο γρήγορα με τον καθιστικό τρόπο ζωής» δήλωσε ο Σαντιάμπ. «Βρήκαμε ότι οι γυναίκες που κάθονται περισσότερο, δεν έχουν μικρότερο μήκος τελομερών, εάν ασκούνται για τουλάχιστον 30 λεπτά τη μέρα. Η σωματική άσκηση πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής ακόμη και στην ηλικία των 80 ετών», πρόσθεσε.

‘Αλλη μελέτη στο μέλλον θα εξετάσει το ίδιο ζήτημα στους άνδρες, καθώς και σε νεότερα άτομα, ωστόσο τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα διαφέρουν πολύ και σίγουρα θα είναι προς το χειρότερο!

Διαβάστε ακόμα: H καθιστική ζωή σε «σκοτώνει» σωματικά και ψυχικά μέρα με την ημέρα

Οι τέσσερις απλές αλλαγές στη ζωή σου που μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας

Photo by Steven HWG on Unsplash

Ακόμα και αν έχετε υψηλό γενετικό κίνδυνο να πάθετε Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας στο μέλλον, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητές σας για κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, είναι η υιοθέτηση τεσσάρων απλών μέτρων υγείας που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας, όπως τονίζει μια νέα μελέτη.

Για την εν λόγω μελέτη, οι ερευνητές αξιολόγησαν πάνω από 1.700 συμμετέχοντες, εξετάζοντας τόσο τη γενετική τους προδιάθεση για Αλτσχάιμερ όσο και για άλλες μορφές άνοιας και του τρόπου ζωής τους. Η ποιότητα του τρόπου ζωής τους υπολογίζεται με βάση τέσσερις παράγοντες: το κάπνισμα, τη σωματική δραστηριότητα, την κατανάλωση αλκοόλ και τη διατροφή.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν πάνω από 1.700 συμμετέχοντες με μέσο όρο ηλικίας 64 ετών, οι οποίοι ακολουθούσαν υγιείς συμπεριφορές σε αυτούς τους τέσσερις τομείς ή σε κάποιους από αυτούς.

Οι ερευνητές κατέγραψαν ότι ένα δείγμα υγιεινού τρόπου ζωής σε μετριοπαθές επίπεδο είναι να το να μην καπνίζεις, το να γυμνάζεσαι σε μέτρια ένταση για δυόμισι ώρες την εβδομάδα, να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει περισσότερες από τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, ψαριών δύο φορές την εβδομάδα, λίγα έως καθόλου επεξεργασμένα κρέατα καθώς και το πολύ μια μπύρα την ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, ένας δυσμενής τρόπος ζωής περιλαμβάνει το κάπνισμα τακτικά, το να μην ασκείσαι τακτικά, το να έχεις μια διατροφή που περιλαμβάνει λιγότερες από τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών την εβδομάδα, δύο ή περισσότερες μερίδες κρέατος την εβδομάδα και τρεις μπύρες μπύρας την ημέρα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για περίπου οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, το 0,8% των ατόμων με υγιεινό τρόπο ζωής ανέπτυξε άνοια, ενώ αυτό δεν ίσχυε για το 1,2% των ατόμων που ζούσαν ανθυγιεινά. Πιο εξειδικευμένα ωστόσο, εκείνοι με υψηλό γενετικό κίνδυνο, εφαρμόζοντας υγιεινό τρόπο ζωής, μείωσαν τις πιθανότητες άνοιας κατά 32%, σε σύγκριση με αυτούς που αντιμετωπίζουν γενετικό κίνδυνο και ακολουθούν έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες με υψηλό γενετικό κίνδυνο που ταυτόχρονα, ακολουθούσαν έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής ήταν σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν άνοια από εκείνους με χαμηλό γενετικό κίνδυνο αλλά υγιεινό τρόπο ζωής.

Αν και η μελέτη δεν εξέτασε ειδικά τους λόγους που ένας υγιής τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της άνοιας, οι επιστήμονες εξηγούν ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής τείνει να βελτιώνει διάφορους καρδιαγγειακούς και εγκεφαλοαγγειακούς παράγοντες κινδύνου ενώ μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του εγκεφάλου. Επίσης, η κατανάλωση υγιεινής διατροφής με πολλά φρούτα και λαχανικά είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, πιθανώς επειδή βοηθά στις μείωσεις των εγκεφαλικών φλεγμονών.

