Site icon runnfun.gr

Τρέξιμο: Έτσι θα αντιμετωπίσεις τις φουσκάλες στα πόδια (εικόνες)

Είστε επιρρεπής στο να βγάζετε φουσκάλες στα πόδια; Δεν υπάρχει τίποτα πιο επώδυνο αυτό και ειδικά αν κάνετε συστηματικά προπονήσεις και τρέχετε.

Η εφαρμογή χανζαπλάστ στις ευάλωτες περιοχές πριν την προπόνηση μειώνει τις φουσκάλες κατά ένα ποσοστό 40%. Μάλιστα, στα πλαίσια της ίδιας έρευνας διαπιστώθηκε πως τα 3/4 των δρομέων που συμμετείχαν σε έναν μαραθώνιο και ακολούθησαν τη συγκεκριμένη πρακτική, τα πήγαν εξαιρετικά.

Ακολουθούν μερικές πιο εξειδικευμένες συμβουλές, ανάλογα με το ποιο σημείο του ποδιού σας αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα:

Δάχτυλα των ποδιών

Τοποθετήστε μια μονή λωρίδα επάνω και κατά μήκος του δακτύλου και στη συνέχεια, εφαρμόστε μια δεύτερη ταινία γύρω από το δάχτυλο, στο σημείο που έχει φουσκάλες.

Στα πλάγια του ποδιού

Τοποθετήστε μια ή δύο επικαλυπτόμενες λωρίδες στα πλάγια σημεία του ποδιού, αρκετά φαρδιές ώστε να καλύπτεται τόσο η μεγάλη άρθρωση των δακτύλων όσο και η άρθρωση κάτω από το μικρό δάκτυλο και ταυτόχρονα, να δημιουργείται το κατάλληλο πάχος ώστε να μένουν σταθερές.

Στη φτέρνα

Τοποθετήστε μια ή δυο αλληλοεπικαλυπτόμενες λωρίδες στην πελματιαία διόγκωση πάνω από τη φτέρνα, παράλληλα με το πέλμα του ποδιού και κάτω από τα δύο οστά του αστραγάλου.

Διαβάστε επίσης: Ο οδυνηρός τραυματισμός των θηλών των δρομέων!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version