Site icon runnfun.gr

Η αξία της σωστής ενυδάτωσης για τον οργανισμό και πώς θα την πετύχετε

Το σώμα σας χρειάζεται νερό για να επιβιώσει. Στην τελική, περίπου το 60% του σωματικού σας βάρους είναι νερό. Τα οφέλη του να παραμένετε ενυδατωμένοι δεν μπορούν να παραλειφθούν.

Η σωστή ενυδάτωση φέρνει πάντα μεγάλα οφέλη στον οργανισμό που έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην προπόνηση, αλλά και να κρατηθεί ακμαίος και δυνατός.

Τι προσφέρει με μια ματιά η σωστή ενυδάτωση; 

Η Garmin συσκευή σας θα ρυθμίσει μια προεπιλογή στόχου καθημερινής ενυδάτωσης βασισμένη στο φύλλο σας. Αυτός ο στόχος προκύπτει από τις συστάσεις διαφόρων αξιόπιστων οργανισμών υγείας όπως την Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ.

Αυτός ο στόχος σκοπεύει να καθοδηγήσει την πρόσληψη νερού μόνο μέσω κατανάλωσης υγρών και όχι τροφών. Εδώ έχουμε και ένα παράδοξο: κατά μέσο όρο το 20% της πρόσληψης νερού προέρχεται από στερεά τροφή.

Πώς το μπορεί να βοηθήσει το Garmin smartwatch σας;

Τα smartwatch Garmin έχουν έναν προκαθορισμένο στόχο που ορίζεται με βάση τα χαρακτηριστικά σας ενώ έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας.

Εάν επιλέξετε τον αυτόματο στόχο, ο στόχος ενυδάτωσης σας θα αυξάνεται δυναμικά με βάση την εκτιμώμενη απώλεια σε ιδρώτα για τις χρονομετρημένες δραστηριότητες που εκτελείτε. Η απώλεια σε ιδρώτα εκτιμάται από την ανάλυση της προσπάθειας και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Πότε να ενυδατωθείτε

Γενικά, η δίψα είναι ένα καλός δείκτης του πότε να πιείτε νερό. Το χρώμα των ούρων σας επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας καθοδηγήσει. Οτιδήποτε σε έντονο κίτρινο ή σκουρότερο σημαίνει ότι χρειάζεστε ενυδάτωση. Και φυσικά είναι πιθανόν να διψάτε πιο γρήγορα και συχνά όταν είστε δραστήριοι. Σκεφτείτε να ενυδατώνεστε πριν, κατά την διάρκεια και μετά την δραστηριότητα για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Είναι προτιμότερο να καταναλώνετε μεσαίες ποσότητες υγρών μέσα στην ημέρα από το να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες σε μια φορά.

Παρακολούθηση καρδιακής συχνότητας και οφέλη

Εάν συμμετέχετε σε έντονες ή μεγάλης διάρκειας δραστηριότητες, προσπαθήστε να εξισορροπήσετε το νερό με ενεργειακά ποτά για να μην έχετε έλλειμα ηλεκτρολυτών. Η έλλειψη ηλεκτρολυτών μπορεί να προκαλέσει κράμπες ή πιο σοβαρά συμπτώματα σε σπάνιες περιπτώσεις.

Με τι να ενυδατωθείτε

Ενώ το νερό συχνά αναφέρεται ως η καλύτερη επιλογή για ενυδάτωση, η αλήθεια είναι ότι οποιοδήποτε μη αλκοολούχο υγρό είναι αποδεκτό. Τα ροφήματα με καφεΐνη έχουν μια ελαφρώς διουρητική επίδραση αλλά η καθαρή επίδραση τους είναι περισσότερο ενυδατική.

Διαβάστε επίσης: Λειτουργίες των Garmin Smartwatch που δουλεύουν καλύτερα όταν φοράτε το ρολόι σας στον ύπνο

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version