Διαβάστε επίσης; Η άσκηση «θωρακίζει» τη μνήμη

Οι προτάσεις του ΣΕΓΑΣ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Εξηγήσεις για το θέμα Μερούση έδωσε ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωση

Τις θέσεις του ΣΕΓΑΣ για τις διατάξεις του Νομοσχεδίου που αφορούν στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό αλλά και για άμεσες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων, που αφορούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις για την απρόσκοπτη Ολυμπιακή  προετοιμασία των αθλητών, διατυπώνει ο ΣΕΓΑΣ σε επιστολή που έστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΕΓΑΣ:

Προς τον

Υφυπουργό Αθλητισμού

κύριο Ελευθέριο Αυγενάκη

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

 Σε συνέχεια των μέχρι σήμερα συναντήσεων και συζητήσεων μας, αλλά και σύμφωνα  με την επιθυμία σας, όπως εκφράστηκε δημοσίως χθες, σας υποβάλλουμε:

α)  Τις θέσεις του ΣΕΓΑΣ για τις διατάξεις του Νομοσχεδίου που αφορούν ειδικότερα τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και

β) τις άμεσες ανάγκες αντιμετώπισης προβλημάτων, που πρέπει να επιλυθούν ή να δρομολογηθεί η επίλυση τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ξεκινήσει η Ολυμπιακή Προετοιμασία, των σημερινών και αυριανών Ολυμπιονικών, μέσα σε ικανοποιητικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα:

α)  ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

  1. Στο άρθρο 47, σχετικά με τον Κανονισμό Αθλημάτων, καταργείται η υποχρέωση του Υπουργού να εγκρίνει ή να αναπέμπει ένα Κανονισμό μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ένα μήνα). Αυτό είναι λάθος, καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή η Διοίκηση να ανταποκρίνεται σε αιτήματα των Διοικουμένων εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, και να μη δημιουργείται ανασφάλεια Δικαίου. Πρέπει αυτή η υποχρέωση του Υπουργού να παραμείνει έστω και αν αυξηθεί το χρονικό διάστημα (π.χ. 45 ημέρες).

2. Στο άρθρο 49 παρ. 2, καθιερώνεται η αναδρομικότητα στις προβλέψεις του Νόμου για περιορισμένο αριθμό θητειών στους Προέδρους  και σε εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη λογική της αναδρομικότητας, όχι μόνο γιατί είναι Συνταγματικά και Νομικά έωλη, αλλά και γιατί  είναι άδικη και πρακτικά βλαπτική για τη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών, δεδομένου ότι επιδρά συνολικά και δραστικά και δεν δίνει τον χρόνο σταδιακής ανανέωσης, των κορυφαίων στελεχών του Αθλητισμού, όπως προέβλεπε ο Νόμος  4603/19.

Επί πλέον, επιφέρει αναταραχή και ρευστότητα στο εσωτερικό των Ομοσπονδιών, αχρείαστη,  ιδιαίτερα στην αρχή της Ολυμπιακής Χρονιάς.

β) ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Παρακαλούμε:

  1. Να προστεθεί στο Νομοσχέδιο η ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό του κλειστού Σταδίου της Παιανίας, όπως συμφωνήθηκε στην σχετική συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής.
  1. Να μεριμνήσετε να μας δοθεί για χρήση το Σ.Ε.Φ. περισσότερο από 11/2 ημέρες που μας δίδεται τα τελευταία χρόνια, για να γίνει με στοιχειωδώς επαρκείς συνθήκες η χειμερινή Ολυμπιακή Προετοιμασία. Χρειάζονται τουλάχιστον ένα (1) διήμερο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, δύο ημερίδες και πέντε προπονητικές ημέρες, με πλήρη ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, από τέλη Ιανουαρίου και μετά. Παρεμπιπτόντως η πρώτη συνάντηση μας με τη Διοίκηση του ΣΕΦ θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 15/10/2019.
  1. Να διασφαλίσετε ότι δεν θα διακοπεί η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά παρά μόνα αφού  κατασκευαστούν οι νέες, αντίστοιχες, στο Ελληνικό.
  1. Να προχωρήσουν οι επισκευές που απαιτούνται, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του Κλειστού Προπονητηρίου του ΟΑΚΑ (αλλαγή μέρους του ελαστικού τάπητα, δίχτυ για ρίψεις κλπ) και να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητα χρήσης του Κ1 από τις Εθνικές Ομάδες Στίβου. Παραλλήλως να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο Κ1.
  1. Να κατασκευαστεί το προπονητήριο Ρίψεων στην έκταση της ΓΓΑ στους Θρακομακεδόνες.
  1. Να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από τη ΓΓΑ, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η εργολαβία κατασκευής ελαστικού τάπητα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, για να αρχίσει και στο κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης η Ολυμπιακή Προετοιμασία χωρίς προβλήματα.

Κύριε Υπουργέ,

Ελπίζουμε ότι θα επιληφθείτε όλων των παραπάνω θεμάτων και θα δώσετε τις πρέπουσες λύσεις.

Ο ΣΕΓΑΣ, όπως πάντα, είναι έτοιμος να επικροτήσει δημόσια κάθε θετική σας ενέργεια, διατηρώντας το δικαίωμα να ασκεί κριτική όπου διαφωνεί ή εκτιμά ότι θίγονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Αθλήματός μας, της αρχαιότερης Ομοσπονδίας της Χώρας και των Σωματείων μας, όπως άλλωστε έκανε με όλες, ανεξαιρέτως,  τις Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας  Παναγόπουλος                                  Βασίλειος Σεβαστής

x

Send this to a friend