Έρχεται το πρώτο HardSun Trail στο Αγκίστρι

Το Αγκίστρι ή αλλιώς Κεκρυφάλεια που σημαίνει «στολισμένη κεφαλή» είναι σε όλους γνωστό ως το διαμάντι του Σαρωνικού, καθώς σε μαγεύει με την πλούσια φυσική ομορφιά του.

Τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά του σε αντίθεση με το καταπράσινο και πλούσιο πευκοδάσος σου δίνει την αίσθηση πως είσαι στον παράδεισο. Τα μονοπάτια του σε οδηγούν από την χρυσαφένια παραλία σ’ ένα σκληρό πετρώδη τοπίο στην υψηλότερη κορυφή του νησιού που κόβει την ανάσα. Και όλα αυτά μέσα σε μόνο 11,97 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Έτσι λοιπόν ο Σπύρος και η ομάδα του HardSun Team αποφάσισαν να μας δώσουν ένα ακόμα κίνητρο για να επισκεφθούμε το νησί το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου 2020, σε μια πολύ ιδιαίτερη αθλητική διοργάνωση με σκοπό να γνωρίσουμε τα ομορφότερα σημεία και τους χαμένους θησαυρούς του Αγκιστρίου.

Το «HardSun Trail» έρχεται να καταπλήξει κάθε αθλητή ορεινού τρεξίματος και λάτρη της φύσης και όχι μόνο, με δύο διαδρομές στο καταπράσινο και γεμάτο από πεύκα, δάσος του Αγκιστρίου. Μια πολλά υποσχόμενη διοργάνωση που εμπνεύστηκε μέσα από ευαισθησίες και συναισθήματα.

Η διοργάνωση θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα και αυτό το μήνυμα είναι περιβαλλοντικού χαρακτήρα:

Zero Waste, Plastic Free, NO Smoking, ECO friendly.

Όπως τα συναισθήματα αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής μας, έτσι και το «HardSun Trail» ήρθε με σκοπό να μπει σαν συναίσθημα στις ζωές και στις καρδιές σας.

Το «HardSun Trail» έρχεται για να μείνει!

Η περιπέτεια θα ξεκινήσει με τρεις διαδρομές:

  • HardSun Trail – 27 χλμ. με θετική υψομετρική 937μ.
    Ο αγώνας σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο αθλητής να γυρίσει όλο το νησί, περνώντας απο παραλίες, χωράφια, εκκλησίες, οικισμούς και να πάρει μια πλήρη γεύση και εικόνα απ΄ τις ομορφιές που προσφέρει ο τόπος.
  • Αγκιστράκι Trail – 10 χλμ. με θετική υψομετρική 367μ.
    Ένας αγώνας εισαγωγής για νέους αθλητές στο χώρο του ορεινού τρεξίματος. Εδώ οι αθλητές φτάνουν στην κορυφή του βουνού, περνώντας από μονοπάτια καλυμένα από πευκοβελόνες, εκκλησίες και αρχαίους οικισμούς. Μια πολύ όμορφη διαδρομή με θέα που κόβει την ανάσα!
  • Kids Fun Race – 1,5 χλμ.
    Στόχος και προτεραιότητα της διοργάνωσης είναι να πραγματοποιηθεί ένας ασφαλής αγώνας για όλα τα παιδιά που θα το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους και θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την εισαγωγή τους στον κόσμο της άθλησης.

Ραντεβού λοιπόν στο Αγκίστρι στις 15-16 Μαρτίου 2020 και έως τότε ακολουθήστε τον Σπύρο Λογοθέτη στα μονοπάτια των Go Green Run εκδηλώσεων, που οργανώνει η HardSun Team (www.facebook.com/slmds19) με υποστηρικτές το WeSwim Petros Parthenis (Weswimgreece), το Xcellence Physio Center και φυσικά το αγαπημένο περιοδικό της δρομικής κοινότητας iRun …and i am free!

