Site icon runnfun.gr

Φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να αποβάλλετε το στρες στις γιορτές

Φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να αποβάλλετε το στρες τις γιορτές

Η περίοδος των γιορτών με τα ψώνια, τα τραπέζια και τις συγκεντρώσεις με φίλους και γνωστούς ενδέχεται να αποδειχθεί μια αγχωτική περίοδος για αρκετούς ανθρώπους. Τα καλά νέα για όσους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι πως μπορούν σε χρόνο dt να αποκτήσουν θετική διάθεση αφήνοντας πίσω την μελαγχολία του χειμώνα.

Ειδικά για όσους από εσάς έχετε να κάνετε κάποιο ταξίδι την εορταστική περίοδο, το άγχος μπορεί να σας κυριεύσει χωρίς να το καταλάβετε. Όσοι από εσάς κουράζεστε μόνο στην ιδέα του αεροδρομίου, φροντίστε να προετοιμαστείτε επαρκώς πριν από το ταξίδι σας, ελέγξτε διπλά τις αποσκευές σας και κάντε online check στο εισιτήριό σας εγκαίρως.

Για όσους από εσάς μείνετε εντός των τειχών αλλά νιώθετε στρες, ενισχύστε την διάθεσή σας με τσάι βοτάνων ή προσθέστε μερικές σταγόνες από έλαιο λεβάντας στην ζεστή μπανιέρα σας. Σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, κλείνοντας τα μάτια και κάνοντας ασκήσεις με βαθιές αναπνοές προκειμένου να αποβάλετε όλες τις αρνητικές σκέψεις και να επικεντρωθείτε στην στιγμή.

Πως να αντιμετωπίσετε το άγχος:

Kάντε περιεκτικές λίστες: Έχοντας μια λίστα μπροστά σας με όσα πρέπει να κάνετε μέσα στην ημέρα, διατηρείστε περισσότερο ήρεμοι καθώς βάζετε σε μια σειρά τις υποχρεώσεις και τις προτεραιότητες. Παράλληλα τακτοποιείτε τις σκόρπιες σκέψεις που συχνά σας χαλούν την διάθεση.

Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι με τσάι: To ζεστό νερό σε συνδυασμό με το τσάι βοτάνων μπορεί να σας καλμάρει άμεσα. Καλή λύση είναι και το τσάι με γεύση από λεμόνι.

Μπάνιο με έλαιο λεβάντας: H μυρωδιά της λεβάντας αποβάλει το στρες και τις αρνητικές σκέψεις. Ρίχτε γύρω στις 5 σταγόνες λεβάντας στο ζεστό νερό μέσα στην μπανιέρα σας και δείτε τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε πανεπιστήμιο της Φλόριντα, φοιτητές που εισέπνευσαν άρωμα λεβάντας πριν τις εξετάσεις, ήταν πιο αποδοτικοί και είχαν λιγότερο άγχος.

Ασχοληθείτε με τα social media: Όταν νιώθετε πεσμένοι, δοκιμάστε να ανεβάσετε μια φωτογραφία στο facebook ή στο instagram. Τα likes από τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι αρκετά για να σας αλλάξουν την διάθεση.

Πηγαίνετε για περπάτημα: Αποφασίστε να σηκωθείτε από τον καναπέ και βγείτε έξω για να πάρετε καθαρό αέρα. Η διαδικασία και μόνο θα τονώσει την ψυχολογία σας πριν καν το καταλάβετε.

Κάντε κάτι που σας γεμίζει: Μπορεί να είναι η επίσκεψη στο amazon για να παραγγείλετε ένα νέο κασκόλ, μπορεί να είναι η έξοδος με τον κολλητό μετά την δουλειά. Κάντε αυτό που σας χαροποιεί και ας έχει διάρκεια ακόμη και 10 λεπτά…

Πάρτε βαθιές εισπνοές: Kλείστε τα μάτια και κάντε ασκήσεις αναπνοής. Μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από την δουλειά στο γραφείο και να το δοκιμάσετε όταν νιώθετε έντονα πιεσμένοι.

Φάτε ένα ενεργειακό σνακ: Η πείνα πολλές φορές μας δημιουργεί στρες και δεν υπάρχει καλύτερη λύση από ένα σνακ που δίνει μια ώθηση στην ενέργειά μας.  Οι μπάρες φρούτων και ξηρών καρπών είναι μια καλή επιλογή που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε.

Δοκιμάστε να μαγειρέψετε:  Kάντε κάτι δημιουργικό στην κουζίνα, αν δεν τα πάτε καλά με την μαγειρική μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην ζαχαροπλαστική. Τα σπιτικά μάφιν είναι μια καλή επιλογή.

Ακούστε μουσική: Eίτε είστε στο γραφείο είτε τρέχετε, απλά δοκιμάστε να ακούσετε μουσική. Ειδικότερα η χαλαρή μουσική και τα κλασικά κομμάτια έχει αποδειχθεί πως έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία και διώχνουν την κούραση στο μυαλό και το σώμα.

Επικοινωνήστε με έναν φίλο: Πάρτε ένα τηλέφωνο, στείλτε ένα μήνυμα ή mail. Η επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα στις διακοπές έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία σας.

Γευματίστε χωρίς να σας αποσπά τίποτε την προσοχή: Κλείστε την τηλεόραση, βάλτε στο αθόρυβο το κινητό και απλά απολαύστε το φαγητό σας.

Κάντε γυμναστική: Mισή ώρα άσκησης την ημέρα μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα στην ψυχική σας υγεία. Διώχνει τα άγχη, τις αρνητικές σκέψεις και την κατάθλιψη.

Διαβάστε ακόμα: Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την πίεση και το στρες

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version