O αγώνας θα κάνει την συνέντευξη Τύπου και επίσημη παρουσίαση της σε λίγες ημέρες. 

Για επιπλέον πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.hardsunrace.gr

Previous ArticleNext Article

Στις 4 Οκτωβρίου ο 21ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 21ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Ένα από τους  μακροβιότερου  Ημιμαραθώνιου  Δρόμους της Δυτικής Ελλάδος

Φέτος λόγω των συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού SARS-COVID-19 η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κατά τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα.

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα ξεκινήσει στις 09:15 από το ύψος του  αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας  με κατεύθυνση  προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα και στον συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) θα  καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας  στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος πλέον δρόμος των 5000 μέτρων αλλά και των 1000 μέτρων για μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών).

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει τις 09:10 από το 10ο χιλ. Του Ημιμαραθωνίου δρόμου, στο ύψος του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τα 5000 μέτρα περιλαμβάνει. Το γύρω του Κάστρου (περιοχή Χώρα) , το άλσος της Σάλτινης και το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας .

Ο αγώνας των 5000 θα ξεκινήσει στις 9:45 από την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας .

Τα 5000 μέτρα είναι μια ευκαιρία μαζική συμμετοχής για τις  οικογένειες της πόλης μας  ( και τον όμορων πόλεων και χωριών )  αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βόνιτσας .

Φυσικά για τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι μια ευκαιρία να τρέξουν ή να περπατήσουν  για την πόλη τους ατομικά ή ομαδικά και να δημιουργήσουν γύρω από τον Άκτιο Δρόμο μια γιορτή για την πόλη τους .

Να τονίσουμε οτι για όσους δεν μετακινηθούν με λεωφορεία της διοργάνωσης του αγώνα ή δεν διαμείνουν σε καταλύματα που θα ορίσει η επιτροπή του Ακτίου Δρόμου η συμμετοχή είναι δωρεάν .

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την προκήρυξη του αγώνα θα ενημερωθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα με νέο δελτίο τύπου.

Εκ του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου το 2ο Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά!

Ο Σύνδεσμος μας έπειτα από την απελευθέρωση των δρομικών αθλημάτων αποφάσισε την διοργάνωση την ΠΕΜΠΤΗ 27/08/2020 στην Ηρακλειά Κυκλάδων του αγώνα 2ο ¨Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά¨ βοηθώντας έτσι στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του νησιού στην δύσκολη περίοδο που διανύει έπειτα από τα μέτρα αποκλεισμού λόγω της επιδημίας COVID 19.

Οι αγώνες θα είναι όπως και περισυ 5 & 10 χλμ ασφάλτινη διαδρομή, 10 χλμ μικτή διαδρομή άσφαλτος και μονοπάτι ενώ θα υπάρχει και μια διαδρομή για τους μικρούς μας δρομείς μέσα στο χωριό του Αγίου Γεωργίου.

Οι εκδηλώσεις μας θα πραγματοποιηθούν παραλληλα με το φεστιβάλ Φάνης Γαβαλάς όπου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/08/2020 θα τελεστή λειτουργία στο σπήλαιο του νησιού μας για την εορτή του Αγιου Ιωάννη και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα της πολιτείας.

Ο σύνδεσμός μας έχει εξασφαλίσει έκπτωση 20% για τις μετακινήσεις των δρομεων με τα πλοία της BLUESTAR από τον Πειραιά και τα γύρω νησιά.

Μετά την τελική έγκριση από την ΓΓΑ θα ακολουθήσει η αναλυτική προκήρυξη καθώς και η φόρμα συμμετοχών.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο τεχνικό διευθυντή του αγώνα  ΣΤΑΥΡΟΥΛΆΚΗ Γεώργιο τηλ 6977004736
email [email protected]

Με τιμή

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ηρακλειάς και Τεχνικός Δ/ντης του αγώνα.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ Γεώργιος

x
Send this to a friend